Allemaal nette mensen

Wat fijn dat Nederland zo'n beschaafd land is. Met van die nette mensen. Fijn ook dat die nette mensen duurzaam bereid zijn het goede voorbeeld te geven, dat ze daar tijd voor vrij maken of er zelfs hun beroep van maken. Gelukkig zijn ze met velen, die nette, duurzame mensen en kunnen ze hun voorbeeldige taken eerlijk verdelen.

Koningin Beatrix is natuurlijk de allernetste Nederlander anders was ze geen koningin van ons land, nietwaar? Zij weet hoe het hoort. Ze is daarbij de duurzaamheid zelve kun je wel zeggen en al neemt ze het niet altijd zo nauw met de feiten - denk aan haar staatsbezoek aan Oman onlangs waar ze iets over de islamitische hoofddoek in die contreien beweerde dat volslagen bezijden de feitelijke waarheid is - al verdraait Majesteit de feiten dus wel eens, ze zal niemand, nooit ofte nimmer, never ever, in geen vierhonderd jaar
© ANP. Mevrouw Hayrunissa Gül (l) en koningin Beatrix
beledigen omdat hij of zij er een beetje anders uitziet. Liever nog eet zij haar koninklijke hoed op en past zij haar kledij aan zodat Mevrouw geen culturele beledigingen veroorzaakt, en al helemaal niet als ze andere duurzame prachtlanden bezoekt. Majesteit laat elke malloot die welke mallotige ideologie ook vertegenwoordigt, in z'n waarde. Een nette, knappe prestatie al met al.

Nu brengt de Turkse president Abdullah Gül met z'n vrouw een driedaags staatsbezoek aan Nederland. Geen koning (en natuurlijk geen koningin!) maar wel hoog bezoek, de president immers van een immens groot land dat binnen afzienbare tijd tot de EU wil behoren.

Abdullah Gül en vrouw in NL
Zijn de president en zijn vrouw ook nette mensen? Nette mensen die het net als onze ultra nette koningin evenmin in hun hoofd halen andere culturen, andere landen die zij bezoeken onnodig tegen de schenen te schoppen of te beledigen? Weten zij hoe het hoort? Zijn zij op de hoogte van de regel dat je je aan de mores van het gastland aanpast als je ergens op (staats)bezoek gaat?

We hebben het allemaal kunnen zien. Op het hoofd van Güls vrouw prijkte immers die malle, uiterst duurzame edoch discriminerende hoofddoek die tijdens het staatsbezoek geen moment afging en die een grove belediging is voor alle Nederlandse vrouwen en mannen die wél in de gelijkwaardigheid van man en vrouw geloven.

Onze koningin zal er niets van zeggen dat de vrouw van de Turkse president die hoofddoek tijdens het staatsbezoek duurzaam droeg, dat weten we, daar is Majesteit te netjes voor, en alle andere nette mensen in Nederland eveneens, maar of dat nou echt netjes is? Ik vraag het u af.

8 opmerkingen:

 1. Met evenveel égard had koningin beatrix de afgelopen jaren een heel ander beeld kunnen neerzetten zonder iemand daarbij te schofferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vrouw van president Gül was zichtbaar op een zendingsmissie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had mw Gül niet van te voren aan Bea gevraagd wie zich aan wie zou aanpassen? omdat je anders de toestand zou kunnen krijgen, dat Mw Gül de viltkap af zet waarna Bea voor schut met een pet op zit; of andersom: dat Bea hoedloos rondloopt en Mw Gül tegen wind en kou bedekt.

  Misschien zijn het wel twee vriendinnen, allebei gek op hoofddeksels

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hele mediacircus rondom sultan Gül was een laffe vertoning van kritiekloosheid en eenzijdigheid. Geen enkele kritische vraag over de onderdrukking van minderheden in Turkije, Geen enkele kritische noot over die aanmatigende woorden van sultan Gül over zijn verwijten van islamofobie en vreemdelingenhaat die hij in Europa zou zien. Nee, niemand wees hem erop dat intolerantie voor de ander nou juist in Turkije in veel extremere mate aanwezig is dan in welk Europees land dan ook, uiteraard ook niets over de moorden op christelijke priesters in de afgelopen jaren en de onderdrukking van andere geloven. Turkije waarin minderheden nog niet een fractie van de rechten hebben die Turken hier in de schoot geworpen krijgen. Maar voor sultan Gül was dat niet genoeg, want hij duldt geen enkele kritiek, dus boog de staatsmedia gewillig mee en zweeg over de mensenrechtenschendingen in Turkije.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "....een immens groot land dat binnen afzienbare tijd tot de EU wil behoren...."
   Immens groot ?
   volgens wiki (Lijst van landen naar bbp per hoofd van de bevolking)
   Staat NL op de 7 de plaats, Turkije op 57, onder landen zoals Libië, Polen, litouwen, Venezuela, Chilli, Uruguay.
   Verdient de gemiddelde Nederlander 48.000 $, een Turk slechts 9.000 $, maar de werkelijkheid is schrijnender: 20% heeft 80% in handen. Ziet u het al voor zich, dat vrij verkeer van personen in Europa ? Na de Spanjaarden, Italianen,MOE-landers, Grieken en Portugezen gaan we ook nog bezocht worden door Turken ?

   Verwijderen
 5. Ik hoop niet dat het een trend wordt, een vorkje prikken met een hoed op..
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4520/Commentaar/article/detail/3243125/2012/04/19/Gemiste-kans-kabinet-bij-staatsbezoek-Turkse-president-Gul.dhtml

  En dat terwijl A.I. gezegd heeft dat de mensenrechten situatie onder Gül's Akp nog verder verslechterd is. En ook is vastgesteld dat de 400 jaar handelscontacten niet met de turken, maar met de christelijke assyriers, pontische grieken en armeniers waren, die niet worden of kunnen ( ..) uitgenodigd om deel te nemen aan de feestelijkheden..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Trouw:"De export naar Turkije is inmiddels 5,5 miljard euro en volgens premier Rutte zijn er enorme mogelijkheden voor verdere groei.."

  5,5 miljard tov 550 miljard is ongeveer 1 %.
  Waar praten we dan nog over ? Moeten we daar onze vrijheid en identiteit voor opgeven ?
  NL winkeldiefstal bedraagt 1 miljard ( + bijkomende kosten).
  Na 400 jaar hebben de Turken in 1955 nog maar eens de kans tot beschaving gemist.
  Met de pogroms in Istanbul tegen christelijke Grieken is Turkije een stukje verder gezuiverd, een stukje verder richting (economische)afgrond.

  Enorme mogelijkheden tot groei ....

  Kwisvraagje !
  Wie vertrouwt men eerder: Een Griekse boekhouder of een Turkse.
  Als de Turkse economie zo stabiel 'groeit'[proest], hoe komt het dan dat de Turkse overheid het particulier bezit van goud tegengaat ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeft Mw Gül dat 'kopvod' nu afgedaan bij het bezoek aan de Sint Martinus Parochie in Venlo ?

  BeantwoordenVerwijderen