Wie regisseert de prominenten?

De prominenten van Nederland waarschuwen ons één voor één voor Wilders. Zo was het op maandag 20 februari de beurt van de befaamde en bekwame hoogbejaarde oud-politicus Willem Aantjes, vroeger Anti-Revolutionair, nu CDA.

Je moet wel minsten 68 jaren oud zijn om al die namen van al die prominenten meteen te kunnen plaatsen. Benieuwd of Geert Wilders het zelf direct weet of dat hij ze ook in de Wikipedia moet opzoeken. Daarom over Aantjes dit:
volgens Lou de Jong, vroeger het opperhoofd van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, is Aantjes net iets te meegaand geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom is hij in 1978/1979 in oneer uit de nationale politiek heengezonden.

Het probleem waar ik mee zit, is niet Aantjes. Waarom zou iemand die geen held is niet namens de een of andere partij politiek handwerk mogen doen vanwege iets dat achteraf, in 1978/79, na ongeveer 35 jaar, plotsklaps breed veroordeeld wordt, dan wel dan pas breed bekend gemaakt wordt. In kleine kring was wat er toen over Aantjes algemeen bekend werd, allang bekend. Mijn toenmalige verloofde wist het. Ik zou niet op Aantjes stemmen, maar dat zou ik ook niet doen als hij in de Tweede Wereldoorlog persoonlijk tien knokploegen tegen de bezetter had geleid, of Arnhem had bevrijd. Ik heb een ander probleem.

Hoe is het mogelijk dat er steeds elke paar dagen maar één prominent naar voren komt? Je zou toch verwachten dat, met de aantallen prominenten die ons kleine land rijk is, het af en toe zou moeten gebeuren dat er twee tegelijk hun lied zingen – maar dat is niet zo. Steeds komt er maar ééntje voor het voetlicht van de nationale publiciteit. Allemaal om de beurt. Ze duwen elkaar niet van het podium, en het resultaat is een langgerekte janktoon die nu al maanden duurt.

Het is al zo lang bezig dat het niet meer goed te geloven is dat het toeval zou kunnen zijn dat er niet af en toe twee prominenten tegelijk bezig zijn. Er is geen sprake van prominentenoverlapping, wat bij toeval wel degelijk zo langzamerhand eens het geval had moeten zijn. Pas als de ene klaar is, valt de ander in. Is er sprake van een regisseur of regisseuse?

Als er iemand is die de regie voert over al deze prominenten, wie kan dat dan zijn? Wat is het profiel van zo’n mogelijke regisseur of regisseuse? Het moet iemand zijn die niet al te jong is, vermoedelijk tussen de 65 en 75. Hij/zij moet beschikken over de (mobiele) telefoonnummers, geheim of niet geheim, van alle prominenten die hun liedeke de afgelopen tijd gezongen hebben. Hij/zij moet iemand zijn van wie zulke prominenten het een eer vinden om er door opgebeld te worden. Hij/zij moet goed ingevoerd zijn in de Nederlandse politiek van de afgelopen jaren. Hij/zij moet een bloedhekel aan Geert Wilders hebben. Hij/zij moet er aan gewend zijn in het verborgene effectief te opereren. Wie kan dat in godsnaam wezen?

Of is het toch toeval dat er nooit twee prominenten tegelijkertijd elkaar in de anti-Wilders-publiciteit voor de voeten lopen? Maar het is fijn dat die prominenten allemaal bereid zijn om ons zo belangeloos op de hoogte te houden van hoe gevaarlijk Geert Wilders is, dat dan weer wel.

20 opmerkingen:

 1. Geniaal, en zo heerlijk verhelderend. Tsja, er zijn nogal wat clubjes met gristelijke en niet geheel blaamvrije komaf die elkaar al langer dan gisteren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nogmaals geniaal,u verschaft mij door uw waarnemingsvermogen meer inzicht in de landelijke politiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een scherp overzicht! Maar het gaat inderdaad zoals anoniem zegt waarschijnlijk niet om één persoon, maar om een club. Een gristelijke club lijkt me onwaarschijnlijk, ik denk eerder aan een zeer wijdverbreide, reeds lang bestaande, geheim herengenootschap, waarvan iedereen de naam kent!
  Beste Hans Jansen: ik wens je van harte een héél lang leven toe!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Huh? een geheim herengenootschap waarvan ieder de naam kent?

