Aandacht

Hamza Kahsgari (*1989) is een Saoedische journalist, columnist en dichter. Hij is in Maleisië opgepakt, op weg naar Nieuw-Zeeland, en op 12 februari aan Saoedi-Arabië uitgeleverd. Zijn misdaad is het op twitter kennis geven van het koesteren van bedenkingen over de profeet van de islam. In het koninkrijk Saoedi-Arabië staat daar, conform de sharia, de doodstraf op. Het valt onder het ruim en losjes geformuleerde sharia-verbod op schennis van de reputatie van de profeet van de islam. (U weet wel, in Leiden leer je op college van de professor dat de sharia voor 95% gelijk is aan ons recht). Maleisië beroept zich wat deze uitlevering aangaat op het verzoek van Saoedi-Arabië aan Interpol om Kashgari aan te houden.

Dat belooft wat. Zou Interpol inderdaad meewerken aan de vervolging, en ten slotte de executie, van moslims die qua geloof niet meer zuiver op de graat zijn? Interpol ontkent dat het heeft meegewerkt. Maleisië of Interpol liegt dus.

Terwijl Europa volloopt met islamitische asielzoekers uit islamitische landen die geen enkel opiniemisdrijf
hebben gepleegd, zelfs niet volgens de sharia, en die eenmaal in Europa zich maar al te vaak inzetten voor toepassing van de sharia waar dat maar kan, wordt iemand uit de islamitische wereld die wel een opiniemisdrijf heeft gepleegd, uitgeleverd en onderworpen aan berechting door een Saoedische Kadi die de sharia zal toepassen. Al dan niet met de medewerking van Interpol.

De leiders van de islam moeten wel wanhopige fanatici zijn dat ze dezer dagen niet alleen in, bijvoorbeeld, Nigeria, Soedan, Egypte, Irak, West Bank, Pakistan, Indonesië en Saoedi-Arabië honderden en honderden christenen vermoorden en kerken in brand steken, maar ook de minste of geringste dissidentie van hun ‘eigen’ mensen bloedig straffen.

Er is iets grondig mis. Met de islam, met Interpol, met Maleisië, met ons, of met allemaal tegelijk. Maar wanneer Interpol op wat voor manier dan ook inzetbaar is voor de bestraffing van opiniemisdrijven zoals de sharia die losjes definieert, dan is het wijs daar iets aan te doen. Niets doen staat in dit geval gelijk met onderwerping aan de zelfbenoemde hoeders van de islam.

Toch boft Kashgari in zekere zin: het is een schrale troost als hij eenmaal op het schavot staat (of, zoals in Saoedi-Arabië, zit), maar hij is toch maar een van de weinige slachtoffers van de islam die internationale aandacht krijgt. Dat kunnen de christenen die de afgelopen tijd door moslims vermoord zijn, hem niet nazeggen.

6 opmerkingen:

 1. Geen zorg: het Europese gerechtshof gaat hier werk van maken..
  Nu is het natuurlijk zo dat de Saoedi´s geen toestemming vragen, terwijl de britten braaf doen wat Brussel zegt als ze een gevaarlijke misdadiger uit hun eigen land willen zetten, maar Brussel is zó bezorgd om de mensenrechten dat onze staatsgevaarlijke vijanden zelfs niet eens naar een ander Europees land mogen worden uitgezet, omdat daar misschien wel een slechte behandeling te vrezen valt!
  Dus het europese hof zal er vast en zeker álles aan doen om deze jongeman te redden, de laffe interpolitie te straffen, en garanties te eisen dat dit nóoit meer gebeurt.
  Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jammer dat de nl sharia- aanhangers deze site nooit zullen bezoeken, wegkijken van deze misstanden, en hun eigen vrijheid in ons land niet op waarde kunnen schatten.

  Maar eens ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Curvedwater

  Het is inderdaad jammer dat veel mensen niet bereikt kunnen worden. Juist de mensen die een vrijheidsstrijd nodig hebben die niet beseffen hoe hun wereld in elkaar zit. Het is zo jammer dat er zo ontzettend veel mensen zijn die zich maar wat laten aanleunen. Ik heb al vaker gesteld dat wij het allemaal wel weten, maar dat de mensen waarover het gaat ziende blind en horende doof zijn.

  Misschien moeten we eerst gaan analyseren hoe het komt dat er een geestelijke blokkade is bij moslims. Ieder denkend men ziet in een oogopslag dat de hele islam één grote oplichterij is. Maar hoe is het mogelijk dat er mensen zijn die dit niet inzien, welk stelsel van leugens heeft zich eerst moeten afspelen voor hun ogen, wil men die mensen voor altijd en eeuwig in duisternis laten leven? De moslim is niet te bewegen om na te denken, geen aandacht voor het licht, de vrijheid of het leven!.

  Misschien moeten wij op een andere manier proberen door te dringen tot het botte brein van de Mohammed-vereerder. Misschien moet Allah opgeroepen worden tot een duel. Als blijkt dat Allah niet op komt dagen de conclusie trekken dat Allah niet bestaat. Vervolgens kunnen de misdadiger in de moskee worden bestraft. De moslims kunnen dan heropgevoed worden om mensen te worden. Beschaafde mensen!

  We moeten een bewustwording forceren! Maar hoe?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Islam is angst! Angst voor elkaar, op A7: http://archief.artikel7.nu/?p=75759 heeft daarover een aantal duidelijke artikelen gestaan.
  En vandaag is dat weer eens bevestigd door de omsteden Haitham Al-Haddad in Amsterdam, die de doodstraf eist voor afvalligen van de islam in moslimlanden want het zou hetzelfde zijn als hoogverraad hier (daarmee bevestigt hij overigens dat de islam geen godsdienst is maar een politiek systeem).
  Uit de islam stappen is dus levensbedreigend, de vraag is dus eigenlijk hoe doorbreek je die angst?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ vanhetgoor:
  Kijk naar onze kinderen.
  Sinds hun geboorte vertellen we ze over ons goed heilig man.
  Sinterklaas!
  Als ze dan eindelijk de waarheid te horen krijgen, van eigen ouders, willen ze die niet geloven.

  Bedenk dat deze mohamonderdanen nog steeds te horen krijgen dat hun goed heilig man bestaat.
  En dat ze volgens deze man zelfs niet mogen twijfelen, denken of in discussie met een ongelovige mogen gaan. Slechts meer geloven, onderwerping is de goede raad die men krijgt.

  En één ieder die twijfel probeert te zaaien is een afgezant van de duivel.

  Hoe brengt men dezen aan het denken?
  Niet door discussie en bewijzen.
  Door korte voorbeelden, door het voorbeeld van hun eigen profeet.
  Wat hij deed en zei, met bewijs en verwijs, naar hun eigen heilig boekje.
  Kort maar Krachtig, zo zal het zaad van de twijfel willie wortelen. Amen.

  ps: voor ammunitie bekijk ->
  http://prophetofdoom.net/Islamic_Quotes.Islam
  Hier vind je ook de chronologisch geschreven Quran http://prophetofdoom.net/POD_Quran.Islam
  Om te lachen om het belachelijke, een comic http://www.youtube.com/watch?v=w6e2dPCUvJE hier vind je ook een link naar de comic book zelf.

  BeantwoordenVerwijderen