Bezoek van het jongerenblad van D66

Arabist_jansen

Vanmiddag, woensdag 18 maart 2009 AD, bezoek van een duo interviewers van het jongerenblad van D66. Een jongetje en een meisje. Ze kwamen twintig minuten na het afgesproken tijdstip, maar dat zal wel niet hun schuld geweest zijn. De maatschappij, weet je wel. Drukdrukdruk.

Wat ik vond van de koranvertaling van Dr. Kader Abdola. Ik heb vriendelijk geantwoord dat ik geen koranvertaling van de hand van deze eredoctor kende, maar dat ik wel op de hoogte was van het bestaan van een fantasietekst van zijn hand die de titel ‘koranvertaling’ droeg. Dat ik die tekst min of meer gelezen had, maar dat ik de koran daarentegen goed ken, en dat ik er dus zeker van ben dat deze fantasietekst geen koranvertaling is. Verbazing en onbegrip van het welopgevoede maar in feite intens ongemanierde duo.

Wat vindt u van de voorstellen van Tariq Ramadan om de islam te hervormen. Weer moest ik toegeven zulke voorstellen niet te kennen, en ik vroeg of mijn interviewers die voorstellen misschien kort konden aanduiden. Het gesprek kwam nu op steniging van meisjes die ongehuwd sex hebben. Tariq Ramadan wil daar een ‘moratorium’ op. Het lijkt mij dat afschaffen beter is, immers, ‘wie van u zonder zonden is werpe de eerste steen’, laat de bijbel Jezus zeggen.

Het duo was niet bereid antwoord te geven op mijn vraag wat beter was, uitstellen of afschaffen. Wel meenden ze me nu te moeten uitleggen dat er in het Oude Testament heel erge dingen staan. Het jongetje liet nog weten dat hij me niet wou vertellen of hij maagd was.

Eigenlijk had ik deze democraten er toen uit moeten gooien. Ik moest van alles beantwoorden, en zij zouden mogen zwijgen? Maar ik hoopte dat het nog goed zou kunnen komen. De volgende vraag. ‘Meneer Jansen, in uw boek Islam voor varkens gooit u islam, jihadisme en nazisme allemaal op een hoop’.

Het zou dus toch nog goed komen, dacht ik nu, en ik pakte het boekje van een plank en vroeg om mij even die passage aan te wijzen. Dan wisten we waar we het over hadden. Grote ergernis bij het democratische interview-duo. Ze hadden dit van ene Leezenberg gehoord. Die werkte aan een universiteit.

Ten tweede male vroeg ik om dan even aan te wijzen waar zoiets stond. Zoiets staat er namelijk in de verste verten niet. Wel andere akelige slechte berichten over ‘een bepaalde godsdienst’. Het tweetal raakte verbouwereerd. Dat aanwijzen hoefde niet, lieten ze weten, ze wouden alleen mijn antwoord.

Ik wendde me nu tot het meisje dat kennelijk als secretaresse dienst deed en zei: ‘Schrijf op: hij heeft zijn huiswerk niet gedaan’. En: ‘Je kunt toch zulke beschuldigingen niet ongecontroleerd verder verspreiden. Wijs aan waar ik zeg wat jullie mij toedichten’.

De jongeman zweeg en stond op. De jongedame mompelde geërgerd ‘Nou zeg’. Het werd vervolgens nog een leuke middag. Ik moest de keukenvloer dweilen, boodschappen doen, en voor het eerst geld opnemen met mijn nieuwe pasje van de Rabo-bank. Daarna heb ik dit stukje geschreven.

Arabist Hans Jansen

20 opmerkingen:

 1. Let op heer Jansen, ze gaan een uitgebreid verslag maken van een ontmoeting die u zich niet zult herinneren. En zij zullen denken dat ze een exact verslag hebben gedaan van de ontmoeting. Slachtoffers van hun opleiding zullen we maar denken, of een gebrek daaraan.
  Kritisch denken? Wat is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mr. Jansen het is jammer dat u niet van adel bent of van het koningshuis.
  Ik zou graag zien dat u Koning wordt van de staat der Nederlanden, en deze wèl met ratio, eerlijkheid en openheid weet te besturen.
  Wanneer dit mogelijk zou zijn, dat non-familie koning zou kunnen worden, dan mag van mij Nederland met ingang van nu een echte Monarchie worden waarvanuit geregeerd wordt, door gekozen koning(en(innen) nog wel.

  Ja, zelfs de monarchie met een juiste mens op de plaats is beter dan de dictatuur van nu, een redelijk aanwijzen daarvoor zijn deze onbevangen edoch zwaar geïndoctrineerde en bevooroordeelde jongelui die u op bezoek heeft gehad.

  Bovenalles heeft u mijn aller vertrouwen. Dat komt door uw schrijven en algehele voorkomen.


