‘Als ik Wilders niet aanpak, wie dan wel?’Uitgelicht: interview advocaat Haroon Raza in AD, 2.3.2009

,,Noem mij iemand die respect kan opbrengen voor Adolf Hitler?’’ vraagt Raza - zelf moslim - retorisch. ,,Wilders zaait haat en niet alleen tegen moslims. Hij probeert mensen met een andere huidskleur of geloof te reduceren tot dingen, tot nummers. Alsof het geen mensen zijn. Precies zoals Hitler dat deed met de joden.’’

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

9 opmerkingen:

 1. Ter aanvulling: 'De Wilders Quotes'

  The Wilders Quotes

  - ,,Dit boek zet aan tot haat en moord, en past daarom niet in onze rechtsorde. Als moslims willen participeren, moeten ze afstand nemen van deze Koran. Ik zie in dat dit veel gevraagd is, maar we moeten stoppen met het doen van concessies.'' (de Volkskrant)

  - Vraag: ,,Dus er is een verband tussen de islam en criminaliteit?'' Antwoord: ,,Absoluut. De cijfers tonen dat aan. Een op de vijf Marokkaanse jongeren staat als verdachte bij de politie geregistreerd. Hun gedrag vloeit voort uit hun religie en cultuur. Je kunt dat niet los van elkaar zien. De paus had laatst volkomen gelijk: de islam is een gewelddadige religie.'' (de Volkskrant)

  - ,,Het zijn de feiten. De islam is een gewelddadige religie. Als Mohammed hier vandaag leefde zou de Kamer er onmiddellijk mee instemmen om hem met pek en veren het land uit te jagen.'' (De Pers)

  - ,,En de Koran is het Mein Kampf van een religie die beoogt anderen te elimineren, die die anderen - niet-moslims - ongelovige honden noemt, inferieure wezens. Lees de Koran, dat Mein Kampf, nog eens. In welke versie dan ook, je zult zien dat al het kwade dat de zoons van Allah tegen ons en henzelf begaan, uit dat boek afkomstig is.'' (ingezonden brief in de Volkskrant)

  - ,,De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran.'' (ingezonden brief in de Volkskrant)

  - ,,Iedereen past zich aan onze dominante cultuur aan. Wie dat niet doet, is hier over twintig jaar niet meer. Die wordt het land uitgezet.'' (de Volkskrant)

  - ,,Die Marokkaanse jongens zijn echt gewelddadig. Ze rammen mensen vanwege hun seksuele geaardheid in elkaar. Ik heb nooit geweld gebruikt.'' (de Volkskrant)

  - ,,Ik heb goede bedoelingen. We laten iets gebeuren waardoor dit een totaal andere samenleving wordt. Ik weet ook wel dat er over een paar decennia nog geen islamitische meerderheid is. Maar het groeit wel. Met agressieve elementen, imperialisme. Loop over straat en zie waar het toe leidt. Je voelt dat je niet meer in je eigen land leeft. Er is een strijd gaande en we moeten ons verdedigen. Er zijn straks meer moskeeën dan kerken!'' (De Pers)

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/02/waar_ze_wilders_op_gaan_pakken.html#more

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals bijna alle moslims draait Haroon Raza de feiten weer om. Niet Wilders zaait haat maar moslims, zoals hij. De vergelijking van Wilders met Hitler is zo ridicuul, stop daar nou eens mee. Daardoor maakt iemand zichzelf al ongeloofwaardig.
  De moslims zelf haten en minachten iedereen die niet het islamitisch geloof aanhangen..
  Veel moslims zijn dol op Hitler en lezen met veel plezier en instemming "Mein Kampf.
  Haroon Raza is gewoon de zoveelste islamitische huichelaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet Wilders zaait haat maar moslims, zoals hij

  Maar Wilders wijst daarop, dat is zijn misdaad. We dienen nameliujk allemaal te geloven in de goedheid van 'de ander' en in de slechtheid van onszelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ongefundeerd altijd op kleur gooien doet het altijd goed bij de anti-Wilders demagogen, want dan hoef je het niet over de inhoud te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ",,Noem mij iemand die respect kan opbrengen voor Adolf Hitler?’’ vraagt Raza "

  IK !
  wel respect maar zeker geen eerbied.
  " Maar vaak is er ook een rituele component, die tot uitdrukking komt in het eisen van respect. Respect wordt dan afgedwongen door verbale en non-verbale communicatiecomponenten: wie respect eist, wil niet worden tegengesproken, en zoekt soms bewijzen van het ontzag dat, of zelfs de angst die, de ander voelt. Men gaat aldus het conflict juist aan, met het doel te winnen. Respect krijgen wordt de norm, niet respect geven. Het is op zo'n manier een uiting van eigen minderwaardigheidsgevoelens die men op een subassertieve manier probeert te compenseren. Respect is nodig in de samenleving.

  Dit gebruik is, onder invloed van de veelvuldige toepassing door rappers, ontleend aan het Engels, waar het woord hetzij "bewondering", hetzij "beleefde benadering" betekent


  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nergens heeft Wilders het over moslims maar wel over de islam. Moet kunnen toch?
  Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. vermoord alle moslims, waar je ze maar vind.

  mag toch.

  staat ook in de koran.

  Lees het anders even. Dan snap je, waarover wilders klaagt.


  als de KKK verboden is, waarom de islam dan nog niet?

  als ik niet mag roepen 'vermoord alle moslims', waarom is de koran dan niet verboden?

  de islam verbieden is geen discriminatie. De islam toestaan geweld te prediken en hanteren, maar ons, ongelovigen, niet, DAT is pas discriminatie.

  artikel zes van de grondwet zegt het duidelijk. Geloven staat vrij. BEHOUDENS de wet.

  en artikel 1 zegt, dat gelovigen en ongelovigen GELIJK moeten worden behandelt.

  dus waar denken die moslims dan het recht vandaan te peuteren, om te mogen oproepen tot haat en geweld. Terwijl ze ons het recht ontzeggen, daartegen te protesteren, omdat wij dan zouden 'discrimineren'?

  lees soera 4:34 eens hardop voor aan een vrouw, en vraag haar, of ze er iets 'discriminerends' in kan ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel vervelend als mensen op zo'n domme manier Wilders aanvallen. Want het kan best.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mohammed den profeet was een moordenaar, een pedofiel, een rover, een gek, die stemmen in zijn hoofd hoorde, en toen aan het doodslaan sloeg.

  wilders protesteert daar alleen maar tegen.

  wie is nou de kwaaie piet?

  volgens 'oudlinks'?

  de boodschapper.

  alle religies zijn gebaseerd op vrede is namelijk een vooroordeel: de islam is niet gebaseerd op 'vrede' maar op 'bloed'

  BeantwoordenVerwijderen