Vijand verpletterend verslagen door FC Kunduz

De FC Kunduz is aandoenlijk. Na een reeks belastingverhogingen bedacht te hebben (knap hoor!) zwieren ze over het scherm heen alsof ze een grote overwinning hebben gehaald. Het doet nog het meest denken aan de feestvreugde op Arabische tv-zenders wanneer het Zionisme en het imperialisme weer eens een slag is toegebracht.

U in het Westen weet dat natuurlijk niet, maar het Zionisme en het imperialisme zijn al vele malen
verpletterend verslagen door de Arabisch-islamitische helden. Zo is Ghaza terugveroverd, triomf. De Sinai is terugveroverd, ook een triomf. Zuid-Libanon is terug in het Arabisch vaderland, weer een triomf. Toevallig was ik in de Arabische wereld toen die dingen (en meer) gebeurden.

Ik wist hoe de vork in de steel zat, want kan lezen. Bovendien, mijn geheugen heeft een bereik van meer dan acht seconden. Ik heb destijds met mededogen gekeken naar wat er bij zulke gelegenheden op de Arabische tv-stations te zien was. Politici die zich op de borst klopten tot je als kijker toch werkelijk voor blauwe plekken moest vrezen. Interviewers die de machthebbers aan het vleien waren op een manier die ik tot dan toe alleen op de Arabische staats-tv gezien had.

Dat mensen zich zo voor de gek kunnen laten houden. Verbijsterd heb ik het in den vreemde een paar keer op een zuipen gezet. Van de garnalen, de ouzo en de wijn kan ik me niet veel meer voor de geest halen dan dat er niets mee mis was. Maar wat ik me wel nog heel duidelijk herinner is dat ik bij zulke gelegenheden steeds met een paar vragen ben blijven lopen tobben: Zouden de programmamakers zelf beter weten? Zou het in Nederland ook ooit zo ver kunnen komen? Zou een land dat ooit vrij geweest is, zo diep kunnen zakken? Op de eerste vraag weet ik het antwoord nog steeds niet.

17 opmerkingen:

 1. De Wereldomroep spant de kroon met een juichend artikel over het Nederlandse parlement dat Wilders negeert.
  Als sterkste 'argument' tegen het gedachtegoed van Wilders wordt aangevoerd dat 'Marked for Death' niet uitgegeven wordt door een grote uitgeverij.
  http://www.rnw.nl/english/node/682648

  PS: jammer dat het reageren hier steeds verder wordt tegengegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed stuk.
  Cuperus schreef er ook een stuk over in de volkskrant. En finaal kijkt men weg van de waarschuwing van Lagarde van het IMF dat de welvarende europese landen niet moeten bezuinigen omdat anders de hele europese economie in het slop raakt; alsook van de komende verkiezingen in Griekenland die deze hele nederlandse oefening tot ijdelheid van politici maakt omdat de nieuwe griekse regering niet toestaat dat de eigen bevolking aan de bedelstaf wordt gebracht alleen omdat de rest van europa aan de euro wil vasthouden.

  Wilders heeft gelijk: Brussel geeft een kik, en nederland slooft zich uit om aan de wensen van de EU tegemoet te komen. Triest maar waar: De nederlandse volksmentaliteit heeft zich weinig gewijzigd sinds de tweede wereldoorlog: hij die beveelt wordt gehoorzaamd. Zelfs zelfbewustzijn lijkt een vies woord te zijn in de nederlandse politiek. En wat is men gevoelig voor internationale waardering!
  Wat een afgrijselijke lafheid kenmerkt dit land !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk weten ze beter... Net als met 'gelovigen' die weten ook dat er iets niet klopt, maar volharden in hun dwalingen, 'anders liggen ze eruit bij hun sociale kring'. En het 'erbij' horen, waaraan hun status en aanzien wordt verleend, weegt nu eenmaal hoger en belangrijker dan de waarheid en logisch nadenken.
  Wel grappig is juist al die aandacht in de media voor 'rechtse' standpunten. Die worden uit ten treuren belicht en toegelicht, ipv doodzwijgen. Zouden ze toch ergens ook een beetje bang zijn ?
  De PVV vaart er wel bij.
  Of het ooit zover komt in Nederland ? Het is er al ! het was er al ! en het gaat nooit meer weg. Het is een onderdeel van onze sociale blauwdruk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo is Ghaza terugveroverd, triomf. De Sinai is terugveroverd, ook een triomf. Zuid-Libanon is terug in het Arabisch vaderland, weer een triomf
  ----------------------------------------
  En wat is er mis met iets TERUGveroveren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -"En wat is er mis met iets TERUGveroveren?"-

   Mmm..toch hebben sommige mensen moeite met het indertijd TERUGveroveren van wat eeuwen Heilige grond was voor twee religies. Land dat door een derde, wat nakomende plagiaatreligie werd veroverd. Over de pogingen tot TERUGverovering wordt nog steeds, op zijn GeenStijls, huilie-huilie gedaan.

