TIEN REDENEN VOOR EUROPA OM TEGEN DE ERKENNING VAN EEN PALESTIJNSE STAAT TE STEMMEN

Martti Ahtisaari en Javier Solana de twee EU mastodonten en Eurabieren avant la lettre hebben in the New York Times tien redenen voor de EU gegeven om in de VN voor de erkenning van een Palestijnse staat te stemmen. Eigenlijk zijn dat nu juist de tien redenen om niet voor een Palestijnse staat te stemmen.

-De eerste reden om volgens het tweetal voor te stemmen is dat deze resolutie de twee staten oplossing levend zou houden. Dat is vreemd want de Palestijnen stappen juist naar de VN omdat zij weigeren over een twee staten oplossing te praten enkel omdat zij vinden dat er geen joden in hun deel mogen wonen terwijl zij wel willen dat miljoenen Palestijnen naar het Joodse gedeelte terugkeren dat zij niet als Joods willen erkennen.
-De tweede reden volgens het tweetal is dat de EU enorm in de twee staten oplossing heeft geïnvesteerd inclusief de jaarlijkse toelage van een miljard. Dat is nog mild uitgedrukt want de staten afzonderlijk geven ook nog miljoenen extra. Het heeft de Palestijnen alleen maar halsstarriger gemaakt in hun weigering concessies te doen. Gezien de crisis kan Europa het zich niet veroorloven voort te gaan met het eindeloos betalen van miljarden aan de bodemloze put van de Palestijnse Autoriteiten. Wil je graag een eigen staat moet je toch op z’n minst je eigen broek op kunnen houden. Helaas beoogt statebuilding anno 2012 juist het tegenovergestelde en bevordert het nieuwe afhankelijkheid. Kijk naar Kosovo en Afghanistan en andere internationale statebuildingprojecten. Maar het is nooit te laat voor eindelijk een beetje realiteitszin in het buitenlandse beleid van de EU.

-De derde reden moest ik een paar keer over lezen voordat ik begreep wat zij bedoelden. Wij moeten de state building achievements van Abbas simpel toejuichen omdat je anders weigert formeel te erkennen hoeveel van wat hem gevraagd is, hij heeft bereikt. Uh welke state building achievements en dream on. Sorry hoor de man heeft de helft van zijn domein niet onder controle. Hij was al lang weg gestemd als zijn buitenlandse vriendjes hem niet koste wat het kost aan de macht hebben gehouden en met ettelijke miljarden heeft geholpen om een clientèle aan hem te binden en een legioen internationale expats te paaien door van Ramallah de feeststad van het Midden Oosten te maken met een “star and bucks” op elke straathoek. Maar waar je wel ongestraft kan eermoorden en religieuze dissidenten levenslang in het gevang kan laten creperen.

-De vierde reden is volgens het tweetal de Arab Spring. Is er een reden om tegen te stemmen dan is het wel de Arab Spring. De Arabische lente heeft aangetoond wat jarenlange brainwash tegen Israël en Joden in het Midden Oosten heeft opgeleverd. Ik ken menig wel opgevoed en geschoold Arabieren die tijdens een bezoek aan het Westen instinctief verstenen als zij er achter komen dat zij de zelfde ruimte delen met een Jood. Zij weten niet hoe gauw zij hun snor moeten drukken. Dubbele standaarden is een geliefd argument van het tweetal. Waarom de rechten van Palestijnen ontzeggen als je ze elders wel ondersteunt om joden te haten, kan je er aan toe voegen. Het zou alleen geen recht moeten zijn om Joden te mogen lynchen. Maar helaas schijnt dat voor vele Arabische lentekinderen nu juist de uitdrukking te zijn van hun bevochten vrijheid. Het reële lynchgevaar los je niet op door Israël te dwingen de deuren open te zetten en de laatste marge die haar in de onderhandelingen rest te ontnemen. Europa zou eens een ernstig gewetensonderzoek moeten ondergaan waarom zij jarenlang het staatsantisemitisme in de Arabische wereld heeft getolereerd en met de mantel der liefde heeft bedekt.

In een adem wordt daaraan de vijfde reden toegevoegd een ja zou in overeenstemming zijn met de Europese waarden. Ja in overeenstemming met de inmiddels ernstige gecorrumpeerde waarden van Europa dat zich onder mom van mooie woorden met dictatoriale regimes en populistisch religieuze bewegingen heeft gelieerd net zoals haar leiders onder het mom van mooie woorden tot voor kort allemaal in Kadhafi’s hol vertoefden. Allemaal relaties die Ahtisaari en Solana koesteren en liever niet verbreken. Maar zeg nou eerlijk wie wil er nu een staat ondersteunen die etnische zuivering nastreeft, haar territorium Jodenvrij wil maken en zodoende de homogenisering van haar bevolking wil afdwingen. Respect voor minderheden, diversiteit en cultureel erfgoed valt niet echt te bespeuren in de toekomstige Palestijnse staat. Over meten met twee maten en hypocrisie gesproken. Uit common sense en in overeenstemming met de oorspronkelijke Europese Westerse waarden zou Europa tegen moeten stemmen en eisen dat de Palestijnen zich eerst maar op democratische verantwoordelijke manier laten vertegenwoordigen en er voor zorgen dat zij hun eigen broek ophouden. Juist door zich in deze zaken principieel op te stellen zullen andere landen als Turkije en Iran en de nieuwe lentelanden beseffen dat zij niet met onzin hoeven aan te komen. Maar Europa zit tot haar oren in haar eigen tegenstrijdigheden dus zo een koerswijziging kunnen wij helaas niet verwachten.

-De zesde reden: Vervolgens verwijten Ahtisaari en Solana de VS dat het waarschijnlijk tegen zal stemmen vanwege de verwachte binnenlandse redenen. Welke redenen dat volgens hen zouden moeten zijn weet ik niet maar ik heb wel een vermoeden. Europa zal in meerderheid waarschijnlijk ja stemmen vanwege binnenlandse en buitenlandse relaties met dictatoriale en populistische regimes in het Midden Oosten en hun volgelingen onder het Europese electoraat. Volgens het tweetal is het veel gezonder als Europa niet aan het leibandje van Amerika loopt en daarom tegen moet stemmen. Flauwe demagogische truc om die enkele mogelijke tegenstemmer binnen de EU verschil van mening te verwijten. De EU zou natuurlijk aan niemands leibandje moeten lopen. Een tegenstem getuigt juist van een gezonde onafhankelijke afweging van belangen. Maar die gezonde onafhankelijke afweging is momenteel ver te zoeken.

-De zevende en achtste reden om tegen te stemmen betreffen de Palestijnen zelf. Het zal hen confronteren om werkelijk aan de bak te gaan met onderhandelingen om zodoende een gezonde samenleving op te bouwen voor haar mensen in plaats van destructieve dromen na te jagen. De vernietiging van een bloeiend buurland op kosten van de Europese en Amerikaanse belastingbetaler terwijl onder hun ogen hun mensen in snel tempo analfabetiseren. Ahtisaari en Solana draaien het natuurlijk om en zeggen dat het in belang is van Israël to keep on dreaming waarvoor zij vooral die bepaald niet jodenlievende lente in huis zouden moeten halen.

Op de achtergrond zal de EU volgens het tweetal met stille diplomatie de onregelmatigheden proberen te verzachten en de Palestijnen vriendelijk verzoeken om nog even te wachten om Israeli’s voor het internationaal inquisitiehof te dagvaarden. Waarschijnlijk vergelijkbaar met de stille diplomatie waarmee Nederland zich afgelopen jaar inzette voor de Iraanse Zahra Bahram.

Uiteindelijk last but not least de tiende reden kan je beter tegenstemmen omdat een erkenning toch allemaal op internationaal rechtelijk drijfzand is gebaseerd. Het zal een precedent scheppen, bepaald niet ten behoeve een rechtvaardig internationaal recht. Maar voor het tweetal is het door hun erkende feit dat het nummertje in de VN juridisch allemaal niets voorstelt juist een reden om wel voor te stemmen. Verzin ik niet dat beweren zij echt. Want een ja in de VN is volgens hen echt niet hetzelfde als een bilaterale erkenning. Maar wij hebben de kettingreactie gezien die de Franse erkenning van het nieuwe jihadistische regime in Libië teweeg heeft gebracht. Geleid door de waan van de dag zal menig EU lid daar achteraan rennen. Zeker gezien de zojuist ontdekte enorme gasvoorraden voor de “Palestijnse” kust.

Omdat zij het niet bij tien konden houden hebben zij nog een elfde reden verzonnen: Eindelijk zal Europa weer internationaal het initiatief naar zich toe trekken als het Athisaari’s en Solana’s wil zal uitvoeren. Helemaal een reden om tegen te stemmen. Want sinds zij het Europees beleid hebben mogen vorm geven is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

6 opmerkingen:

 1. Mmm,

  Tja dat veel palastijnen israëliërs haten is niet goed te praten maar wel begrijpelijk. Haat onstaat als je mensen van hot naar her duwt, onderdrukt, hun land afneemt hun kinderen dood etc. Dus eigenlijk wat met veel israëliërs ook is gebeurd!!!!
  Hoe was het ook alweer: Het mishandelde kind loopt groot gevaar dat hij later ook zijn kinderen mishandelt.
  Ergo: geef de palastijnen hun land (terug) en laat Israël verder bestaan.
  O ja niet zeuren over stel en taal fouten svp beheers het nederlands niet meer zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een twaalfde reden, die de meeste Nederlanders met hun blaartrekkend maar volkomen typerend gebrek aan historisch besef allang niet meer weten: de zgn. "palestijnen" hebben al decennia een eigen staat. Dat land heet Jordanië. Ken uw geschiedenis, fijne landgenoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mochten er nog Nederlanders zijn die (daadwerkelijk) geïnteresseerd zijn in de hele en ware achtergronden van dit (volslagen kunstmatig) conflict, dan kan ik een Youtube video aanbevelen.

  WAARSCHUWING: Indien u veel ter linkerzijde van het politieke spectrum verblijft, of erger nog, u zich daar thuis voelt, dan is deze video niet aan te bevelen. Zoveel historische feiten en waarheden zijn vermoedelijk slecht te verkroppen voor "soosjalisten" en zorgen voor een verhoogde bloeddruk. Raadpleeg eerst uw arts.

  http://www.youtube.com/watch?v=O7ByJb7QQ9U&feature=player_embedded

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen