Zoekt u nog een goed doel?

Gevonden_voorwerpen_3
"Helaas wordt het voortbestaan van dit breed gedragen polderinitiatief nu ernstig bedreigd. Het zal je niet ontgaan zijn dat de Poldermoskee te kampen heeft met financiële problemen. Deze problemen zijn ontstaan in de beginfase van de Poldermoskee. Toen zijn flinke investeringen gedaan, die nog steeds als een molensteen om de nek van de Poldermoskee hangen. Hoewel veel van de leningen inmiddels zijn afbetaald, blijft de Poldermoskee nog zitten met een huurachterstand van 50.000 euro. De verhuurder, de Alliantie, heeft ons nog één laatste kans gegeven om deze huurachterstand weg te werken. We hebben tot eind februari hiervoor de tijd. Dit betekent dat het voor ons allen nu 5 voor twaalf is!

Wil je ook dat dit initiatief blijft bestaan, steun ons dan!"

Volledige bericht hierr.

4 opmerkingen:

 1. Kan je een mooie bioscoop van maken! Of een bowlingbaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als mensen meer geld over hebben voor kleren, uitgaan, scootertjes en andere duivelse consumptiegoederen dan voor de Geopenbaarde Waarheid, dan gaat het geloof in die waarheid kennelijk niet erg diep. Ik heb begrepen dat men in protestantse kerken in Nederland een zwarte kous liet rondgaan, waarin met gulle hand muntgeld werd geworpen, van dubbeltjes tot rijksdaalders. Daarmee werden de onderhoudskosten, het salaris van de predikant en de koster e.d. betaald. Misschien een idee, meneer Cheppih?

  Wonderlijk trouwens dat de anders zo gulle gevers uit de Arabische wereld hier verstek laten gaan. Je zou haast gaan denken dat die poldermoskee werkelijk vredelievend en vooruitstrevend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is bijna ongelooflijk dat er een moskee is die zonder financiële steun van de overheid èn zonder financiële steun uit verdachte buitenlandse bronnen kan bestaan! Het zou te mooi zijn om waar te wezen. Het is ook te mooi, het kan niet, het heeft nooit gekund en zal ook in de toekomst niet meer lukken.

  Op dit moment zit er geld in van De Alliantie, en die zal niet makkelijk haar geld terugvragen. Dat zet kwaad bloed. Vlak voordat het doek valt komt er een oplossing. Dat gebeurt altijd. En wat is er ook anders met een voormalige moskee te doen. Je kan er geen meubelwinkel van maken of advocatenkantoor. Ook geen Blijf-van-me-Lijf-Huis en zeker geen medisch centrum. Met een oude kerk is dat wel te doen. Met een moskee niet.

  Wat er gedaan moet worden is het volgende, de bestuurders van De Alliantie moeten hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld voor de investering van De Alliantie. Tenslotte is dat een woningbouw corporatie voor sociale woningbouw en geen investeerder in gebouwen voor plaatselijke misdadige organisaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stem ook de volgende verkiezingen weer gewoon op de PvdA, de enige club die in elke woningbouwvereniging ter stede een ruime vertegenwoordiging kent. Dan weet je dat het met de dekking van dit soort initiatieven wel snor zit. De gemeenschap betaalt, is het niet via een huurverhoging, dan toch zeker via structurele verhoging van gemeentelijke heffingen en premies.

  Wat is nu 50.000 Euro gemeenschapsgeld plus de nodige niet ter sprake komende mensuren vergeleken bij die 400.000 Euro weggegooid geld aan project Marhaba op voorspraak van Job Cohen of de 2.000.000 Euro gemeenschapsgeld letterlijk in het zand gezet bij de Westermoskee?

  BeantwoordenVerwijderen