Belastingverhoging of bezuiniging

Waarom zijn alle partijen toch zo boos op Geert Wilders dat hij gestopt is met gedogen? Ze zouden toch met één pennenstreek die mooie rol hebben kunnen overnemen? Of dat later deze week alsnog doen? Als Nederland ‘in het buitenland’ voor gek staat, wat let de ‘linkse partijen’ dan om het gehele pakket maatregelen, dat nu wel niet door zal gaan, te steunen? Waarom heeft de PVV haar aandeel in de macht weer ingeleverd bij de partijen waar die macht al decennia ligt?

Het heeft even geduurd maar ik geloof dat ik het doorheb.
De nu voorgestelde maatregelen zijn met een heel enkele uitzondering gewone belastingverhogingen. Dat is niet hetzelfde als bezuinigingen. Daarom duurden de onderhandelingen ook zo lang: het was logisch te blijven zitten dooronderhandelen totdat dan eindelijk de bezuinigingen aan de orde kwamen.

Belastingverhoging, politici lusten er wel pap van. Maar zonder goed zichtbare bezuinigingen bij rare verspilling als ontwikkelingshulp, was het totaalpakket onaanvaardbaar, hoe goed Rutte en Verhagen hun medeonderhandelaars ook kunnen hypnotiseren.

Als ik gelijk heb, heeft Hoeiboei misschien een wereldprimeur. Jammer dat de staatsmedia niet wat meer licht op zulke duisternissen werpen. Dat de PVV na weken praten die belastingverhogingen verwerpt, is uiteraard een sneue ontwikkeling voor de voorstanders ervan want alles leek toch zo goed te gaan: de vertegenwoordiger van Henk en Ingrid kwam persoonlijk naar het Catshuis om alle lastenverzwaringen goed te keuren.. Alles kon bij het oude blijven! Halleluja!

Het is anders gelopen. Het is goed te begrijpen dat alle belastingverhogers woedend zijn. De PVV begon net zo keurig ingepakt te raken. En nu dit. Dat verwacht je toch niet van jongens waar je elke dag mee vergadert. Maar goed, misschien morgen een onthulling en lag het toch anders. Jammer dat zulke dingen de media zo weinig interesseren.

Maar wacht, die worden uit belastinggeld betaald. Dat geeft veel vrijheid, vrijheid om je echte belangstelling voor de dingen die echt waardevol zijn te gaan volgen. Het maakt je vrij van ordinaire rancune. En dat is een lelijke emotie waarvan vooral de PVV veel last heeft en waar maar veel belasting op moet worden geheven. Dan hoeft er nergens op bezuinigd te worden. Dan kan de overheid doen wat hij wil.

20 opmerkingen:

 1. Yep !
  Het is Wilders versus gevestigde macht.
  Het is vrijheidstrijders versus nationalisten.
  En Wilders en Fortuyn gaan allebei winnen.

  "Waarom heeft de PVV haar aandeel in de macht weer ingeleverd bij de partijen waar die macht al decennia ligt?"
  Macht misschien nog wel, maar de innerlijke kracht is er allang uit.
  Welke hardwerkende talentvolle slimmerik wordt lid van een politieke partij (van de gevestigde macht)?
  Om slaafs donkere bevelen vanachter een duister gordijn toegefluisterd te krijgen: Je ziel in ruil voor een mooi burgermeesters baantje ?
  De gevestigde macht heeft last van een Brain drain. Al jaren en dat begint zich nu te manifesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat stond er ook alweer in Trouw?
  ´Alles wees erop dat fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma vandaag in de Kamer een pakket kon presenteren waar een overduidelijk CDA-stempel op stond. Op het laatste moment liep het alsnog mis. "Ik zit nu erg in een rouwfase."
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3244984/2012/04/23/Toen-wisten-we-nu-is-het-voorbij.dhtml

  Bijna had het cda de beide andere in slaap gesust. Schrikt Wilders toch in één keer wakker! En dan helpt Haersma´s ´Ik was echt verbijsterd. Ik dacht dat we zouden bespreken hoe we het pakket zouden verdedigen. Maar blijkbaar zag Wilders steeds meer op tegen de manier waarop hij het zijn achterban moest uitleggen. Maar als je zelf een pakket uitonderhandelt, moet je niet doen alsof het jouw pakket niet is, dan had je beter moeten onderhandelen." ook niet.
  Een steek in de rug van Wilders door het cda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor uw heldere samenvatting. CDA en in hun kielzog de CU worden steeds meer datgene wat ze met de mond verfoeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach...

