OMGEKEERD EVENREDIGE HOMEOPATHISERING DER BEELDVORMING VAN DE DISCRIMINATIE

Betreft : opinie inzake de media en hun dubbele moraal in de berichtgeving over discriminatie.

Zoals u, de lezer van HOEIBOEI allemaal wel weet, zijn homeopathische ‘geneesmiddelen ‘ een verdunning van ‘een werkzame stof‘ met de verhouding van één druppel in het meer van Genève.
Zo dronken enige tijd geleden mensen van de studiekring ‘SKEPP’ uit België http://skepp.be/, waar ondergetekende op de ledenlijst staat, een mega overdosis van deze ‘geneesmiddelen’. En met mega bedoel ik mega in termen van liters. De deelnemers gingen gezond en wel naar huis, iets wat met echte geneesmiddelen wel even anders had afgelopen. Toch worden beide soorten ‘pathologiebestrijding’ als gelijken op de sociale zekerheid losgelaten, u en ik dus, terwijl de opgelegde bewijscriteria naar doeltreffendheid danig verschillen. Het vragen naar bijwerkingen van homeopathie is dan ook een zinledige vraag.

Zo heeft de ‘mainstream’ media, gedurende jaren, de publieke opinie bestookt met beelden van al dan niet ernstige discriminatoire tendensen, die geselecteerd en als relevant werden geacht aan de hand van erg dubbele criteria om het gevaar ervan aan te tonen.. De één al meer ‘verdund’ dan de ander zeg maar.
Gisteren tijdens een themadebat over ‘zetten woorden aan tot geweld’, waar Wim Van Rooy - auteur
van o.a. ‘De malaise van de multiculturaliteit’ en ‘DE ISLAM :32 kritische essays over een politieke religie’ - dit gegeven van dubbelzinnigheid op tafel gooide, werd hij bijzonder arrogant weggezet door de wereldvreemde Mr Jos Geysels van GROEN! Hij is de geestelijke vader van het ‘cordon sanitair’ en Minister van Staat. Ik wil hier de HOEIBOEI- lezer even zelf laten oordelen of Wim Van Rooy gelijk heeft, ja dan neen. Want ook aan het bestaan van een ‘politiek correcte omerta’ twijfelde Mr Geysels met klem. Op onderzoek dan maar.

Na de eerste score van ‘betekenis’ van het Vlaams Blok in 1988 werd er niet alleen verontrust gereageerd op de uitslag vanwege de plotse sympathie voor deze toen héél vuilgebekte partij. Ook de media voelden zich geroepen om te gaan zoeken naar ‘ de racisten ‘ die dit hadden veroorzaakt. Een echt wetenschappelijk onderbouwd onderzoek in verband met het gegeven signaal in de verkiezingsuitslag werd a priori overbodig geacht vanwege de ‘voor de hand liggende analyse’ dat ‘de blokkers’ het nazisme reanimeerde bij ‘de kleine man’. Zo zond de respectabele BRT, later VRT, een reportage uit waar het opkomende nazisme werd gedocumenteerd aan de hand van ‘relevante getuigenissen’ die een beeld gaven van de stemmers of slachtoffers van het Vlaams Blok.

Het frappantste lid van deze getuigen kunt u hier zien, waarlijk een zichtbaar prominente en relevante nazi die zijn denkbeelden op een erg ‘genuanceerde’ manier naar voren brengt. http://www.youtube.com/watch?v=BQ6COL_HkGk&feature=related
Een ‘cordon sanitair’ voor het Vlaams Blok én het bestempelen van al hun kiezers tot parias was het gevolg. Dit om de cohesie in de samenleving veilig te stellen. ’ Keurt oep den bal speele’ zegt men in het Antwerpen van ‘A’.

Nu wil het feit dat ik vorig jaar in het bezit kwam van een prediking in een moskee in Nederland van de imam Nordin Taouil. U kunt deze opbouwende en cohessie-bevorderende preek hier beluisteren.
http://www.dailymotion.com/video/xd366y_extremistische-imam-nordine-taouil_news
Deze geluidsopname was voor ‘de media’ , in volle hoofddoekenopstand onder leiding van deze imam, niet relevant. Waarom ?

De geluidsopname, opgenomen met ‘james Bond’ opnamemiddelen dateerde van drie jaar terug. Ik heb nog geprobeerd om uit te leggen dat de bisschop van Brugge die kinderen ook niet écht gisteren had verkracht, doch zonder resultaat.

