Het volk dat in duisternis wandelt

De gedoogden gedogen niet meer dat zij gedoogd worden, en dat komt goed uit want de gedogers gedogen de gedoogden niet langer. De nationale berichtgeving daarover is van een allure die sinds de Duitse Demokratische Republiek niet meer vertoond is. Er is geen touw aan vast te knopen. De oude
bijbeltekst ‘het volk dat in duisternis wandelt’ krijgt in het licht van het nieuws van de afgelopen zaterdag en zondag een geheel nieuwe glans, gloed en betekenis. Behalve de direct betrokkenen weet niemand wat er aan de hand is. Dat is ongezond. Maar wel een goede basis om een scala van volksvertegenwoordigers te (her)kiezen. Dat laatste was ironie.

Het is in Nederland gebruikelijk dat de zittende overheid via de geheime dienst nieuwe politieke bewegingen saboteert. Dat is gebeurd met de communisten in al hun schakeringen, met de Centrumdemokraten, met de Centrumpartij, met de Boerenpartij, met de Provo’s en de Kabouters, en wie weet met wie meer. Het laatste boek van Roel van Duijn, Diepvriesfiguur, illustreert dat overvloedig. Allerlei gewezen bestuurders en bewindslieden hebben dat in memoires en interviews bevestigd. Is dat nu ook gebeurd? Onze kleinkinderen zullen het weten uit de geschiedenisboeken, wij tijdgenoten worden niet in staat geacht met zulke informatie om te kunnen gaan.

En dan dat staatsiebezoek van de Turkse president en Koningin Beatrix aan Limburg, waar de PVV intern ruzie over kreeg. Is er ooit eerder een ceremonieel staatsiebezoek geweest waarbij Limburg officieel aangedaan werd of op het programma stond? Of ging het bij dit bezoek gewoon om stoken? Ik ben niet verbaasd dat de pers dat niet uitzoekt en bespreekt. Sterker nog, er is niemand die het uitzoeken van zoiets als een geschikt onderwerp voor de moderne standaardmedia beschouwt.

De redenen die Geert Wilders opgeeft, zijn wel geldig maar er moet meer zijn. Natuurlijk is het idioot om de Nederlandse ouderen minder te gaan geven om de Griekse ouderen meer te gaan geven. Terwijl die Nederlandse ouderen in guldens Nederlandse premie hebben betaald, en die Griekse niet. Natuurlijk klinkt het bedrag dat op ontwikkelingssamenwerking bezuinigd gaat worden, niet goed. Mensen in Nederland laten verrekken om geld te kunnen overmaken aan buitenlandse dictators, het blijft moeilijk te verdedigen. Maar daarvoor nu de staatsmacht uit de vingers laten glippen? Juist nu, nu de euro kopje onder aan het gaan is?

10 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, de berichtgeving is zeer eenzijdig en weinig informatief. Ik neem zonder meer aan dat er veel is gebeurd en het anders is dan het lijkt. Natuurlijk wordt de pvv gesaboteerd en wat heeft het voor zin om al die negatieve maatregelen te gaan steunen zonder dat je daar echt is voor terugkrijgt. Zeker op het gebied van immigratie en de subsidieindustrie kreeg Wilders waarschijnlijk te weinig en dan is het zeker legitiem om dan niet akkoord te gaan. Er moet wel iets voor worden teruggeven. Ik vermoed een vies opzetje van het CDA en mogelijk VVD, zie ook Limburg eerder, om Wilders zo weinig te geven dat hij bij akkoordgaan alleen maar verliest en bij afwijzing, zoals nu, de schuld gegeven kan worden. Er wordt aan alles gedacht, behalve aan het landsbelang. In 1981 ging de socialist Mitterand samen met de grotere Communistische Partij (PCF), na zo'n 2 jaar was de PCF zwaar gehavend en werd door Mitterand aan de kan geschoven, zo iets wordt nu ook met de PVV geprobeerd. Het is vooral aan de PVV nu om te voorkomen dat ze verder wordt beschadigd. Dat is niet gemakkelijk in een medialandschap dat vooral anti-pvv is en alles zo negatief mogelijk voor de pvv duidt. In Venlo was de Floriade en werd het Turkse paviljoen bezocht. Natuurlijk kwam dit goed uit om als pesterijtje naar Wilders toe te dienen en toch officieel gedekt door een officeel evenement.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is bezuinigen ?
  Is er voor of na het bezuinigen dan meer of minder geld in een economie aanwezig ? Zuinig omgaan met geld ( uitgeven) is altijd goed, maar waarom dan de inkomsten vehoogd via belastingen ? Waarom een economie meer gif toedienen ipv een medicijn ?
  En hervormen. Waarom nu ineens en niet tien jaar geleden toen alles nog goed leek (!) te gaan. Is 'hervormen' bedoeld als "de belastingbetaler voor de veroorzaakte ellende te laten betalen".