  Het is gewoon weer Carnaval .. Op zich is dat best wel heel bijzonder want het is nu bijna eind april !

  Maar gelukkig zijn daar weer de beste jongetjes van de klas die het vermoedelijk allemaal weer beter weten !

  Met zo'n 25 jaar ervaring in Oost Europa is mij daar slechts 1 ding heel erg duidelijk geworden !

  Vertrouw de journalist uit West Europa nimmer !

  Want "nieuws" is dan voor dit soort mensen gewoon "handel" !
  En dat laatste lijkt mij op zich nog veel smeriger dan een pooier uit Oost Europa die werkzaam is op de Wallen te Amsterdam

  Maar goed !

  Ik kan mij vergissen en zal vast wel weer heel dom zijn !


  Met groet,

  George van Kralingen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wilders moest veel te veel geven zonder dat er echt veel voor teruggegeven werd. Aanpassingen op immigratie waren slechts cosmetisch, omdat Europa alles blokkeerde, want de macht om over het eigen immigratiebeleid te beslissen hebben de gevestigde partijen al veel eerder zonder ruggenspraak met het volk aan Brussel weggegeven. Wilders zou er echt heel goed aan doen om zelf ook wat nadere toelichting te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uit de verklaringen van Wilders bij Politek 24 werd meer duidelijk over waarom Wilders nee zei en dat komt overeen met hetgeen Hans Jansen schrijft. In de rest van de media krijg je er vooral een zeer beperkte en verminkte versie van.

  En waarom een stem op Wilders nodig is blijkt wel uit dit filmpje:

  Over de islamisering van de wetgeving in Engeland, Europa van een Engelsman. Best wel schokkend.

  http://gatesofvienna.blogspot.com/2012/04/paul-weston-at-british-freedom-party.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ter aanvulling een interessant artikel in de VolkskrantL

  Misschien was de scheuring in de PVV Limburg, die indirect voorafging aan de val van Rutte-I, wel een vooropgezet een-tweetje van de Turkse president Gül en Beatrix, schrijft Paul Hekkens.

  Heeft het staatsbezoek van president Gül van Turkije geleid tot de val van het kabinet Rutte? Als we CDA-lid en -kenner Pieter Gerrit Kroeger bij Pauw & Witteman (20 april 2012) mogen geloven, was zo'n val al onvermijdelijk nadat in Limburg het CDA met de PVV brak, na een lunch met Gül en de koningin.

  Speculaties hoe dit heeft kunnen gebeuren, richten zich allereerst op de strijdende politieke partijen. Wat het CDA betreft, doet zich het opmerkelijke feit voor dat dezelfde dag dat de coalitie in Limburg brak, ook het CDA in Zeeland voor een landelijke patstelling zorgt, door onverwacht tegen een referendum over de Hedwigepolder te stemmen. Is dit toeval, is dit gecoördineerd door het landelijk CDA of is dit een revolte vanuit de provincie?

  Interviews Gül
  Wat betreft de PVV wil ik niet ingaan op het onhandige gekonkel binnen PVV Limburg, maar neem ik de tweet waarin Wilders Gül uitmaakt voor Koerden-mepper en christen-pester als vertrekpunt. Erg diplomatiek is die tweet natuurlijk niet; belangrijker is dat Wilders daarmee de handschoen oppakt die Gül hem toewerpt. Dit heeft Gül gedaan door Wilders in een interview met De Telegraaf islamofoob te noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In een iets eerder interview met de Volkskrant zegt Gül trouwens nog niet over individuele politici te willen spreken. Wel trekt hij in dat interview al een zware wissel door xenofobie en islamofobie in relatie met de Tweede Wereldoorlog te brengen. Misschien was het wel de bedoeling van Gül dat Wilders de handschoen zou oppakken. Toen dat niet gebeurde na het interview met de Volkskrant, zag Gül zich in De Telegraaf genoodzaakt alsnog persoonlijk te worden.

