Islamisering van de politiek? Ben je nou helemaal bedonderd!

O wat zijn we heden blij, het GroenLinkse Kamerlid Tofik Dibi heeft een fatwa uitgevaardigd! Een heuse islamitische fatwa, net zoals de Iraanse Ayatollah Khomeini er in 1989 eentje uitsprak tegen Salman Rushdie omdat die met z'n roman De Duivelsverzen een godslasterlijk boek zou hebben geschreven. Alleen..., Dibi is geen moefti maar een Nederlandse politicus van GroenLinks. Hij woont in Nederland, niet in Iran en zijn fatwa staat in een Nederlandse krant: de Volkskrant. Geen minuut was schrijver Rushdie nog zeker van zijn leven na de tegen hem uitgevaardigde fatwa. Dus dan weet je het wel.

Zo mooi getimed ook deze fatwa, precies op de vooravond van de herdenking van 10 jaar 'nine eleven'. Je hoort wel eens anders maar laten we wel zijn, moslims hebben sinds die datum in het Westen de wind vooral
in de rug gehad, aan al hun wensen en niet aflatende eisen is ruimschoots tegemoet gekomen. En nu krijgen wij met z'n allen, als dank, dan ook een islamitische fatwa cadeau. Van Tofik Dibi. Een geschenk uit de islamitische hemel...

Maar Dibi is niet de enige. Wie doen er met hem mee? De orthodoxe moslim, tevens
Kamerlid (PvdA) Ahmed Marcouch (de leer van Ahmed Marcouch) natuurlijk, voorts Naima Azough (programmamaakster en ex-Kamerlid GroenLinks) en Mohamed Ajouaou (theoloog, in 2007 benoemd tot het eerste hoofd islamitisch geestelijke verzorging bij het ministerie van Justitie). Een flink moslims viertal want zij verkondigen geen haat en doodvonnissen, nee zij willen alleen maar dat hun fatwa de allerlaatste fatwa is, hun fatwa roept op om als moslims openlijk en vrij met elkaar van mening te verschillen. En dat doe je dan met een fatwa! Moslims moeten eindelijk eens zelfstandig gaan denken van hen. Hup Fatwa! Logisch.

Wat vinden wij dit met z'n allen mooi! Wat slikken we dit graag voor zoete koek! Wat een fijne, vrijzinnige moslims zijn dit, wat een voorbeeldig voorbeeld stellen zij toch voor die enge imam Jneid Fawaz ("O God, verblind het zicht van Ayaan Hirsi Ali zoals u haar hart hebt verblind, O God verblind haar zicht, O God bezorg haar hersenen een kanker. O God, bezorg haar een tongkanker.”) die helemaal niet wil dat moslims zelfstandig gaan denken maar die wil dat zij zich juist onderwerpen aan de koran, Allah en de sharia, precies wat de islam hun voorschrijft.

Je weet dan ook precies wat je aan deze eerlijke imam Fawaz hebt.

Maar als ik ook eens wat mag zeggen. Sinds wanneer is het in de Nederlandse politiek gewoon religieuze, in dit geval islamitische, politieke regels te volgen? Als ik me niet vergis is het in Nederland al lang mogelijk om met elkaar van mening te verschillen. Zelfstandig denken mag ook al een tijdje... Dat geldt voor alle Nederlanders. Daar heeft niemand een fatwa voor nodig.

Met het uitbrengen van 'de laatste fatwa' tegen alle fatwa's is de definitieve introductie van de islam in de Nederlandse politiek een feit. Fatwa's hebben alles met islamitische politiek te maken. Je hoeft geen arabist te zijn om dat te begrijpen. Dibi en Marcouch zijn Nederlandse politici die in hun politiek de islam voortvarend inzetten, als echte wegbereiders van de islam, Daar hoeven CDA'ers allang niet meer mee aan te komen, het is hooguit vergelijkbaar met de politiek van de SGP. Dus waar dit schijnheilige enthousiasme bij links en rechts vandaan komt is mij een raadsel.

Ik vrees dat Dibi en Marcouch hun ware roeping zijn mis gelopen maar in Nederland is alles mogelijk, dus waarom worden ze niet alsnog imam? Kunnen ze fijn met imam Jneid Fawaz van mening gaan verschillen, fatwa's tegen elkaar uitspreken totdat ze erbij neervallen. En wel in de moskee, de uitgelezen plek om dit te doen, maar laat ons en de politiek alsjeblieft verschoond blijven van islamitische politiek! Schei toch eens uit!