  Ik ben benieuwd naar een volgend avontuur.
  Heeft u ze overigens nog een glaasje ingetapt? Limonade ofzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja maar, deze kinderen zijn wel van de jongerenafdeling van D66. En als je daar lid van bent, nou dan ben je iemand. Alwetend gelijkhebbend en zelfs op jonge leeftijd al behept met het juridische virus. U bent schuldig totdat wij vinden van niet. Allemaal zeer begrijpelijk dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zal maar gezegend zijn met de gave uit boeken te kunnen citeren welke je nooit hebt gelezen...Ik zou er mee op de kermis gaan staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super, alleen een zin:
  "..ze wouden alleen mijn antwoord."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een uiterst verhelderend inkijkje over hoe het toegaat met dit soort voorgeprogrammeerde, maar o zo onwetende nep intellectueeltjes, bij een interview. Ze zaten niet alleen vol met vooroordelen, maar waren ook heel onwetend en nog erger is dat ze niet bereid zijn om kritisch na te denken en met de feiten om te gaan zoals het hoort. Ze vinden zichzelf heel wijs, maar zijn oliedom. Ookal ben je het niet met Jansen eens, dan nog dien je je goed voor te bereiden en na te denken over kritische wedervragen. Het feit dat ze zelf geen enkele vraag wilden beantwoorden die hun tot kritisch nadenken hadden moeten verleiden, is ongekend onfatsoenlijk. Het wekt op mij de indruk van zo'n politiek verhoor met iemand die een voor politiek correcten onwelgevallige mening op nahoudt. Enige eerlijkheid hoef je daarbij zeker niet te verwachten, want zij met hun onwetendheid denken met wat vooringenomenheid iemand met veel kennis onderuit te halen. Typsich een product van deze tijd. Jongeren hebben over alles een mening, maar enige kennis ho maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk stukje. Zo lust ik er nog wel een heel aantal. Niet omdat mensen te kijk worden gezet, wat ze overigens zelf doen, maar omdat het zo geweldig aangeeft, hoe fundamentalistisch zelfverheffend die 'weldenkende mensen' zijn, de hele wereld aan zich assimilerend, als het even kan met een leuk bestuursbaantje via de vriend van vader die bij de televisie werkt of zo. Partijtjes pretpappen en peutelen om een nog grotere pief te worden en nog meer door het leven te huppelen in alle gelijkheid, het gelijk van de hele wereld, maar dan wel een beetje meer gelijk dan alle anderen, verder zijn all animals equal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. LS...

  Heeft u wel opgelet of ze doorgetrokken hebben na het gebruik van uw toilet !?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Even een crossblog reaguurselvanaf geenstijl, http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/03/een_ander_hamas_geluid.html:
  @DeGriek | 18-03-09 | 22:22
  Voorbeeldje:
  Het advies van de vakgroep Oosterse Talen van de universiteit van Utrecht in 1997 aan staatsecretaris T. Netelenbos over Imamopleidingen in Nederland:
  www.minocw.nl...
  (Uittreksel: "Moet kunnen! Gaan we doen mensen!")
  Dr. Leezenberg van de Uva komt uit deze koker.
  home.medewerker.uva.nl...
  en
  www.felix-en-sofie.nl...
  Vandaar wellicht dat de heer Jansen niet zo'n hoge pet op heeft van de man...
  hoeiboei.blogspot.com...

  Hoe dan ook: Laat er maar eens een flink publiek debat zijn over deze materie. Als men op universiteiten elkaar al in de haren vliegt over de intepretatie van de Islam; hoeveel weet Truus uut Assen er dan vanaf...? Maar belangrijker: weten de regeringspartijen wel waar ze het over hebben...?