  Met beide interviews kiest Gül er uitdrukkelijk voor het diplomatieke speelveld te verlaten en zich direct te mengen in de binnenlandse politieke discussie over islam, immigratie en integratie. Of ... er moet al een afspraak zijn dat hij zich mag mengen in de binnenlandse politieke discussie over genoemde thema's. Maar met wie zijn die afspraken dan gemaakt?

  Gerommel
  Om die vraag te beantwoorden keer ik terug naar Kroeger die op een gegeven moment zegt dat het conflict tussen CDA en PVV in Limburg een lange voorgeschiedenis heeft, en dat het conflict niet is ontstaan omdat de koningin toevallig een lunch organiseert in Limburg. Wat mij hieraan allereerst frappeert, is dat het blijkbaar de koningin is geweest die de lunch heeft georganiseerd.

  Aanleiding voor die lunch was een expositie van de kunstcollectie van de Centrale Bank van Turkije in het Bonnefantenmuseum die op die dag geopend zou worden. Nu kun je je natuurlijk afvragen waarom die expositie juist in het Bonnefantenmuseum moest plaatsvinden. Je kunt je ook afvragen waarom die lunch nu net in het provinciehuis van Limburg moest plaatsvinden. Wordt met dat laatste niet doelbewust de confrontatie met de PVV opgezocht? Is het niet vragen om problemen? Als iedereen weet dat het al maanden rommelt tussen CDA en PVV in Limburg, dan was dat toch ook bij de organisatoren van die lunch bekend.

  Wat ik nu vermoed, is dat de uitspraken van Gül, eerst in de Volkskrant en vervolgens in De Telegraaf, ertoe dienen om Wilders en de PVV uit te dagen, en dat, eenmaal uitgedaagd, de zwakste plek van de PVV wordt opgezocht door juist te gaan lunchen in de Provinciale Staten van Limburg. Waar landelijk de PVV zich nog afzijdig kan houden, omdat ze immers niet in het kabinet zit, daar kan dat in Limburg niet, omdat daar de partij gedeputeerden levert. En als in een laat stadium dan blijkt dat de koningin ook komt, dan zien die gedeputeerden dat ze in een onmogelijke spagaat verkeren. Dan Moet je kiezen: of je bent loyaal aan de koningin, of aan de partij.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3245668/2012/04/24/Kwam-de-val-van-het-kabinet-voort-uit-een-een-tweetje-van-president-Gul-en-Beatrix.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht dat u geen aanhanger was van allerlei complottheorieën!
   Het was Wilders die de stekker eruit trok, niet Gül!

   Als u toch meent dat Wilders de handschoen oppakt die Gül hem heeft toegeworpen, waarom was Wilders dan niet slim genoeg geweest om er niet in te trappen? Als hij nou met zijn voltallige fractie naar Limburg was gegaan, Gül demonstratief de hand heeft geschud en ook aan tafel was geschoven, dan was er toch ook geen scheuring binnen de Limburgse PVV ontstaan? Bleef het kabinet misschien ook overeind. Hiermee zouden Gül en de koningin, als ze achter de val van het kabinet zitten, hun zin niet hebben gekregen! Mee eens of niet? Landsbelang gaat voor. Toch?

   Buitenlandse inmenging?? Een koninklijke lunch flans je niet van de ene op de andere dag in elkaar! Dat stond al veel eerder op de agenda. Al zou het wel een opzetje zijn; Laat je een regering vallen omdat Gül in Limburg komt eten? Dat zegt dan meer over jouw dan over Gül!
   Daarom is een complottheorie zoals deze, de grootste kolder die ooit voorbij kwam!