  Vrijmetselaars misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik je artikel lees, kan ik moeilijk een glimlach onderdrukken. Afkomst en geboortejaar 1948 zeker !?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou het niet heel gewoontjes ook met beleid van redacteuren te maken hebben?(lezer/kijker niet overvoeren)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wordt allemaal afgestemd in de oude heren club, in de ´soosjeteeet´

  BeantwoordenVerwijderen
 9. de duurste bijstandsmoeder van Nederland... daar doelt de heer Jansen op.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Men is het eeuwige gejank over moslims zat, en voelt zich dubbel genaaid door al die gebroken beloftes van Wilders, en moet men ook nog eens steeds dieper in de buidel tasten om een beetje rond te kunnen komen. Ook daar heeft de geblondeerde lIJder niets aangedaan!

  Wanneer de pijn in de portemonnee voelbaar is, is moslimpje pesten niet langer belangrijk. Daarom is Wilders in de peilingen gezakt, en niet anders.

  Volgens Hans Jansen heeft de koningin m.b.v de 'prominenten' het gedaan!

  Maar hoezo gezakt? Is die niet wat opgekrabbeld na de Polengate? Dan hebben we nog de ijzersmid. Heeft die dan niet bijgedragen aan wat virtuele zetels? Vreemd hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Peter

  Zou het de billenknijper kunnen zijn? Is niet bekend als vriend van Wilders!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. doe niet zo dom mensen wie is er de afgelopen 32 jaar al bezig in de politiek op de achtergrond. het begint met een b en eindigt op een x trololololo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat 'gewaarschuw' zou zeker heel goed een weinig spontaan mechanisme kunnen zijn. Iets soortgelijks speelt ook ten aanzien van de systematische campagne tegen de hypotheekrenteaftrek. Nee, er is veel minder toeval dan men denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier wordt gebruik gemaakt van een psychisch gebeuren in ons menszijn ..Als je maar heel vaak ,liefst dagelijks, met een bepaalde stemming wordt geconfronteerd ga je als je niet sterk in je schoenen staat, de bepaalde stemming overnemen, in het geval Wilders met 3 TV zenders en 5 radiozenders en de pers is dat vrij eenvoudig. Dit is een bekend psychologisch verschijnsel

  Met succes ,zelfs met bescheiden middelen ,door onze Oosterburen zo n 70 jaar geleden ontwikkeld.Er zijn mi tientallen goedbetaalde linkse mensen bezig om alles wat met Wilders te doen heeft in een verkeerd daglicht door iemand ergens in de media te brengen en verdeeldheid in de Wilders gelederen te organiseren.Vooral hoogleraren en de mastodonten zijn erg gezocht om hieraan mee te doen. Ik merk dat aan de gesprekken ,die ik met goede kennisen heb, die anti Wilders zijn , maar niet weten waarom.Komen dan meestal met het woord Kopvoddentax

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ El Houssain 17:53
  Ah, gelukkig. De gesignaleerde methodiek en freqentie worden in ieder geval niet tegengesproken door jou. Wie "pest" nu wie zou je haast zeggen, hm?

  Overigens schijnt er een verband te zijn tussen een gevulde portemonnee en de peilingen van de PVV zeg je. Wauw! Wat een analyse!

  De politieke elite had een aantal jaren geleden het ei van Columbus uitgebroed. Warhoofden van met name linkse signatuur kwamen op het genereuze plan dat de problemen rond de islam en immigratie opgelost zouden worden middels de "Vogelaarwijken""
  Het was een plan van socialistische snit. Socialisten verdelen de wereld in arm en rijk en zoeken daar dus ook de oplossingen in. Een nieuw raamkozijn hier en een barbecue daar, zo dacht men, en de moslims in de "krachtwijken" zouden massaal gedachten van verlichting krijgen. Alsof geld en goederen iemand aanzet tot een andere interpretatie van de koran. Volgens deze logica zouden de moskeeën in Saudi-Arabië leegstromen, geld genoeg daar, nietwaar?

  Overigens gaat deze gedachtenkronkel natuurlijk niet op voor de "staatgevaarlijke" bevolking van de bible belt, maar dat even terzijde.

  Jij als moslim weet maar al te goed dat je de koran niet anders interpreteert als je een worst wordt voorgehouden (lees: Vogelaarwijken). Echter, je komt nu zelf met de domme redenering dat mensen zich met kritiek op de islam en bereidheid op de PVV te stemmen, zouden laten leiden door de hoeveelheid geld in de portemonnee.

  Het pamperen van de moslims draagt niet bij aan het kweken van een liberale geest. De problemen zijn er dus nog gewoon en de niet moslim signaleert die problemen nog steeds, ondanks een wel of niet gevulde portemonnee.

