Waxinelichthouderwerper

Als ik weer een baan zoek dan zal het waxinelichthouderwerper zijn. Zoveel koninklijke aandacht als je dan krijgt! Bovendien krijg je, als je eenmaal volleerd bent ook nog huisvesting, eten, drinken, bewassing -zo heette dat vroeger met een mooi woord-  en medische verzorging op kosten van Vadertje Staat. Hier houd je toch je ogen niet droog bij als je dit leest:

Erwin L., de man die vandaag voor de rechter staat omdat hij op Prinsjesdag 2010 een waxinelichtjeshouder naar koningin Beatrix gooide, is ontoerekeningsvatbaar. Dat zegt een psycholoog van het Pieter Baan Centrum (PBC) die hem onderzocht.
L. zit sinds 21 september 2010 vast. Die dag gooide hij een waxinelichthouder naar de voorbijrijdende

Gouden Koets, waarin koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses M·xima zaten.
De 30-jarige L. wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van de lakeien die naast de Gouden Koets liepen, vernieling van de koets en belediging van de koningin, Willem-Alexander en M·xima.
zo was te lezen in de NRC van 6 september j.l.

Dit is om te janken of om helemaal de slappe lach van te krijgen. We wonen nu in een land waar heel veel kan. Mensen op hoge posities die steekpenningen aannemen en de ene bastaard na de andere verwekken krijgen geen straf, in tegendeel.
De zwaarste criminelen komen vrij na korte straffen of nog liever meteen door 'vormfouten'.  En dan zo'n sukkelaar die een waxinelichthouder naar de koets gooit zit nu al bijna een jaar vast vanwege dit zware vergrijp. Poging tot zware mishandeling... haha tis dat ik een kaakontsteking heb anders rolde ik toch onder de tafel van het lachen. En dan de zinsnede: 'belediging van de koningin, Willem Alexander en Maxima.' Je zou toch denken dat een familie die in zo veel schandalen verwikkeld is geweest niet meer zo snel te beledigen is en al helemaal niet door zoiets onbenulligs als het gooien met een waxinelichthouder.

Maar alle grappigheid op een stokje, ik vind het te erg voor woorden dat een man, al dan niet in de war, al een jaar in het gevang zit voor zoiets onbenulligs. Schandalig dat zoiets kan in een land dat zichzelf een democratie noemt. Maar wat wil je, een democratie met een staatshoofd door erfopvolging is sowieso al in tegenspraak met het democratisch beginsel.

In onderstaand filmpje kun je zien hoe de waxinelichthouder met een lullig boogje naar de koets wordt gegooid... Houd je loep bij de hand want je moet drie keer kijken voor je het ÈÈn keer ziet.
4 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad schandalig en doet denken aan de Stalin terreur-tijd. En geen van de voor Bea knielende politici heeft protest aangetekend, noch iemand uit de rechterlijke wereld. Dit is een laf en door-en-door verrot land.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee oneens. Ten eerste: Als je een persoon toe staat iets te gooien kan iedereen wel gaan gooien. Ten tweede: Hoe weten de personen in en rond de koets dat het slechts een waxinelichthouder is ? Er zou paniek uit kunnen breken.
  Iemand met gezond verstand beseft vooral punt 2.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij dat je weer terug bent. Ik had je al gemist!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zou de Concertgebouw-reciteerder krijgen?

  Net als de Waxinelichthouderwerper en de Damschreeuwer een stevige straf, bijvoorbeeld wegens poging tot mishandeling (er had paniek kunnen uitbreken) en aanranding van de Koning?
  Een jaar cel en levenslang TBS?

  Nee, Concertgebouw-reciteerder komt er waarschijnlijk van af met een lintje.

  BeantwoordenVerwijderen