  Een bedrijf in nood krijgt een heuse saneringskeur te verduren: verkoop van overtollig roerend of onroerend vet, afstoten van slechtlopende productlijnen, personeelskosten verlagen en schuldenpositie verbeteren.
  Iedereen vindt dit vanzelfsprekend, behalve als het de overheid berteft. Dan gelden kennelijk andere boekhoudkundige wetten.

  Wilders' hervormen (of bezuinigen) begint met het aanpakken van de overheid, de veroorzaker van de krediet- en EU-crisis, en eindigt met Henk en Ingrid.
  Alle(!) andere partijen hebben een omgekeerde volgorde. Eerst eigen burgers naaien, dan pas de staat saneren. Over Nationalisme(!!) gesproken.
  Het probleem van de staat is dat het onrendabel en inefficient werkt. Vaak het armzalige lot van een monopolist. Beter om de schade te beperken met een (veel) kleinere overheid dus. Het Majorana-deeltje is niet met overheidsgeld ontdekt, noch is e=mc^2 van staatswege.

  Een kleinere overheid. Ook nu maakt Wilders ,m i, een betere analyse gemaakt dan de nationalisten (VVD,CDA,PvdA, D66,SP, etc).

  De 3%-regel schijnt afkomstig te zijn van een duitse econoom met een natte vinger, had ook 2 of 7% kunnen zijn.
  In NL laten we ons bang maken met Brussel. Griekenland, Italie, Spanje en Portugal storen zich er niet aan en hebben 2015/2017 in de plannen.
  Neen, het volk heeft de Europese grondwet afgewezen en krijgt via Balkenende een nieuwe in de maag gesplitst, het verdrag van Lissabon, de macht om de eigen grenzen te verdedigen verspeeld.
  Vrijwel de gehele Zeeuwse bevolking vindt een natte Hedwige een slecht idee en zegt: "neen", de volksvertegenwoordiger, zijn EU-heren dienende, doet "Ja".
  Is NL nu een democratische of een fascistische samenleving aan het worden ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omdat het woord 'stoken' is gevallen,wijs ik op het onvoorstelbare schandaal rond Wallraff,M.I. van de Stasi.Die Welt heeft concrete FEITEN aan de oppervlakte
  gebracht.Nu Vrij Nederland,dat deze slang koesterde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte heer Robert M. of heeft u liever dat ik U Henk noem? Doe ik gewoon. Als u eerst eens met Ingrid overlegt want dat gedweep met Geert W. en zijn achterban van Tokkies in doorzonwoningen in Kruidjeroermeniet te Boerenkoolstronkerveen die eens per week hun karretjes volstouwen bij de Lidl (over het steunen van onze oosterburen gesproken) en legen achterin de kever om weer snel gezellig met biertje naar Franz Bauer te luisteren en te kijken via een AV-systeem van 'ik ben toch niet gek' Mediamarkt.

   Onze relatie met de Duitsers dateert trouwens al uit de 16e eeuw. De Vader des Vaderlands die het zwijgen als lijfspreuk had en daarom de Zwijger als bijnaam scoorde is er geboren. In Dillenburg om exact te zijn. De huidige prins van Oranje is de eerste in bijna 200 jaar die niet met iemand uit dat land is getrouwd, maar nota bene met een Argentijnse gek genoeg ook al een land dat ons op een WK voetbal heeft weten te verslaan, exact 4 jaar na de Duitsers. Als dat geen toeval is.