   Verwijderen
 5. Zo is Ghaza terugveroverd, triomf. De Sinai is terugveroverd, ook een triomf. Zuid-Libanon is terug in het Arabisch vaderland, weer een triomf.
  ---------------------------------
  En wat is er mis met 'iets terugveroveren'?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  2. Omdat er hier geen sprake van terugveroveren was, maar van een eenzijdig gebaar van Israël. Maar Arabieren hebben zo'n eigen haatdragende werkelijkheid.

   Verwijderen
  3. eh,
   Egypte heeft, in al zijn grootsheid, Israel de vrede geschonken... [gmpff]
   Helaas voor jou blijft het enkel bij een handjevol garnalen.

   Verwijderen
  4. Beste El Houssain, heb je wel eens van sarcasme gehoord? Waarschijnlijk niet en bestaat het woord niet eens in het Arabisch; het is dan ook slechts voorbehouden aan hoogopgeleide en intelligente mensen!
   (Toch grappig zo'n trol ertussen!)

   Verwijderen
  5. @ H.K.,

   Sarcasme kom ik regelmatig tegen in islamitische geschriften. Zelfs Mohammed, die satirici als Aboe Afak en Asma Bint Marwaan laat ombrengen, is zo nu en dan sarcastisch. Er is dus wel degelijk iets van een sarcastische traditie binnen de islam.

   @ Hoessein,

   De Sinai is terug gekomen bij Egypte door een vredesakkoord, dat de Amerikanen tot stand hebben gebracht door de Egyptische president Sadat om te kopen.

   Verwijderen
  6. Het gaat erom, wat daar zo triomfantelijk aan is.

   Eigenlijk zou Jansen hier op moeten antwoorden. Hij gebruikte 3 maal de term 'terugveroverd' in combinatie met 'triomf'! En hier is geen spoor van enige logica te vinden.
   Aan sarcasme doet Jansen niet. Dat heb ik namelijk zwart op wit staan.

   Verwijderen
  7. Ik weet het: Dat met die garnalen was een slecht idee.
   Probeer de Ouzo !

   Verwijderen
 6. "....tot je als kijker toch werkelijk voor blauwe plekken moest vrezen. Interviewers die de machthebbers aan het vleien waren op een manier die ik tot dan toe alleen op de Arabische staats-tv gezien had.

  Dat mensen zich zo voor de gek kunnen laten houden. Verbijsterd heb ik het in den vreemde een paar keer op een zuipen gezet."

  Helaas is bij ons op dertig april slechts de volgorde anders.
  Wij zuipen eerst, daarna komt Maartje van Wegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en hoe! http://www.vrijechroniqueurs.nl/koninginnedag-2012-2/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihihihi.."Op de eerste vraag heb ik nog steeds geen antwoord" :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Licht off topic meneer Jansen. Het begrip Zionisme valt hier en ook Caroline Glick had er een artikel over dat weer door E.J bron in Amsterdampost.nl van de illustere Prof dr. Frikschoten is geplaatst. Ik lees iedere dag de hele dag veel Zuid Afrikaanse artikelen en onder mijn vele blanke Zuid Afrikaanse vrienden (ik heb ook veel Afrikaans sprekende (Martin Bosma) kleurling vrienden)is er een virulente haat tegen het zionisme. Voor mij is het Zionisme officieel geworden door Herzl eind 19e eeuw en heeft door de samenloop met de bewegingen rond Marx ook een idealistische communistische vleugel gekregen. Er waren vele communistische joden betrokken bij de oprichting van de Zuid Afrikaanse Communistische Partij die weer infiltreerde in het ANC met hun terroristische vleugel Umkhonto We Siswe die weer (net als Videla Maxima) door Wim Kok werd omhelsd.
  De FC Kundux (ChristenUnie) propaganda van de Evangelische Omroep had in februari een documentaire met 'Kolonel' Franz Jooste (Stolz und Treue) van het Zuid Afrikaanse Kommandookorps een (pedofiel) trainingskamp voor jongens tot 14 jaar. In die documentaire bedelde hij voor 213.000 EO kijkers om hulp tegen de Plaasmoorde (moord partijen op blanke boeren) en in diezelfde documentaire ontkende mnr. Jooste de Holocaust omdat de Duitsers niet genoeg kolen zouden hebben in het Ruhrgebiet om hen allemaal te hebben kunnen verbranden en sprak ook zijn ontzag uit voor Hitler.
  Nog triester was het dat Pauw & Witteman een paar weken terug twee dames (schrijfster en fotografe) interviewde over diezelfde Jooste met hetzelfde EO foto materiaal ... maar vermeden het eigenlijke onderwerp van de misdadige ANC politici verantwoordelijk voor de 31 op 100.000 inwoners homicide rate per jaar (Nederland 5) er zijn nu nog 20.000 blanke Boeren op een bevolking van 50 miljoen en een naar rato omrekening (minimaal 1.500 tot 4.000 moorden over 18 jaar voor die specifieke blanke groep) komt men op absurdistische hoge getallen.
  Het is macaber en triest om te moeten begrijpen dat VARA / PvdA hun vuile collaboratie met de moordenaars van Umkhonto We Siswe (Wim Kok) niet willen afzweren en blijven verdoezelen met blanke nazi's die in hun geweld- en ras-ideologie met de black supremacist moordenaars van het ANC welbegrepen collaboreren

  BeantwoordenVerwijderen