  VanFrikschoten | 18-03-09 | 22:51

  Deze wetenschappelijke aanname is uiteraard volkomen tendentieus, ongefundeerd en voor gevoelige mensen nog nodeloos kwetsend bovendien maar ik ben wel erg benieuwd naar de waarheid. Het gaat me nog niets aan ook zelfs! Foei, VanFrikschoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waardige opvolgers van meneer Pechtold.
  Let op de manier waarop hoe hij enkele jaren geleden zijn gebrek aan kennis over het mohammedanisme demonstreerde: “Het gebeurt mij ook, oordelen zonder dat ik de finesse heb", zei Pechtold zaterdag in de marge van het D66–congres in Delft. Daar nam hij het boek De religie van de islam in ontvangst. Het boek van de moslimorganisatie Lahore Ahmadiyya wil een correct beeld schetsen van de islam als religie. Bron
  De Ahmadiyya. Ze beschouwen zichzelf als moslims en de Nederlandse media doen dat ook. Maar door de grote islamitische “scholen” worden ze daar niet toe gerekend. In sommige landen worden ze om die reden ook belaagd, verboden of vermoord. Door mohammedanen welteverstaan
  Bericht over een recent gepleegde, bijna rituele moord van een artsenechtpaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach,
  D66, de derde zetel in de 2e kamer hebben ze te danken aan de Turks-Nationalistische stem.
  Wat mij meer verontrust is de "Teleurgestelden" in de PVDA, VVD en nog wat partijen, die blijkbaar voor die "Democratische" hobbyclub gaan.
  Ik bedoel, 16 zetels in de peilingen schetsen het gigantische onbenul v/e niet onbeduidend deel der Natie.
  Kennelijk allemaal de Koran gelezen in de "vertaling" van Kader Abdollah en de interpretatie van Hassnae Bouazza.
  Ik vraag mij wel eens af, wat bezielt zo'n fiks gedeelte der "weldenkend'" natie om blindelings achter een ogenrollende ex-veilingmeester aan te hollen.
  "Is it in his eyes?"
  Of,
  qua Jet Bussemakers:
  "Zijn het je ogen?"
  (Maar dat was 'n ander topique)
  Lois v/d Lane didn't make it als Pouf Célèbre v. D66.
  En zo zal 't ook blijven.
  Degenen die nu nog neigen naar een stem op D66 zijn voor mij niets anders dan de "Party-Robots" van Hadimassa.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hans, probeer het de volgende keer een beetje zo (werkt bij mij tenminste best wel vaak)

  laat 'linkse' mensen eens opschrijven, welke dingen ze 'links' vinden op een briefje, en wat ze 'facistisch' vinden, op een ander briefje.

  Stel zelf, dat op het 'linkse' briefje staat:
  homorechten
  vrouwenrechten
  gelijkheid
  geweldloosheid
  vrijheid van mening & geloof

  en op het 'facistische'
  grote groepen tegen eenlingen
  homohaat
  jodenhaat
  vrouwen zijn broedmachines zonder eigen mening
  lebensraum/wereldje veroveren
  berijdheid om geweld te hanteren
  klakkeloos zonder zelf nadenken achter een leider aanlopen
  verheerlijking van geweld

  al snel, zal 'het ijs' in hun hersens beginnen te smelten, en zullen ze inzien, dat de islam alle eigenschappen van 'facisme' bezit, terwijl het al onze 'linkse' waardes keihard ondermijnt.

  Een enkel knikje op de juiste momenten is dan alles wat nog nodig is.

  op alle 'normale' tegenwerpingen kan je de geijkte antwoorden geven.

  bijvoorbeeld: 'de koran verbieden is onzin, want er staan ook lelijke dingen in de bijbel' dat kan je met een folder afdoen, waarin staat uitgelegd, dat de koran het letterlijke woord van god is, dat de bijbel NIET door god 'geschreven' is, dat het NIEUWE testament helemaal geen geweldsinstructies bevat, dat jezus ZELF geen geweld hanteerde (en mohammed? DIE WEL heh!), dat de christenen vroeger WEL DEGELIJK homos en sabbatbrekers vermoord hebben met de bijbel in de klauwen, en dat zodra de gristenen weer afvalligen gaan doden/bedreigen (zoals de moslims NU HEDEN TEN DAGE WEL DOEN), we ook hen zullen aanpakken.

  Kom in zulke 'discussies' gewoon telkens terug op deze kernwaardes:

  is het geweldloos?
  is iedereen gelijk?

  dan heb je nog een 'struikelblok', een hindernis, die linkse mensen niet 'vanzelf' nemen, waar je ze een beetje mee moet 'helpen'.

  'de koran willen verbieden is discriminatie'

  Zeg dan: Nee, het de moslims WEL toestaan op te roepen tot geweld, maar ons NIET, DAT is discriminatie. OF: het is NIEMAND toegestaan op te roepen tot geweld, OOK moslims niet! ook MOSLIMS hebben zich (VERASSING!) aan de wet te houden.

  roep regelmatig: OF zijn wij soms niet GELIJK

  roep regelmatig dingen uit de koran, en vraag, of ze daar moeite mee hebben, als geert wilders dergelijke dingen over MOSLIMS zou zeggen. Blijf: 'denk aan gelijkheid!' roepen.

  ze kunnen het niet binnen hun eigen bouwwerkje passend krijgen, waarom ze de ene groep (de islam) wel 'toestaan' geweld te hanteren en te prediken, en de andere groep niet eens meer, daartegen op wettige, geweldloze manier, te ageren?

  Elke zijstraat zal je winnen.

  Besnijdenis moet strafbaar zijn.
  'maar dat is zielig voor de moslims!'
  nee, dat is zielig voor de zonder medische noodzaak kapotgesneden jongens. En we hebben het hier over 400.000 kinderen per jaar, die de oren afgesneden krijgen, in de naam van 'sinterklaas'.

  dat mag, van linkse mensen, wegens hun geloof? GEWELDLOOS? GELIJK? nee heh..

  giet deze dingen in het hoofd van een links mens, en aanschouw hoe hun linkse bouwwerkje in hun hersens instort.

