Stemadvies van PvdA Feijenoord: wij van wc-eend adviseren geen wc-eend

Mohammed_benzakour_2

Stem niet op de PvdA. Het jongste, zeer opmerkelijke stemadvies komt niet van de PVV, GroenLinks, het CDA of D66. Het heeft ook niets te maken met een eerdere aanbeveling van een groepje voormalige Abou Jahjah-fans en Internationale Socialisten rond schreeuwlelijk Mohammed Benzakour. Dit keer is het de PvdA zelf die oproept om niet op de PvdA te stemmen.

Het omgekeerde wc-eend-advies is afkomstig van PvdA-leden in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Daar zijn de zaken nogal gepolariseerd en geradicaliseerd sinds een Turkse coup, waarbij de kieslijst volledig werd omgegooid. Sindsdien heeft de prachtwijk op Zuid de bijnaam Feijerbahce.

De huidige PvdA-fractievoorzitter Marco van Lent geeft aan niet op zijn partij te stemmen, zegt hij vanmorgen (11 februari) in het AD, dat dit brekende nieuws vandaag groot brengt. “Ik heb er geen vertrouwen in dat het hier nog goedkomt met de partij.”

PvdA-deelraadslid Arie van den Ent stemt D66. Hij is boos over de complete radiostilte van stedelijk lijsttrekker Dominic Schrijer en het landelijke partijbestuur. Hij noemt deze reactie ‘funest voor de toekomst van de PvdA‘. “Wat hier gebeurt, kan een voorbode zijn voor de rest van de stad. We schreeuwen al jaren om aandacht. Maar de partijtop wil er de vingers niet aan branden. Zeker niet met de verkiezingen in zicht.”

Vergaderingen van de deelraad krijgen extra bewaking sinds de Turken en Nederlanders binnen de PvdA elkaar naar de keel vliegen. Door scheuringen heeft de partij geen meerderheid meer in de deelraad. Een poging van Leefbaar Rotterdam om stadsdeelbestuurder René Kronenberg, deelnemer aan de Turkse machtsovername, naar huis te sturen mislukte echter door verdeeldheid binnen de oppositie.

Carel Brendel

7 opmerkingen:

 1. Tot 1950 werd iemand voor 'het aan de macht brengen van een vreemde mogendheid' opgehangen of, wat langer geleden, gevierendeeld.
  Daarna is er iets in de Nederlanders gevaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Carel hoe verkklaar jij dat het landelijke PvdA-bestuur hier nog niet heeft ingegrepen? Dat gebeurde wel toen de zaak in de Bijlmer - met negers - uit de hand liep, dus waarom niet nu de slaven van Allah amok maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pvda gaat nu helemaal niet ingrijpen uit angst om de allochtone=moslimkiezer ook nog eens kwijt te raken. Ze zijn al lang blij dat het allemaal redelijk uit de media blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Bernadette,

  Sommige allochtonen zijn meer allochtoon dan anderen, om met Geroge Orwell te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Allah's afgezanten verrotten EU:

  schóften! om asiel bedelen en dan ....

  nóóit moslims gezien die tegen het vermoorden van "kinderen" dóór moslims demonstreren.

  Veráchtelijk APARTHEID zootje!

  http://www.youtube.com/user/Islamineurope#p/a/u/1/46ycNAFhPJk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit verklaart wel de Turkse verkiezingsposters van de PvdA.
  Feijenoord het nieuwe Kosovo.
  Wat zullen ze lachen in Amsterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je zult maar een jong meisje zijn wat naar Nederland moet en in een moskee terecht komt. Het gaat om geld en macht, terwijl politici moeten zorgen voor een betere toekomst. Ik denk dat er meer vrouwen (moeders) in de politiek moeten, hopelijk investeren zij in onderwijs en betere huisvesting van kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen