Kwestie van fatsoen


Cartoon: Gnoe


Ach, ach, ach, het is hem niet gelukt, het is de atheïst Job Cohen, de kwalificatie is van hemzelf, niet gelukt de samenleving fatsoenlijker te maken en nu treedt hij terug als fractieleider PvdA.

Ja, daar kun je grapjes over maken maar is dat wel terecht? Fatsoen moet je doen en niemand kan
ontkennen dat Job Cohen dat niet geprobeerd heeft. Voor hij naar Den Haag trok om z'n fatsoensklus af te maken was hij er al jaren in Amsterdam mee bezig. Als burgemeester. Voor straatcoaches die hun vrouwelijke cliënten vanwege hun religie liever geen hand geven, heeft Job zich keihard en volledig ingezet. Ook die straatcoaches, zonder wie Amsterdam nu met goed fatsoen niet meer kan, hebben het recht zich prettig in Nederland te voelen! Ja, de Amsterdamse burgemeester begrijpt maar al te goed dat die andere ideeën respect verdienen, ze hoeven niet ter discussie te worden gesteld, ze moeten alleen nog geïntegreerd worden in onze samenleving zodat de cohesie behouden blijft. Kwestie van even wennen, kwestie van fatsoen.

Desondanks faalde Job Cohen. Geen vlug en vaardig georganiseerde lawaaidemonstratie om de rituele moord op een Amsterdamse filmmaker in fatsoenlijke banen te leiden, heeft dat kunnen voorkomen. Speciaal voor het voortgezet onderwijs in elkaar geflanste lesbrieven om de blanke onderklasse het zo broodnodige fatsoen bij te brengen omdat die blanken stikken van de rassistische gevoelens, het mocht allemaal niet baten, noch de discriminatiemeldpunten van allerlei pluimage die als paddenstoelen uit de grond verrezen. Cohen bleef de onbegrepen man.

Nee het is Job Cohen niet gelukt 'ons' aan die achterhaalde ideeën te binden. Spijtig voor hem maar reken maar dat anderen binnen zijn partij staan te popelen om zijn leerstoel in fatsoenslessen over te nemen, die geven echt niet op, die laten zich de kaas niet van het brood eten. Nu niet en nooit niet. Die kijken wel uit.

Sollicitant

8 opmerkingen:

 1. Volgens Henri Markens(vml rector Maimonides) was Cohen onverschillig tav problemen antisemitisme: Klik hier voor interview met Henri Markens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slap stukje natrappen vol leedvermaak. Wederom, zwak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De zo 'fatsoenlijke' Cohen liet vrijdenkers en critici genadeloos in de steek bij zijn knieval voor de intolerante orthodoxie van de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het aftreden van Job Cohen toch wel een domper . Ik had zo gehoopt dat het hem zou lukken om onder de tien zetels uit te komen . Maar helaas de kansen lijken verkeken . Misschien als die ouwe Jan Pronk het stokje nou eens overneemt , dan zit er nog een kleine kans in dat het lukt . minder dan 10 zetels . Trouwens 1 april aanstaande is er een opheffingsvergadering van de pvda geplant in het plaatsje Juinen , hierbij zijn ook de burgermeester en wethouder Hekking aanwezig voor eventuele nazorg .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De vlag kan niet hoog genoeg, nu Job de politiek verlaat. Wat heb ik me geergerd aan die man. Maar ik ben bang dat er geen arbeiders terugkeren naar de partij met een nieuwe leider.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind het wel jammer dat Jop de Amateur geschiedenis is.
  Het amateurtoneel van de Amsterdamse Pvda heeft toch wel zijn charmes. Hopelijk heeft de nieuwe top acteur Lodewijk Asscher meer mazzel in het verkwanselen van de zeteltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vind het wel jammer dat Jop de Amateur geschiedenis is.
  Het amateurtoneel van de Amsterdamse Pvda heeft toch wel zijn charmes. Hopelijk heeft de nieuwe top acteur Lodewijk Asscher meer mazzel in het verkwanselen van de zeteltjes.

  BeantwoordenVerwijderen