18 opmerkingen:

 1. Dibi en Marcouch, grote linkse denkers, wegbereiders van de vreedzame islam.
  Pardon? Vreedzaam die twee?
  Gelooft U het zelf nadat U hun vertoningen in Nederland heeft kunnen beoordelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dibi heeft al eens tijdens een debat in de 2e kamer verklaart dat het handvest van de islaam, de koran, ter inspiratie op zijn nachtkastje ligt en daarin staat niet veel goeds, niet voor moslims en helemaal niet voor niet-moslims. Hij moet zich bij GroenSlinks dus helemaal thuis voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Koran op nachtkastje > inhoud gevaarlijk voor alle Nederlanders > Dibi streeft naar een sterke hierarchische samenleving o.l.v. moslim Dibi > alle Nederlanders moeten in een door Tofik Dibi gebouwde kast > imam Dibi brengt U op weg naar Allah, Allah is goe....d voor U, zegt Dibi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet vergeten Dibi noemt die kast de moslimkast, en dat is vrede nietwaar. Dus snel weg uit die ruimte buiten de kast, dat is volgens imam Dibi oorlog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een theoloog die in 2007 benoemd is tot hoofd islamitische geestelijke verzorging, daar heb ik nu moeite mee. Niet dat de Mohammedanen geen geestelijke verzorging nodig hebben, maar dat iemand met de naam Mohamed een studie godgeleerdheid gaat doen en dan vervolgens, ondanks wat hij geleerd moet hebben, tòch zich blijft bezig houden met Allah.

  God is namelijk de vader van Jezus, en volgens het evangelie de verlosser en dat is de man die alle zonden afgekocht heeft. De islam erkent de zoon van God niet, hoe kan men godgeleerdheid hebben gestudeerd en dan toch alles wat men geleerd heeft aan de kant gooien om zich te richten op met name de islamitische klanten van het Ministerie van Justitie?

  Of het is zo dat men geen theoloog is, of we hebben hier te maken met een charlatan van de eerste orde.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad, het is ook nooit goed. Kennelijk is de auteur niet in staat de humor te vatten van een fatwa die juist een anti-fatwa is. Kennelijk is de auteur ook niet in staat om te vatten dat Dibi hier de oproep om zelf na te denken verpakt in de metafoor van een fatwa. Nee hoor, het komt van een moslim en dan kan het niet goed zijn, dan MOET het wel een slinkse poging zijn om de politiek verder te islamiseren.

  Opvallend genoeg komt de auteur met geen enkel echt argument om tegen Dibi in te brengen, behalve dan het feit dat hij een moslim is (en het DUS niet goed kan zijn), en de nogal paranoide constatering dat "de" moslims de politiek nu echt overgenomen hebben.

  Triest, sneu stukje. Dat de islam mevrouw hoog zit valt te merken. Maar kom dan met echte argumenten en stellingnames, en boor niet elk goed initiatief bij voorbaat de grond in vanwege het enkele feit dat het van een moslim komt.

  Gewetensvraagje: wat wilt U nu eigenlijk van moslims? Dat ze spontaan ophouden te bestaan? Is dat het enige wat ze doen om verschoond te blijven van Uw doorslaande gefit?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, die Rinke wil maar niet snappen dat de schrijfster pleit voor een nederlandse politiek die verschoond blijft van islamitische politiek. (islam + politiek zijn 1)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zowaar, die Dibi heeft de gelederen van de NICC (Nederlandse Islamofobe Columnnisten Club) heel wat hoofdbrekers gekost. Want het is dan wel een moslim, maar hij kwam me toch met een artikel waar met goed fatsoen geen weldenkend mens iets tegen in kan brengen. "Moslims moeten zelf leren nadenken en discussieren", luidde de boodschap, en wie kan daar nou tegen zijn?

  Maar ja, het is een moslim, dus we moeten afzeiken. Ephimenco kwam in Trouw niet verder dan "wat is het een bezig baasje". Van Der Veer heeft nu kennelijk bijna een hele week moeten broeden om met veel moeite dit er uit te persen: "Dibi islamiseert de politiek". Tsja, je moet toch wat verzinnen. Echt overtuigen kan het niet...

  Die rottige Dibi. Had hij niet gewoon op kunnen roepen tot Jihad of zo. Dat was tenminste duidelijk geweest. Nou zitten we er maar mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Rinke. Wat vriendelijk van u dat u de moeite heeft genomen om dit weblog te openen, het reactieforumlier in te vullen en zo waarlijk menig volzin te typen.

  Wat jammer is het dan te moeten constateren dat u waarlijk niets te melden heeft. U komt niet verder dan een situatie te schetsen want van enige inhoud kan uw reactie niet worden beticht.

  En nu is er al weer te veel tijd aan geleuter verspild.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. http://www.trouw.nl/tr/nl/6849/Sylvain-Ephimenco/article/detail/2904023/2011/09/13/Toffe-Tofik.dhtml#.Tm8iQ8dBwbM.facebook

  Met dank aan Rinke. Inderdaad een ijzersterke column.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lees op wijblijvenhier.nl hoe mal Dibi is met 't benoemen in kampen:

  Tofik Dibi reageert: Laatste Fatwa

  BeantwoordenVerwijderen
 13. We moeten in de Nederlandse politiek helemaal niets met fatwa's. Ga lekker naar je geboorteland voor Fatwa's. En Dibi en Marcouch (Oh, kijk eens wat een leuke fatwa!) die introduceren ze juist om de grote drommen Nederlandsrs klaar te stomen voor de politieke dimensies van de islam.

  Dat heet islamisering. Zolang islam bestaat zullen er fatwa's bestaan.

  Een heel eng clubje dus dat dit voorstelt.

  (En geen sterke column van Ephimenco dit keer! Helaas.)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. AVe zei
  [We moeten in de Nederlandse politiek helemaal niets met fatwa's.]

  Ah, ik zie dat U het helemaal met Dibi eens bent. Waarom dan toch zo negatief?

  Het ontgaat U kennelijk compleet waarom Dibi zijn fatwa "de laatste" noemt. Ik zal het dus maar even uitleggen. Dat is omdat Dibi fatwa's onzin vindt, en hij vindt dat moslim's te veel klakkeloos achter de autoriteiten aan hobbelen om te bepalen wat ze moeten denken. Hij roept moslims op dat niet te doen en zelf na te denken. Precies zoals b.v. Geert Wilders dat af en toe ook doet.

  Dibi gebruikt de fatwa daarvoor als metafoor. En het is de laatste fatwa, omdat als moslims deze fatwa opvolgen, fatwa's niet meer nodig zijn, omdat ze immers zelf zijn gaan nadenken.

  Een metafoor, ik leg het maar even uit, betekent dat je dingen niet letterlijk bedoeld. Als Wilders zegt "ik lust hoofddoekjes rauw", dan betekent dat natuurlijk ook niet dat hij de straat op gaat om op hoofddoekjes van willekeurig passerende moslima's te gaan kauwen omdat hij honger heeft.

  De constatering zoals zowel U en mevr. Van Der Veer die maken, slaat dus werkelijk als een tang op een varken, om dit te kwalificeren als "islamisering van de Nederlandse politiek".

  Er is dan ook niets aan te merken op het betoog van Dibi; behalve dan natuurlijk als je van mening bent dat alles wat van een moslim komt bij voorbaat niet deugt. Als je denkt dat alle moslims altijd snode plannen hebben, en dat als ze eens iets goeds zeggen, ze dat alleen maar doen om hun geheime agenda voor ons verborgen te houden.

  Dat soort van redenaties kennen we nog ergens van, uit een bepaalde periode in de vorige eeuw.

  Daarom nogmaals de gewetensvraag die ik nog niet beantwoord heb gekregen in deze kolommen: Wat kan Dibi nou eigenlijk doen dat het NIET jullie afzeiken oproept? Zou Dibi in jullie ogen uberhaupt ooit iets goedkeurenswaardig kunnen doen, behalve spontaan ophouden te bestaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is luchtfietserij met een boodschap van tofik dibi. Een fatwa van een politicus van een seculiere partij, moet niet gekker worden in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beste Rinke,
  Op jouw vraag: "Daarom nogmaals de gewetensvraag die ik nog niet beantwoord heb gekregen in deze kolommen: Wat kan Dibi nou eigenlijk doen dat het NIET jullie afzeiken oproept?" zul je geen reactie krijgen, simpelweg omdat het een stomme vraag is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen