PvdA-congres juicht voor religieuze onderdrukking

Symboliek

Het PvdA-congres was een perfecte illustratie van de hopeloze situatie van deze partij. Zeker, de bijgestelde integratienota van het partijbestuur is aangenomen. Maar in de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat de partij zich geen raad weet met religiekritiek, geen problemen heeft met conservatieve uitingen van de orthodoxe islam en graag subsidies uitdeelt aan seksueel aparte loketten en theaters.

Als perfecte illustratie van dit alles fungeerde de pikzwart gehoofddoekte dame, die naast partijleider Wouter Bos op de eerste rij mocht zitten. De vertegenwoordigers van de islamitische SGP zijn nog steeds welkom bij de PvdA, was de niet mis te verstane boodschap voor de tv-kijkers.

Het dieptepunt van het congres was het daverende applaus voor de 12-jarige Azeza Morcy. Zij heeft de ideale score van 550 gehaald in de CITO-toets. Van harte gefeliciteerd.

De leerlinge van een islamitische basisschool uit Amsterdam werd daarom als rolmodel uitgenodigd voor het PvdA-congres. Zo kregen we het treurige beeld te zien van een socialistisch congres dat juicht voor een minderjarig meisje, dat op grond van religieuze dwangvoorschriften in zwarte lappen is gehuld.

Carel Brendel

Carel Brendel is auteur van Het verraad van links (Uitg. Aspekt)

12 opmerkingen:

 1. Dat is haar eigen keuze Carel. Begrijp dat dan! Zoiets moet je juist steunen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het PvdA-congres vormt maar een klein deel van haar kiezers.
  Dat ze bezig zijn met de ondergang van hun partij beseffen ze pas na de verkiezingen. Na de verkiezingen is de partij verkleind tot een belangenpartijtje voor islamisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat beeld van die ingepakte twaalfjarige naast Wouter Bos moet toch de ogen openen van veel stemmers op deze partij. Een hele enge foto. Een Nederlandse zgn.niet religieuze partij ziet dit arme schepsel als rolmodel voor de "vrije" vrouw.
  Wat moeten de niet gehoofddoektenhier wel niet van denken. Wat een smerig en vals beeld van vrijheid voor vrouwen schept de PvdA hiermee.
  Wat zit die partij in een diep geestelijk moeras.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ze een rolmodel willen opvoeren getuigt alleen maar van de zeldzaamheid van het hoog scoren door een allochtoon.
  En dus van het falen van hun beleid, met betrekking tot integratie in dezen.
  Is ze ook bedoeld als een rolmodel voor de mannetjesputters uit die hoek?
  Dan wordt het lachen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ergste vond ik zelf tot mijn afgrijzen deze keer aan haat grensde. Een machteloze woede die de grote ader nabij je slaap laat pulseren als een lont. Ik kan het niet bevatten. Talloze keren heb ik vroeger hysterische discussies gehad met PVDA stemmers. Radicale emancipatoiren en zogenaamd progressieve vrijheidsstrijders. Dan dacht ik altijd al: Ja gil maar richting goden maar ondertussen bevatten jouw idealen een behoorlijke sociaal darwinistische component terwijl de leugenachtigheid van tussen de benen als sulfur richting enkels stroomt. stroomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laten we over 5 of 10 jaar weer eens deze dame opzoeken, waarschijnlijk is ze nog ingepakter en totaal dom geramd met talloze stokslagen.

  Haar hoge intellect is natuurlijk de grootste bedreiging voor haar zelf, dit pikt geen islamitische man natuurlijk die slimheid. Wanneer ze uitgehuwelijkt is (wat ze waarschijnlijk al is, gezien het ingepakte voorkomen, gereserveerd zeker) Zie ik het ook niet meer ver komen.

  Maar, misschien schopt ze het wel tot groot islamitisch advocate die alles en iedereen aanklaagd om van alles en nog wat te eisen voor haar superieure religie, die haar overigens belemmerd in vrije keuzes en om in vrijheid te leven. Maar dat terzijde.

  Ik denk dat ze over 5 jaar al dood is geslagen of opgesloten in Marrokko zonder paspoort en 6 kinderen.

  We gaan het zien...


  Feit blijft dat de PVDA verschrikkelijk is bezig geweest. En gelukkig maar, het is te hopen dat deze partij zich genoodzaakt ziet zich nog voor de zomer op te heffen. Dit was weer een van de veele grote schandalige vertoningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ''Het dieptepunt van het congres was het daverende applaus voor de 12-jarige Azeza Morcy. Zij heeft de ideale score van 550 gehaald in de CITO-toets.''

