Weg met de vrouwen?

Vervolgens

door Nahed Selim

Ik heb altijd gewaarschuwd voor te optimistische verwachtingen van de opstand in het Midden-Oosten. Terwijl de hele media zich bezondigde aan een constante euforie over de demonstraties in Tunesië en Egypte, stond ik op het standpunt dat er veel meer nodig is om een democratische rechtsstaat op te bouwen. Het verjagen van een despoot, het vervangen van een president door een andere president is misschien maar het begin want dan begint pas een lange weg van het opbouwen van instituties, het veranderen van de mentaliteit, de cultuur en de rolpatronen in een land.
8 Maart was de dag waarop het overmatige ... [lees hierr verder]

8 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ hubert
  Verklaar u nader, enkel zo'n kreet op dit blog werkt niet. Ben het met Nahed eens, democratie komt niet overnight in een land. Dat duurt vele jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mevrouwtje is vast een aanhangster van de orde van de kauwgomballenboom, wat jij Hubirt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is niet mogelijk om als vrouw de islam aan te hangen èn daarbij de islam te willen moderniseren, humaniseren en feminiseren. De islam is namelijk een mannenbolwerk dat het uitgerekend moet hebben van de onderdrukking van de vrouw. Het privé slaafje thuis. De islam is onaangepast, en wil zich ook niet conformeren aan de menselijke samenleving. De islam bestaat bij de gratie van de onderdrukking, niet alleen van vrouwen maar ook van het onderdrukken van anderen.

  Ook als men vóór een modernisering is, dan blijft er een hoopje vrouwvriendelijkheid over waar men niet goed van wordt. Er is in de islamitische hemel alleen plaats voor knappe jonge en bovenal maagdelijke vrouwen. Als een vrouw geen maagd meer is, en niet meer kan dienen als speeltje voor de moslims, dan moet ze wieberen. Plaats maken voor de volgende! Er is geen ruimte in de islamitische hemel voor vrouwen.

  De enige manier waarop de islamitische wereld gemoderniseerd kan worden is door het rigoureus opheffen van de islam. Met wortel en tak, en ook met de uitzaaiingen! Er bestaat geen god die Allah heet. Alles wat met de islam te maken heeft is gericht op geld en macht, dom houden en onderdrukken. Er is geen plaats voor een vrouw binnen de islam. Daarom moet ik zeggen dat er op de wereld geen plaats is voor de islam.

  De islam is haatdragend naar vrouwen toe. Ook als je een klein beetje de voorschriften van de Heilige Profeet van Allah volgt dan nog blijft er geen hoop op gerechtigheid of dat het ooit goed zal komen. Een gevangenis waar de gevangenen kunnen kiezen welke kleur hun ketenen hebben is niet vrolijker geworden. Het basis-principe van de islam is haat en verachting, daarom kan een hervorming en modernisering niet. Mede omdat de islam tegen vrouwen is bij ik tegen alles wat met de islam te maken heeft.

  Ik ben van mening dat man en vrouw gelijkwaardig zijn, en als er een islamitische sprookjes god bestaat die hier anders over denkt dan kan die god een flinke trap tegen de kloten verwachten. Ik ben een feminist! Ik ga niet mee met leugens die bedacht zijn om mensen dom te houden op te lichten en te kleineren. Een moderne Allah die heel erg modern de vrouwen onderdrukt die staat ook een houten Nederlands schoeisel te wachten! Opheffen die zooi, niet moderniseren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nahed is niet de enige die terughoudend is. Daarom ondernemen de VS en Europa nog niets.

  Zie nu de omslag in Libië.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ter aanvulling:

  I ran across this op-ed on Ayaan Hirsi Ali's Facebook page (I always make sure to carefully read whatever she posts) and indeed, as usual, Ayaan didn't let me down.

  The op-ed-actually the adaption of a speech delivered last week by author and self-proclaimed "radical feminist" Phyllis Chesler to the Gender Fairness Committee of the New York City Supreme Court-is a brave commentary on how feminists have a responsibility to the women of the world and how political correctness is leading many feminists to abandon their Muslim sisters.

  In the speech, delivered on International Women's Day, Chesler spared the audience the usual bromides (like those delivered by the first lady at the White House's commemoration event, which I wrote about here), and explores two important questions: Are feminists doing enough to support women around the world-particularly in Muslim countries, and is fear trumping Western feminists concern for Muslim women's rights?

  Lees hier verder:

  A Feminist Duty

  BeantwoordenVerwijderen