Hans Jansen versus Tofik Dibi (slot)

Arabist_jansen

Hans Jansens slotreactie op Tofik Dibi's Vara-blog "Ik ben een overtuigd moslim op mijn manier en daar verontschuldig ik mij niet voor" hierr.

Uit het antwoord van Tofik blijkt dat er geen moskeeën bestaan waar zijn prettige opvattingen gepredikt worden. Of dat hij zelfs niet bereid is er één te noemen. Dat had ik als zijn gesprekspartner toch wel verdiend. Als er maar één moskee geweest was had hij hem wel genoemd, maar ze zijn er gewoon niet.

Maar er zijn duizenden moskeeën. Daar worden wekelijks zo niet dagelijks dingen gezegd. Als wetenschapper rapporteer ik daarover. Het is voor de omringende wereld namelijk van belang wat er daar in die moskeeën gezegd wordt. Mijn rapportage geeft ernstige redenen tot zorg. Die rapportage hoort niet als propaganda te worden weggezet, en is zeker geen steun aan de radicalen, zoals Tofiq ergens suggereert. Ik ga niet over de betekenis van de koran, ik rapporteer hoe de koran in de moskeeën gebruikt wordt. En dat gebruik is anti-Westers, anti-christelijk, anti-joods, anti-socialistisch in alle betekenissen van dat woord, en anti-intellectueel.

Strijd de goede strijd, en niet per ongeluk de verkeerde! HansJansen

Lees hierbij ook: 'Hans Jansen in debat met Tofik Dibi': hier

37 opmerkingen:

 1. waar zijn prettige opvattingen gepredikt worden. Of dat hij zelfs niet bereid is er één te noemen

  @ Malle eppie Hans Jansen
  Ik ken er minimaal 50.000 en je schrijft dat voluit als vijftig duizend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Turan Tankgirl
  Waarom begin je onmiddelijk met schelden? Ben je wellicht wat oververmoeid na het bezoeken van 50.000 (vijftigduizend; aan elkaar geschreven)moskeeën?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteravond was er een volstrekt kritiekloze uitzending van Tegenlicht op tv:"Insjallah; als God het wil". Het is wel erg typisch te noemen dat het clubje rond Abdul-Jabber van de Ven zichzelf als fundamentalist ziet en de geijkte reflexen ventileert zoals éénzijdige kritiek tegen Israël, zich gediscrimineerd voelt:"het lijkt wel een hetze tegen moslims", de moslimbroeders steunt in zowat alle oorlogsgebieden zonder zich af te vragen of te onderzoeken wie de bad guys zijn, etc. Ik heb nog geen enkele moslimraad of iets van dien orde horen protesteren tegen het beeld wat hier van moslims werd geschetst. Dat geeft toch te denken, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ VanFrikschoten 20:13
  Schelden ? Noem je mijn naar waarheid aanspreken van deze mesjoggene schelden ?

  Hier volgt wat A. de Vink schrijft over Malle Eppie: ,,In de vroege ochtenduren kon je hem tegenkomen met zijn ouwe kinderwagen, waarop stapels kranten en flarden karton lagen: Malle Eppie, de tot legende geworden vertegenwoordiger van de leepheid. Tussen de beugels van zijn wagen hing een jutzak, waarin lorren en vodden werden verzameld. Hij beschikte over de vakbedrevenheid in één enkele beweging de inhoud van een vuilnisbak tot de zijne te maken. Feilloos viste hij uit het huisvuil de zaken zijner gading te voorschijn. Hij hoorde in Amsterdam als meubilair in een huiskamer. Niemand lette eigenlijk meer op Eppie, omdat iedereen het gevoel had, dat Eppie er altijd al was geweest en dat Eppie er altijd wel zou blijven.’’

  Je zou 's beter moeten lezen: voluit is vijftig duizend. A propos : uw spelling van onmiddellijk mag er ook zijn.

  @ Van Frikschoten 20:31
  Van Abdul-Jabber van de Ven heb ik nog een filmpje toen deze lieverd nog aan het rappen was op de zandverstuiving van Rosmalen. Als er maar 1 iemand is die sindsdien onvermoeibaar Ata's leuze 'Vrede in huis Vrede in de wereld' uitdraagt dan is hij 't.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan heeft Turan waarschijnlijk 'Bombrieven' niet gelezen:


  Bombrieven

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Turan Tankgirl
  Wie heeft het hier nu over A.Vink?
  Ik vind het onbehoorlijk zoals je Dhr. Jansen "Malle Eppie" noemt. Wie heeft je opgevoed? Ik ben meer benieuwd naar je inhoudelijke mening over het stukje. Of je het er nu mee eens of oneens bent. Verder kan ik je de door mij genoemde uitzending van harte aanbevelen. Misschien dat je dan weet waar ik op doel. De rappende van de Ven is niet meer actueel in dezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @AVe
  Dat zou toch eeuwig zonde zijn voor iemand die "belezen" wil overkomen met citaten en dergelijke...
  Dhr. Jansen heeft ook een tweetal hoorcolleges op CD in de etalage liggen voor de moderne mens..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed lezen hoor @ Van Frikschoten, maar hier is je hoorcollege:

  islam hoorcollege

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ AVe
  Als malle eppie al begint met het maken van de volgende vergelijking heb ik al gegeten & gedronken.

  "De band tussen Mohammed en die joodse vrouw is eerder te vergelijken met de band tussen een kampbewaarder tijdens de Tweede Wereldoorlog die er een joods vriendinnetje voor in bed op na hield. Uit zo'n band kun je toch niet concluderen dat het wat betreft anti-joodsheid wel goed zit met die kampbewaarder? Of met Mohammed?”

  Waarom zou de Profeet(dzbfw) niet evenzo vrolijk een Canadees zijn met een opperlandse vriendin genaamd Trees ?

  @ VanFrikschoten 20:58
  U kent vast soera : de koe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Tulay
  Ah! U had ik net verwacht...beviel het kennismaken met ons Hirco? Hoe zijn de resultaten tot dus ver qua internet-jihad? Zijn er al dolende zielen overstag?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zelf zijn wij overigens "in Lou"(nsfw), mocht dit een verhelderend licht op de zaak werpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. He also represents a moderate approach to Islam. "If the caliphate were restored," Zeynep said, referring to the sultan's traditional role as the leader of Sunni Muslims, "the world would be a better place."

  @ VanFrikschoten
  Sprookjes moet je bestrijden met sprookjes, Frik. Zo begeef ik me graag tussen de koranisten die al een eerste aanzet hebben gegeven met het verwerpen van alle 162.000 (eenhonderdtweeenzestigduizend)hadith. Kijk, daarover hoor je de Arabist niet. Want Malle Eppie kan dan wel vliegepoepjes tellen op de kaft van het Grote Groene Sprookjesboek maar een islamoloog is-ie niet.

  Ik ga nu naar sufi muziek luisteren. Soefi's en andere alevieten zijn naar de definitie van de Arabist geen moslims dus dat telt lekker af. In 1 opmerking van schrijfster dezes is de bevolking van Turkije niet meer voor 98% maar voor 78% moslim. Goh, die Jansen toch.

  AVE

  LOL @ VanFrikschoten 21:42
  Ik weet waar zijn lijk is gebleven : kijk 's op marktplaats.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach Tulay, is het al eens in je opgekomen dat men hier wellicht niet op een kalifaat in welke vorm dan ook zit te wachten? En ben jij een Islamoloog? Want alleen een andere Islamoloog kan dat beoordelen. Laat me in je kaarten kijken. Bovendien gaat het om de hadith die nog immer serieus word genomen. Van Ibn Ishaq's verzinsels en kladschrijverijen wordt niemand echt blij, althans, als je er van uit gaat een weldenkend mens te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ VanFrikschoten
  Op mijn salontafel ligt de glossy ZemZem met de pagina ' DE Koran bestaat niet' duidelijk zichtbaar voor de visite opengeslagen. U treft daar velerlei behartenswaardig geestelijk voedsel aan van islamologen van naam en faam. De, zeker qua uiterlijk, pulpboekjes van Arabist Jansen heb ik na lezing verstopt in een aanrechtkastje, nog achter het Grote Geen Stijl Vakansieboek 2007. Ke je nagaan. Mijn schaamtegevoel speelt me parten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Tulay
  Dienen wij, als lezers en lezeressen, nog enig doel te ontwaren in je reactie, behalve je algemene denigrerende antipathie tegen de heer Jansen? Dat we andere boekjes moeten lezen volgens jou en zo ja: waarom? Bovendien, heb je überhaupt iets wezenlijks te melden?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lees hierbij ook:

  Gepalaver
  door:

  Albert Hazelaars
  Society Journalist

  En lees 'Bombrieven'.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @hoeiboei
  Een werkelijk verstandige aanbeveling en aansporing tot le-zen...Mogen de schellen van menig ogen vallen en op dat men zich ontredderd ter aarde stort ten einde in het tweeduister nog een glimp der verlichting te kunnen opvangen...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zou willen dat de moslims ons van hun goede bedoelingen zouden overtuigen in daad en niet alleen in woord.

