Dark Lands

Jabeur Mejri
Twee Tunesische jongens, Jabeur Mejri en Ghazi Badji, schreven beiden een kritisch boek over de islam en plaatsten dat op internet. De een kreeg 7,5 jaar gevangenisstraf, de ander vluchtte.

Joost Niemöller schreef er op 8 april jl. al een blog over: Twee jongens en de Arabische Lente 
en Eildert Mulder schreef er gisteren in Trouw een artikel over: Je leven niet zeker zonder geloof. 

Het boek 'Dark Lands' van Jabeur Mejri is hier te downloaden (pdf-alert):


"I tried through this book to reveal the unknown life of the most prominent leaders of the Dark Lands referring to the crimes committed throughout the period of their rule." 


http://www.amsterdampost.nl/uploads/DARK-LANDS-BY-MEJRI-JABEUR.pdf

4 opmerkingen:

 1. Hoog tijd voor Paul & Witteman om ome Hendriks, Midden Oosten "deskundige" daarover aan de tand te voelen, niet? Maar ja, dat koude water, daar brand je je wel gauw erg aan......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een hoopvol teken dat er in de donkere landen van de islam toch nog tegen de stroom in vrijdenkende stemmen te horen zijn. Helaas worden ze keihard vervolgd, maar de quasi weldenkenden in Europa en Amerika kijken liever de andere kant op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het Trouw-artikel wordt gesteld dat "De tirannie van gewortelde ideeën kan erger zijn dan de dwingelandij van een dictatoriaal regime". En dat is een goede samenvatting van het dilemma islam. De tirannie is vooral zo gevaarlijk omdat die gerechtvaardigd worden door godsdienstige geschriften.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel Bizar!

  Eildert Mulder schreef een goed artikel over de slechte positie van atheïsten in islamitische landen, gaf een reëel beeld, maar wat zie ik nu voor een bizar artikel een dag later in De Trouw, zie link onderaan. Een heel bizar betoog over islamofobie, in de trant van dat iedereen die kritisch over de islam is een islamofoob is, een mening waarmee de islamtische landen het meer dan eens zijn en ook zo aan Europa willen opleggen, en ook nog gekoppeld wordt aan Breivik, Dat is raarm want gezien zijn artikel van een dag ervoor over de onvrijheid in de islamitische landen, is hij volgens zijn eigen definitie nu ook een islamofoob, heel raar allemaal! Hoe kun je nou kritisch zijn over de behandeling van minderheden onder de islam en tegelijkertijd zo'n bizar betoog houden over islamofobie. Juist het begrip islamofobie is uitgevonden om een ieder die kritisch over de islam is een negatief en beladen etiket op te plakken. Deze Eildert Mulder lijkt me echt gespleten of schrijft als een automaat zonder ergens over na te denken.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/article/detail/3244617/2012/04/22/Zo-makkelijk-komen-islamofoben-niet-van-Breivik-af.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen