Speciaal voor Peter Rudolf de Vries
Leestip voor Peter Rudolf de Vries

De Verdediging Van Het Vrije Woord - De kwestie Wilders en de demonisering van een debat
door R. Marres.

Marres: "
Acceptabele kritiek leverde bijvoorbeeld Trouw-columnist Sylvain Ephimenco, (....) In deze bundel haal ik minder ter ondersteuning de stellingnames van anderen aan dan in mijn vorige boek. Maar het is niet alleen mij opgevallen dat men Wilders' standpunten weinig inhoudelijk bekritiseert. Debattrainer Roderik van den Bos en oprichter van een debatbedrijf Lars Duursma hebben er een artikel over geschreven in NRC Handelsblad. Zij illustreren hun indruk ruimschoots met uitspraken van zijn tegenstanders die weinig relevant zijn. Zij raden aan niet op de man te spelen, maar op de inhoud. In de stukken waartegen onderstaande columns zich richten zien we het tegendeel.

Niet elk van de in de volgende columns besproken stukken en uitlatingen is demoniserend, maar de meeste ervan zeker wél. Ze zeggen weinig over Wilders, maar veel over de schrijvers ervan. " (pag. 51/52)

Over:
Mohamed Rabbae, Bart Tromp, Ed van Thijn, Marcel Möring, Ybo Buruma, Elsbeth Etty, Doekle Terpstra, Anil Ramdas, Anton C. Zijderveld, Van Konigsveld, Harry de Winter, H.W. von der Dunk en vele anderen!7 opmerkingen:

 1. Waarom heet 'vrijheid van meningsuiting' 'demoniseren' wanneer het over de andere partij gaat? Wees eerlijk en onpartijdig.

  Van mij mag Wilders zeggen wat hij denkt en in wat voor bewoordingen dat hij beschaafd vindt (zoals 'kop' en 'vod'), maar dan wil ik ook zelf mogen zeggen wat ik over hem en zijn volgelingen denk:
  Gevaarlijk, gemeen en kwaadaardig. Een soort geestelijk kanker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Peter R. de Vries is een kleine bijlage in de geschiedenis van dit land,staat bekend vanwege hand en spandiensten aan de gevestigde orde is door gebrek aan opleiding gedoemd tot SBS 6 de omroep voor de wat minder slimmen.Met de minder slimme is niets aan de hand wel met deze opportunist die nog wat komt bijklussen bij de publieke omroep.Ik concludeer dat de Vries een bijrolletje probeert te scoren in de nog uit te komen speelfilm "Hoe de middeleeuwen terugkwamen in nog geen 40 jaar tijd", de Vries speelt de rol van brandstichter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook amsterdammer maakt dezelfde fout als alle andere vijanden van Wilders. Hij bestempelt Wilders als kwaadaardig, gemeen en gevaarlijk en beticht hem hem van het hebben van geestelijke kanker.

  Hij heeft geen enkel weerwoord op de uitspraken van Wilders en kan deze dus kennelijk ook niet ontkrachten.

  Uitspraken zoals van deze amsterdammer zijn dan ook gevaarlijk, gemeen en bovenal kwaadaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Negeren die goedkope sensatiehoernalist. Hij is slechts een meeloper, die bij gebrek aan inhoudelijk sterke critici mag komen opdraven ter eer en meerdere glorie van zichzelf.

  Terug naar het onderwerp. Wilders is helaas slachtoffer in dit politiek corrupte showproces vanwege een opiniedelict. De linkse elite accepteert immers geen waarheid/kritiek op de islamideologie.

  Dit is pas het begin. Mark my words: na Wilders volgt het internet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Column van Holman is treffend. René Marres constateert terecht dat men geen inhoudelijke kritiek kan leveren op Wilders, alleen maar gemanipuleer met valse emoties.

  BeantwoordenVerwijderen