  Wie 'vrede' nastreeft, heeft niets te zoeken bij de islamofacisten.

  wie 'gelijkheid' nastreeft, ook niet.

  En linkse mensen, die 'gelijkheid' in hun vaandel hebben staan, die de aanhangers van wilders demoniseren, terwijl ze de aanhang van de sekte van satan lippendiensten bewijzen? die kunnen niet ontkennen, dat ze met twee maten meten.

  dat de linkse kerk failliet is.

  Dat links ZEGT voor vrede, gelijkheid en vrijheid te gaan, maar intussen heult, met een sekte, die ons AL die LINKSE kernwaardes afneemt.

  en dan zie je ineens: wie er nog WEL opkomt voor de ware linkse waarden:

  geert wilders!

  kernpunt: 'is de islam willen verbieden discriminatie?'
  antwoord: 'nee, het is namelijk NIEMAND toegestaan op te roepen tot geweld'

  Ik noem daarom geert wilders 'nieuwlinks', en de rest 'oudlinks'. Geert haalt 'links' links in.

  Het is onzin om 'linkse' partijen nog 'links' te noemen. Wie het isloamofacisme steunt, is EXTREEM-EXTREEM-EXTREEM-rechts. Wie opkomt voor onze LINKSE(!) kernwaardes, DIE is links:

  GEERT WILDERS!

  Komen linkse mensen terug op 'je kan de islam niet verbieden' zeg dan gewoon: 'dan sta je het ons ook toe? niet? ons niet? geen gelijkheid dus?' en daar gaan ze weer: met hun kromme maten terug naar hun wereldbeeld, kijken of er nog wat van kloppen wil...

  het probleem met links is begonnen op de dag, dat ze een oogje zijn gaan dichtknijpen voor het GEWELD VAN DE ISLAM. op dat moment is het rottingsprocess begonnen.

  links is een dode vis. Een sockpuppet van islam. Kijk: na elke aanslag of dreiging van moslimfacisten staat femke klaar om ze in te dekken.

  je had ook mensen, die, als er joden in de gracht waren getrapt, riepen, dat 'niet alle duitsers zo waren', en dat wij 'respect' moesten hebben, voor de geweldplegers. NSB'ers noemde we die.

  nu noemen we die mensen: (oud)LINKS

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig, moest hardop lachen aan het eind.

  Graag meer van dit soort stukken en meer mensen als Hans Jansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En dit komt namens de partijkrant van D66? Schandalig.
  Geen woorden voor. Goed gedaan van deheer Jansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een prachtig stuk van Hans Jansen.
  Zo gedragen zich de onwetende, onopgevoede gladjanussen van D66. Zij vangen iets op wat uit de zgn.juiste hoek komt, ze weten dat Hans Jansen geen politiek correcte Arabist is en durven met die weinige kennis, die ze hebben, een gesprek aan.
  Wat een zielige stumperds. Die zijn door de mand gevallen.
  Het erge is dat ze dat niet eens door hebben. Zo arrogant zijn die jongeren al om niks. Ze stellen een paar voorgekauwde vraagjes en vinden zich al een hele piet.
  Maar Pechtold kennende horen deze jongeren perfect bij hem. Even nietszeggend.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Komisch deze ontmaskering.Zo zouden vraagstellers ook in tv programma s moeten worden benaderd.
  Daar branden ze hun vingers niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hahaha, ik heb echt weer genoten van dit stukje. Het geeft toch altijd weer hoop zo’n verhaal, want blijkbaar zijn er nog meer ‘normale’ mensen.

  Je komt het inderdaad veel tegen: het 'netjes' onbeschoft zijn. Het ergste is, dat men dit nooit zelf in de gaten heeft. Er over klagen heeft dan ook geen enkele zin. Het is simpelweg een gebrek (aan beschaving). Inderdaad, de vruchten van het socialisme. Het is algemeen bekend, ook in het Oostblok waren de mensen verworden tot ‘sociale’ onbeschofte lieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kritisch denken beste Maurits, inderdaad. Deed u dat maar, dan had u allereerst uw vraagtekens geplaatst bij dit artikel van zelfverklaard arabist Hans Jansen die blijkbaar zo weinig om handen heeft dat hij twee mensen van wie hij de opa had kunnen zijn zwartmaakt, en daar schaamteloos de naam van D66 aan koppelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mr Jansen noemt de twee jongeren onbeleefd maar gaat zelf naar hun ontmaagding vragen???

  Ik vind Mr Jansen een beetje een oude viespeuk.

  BeantwoordenVerwijderen