Mount Flevo

Ellen_small
Een berg in de polder. Wat een subliem idee.
We hebben tenslotte ruimte zat. Toch? Dus waarom niet.
En we creëren ook nog eens ruimte in de ruimte.

Ja, ik ben helemaal voor!
We zitten middenin een crisis, dus er moet geld uitgegeven worden. Troostuitgaven noem ik dat.
200 miljard kost het maar, die berg.
Nou, dat krijgen we vast wel van “Merkozy.” Daar is wel een potje voor gereserveerd. De Acropolis is gered, mede dankzij onze gulle gaven. Wij staan altijd voor in de rij om iedereen te helpen. Nu mag er wel wat teruggedaan worden door onze Europese broeders en zusters.

Een berg in de polder. Dat ik daar nou zelf niet op ben gekomen.
Als ik naar Friesland rijd moet ik over een pas. Op de top laat ik me fotograferen naast de Nederlandse vlag. Ik eet een kroket en geniet van het uitzicht over het IJsselmeer (heeft er al iemand plannen voor dat stukje water?)
Voor de angsthazen is een tunnel gepland. Een tolweg weliswaar.

Mount Flevo moet toeristen trekken. Die hebben we nog niet genoeg.
Raadpleeg mij! Ik zit vol ideeën.
Klimmers, wandelaars en skiërs. Ik zit te denken aan een piste die direct in het IJsselmeer uitkomt. Maak er een multi-discipline van. Skiën in een duikpak.
Met de Finnen maken we een aparte deal. Zij krijgen een proefabonnement.

Wat te denken van een schansspringers. Zij landen vlak voor het deurtje van Albert Heijn in ……………de Zaanse Schans.
En voor de wielrenners: een col van de achtste categorie - met echte haarspeldbochten. Leuk voor de voorjaarsklassieker “Dronten – Dronten.”

Ik heb de smaak te pakken. Volgende week ga ik mijn eigen plannen voorleggen aan de commissaris van de koningin in Gelderland. Kijken of we iets met de De Hoge Veluwe kunnen doen.
Wat dacht u van een woestijn met een casinostad: “Gok op Zand.”


2 opmerkingen:

  1. Als deze berg er komt, ga ik emigreren. Na een inbraak in mijn huis waarbij onvervangbare erfstukken zijn gejat, en na aan te moeten horen dat de politie amper iets voor me kan doen want ja: geen geld, hè... na dat alles DIT te moeten lezen, dat maakt mij meer dan een beetje razend. 200 MILJARD terwijl het halve NL volk inmiddels op de achterste poten staat omdat een verkrachter geen enkelband om hoeft bij verlof en zo het land kan verlaten... NEE! Ga eerst eens orde op zaken stellen, luitjes in de overheid en besturen, en ga dan eens de crisis oplossen, en als dan alles in kannen en kruiken is en we hebben nog geld over - dan is er ruimte voor zo'n project. Maar voorlopig zijn er nog teveel mensen die wachten op een stoeltjeslift, om maar eens een voorbeeld te noemen.

    BeantwoordenVerwijderen