  In het Land der Blinden is Eenoog Koning

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gadverredamme ... Ik word hier toch echt onpasselijk van... Dat de PvdA dit meisje pontificaal gebruikt om publicitair mee te scoren geeft wel aan hoever ze van hun vroegere principes zijn afgedwaald. De PvdA stond 20-30 jaar geleden pal voor vrouwenemancipatie en was altijd kritisch tegenover religieuze dogma's. Anno 2009 juicht het echter voor een in zwarte lappen gehuld, zwaar gelovig moslim-meisje omdat ze zo haar best op school doet. Fantastisch dat die meid slim is, maar is er werkelijk niemand bij de PvdA die een ongemakkelijk gevoel krijgt van de religieuze indoctrinatie waardoor dit meisje zo jong al heeft geleerd dat vrouwen zondig zijn en ze haar lichaam en haar moet bedekken om mannen niet te verleiden? Denken ze nou werkelijk dat moslima's met dit fundamentalistische, zwaar conservatieve gedachtegoed passen bij een socialistische partij? Neem anders ook een Marcouch met zijn sympathie voor de extreme moslim broederschap. De PvdA heeft zich laten kapen door allochtone partijleden die graag de partij gebruiken voor cliëntelisme, belangenbehartiging op etnische basis en dankzij de vele politiek correcte Gutmenschen met succes een nieuwe religieuze zuil aan het opbouwen zijn in ontzuild Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is nog veel erger: het arme meisje is niet gelovig. Het meisje wordt gedwongen om te geloven, en dat is iets heel anders. Geloven doe je per definitie vrijwillig, dus dat maakt het juichen van het PvdA-congres voor dit sektekind een schending van de rechten van de mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat arme kind, op twaalfjarige leeftijd al in een gevangenis van achterstand gehesen om tegen te gaan dat er wat mannetjes religieus gelegitimeerd de eigen lusten niet weten te beheersen. Op twaalfjarige leeftijd al een uithangbord voor seksespecifieke achterstelling in het publieke domein. Op twaalfjarige leeftijd alk kinderspeelgoed voor de nieuwe shariasocialistische statements van de PvdA.

  Het is hard gegaan met het nieuwe verenpakje van de PvdA. Steeds duidelijker zichtbaar komen de roodbruine veren al door. Al eerder hebben de socialisten een totalitaire ideologie aan de macht gebracht. De geschiedenis lijkt zich nog een graadje erger te moeten herhalen als verstandig Nederland vergeet om met de voeten een politieke correctie op zoveel bevoogdingsdrang, mediacratie en gedemonstreerd onbenul uit te oefenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor de volgende congres heeft de PvdA een nieuwe mascotte gevonden die naast Wouter Bos mag plaatsnemen: een jongen uit PAPOEA NIEUW-GUINEA, helemaal naakt maar met een peniskoker... Stelletje rassocialisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ‘Zo kregen we het treurige beeld te zien van een socialistisch congres dat juicht voor een minderjarig meisje, dat op grond van religieuze dwangvoorschriften in zwarte lappen is gehuld.'

  Op wat in dit citaat staat, zijn via Hoeiboei reacties binnengekomen, boze, terechte, maar ik mis er iets in. Wat, dat hoop ik via de volgende inleiding te mogen duiden.

  Vanaf zo’n halve eeuw geleden is Nederland heel wat exotische religies rijker geworden: Voodoo, Winti, Hindu-varianten, Afrikaans protestantisme, noem maar op. Mijn indruk is dat ze met hun theologieën en aanhang Nederland geen overweldigende schade toebrengen. En indien dat zo is - maar het blijft natuurlijk zonde van al die uitkeringen - kun je ze het best maar ongemoeid laten. Mits ze hun kinderen netjes naar school e.d. sturen. Dan laat zich de hoop rechtvaardigen dat integratie in NL van de massa´s tot die religies behorend, geen bijzonder opvoedingsprogramma vergt. Onze Nederlandse maatschappij doet het om zo te zeggen al vanzelf. De schade en schande waarmee het toch wel gebeurt, zijn voor onze achterbuurten, ook wel als ´oude wijken´ genoemd.

  Maar op één religie, de Islam, die zich hier ook heeft genesteld, lijkt boven gegeven aanpassingsmodel te falen. Islamieten willen niet met ons meedoen, eerder willen ze - hoe onbehoorlijk - dat wij dat met hen doen. En wat nu? Omdat Nederland door de eeuwen heen wel meer over vreemde religies en volken heeft geheerst, is het denkbaar dat wij uit onze nationaal verleden lessen kunnen trekken over wat ons te wachten of te doen staat. Ik geef wat historische voorbeelden.

  1 Nederlandsch Indië. Ik citeer de Franse jurist G. H. Bousquet in 1939. Hij had Nederlands-Indië bezocht en vastgesteld dat de Nederlanders alleen de materiële aspecten van het Westen hadden overgedragen, niet de cultuur. Trachtten de Franse ambtenaren van de inheemse bevolking ontevreden burgers te maken, de Nederlandse bestuursambtenaren poogden de ‘inlanders’ in tevreden koeien te veranderen. Gecit. bij de Graaff.
  2 Suriname. Aan het overdragen daar van civiele deugden heeft NL nooit iets gedaan. Heel kennelijk. Een akelig Herejezus Christendom + de supermarkt Kersten a.d. Steenbakkerijstraat / Domineestraat in Paramaribo is zo’n beetje alle cultuur die we er hebben achtergelaten. Met die ruimte, water en wouden in Guyana gaf dat oorspronkelijk niet zoveel, maar nu zit dat onafhankelijke land maar met dat culturele tekort. Het had en heeft alles om rijk en welvarend te zijn, maar is arm en onaanzienlijk door Nederlandse culturele nalatigheid.
  3 De Nederlandse Antillen, culturele schande van Nederland.
  4 Aan het overdragen van zijn taal heeft - vergelijk Portugal - ons land nooit gedaan.

  De les uit 1-4 mag zijn: Nederland voedt niet op, nooit, nergens en zal dat ten aanzien van ´zijn´ Islamieten ook niet doen. Van dit thans fatale educatieve tekort kun je gerust en terecht de PvdA de schuld van geven, maar de grootste schuld draagt Nederland. En Nederland dat zijn wij. Nederland voedt niet op, maar koopt af en gedraagt zich intussen erbarmelijk. Zoals tijdens dat idiote PvdA congres.

  BeantwoordenVerwijderen