Als we nu weten dat Nordin Taouil ‘toevallig’ ook huisimam bij ‘Jongeren voor islam’ is, en dat Jongeren voor Islam en co., onder de naam’ Al Mawada’ erg duistere figuren een forum bieden, én hij verder ook de imam is die iedereen kent van de ‘hoofddoekenheisa’ die in het gànse openbare onderwijs een choc veroorzaakte tot bij het grondwettelijk hof, en dat hij ook voorzitter van de moslimraad is, dan zou men deze prediking toch wat heueu... ‘ verassend’ en relevant durven noemen ? De Directrice, Mvr Heremans schreef er een boek over, ‘Een tip van de sluier’, waarin ze getuigt van haar ervaringen met deze fijn besnaarde imam.

En toch... toch is de preek van de Imam irrelevant voor de media, terwijl de koldereske figuur in de Panorama-reportage uit 1988 dat zonder redaktionele duiding, en na enkele pinten wel blijkt te zijn. Dit met in acht neming dat de journalist deze man de woorden bijna in de mond legt.

Een verdunning van de criteria der relevantie voor de ‘ café-‘humorist’ die de ‘homeopathische norm sterk ver overstijgt. een ‘cordon sanitair’ dat de toon heeft gezet voor immobilisme in de aanpak en objectieve duiding van ‘het probleem’ door de ‘sociaal bewogen’ politieke fracties was het gevolg.
Het laatste waar Imam Taouil onlangs mee in ‘de media’ kwam was zijn aanklacht tegen de staatsveiligheid omdat die hem “een salafist” noemde, en een voorstel om moskee-stewards als buffer te gebruiken tussen moslimse relschoppers en de ordediensten. U ziet, iemand met een gevoel voor humor en altijd bereid tot het verstrekken van wijze raad. De media hanteren dan ook eerder sterk geconcentreerde criteria dan oneindig verdunde, vooraleer deze ‘nuchtere’ en opbouwende persoonlijkheid negatief te duiden aan hun publiek. Waarvan akte.

Dus, beste HOEIBOEI lezers, ik knijp er een maandje tussenuit voor een zoveelste bezoek aan ‘de grote satan’ de VS, waar ik enkele goddeloze vrienden heb. U hebt dus wat tijd om na te denken wie gisteren een punt scoorde voor wat de ‘dubieuze meettechnieken’ van de mainstream media betreft, Wim van Rooy of Jos Geysels ?

Verder dient mijn ergernisfilter geleegd en schoongemaakt door de stilte van de immens mooie woestijnen en natuurparken. Ik hoop u echter vanaf eind oktober met uw goedvinden, terug te laten delen in een nieuwe lading ergernissen die mij bezwaren. Dit onder het voorbehoud dat ons vliegtuig zich niet in de woonkamer van een ‘kruisvaarder’ parkeert, vanzelfsprekend. Of toch...

Tot later,
Peter Calluy.

Boom, 14 september 2011.

6 opmerkingen:

 1. Er is geen touw aan vast te knopen. Is Annelies met vakantie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Onrust,

  Het is niet voorgekauwd als je dat bedoelt. Het vraagt wat inter-actieve medewerking ook. En je heb veel tijd om kritisch te denken. Wees daarom, Mr Onrust, rustiger en doe eens de voorgestelde denk en analyse oefening. Het zal uw inzichten in de 'veranderende criteria' van de media verruimen. Net zoals men de klimaatsverandering enkel kan aantonen met data waar 30 jaar tussen zitten. 1988 - 2010 is 22 jaar en komt aardig in de buurt.

  In de hoop een stukje touw te hebben aangegeven,

  Met vriendelijke groet,

  Peter Calluy.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, erg helder is het betoog niet.
  Herschrijf het eens. Als u fris terug is uit Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, met Onrust ben ik het eens. Het betoog is niet helder. Na uw vakantie in de USA maar herschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ik vast net zo ongeordend als de schrijver van het artikel, want ik begrijp hem wel.

  Het gaat over de selectieve verontwaardiging van de msm, waar ernstige delicten van 2 grote 'religies', door de media als zeer verschillend worden beoordeeld. de Katholieken waar het meer dan 20jaar geleden is gebeurd wordt veel meer onverdund weergegeven, dan de haatpreken van een imam, die gewoon doorgaat met indoctrineren van haat tegen het westen tot op de huidige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een inkijkje in de Belgische samenleving is altijd leuk. Een paar jaar geleden kwam een Marokkaanse vrouw in Brussel naar buiten met allerlei feiten over de toenemende radicalisering van de gesloten moslimgemeenschap. Ze werd vrijwel genegeerd, want haar geluid was niet welkom. Hoe anders zou dat zijn geweest als het iemand was geweest van bv. Vlaams Belang

  BeantwoordenVerwijderen