   "If you can't beat them, join them" hebben ze waarschijnlijk gedacht.

   12 september krijgen we de kans iets tegen de machtsspelletjes van PVC (ook wel MGM-regering genoemd, te doen en aan de anti-democratische houding tegengas te geven. Een kleinere overheid die niet zo met de geldbuidel zwaait naar het buitenland, maar de problemen van het eigen volk en vooral de zwakkeren eerst oplost. Het moet opener, eerlijker, transparanter.

   Verwijderen
 6. Ach Klaassie toch Lilian Helder meester in de rechten is een kei in statistieken. Alleen is het te moeilijk voor links tuig om dit te begrijpen. Vervolgens maken zij weer hun eigen verhaaltje ervan.

  Als Wilders ermee gestopt is vanwege infiltraten binnen zijn partij dan is dit ook een legitieme reden om er mee te stoppen zodat hij die rotzooi kan deponeren in de vuilnisbak. Maar ach alleen bij de PVV is dit belangrijk...de 63 raadsleden, statenleden die bij de SP opgestapt zijn is allemaal niet belangrijk.

  PVV zal zegevieren en daar kunnen die nep liberalen van de VVD en/of de extreem linkse partijtjes helemaal niets aan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 29 Dagen na einde kabinet Kok: verkiezingen 15 Mei 2002
  Op 22 juli 2002 viel kabinet Fortuyn I, snel, snel verkiezingen.... 22 Januari 2003.

  Hollande, Frankrijk, vindt het wel een jofel idee om pas in 2018 aan de 3%-regel te voldoen.

  Wir haben es nicht gewüsst !

  In 1992, bij een treinbotsing als gevolg van een roodlicht passage in Eindhoven, adviseerde de Spoorwegongevallenraad dat een nieuw ATB-systeem absoluut noodzakelijk was vanwege die bestaande functionele beperkingen.
  De Nederlandse Spoorwegen gaven toen aan dat een ATB nieuwe generatie in ontwikkeling was en bij een versnelde aanpak in 2005 ingevoerd zou kunnen zijn. De invoering van deze ATB nieuwe generatie bleef echter uit vanwege de verwachte komst van een Europees Veiligheidssysteem (ERTMS).
  In 1999, bij een ernstig spoorongeval in Dordrecht met wederom een roodlicht passage, stelde de Raad voor de Transportveiligheid (de opvolger van de Spoorwegongevallenraad) opnieuw dat het ATB systeem verouderd was. Inmiddels was het aantal roodlichtpassages bijna verdubbeld. Ditzelfde advies volgde nogmaals na de ernstige treinbotsing in 2004 op het Centraal Station in Amsterdam.

  Naar aanleiding van dit laatste ongeval is toen een stoptonend sein (STS) reductieplan opgesteld, waarbij een aantal seinen extra werd beveiligd. Echter, op 24 september 2009 botsten in Barendrecht wederom twee goederentreinen frontaal op elkaar, doordat één van de treinen door een rood sein was gereden.
  De Onderzoeksraad voor Veiligheid (de opvolger van de Raad voor de Transportveiligheid) vond dat de minister “op korte termijn” duidelijkheid moest geven over “waar en wanneer” het Europese veiligheidssysteem (ERTMS) zou worden ingevoerd, alsmede welke veiligheidsmaatregelen zouden worden getroffen op baanvakken die hiermee niet werden voorzien.

  De minister heeft de Tweede Kamer laten weten dat nog enkele baanvakken van ERTMS zullen worden voorzien. Voor het overige zal de spoorsector in 2013 met een voorstel komen. Kortom, van enige duidelijkheid is nog geen sprake. Naar de mening van de Heer Van Vollenhoven is aan een buitenstaander niet uit te leggen dat er in Nederland – na zo veel ernstige waarschuwingen – nog steeds gewerkt wordt met een systeem om roodlicht passages te vermijden, dat stamt uit de
  50-er jaren van de vorige eeuw."

  Twintig jaar na Eindhoven, wéér iemand gedood door de staat !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik plemp het maar waar ik kan: zojuist Heinsbroek gezien in oog in oog. Hartstikke goed!

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1250121

  BeantwoordenVerwijderen