  De geloofwaardigheid raakt enigzins verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Reactie is verwijderd

  Dit bericht is verwijderd door de beheerder van een blog.

  1 april 2009 9:11


  @ hoeiboei
  Ik realiseer me dat ik de naam van M nooit had mogen noemen om reden dat zij part noch deel heeft aan het verraad van P en zij anders dan uw Zwartoogje aka E.V. niet publiekelijk naar buiten treedt.

  BTW Zwartoogje heeft de storm gelukkig overleefd en heeft zijn zegenrijke werk als moderator van een van de grootste opperlands-turkse blogs weer kunnen voortzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. VanFrikschoten noemde al even de fundamentalistische linkse uitzending van de VPRO enkele dagen geleden 'Als Allah het wil' van Hans Otten, zelf waarschijnlijk al Salafist. Ik heb geprobeerd het zwaar kapseizende schip weer een beetje recht te trekken maar de 'correct' instruerende fundi's hebben het overgenomen. Misschien waardevol om daar ook eens een kijkje te nemen. (Dit bericht trouwens niet gericht aan het waarschijnlijk steeds zelfde IP adres van Virino Antje, Tulay en Turan Tankgirl.)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Sorry, vergat de link...
  http://weblogs.vpro.nl/tegenlicht/2009/03/30/vanavond-insjallah-als-god-het-wil/#comment-202

  BeantwoordenVerwijderen
 23. vertegenwoordiger van de leepheid
  ????

  En daarmee bewijs jij dat Hans Jansen met algemene instemming als Malle Eppie door het leven gaat? En dat je dus niet dom iemand zit te denigreren wiens uitspraken je niet loochenen kunt? Heb je soms met hem in de schoolbanken gezeten, 'Tankgirl'?? (ik moet er even niet aan denken..)

  Enfin - dus dit geciteerde brok ging over Hans Jansen..? En waaruit moet dat blijken? Of denk je dat woorden die in stukjes voorkomen dus geen scheldwoorden zijn??

  Zal ik dan eens een stukje citeren om jóu te pakken te nemen? Eén bijvoorbeeld waarin als bewijs uit het ongerijmde óok vertegenwoordiger van de leepheid voorkomt? Ik zal dan vermoedelijk wel in de stinkendste krochten van het internet moeten duiken vrees ik..En het zou nog allemaal nog vergeefs zijn ook, want iemand die niet begrijpt dat je niet een willekeurig citaat kunt plaatsen om een brutale kwalificatie van iemand die met kop en schouders boven je uitsteekt te rechtvaardigen zal ook wel de algemeen moslimse onmacht vertonen om uberhaupt een betoog te volgen..Misschien is het omdat moslims al bij het begin van een dissidente regel het bloed achter de ogen krijgen - het kan ook de onvermijdelijke cognitieve dissonantie zijn van onderworpenen - maar reageren op wat er gezegd wordt is weinigen in die kringen gegeven, moeten we concluderen.
  Maar misschien kun jij actually éen van die vijftigduizend loyale moskees noemen, als ze zo ruim gezaaid zijn? Dan hebben we tenminste éen antwoord...

  En Tulay, begrijp je nu werkelijk niet het verschil tussen onze Trees en haar Canadees, en jullie al-insan al-kamil? Het Zegel der Profeten die een vrouw bij haar haren greep en naar zijn tent sleepte nadat hij haar man en haar familie uitgemoord had??

  Was dit nou zo'n vliegepoepje waarover je het had?

  Je wilt je misschien liever scharen onder de koranisten die op het punt staan honderdtweeënzestigduizend hadithi overboord te kieperen, maar je wilt toch niet beweren dat hun bevindingen kalm besproken worden in de moskee hè? Want de islamologen die je daar hun hemelse wijsheid kunt horen verkondigen tappen wel degelijk uit dat andere vaatje hoor - het vaatje waar die vliegepoepjes in bewaard worden, nu al zo'n veertienhonderd jaar..
  En daarmee heb jij dus ondanks je bijdehandia weinig redenen aangedragen om Hans Jansen's beweringen te loochenstraffen..

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Waar kunnen we de rapportage van dhr. Jansen vinden over wat in moskee's gepredikt wordt? In welke moskee's is ie geweest? Zit de AIVD er trouwens ook niet bovenop als er ergens iets onwelgevalligs wordt gepredikt?
  Trouwens, volgens mij zijn de Nederlandse moslims die regelmatig een moskee bezoeken nogal een minderheid...