  Trek ook niet een te grote broek aan op de speerpunten van Wilders die niet allemaal even succesvol zijn. Was het niet de heersende mening van zijn criticasters dat hij staatsgevaarlijk zou zijn? Er klinkt in de kritiek steevast grote teleurstelling door, nu blijkt dat hij z'n punten op democratische weg wil verwezenlijken. Je suggestie dat de kiezer massaal weg zal lopen wegens gebroken beloftes zal zo'n vaart niet lopen. Denk je nu echt dat de kiezer niet doorheeft dat het binnenhalen van z'n punten wordt bemoeilijkt door z'n opponenten? Het is de onwil wetten te veranderen, verdragen op te zeggen en het besef dat we door het weggeven van soevereiniteit niets klaarspelen. Kortom, eerder de ingrediënten voor een verdere groei van de PVV.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik snap het toch niet helemaal. Waarom druk maken om een maandenlange poging dat geen resultaten heeft geboekt ?

  CDA en PVDA doen al enige jaren een wedstrijdje wie het eerst aan de rand van het graf finisht.

  Het enige ernstige probleem wat Geert heeft, is dat hij mogelijk om zeep geholpen wordt door een roze olifant die plots op hem neer stort of ineens last krijgt van een zeer onbekende onheilspellende ziekte, zeg maar ge-Milozovicd wordt.
  Neen, Geert (of zijn opvolgers) heeft een home run in verschiet.

  Veel interessanter is de vraag wat het is in de volksaard van de Nederlanders dat maakt dat het onderwijs van hun kinderen zo slecht is geworden.... in democratische tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nee kris, de portemonnee van H&I was al niet goed gevuld, nu zit er bijna niets meer in, ja, dan ga je niet achter iemand aanhollen die constant moslim en islam roept, om vervolgens in dezelfde verkiezingsnacht, nog voordat alles geteld is, zijn eis voor behoud van de AOW op 65 jaar te laten varen. En dat zou nog een breekpunt zijn ook! Dus twee maal over één onderwerp gelogen.

  "Volgens deze logica zouden de moskeeën in Saudi-Arabië leegstromen, geld genoeg daar, nietwaar?"
  ---------------------
  Nee, niet waar. Alleen familie Al-Saood en co zwemmen in oliedollars, onrechtmatig verkregen door corruptie en diefstal, probeer daar iets van te zeggen en je hangt meteen aan de hoogste hijskraan. De gewone Saudi crepeert nog altijd van de honger. Bestolen door de elite.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hee, directeur van het onafhankelijke SCP, zegt: "geert wilders is gevaarlijk"

  Paultje Snavel twittert gelijk marcel van Dam ( tegen Fortuyn): "U bent een bijzonder minderwaardig mens"

  We weten nu hoe we de "wetenschappelijk" verantwoorde cijfertjes van SCP moeten wegen.... met een korreltje zout.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ El Houssain 22 februari 2012 23:33

  Dat zie je toch verkeerd El Houssain. Kiezers die de AOW leeftijd namelijk een belangrijk issue vonden, hebben niet om die reden op de PVV gestemd.

  Waarom? Omdat we in ons politieke spectrum al jaren een partij hebben die zich voor dergelijke zaken sterk maakt; de SP. Kortom, wie dat het belangrijkste punt zou vinden, zou er nooit op gokken iets anders dan SP te stemmen. Iedereen weet namelijk dat het voor de SP WEL een breekpunt zou zijn.

  Niet voor niets is de PVV -het dipje van vorige week uitgezonderd-virtueel alleen maar groter geworden. Het laten vallen van de AOW leeftijd was een stategische zet om het maximale uit de immigratiepolitiek te halen.

  Overigens, wees niet gepikeerd met de stelling dat moslims de moskee zouden verlaten als ze een goed gevulde portemonnee hebben. Dat is namelijk geen stelling die ik jou of welke moslim dan ook op de mouw speldt, het is de analyse van de warrige politieke elite van linkse signatuur.

  De arme drommels in Saudi-Arabië die je opvoert ten spijt. Als ik de stelling van de elite tegenspreek dat de moskee leegloopt bij een goed gevulde portemonnee, ligt er ook in verdisconteert dat dat geldt voor de arme drommels.

  Dus. Echter. Doet zich wel het volgende hypocriete schouwspel voor....
  Terwijl moslims onderling maar al te goed weten dat de interpretatie van de koran niets heeft te maken met de portemonnee, hebben de overkoepelende moslimorganisaties als gesprekspartner van de overheid een heel ander verhaal. Dan ineens worden alle problemen met de islam wél gereduceerd tot een budgettair probleem. De politieke elite heeft zich wijs laten maken dat er problemen zijn omdat wij niet aardig zijn en nog steeds niet diep genoeg in de buidel hebben getast. Er wordt vuil dubbelspel gespeeld.

  De islamisten lachen zich een kriek; warrige linkshoofden die alleen wensen te praten met de moskee en bovendien zelf als socialisten, de wereld indelen in arm en rijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het gecoordineerde aanvalsplan is, wegens ernstige omstandigheden, per direct stil gezet.

  BeantwoordenVerwijderen