   Verwijderen
 10. http://tinyurl.com/7mjkvz5

  OPINIE - Harrie Verbon − 21/04/12, 22:30
  volkskrant opinie

  De zoektocht naar miljarden

  'Wilders heeft gelijk: bizarre Catshuis-bezuinigingen moet je niet willen'

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Rudolf,

  Hare M. heeft nog meer bekokstooft met het Gülbezoek. Vandaag kreeg ik een nieuwsbrief van de Universiteit Leiden in de inbox:

  Leidse studenten ontmoeten Turkse president Gül

  Zes Leidse studenten hadden op 18 april een ontmoeting met de Turkse president Abdullah Gül. Ze maakten deel uit van een groep Nederlandse studenten die met het Turkse staatshoofd in discussie trad.
  ...
  Extreem delicate onderwerpen werden niet aangesneden, omdat ons - ook vanuit het Nederlandse Koningshuis - op het hart was gedrukt vooral diplomatieke vragen te stellen.

  http://studenten.leidenuniv.nl/nieuws/ontmoeting-turkse-president-gul.html

  (Einde citaat)
  Ook de Nederlandse journalisten waren bijzonder liev voor Gül. Ik begin te denken dat ook zij misschien een koninklijke massage hebben gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het einde is nakende dankzij Wilders zo horen we van nette mensen. Omdat het einde nakende is hebben we overmorgen verkiezingen om snel weer een kabinet te kunnen formeren. O wacht dat wordt pas jun..september.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Belastingverhoging, politici lusten er wel pap van. Maar zonder goed zichtbare bezuinigingen bij rare verspilling als ontwikkelingshulp, was het totaalpakket onaanvaardbaar, hoe goed Rutte en Verhagen hun medeonderhandelaars ook kunnen hypnotiseren."

  Een rare verspilling als ontwikkelingshulp is NIETS vergeleken met de 'hulp' aan Griekenland (en de rest volgt) via ECB, ESM, LTRO, LTRO2.

  Hedgefunds zijn fatsoenlijke particulieren die met eigen geld een zelf gekozen risico aangaan door in een onderneming te investeren.
  In groene Khmer jargon: "Smerige speculanten" ofwel "Sprinkhanen".

  Nu is de Jager ééntje van de regering en dus wordt hij met een andere maatlat gemeten, want, zo geldt het in de pers, eentje van de regering is nooit een boef.

  In werkelijkheid is het ministerie van Financien, met de bemoeienissen betreffende de EU, niets meer dan een Hedgefund, ambtenaren als sprinkhanen.

  Speculanten nemen doorgaans een positie in de markt in, om er later beter van te worden, om zo de (financiele) doelstelling te halen. Bij pech zijn ze het ingelegde kapitaal kwijt.
  Minister de Jager doet niet anders dan zij, met dienverstande dat hij niet zijn eigen geld gebruikt, maar dat van, desnoods via extra kortingen op pensioengelden, zijn medeburgers, om een politieke(!) onderneming te doen slagen.

  Sprinkhaan de Jager rooft van de belastingbetaler en investeert in een risicovolle onderneming dat EUSSR heet.
  De Jager belast meerdere(!) generaties Nederlanders met het risico van honderden miljarden aan schuldgaranties, in de hoop dat het EU-experiment een succesvolle onderneming zal blijken te zijn.
  Bij falen is er maar één de verliezer.
  U weet al wie.

  Zorgde de staat in ww1 en ww2 voor voldoende kannonenvlees, nu acteert ze als sprinkhaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tot op heden zou ik zeggen !

  Ga allemaal maar eens zwaar illegaal downloaden !

  Dan komt men vanzelf wel terecht bij TV series waarbij er in ieder geval nog iets te lachen valt ! Boston Legal is zo'n serie .. The Borgia's trouwens ook !

  Maar goed... Dan rest ons nog het antwoord op het vraagstuk of de goede bedoelingen van Geert Wilders wel echt zo goed bedoeld zijn voor de in Nederland woonachtige Nederlanders die "trekken" van de AOW ?


  Of is ie nu precies zoals die "Ayaan Banaan"

  Want ook die gebruikte het grote onrecht in Nederland om er zelf beter van te worden!

  Dit meisje gebruikte zelfs haar gesloopte clitoris om hoger op te komen ! En dat is tot op heden vrij goed gelukt ! Ik meende zelfs van ene Felix R. (volgens mij een ernstig geval van jaloers links)te mogen beluisteren dat Ayaan zelfs nu US $ 600.000, per jaar verdiend wegens een lidmaatschap van een zgn "Denktank"


  Tja...


  Zo kan het dus ook !

  Groet,

  George van Kralingen  -  Inmiddels is lijkt mij dat vrij goed gelukt !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @George,

  Waar staat geschreven dat mensen met een verminking geen geld mogen verdienen?
  Je ranzige lafheid is bijna net zo stuitend als je ongeïnformeerdheid.

  Ayaan heeft haar verminking nooit "gebruikt", integendeel. Waar baseer je dat op?
  Het was precies andersom.
  Linkse cabaretiers als Maassen, Wertheim en vdWal rekenden Ayaan af op een verminking waar zij niks aan kon doen. De bij "dit was het nieuws" aan tafel geschoven PvdA-ers Wouter Bos en Fatima Elatik kwamen niet meer bij van het lachen.

  Ayaan vocht wel degelijk tegen onrecht, en werd om die reden meermaals met de holocaust in verband gebracht (oa door Jabri en Mak). Op zich niet zo bijzonder; iederéén die sinds 1970 één van de vele PvdA-dogma's heeft tegengesproken is stelselmatig met de holocaust in verband gebracht. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook wel enkele "gematigde" socialisten die hun politieke tegenstanders met veel kleinere oorlogsmisdadigers vergelijken (of zelfs met "gewone" seriemoordenaars), maar dat is voorlopig nog een kleine minderheid.

  Hoe dan ook, Ayaan werd vanwege haar afvalligheid èn door die linkse hetze zeer ernstig bedreigd. Daarnaast werd ze continue door de linkse media bespuugd en belasterd. Daarbovenop kwamen allerlei onzinnige aanklachten (blasfemie, woning) en het gedoe rond haar paspoort. Volkomen logisch dat ze uiteindelijk vertrok.

  Ongeveer hetzelfde geldt voor Wilders. Ook hij wordt stelselmatig beledigd, belasterd en bedreigd; en kan al jaren niet meer zonder 24/7 bewaking.
  Waar doet hij het dan nog voor?
  Ik denk toch wel degelijk voor oa die AOW-er die langer moet werken omdat honderdduizenden werklozen daar geen zin in hebben.
  Hoe je verder ook over hem denkt; hij staat voor de zorgzame samenleving die Nederland na de oorlog met hard werken heeft opgebouwd. Onze samenleving wordt onbetaalbaar; door misbruik van sociale voorzieningen; massa-immigratie; de EU; criminaliteit; subsidiëring van geweldadige ideologiën; etc.

  En natuurlijk door een voortdurend groeiende overheid die steeds meer geld nodig heeft om steeds minder concrete resultaten te bereiken. Alle geld gaat op aan commissies, raden, vertegenwoordigingen, organisaties, (klankbord-) werkgroepen en bureautjes. Die allemaal adviseren om de burger meer belasting te laten betalen.

  Het is eigenlijk heel raar dat alleen Wilders daar afstand van neemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Socialisme is het streven naar 100 procent belasting.

  Het socialisme streeft naar het tot slaaf maken van de bevolking, tot melkvee, uitgezogen tot de laatste druppel, om 'het grotere geheel' te dienen, te weten de zakken van de linkse baantjescarrousel, en de EUSSR.

  Herstel de democratie! Weg met het ongekozen staatshoofd, weg met de 'volksvertegenwoordiging' die trouw zweert aan dat ongekozen staatshoofd, EN orders aanneemt van NIET door het volk gekozen 'lieden' (de eussr).

  Wij moeten weer een VOLKSVERTEGENWOORDIGING installeren!
  Lang leve de Republiek der Vrije Nederlanders!

  BeantwoordenVerwijderen