  Vond het mooie Tegenlicht uitzending trouwens 'Insjallah'. Maakt mij niet uit dat het kritiekloos is, ik hou van zo objectief mogelijke berichtgeving en het kritiek leveren doe ik zelf wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Bertine, ik deel je voorliefde voor objectieve berichtgeving hartgrondig, maar selectief uitlichten en weglaten is ook een kunst. Zo werd mij in de loop van het na-bloggen duidelijk waaròm alleen maar positieve geluiden werden uitgestraald, namelijk om het fundamentalisme te verhullen, alsof het gematigd was.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Nog een lesje voor "Tulay", "Tankgirl" en wat er nog meer voor alters aan zijn/haar pen ontspruiten..: dit zegt de in Amerika wonende arabische psychiater Wafa Sultan over the Status of Women in Islam:

  "I firmly believe that the Islamic faith was created to serve Muhammad, and to legitimize his desires and urges. As evidence, we have 'Aisha's words: "I see that your Lord hastens to satisfy your desires."

  These words, which she spoke with innocence and spontaneity, embody the goal for which the Islamic faith was formed. Islam enabled men to marry infants in order to justify Muhammad's marriage to 'Aisha.

  Islam forbade adoption in order to justify Muhammad's marriage to the wife of his adopted son – a thing forbidden by the pre-Islamic moral values of the Arabs.

  Islam also permitted taking women captive and violating their honor in order to justify Muhammad's marriage to Safiya, after killing her husband, her father, and her brother that same night... Can you imagine any woman on the face of this earth witnessing with her own eyes the killing of her husband, her father, and her brother accepting the religion of their killer on the spot, and sleeping with him?! Can the human mind possibly accept such a story?

  http://www.memritv.org/clip_transcript/en/1993.htm

  Dat bedoelde Hans Jansen dus, met zijn opmerking over de "jood-vriendelijke" betrekkingen van een joodse vrouw en de profeet, dat die voor een normaal menselijk wezen alleen te vergelijken was met die van een kampbewaarder en zijn beklagenswaardige slachtoffer..Kan iemand daar iets anders van maken??

  (Dat ik dat uberhaupt moet uitleggen aan een moslim die kan lezen en schrijven spreekt boekdelen over de mogelijkheid de volgelingen van mohammed te integreren in een beschaafd westers land..
  Hoe kan een weldenkend mens zich in godsnaam vrijwillig een moslim noemen?
  Hoe kunnen normale menselijke wezens niet tot dezelfde slotsom komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. [url=http://community.bsu.edu/members/buy+online+Viagra.aspx]Viagra same day delivery[/url]
  [url=http://ceklansi.ru/index.php]знакомства литва[/url]
  [url=http://ceklansi.ru/tegos-ru-znakomstva.php]тегос ру знакомства[/url]
  [url=http://ceklansi.ru/olga-blyad.php]ольга блядь[/url]
  [url=http://ceklansi.ru/odinokaya-zhenschina-zhelaet-poznakomitsya-onlayn.php]одинокая женщина желает познакомиться онлайн[/url]
  [url=http://ceklansi.ru/blyadi-luganska.php]бляди луганска[/url][url=http://celuyou.ru/index.php]высокие проститутки[/url]
  [url=http://celuyou.ru/seks-chat-n-novgoroda.php]секс чат н новгорода[/url]
  [url=http://celuyou.ru/prostitutki-almaty-sayt.php]проститутки алматы сайт[/url]
  [url=http://celuyou.ru/prostitutki-babushkinskaya.php]проститутки бабушкинская[/url]
  [url=http://celuyou.ru/seks-v-gorode-omske.php]секс в городе омске[/url][url=http://deperovero.ru/index.php]знакомства в красноярске[/url]
  [url=http://deperovero.ru/seks-dozor-blog.php]секс дозор blog[/url]
  [url=http://mx.deperovero.ru/forum-sayt-znakomstv.php]форум сайт знакомств[/url]
  [url=http://mx.deperovero.ru/ischu-partnera-po-seksu.php]ищу партнера по сексу[/url]
  [url=http://rp.deperovero.ru/deshevye-shluhi-moskvy-vyezd.php]дешевые шлюхи москвы выезд[/url]
  [url=http://rp.deperovero.ru/intim-internet-znakomstva.php]интим интернет знакомства[/url]
  [url=http://ss.deperovero.ru/prostitutki-zhenschiny-moskvy.php]проститутки женщины москвы[/url]
  [url=http://ss.deperovero.ru/dating-ru-moskva-znakomstva.php]dating ru москва знакомства[/url]
  [url=http://tt.deperovero.ru/sluzhba-znakomstv-muzhchina-i-zhenschina.php]служба знакомств мужчина и женщина[/url]
  [url=http://tt.deperovero.ru/intim-belorussii.php]интим белоруссии[/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 28. установка игр http://jamalezra.t35.com/silent-hill-2-prohojdenie.html
  rabbids go home зависает http://jamalezra.t35.com/mor-utopiya-prohojdenie.html
  игры поцелуйчики на двоих http://jamalezra.t35.com/mafia-2-obzor-demo-versii.html
  rise of nations thrones and patriots коды http://jamalezra.t35.com/gta-4-oshibka-ws10.html
  сервера wow 322 фан с рисовками http://jamalezra.t35.com/igrat-v-igri-dlya-dvoih.html

  BeantwoordenVerwijderen
 29. propriety http://in-eve.ru/ eve plex купить, vanessa http://actual-eve.ru/ eve онлайн, ethanol http://o-eve.ru/ eve online купить, eve купить персонажа, eve тайм карты, eve online isk, logeval http://blog-eve.ru/ клиент eve online, syringe http://sky-eve.ru/ купить eve online isk,

  BeantwoordenVerwijderen
 30. music licensing market reba mcentire kelly clarkson music video
  ce cile biography aol music bonfire music videos simon and garfunkel music list 3d fairies videos music
  rock cafe music more

  BeantwoordenVerwijderen
 31. [URL=http://porniksscroscian5.solidwebhost.com/poisk/sajjt-ishhu-rabotu-spb.html]сайт ищу работу спб[/URL] вакансии благотворительных фондов
  [URL=http://rabotaceliaris0.freehostking.com/poisk/skoraja-pomoshh-vakansii-peterburg.html]скорая помощь вакансии петербург[/URL] вакансии алкоголь премиум казань
  вакансии прораб начальник участка вакансии парикмахера
  вакансия грузчик м рязанский проспект вакансия администратор фитнес
  http://rabotaverus2.justfree.com/poisk/index.html империя кадров вакансии
  http://rabotabartian8.justfree.com/poisk/index.html объявления ищу работу в новороссийске
  tel:69403785984393

  BeantwoordenVerwijderen
 32. [color=green][size=14][/size][/color]

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Вот новейшие кинофильмы что я нашла в интернете из рабочих

  BeantwoordenVerwijderen
 34. car insurance missouri I knew I was correct. My buddy and I placed a bet about which web site was superior. I thought your webpage was much better written, but she believed this article on trendy fashion tips was much better. We rounded up 5 loved ones memebers who had not seen either website before to examine them both over. Majority chose your site. Thanks for maintaing a excellent site. Mike - texas auto insurance

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Здравствуйте, господа интеллектуалы и те кто им сочуствует. Создаю эту тему, просто потому
  что хочу поделиться. Сам я аспирант 3-го года обучения на технической специальности. Но душа
  постоянно требует чего-то такого гуманитарного, такого воздушного, такого творческого.
  И вот я нашел себе оплачиваемое хобби.
  Вечером каждого дня я пишу статьи! Занятие достаточно привычное для аспиранта. Но эти статьи
  не о научных исследованиях, проработанной литературе и т.д. Это статьи для простых людей,
  помогающие сделать выбор, чему-то научиться, купить нужный товар или воспользоваться нужной
  услугой. Задача посильная для любого человека, способного складывать слова в предложения.
  Талант пригодится, но в деле копирайтинга талант - это скорее преимущество не врожденное.
  а приобретенное.
  Ниже приведу сслылку на одного из успешнейших авторов ресурса. Простыми вычислениями
  посчитайте сколько он заработал
  http://www.textsale.ru/u1­7238team13990.html
  В общем, я считаю, что умный человек не только должен работать или учиться, а как-то
  развиваться помимо этого. Начинать развиваться как автор я все-таки советовал бы начать
  с ТЕКСТСЕЙЛ.
  Если вам нравится описанный мной путь, то желаю удачи, если нет,
  то желаю удачи во всех других начинаниях.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dwalend over het internet kwam ik op deze pagina en zag een reactie van Prof. Dr. Mr. G.B.J. van Frikschoten, na al die jaren staan sommige reacties nog overeind als een rots in de branding. Ja, vijftigduizend wordt geschreven als vijftigduizend (50.000) en niet als vijftig duizend (50 spatie 1000)!

  Zeg Frik, als je dit leest, we zullen in jouw nagedachtenis een voormalige moskee naar jou vernoemen. Dat wordt er dan een moskee met speelautomaten, ik denk dat jij het wel een leuke gedachte zal vinden dat er dan dagelijks tal van jonge hertjes bij Van Frikschoten komen spelen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen