Debat over extreemrechts aan ULB verstoord door fanatici


HET MOET NIET GEKKER WORDEN.
De islam kent geen nationalisme of taalgrenzen.

Dinsdagavond 07/02 werd een debat over extreemrechts aan de ULB met de controversiële Franse journaliste Caroline Fourest verstoord door een bende islamadepten onder leiding van Souhail Chichah, zelf een medewerker van deze universiteit. Omdat België nu eenmaal een ‘gespleten’ land is kennen we deze mijnheer Chichah niet echt in Vlaanderen. Paysage médiatique divisée. 
Het klasieke scenario werd opgevoerd. Het debat onderbreken, beledigingen, en uiteindelijk het volharden in het scanderen van leuzen om het spreken te verhinderen. Burqa bla-bla...

Want inderdaad, de Franse journaliste had het in het verleden aangedurfd om kritisch te zijn over Tariq Ramadan en dus ook over de islam. Foei ! De stoute mevrouw besluit na het incident: ‘Ik geef lezingen over de hele wereld en heb nooit problemen, behalve hier. Het is duidelijk dat dergelijke mensen de macht
in handen hebben in deze universiteit.' Waar hebben we dat nog gehoord ? Et alors ?
Klinkt dat bekend in uw oren ? Des souvenirs refoulés?

Inderdaad, Na de hoofddoekensaga aan de athenea in Antwerpen en Hoboken anno 2009.  In haar boek ‘een tip van de sluier’ doet Mevrouw Heremans de volgende vaststelling: ‘Een fundamentalistische tak van de islam was de school binnengedrongen en riskeerde ons hele verhaal van vrijheid, gelijkheid, pluralisme en openheid onderuit te halen’. Ik geef u graag een bespreking van het boek hier mee.  
Mevrouw Heremans doelt hier op leden van de organisatie Al Mawada (voorheen Jongeren voor islam JVI) onder de kundige ‘begeleiding’ van de perfect vlaamstalige imam Dhr Nordin Taouil. Deze club nodigt regelmatig islampredikers uit om te komen spreken op hun manifestaties. Sheikh Yassin (USA) of Al Arifi ( S.Arabië) of Saoed Kadje (NL),…. ce sont vraiment constructives conférenciers inspirants !

 Bij het bekijken van de beelden van het ULB incident moet ik ook terugdenken aan het eerste optreden van nog een andere zeloot van de islam, met name Abu Imran en zijn gezelligheidsvereniging ‘sharia4whatever’ bij een lezing van de nederbelg Benno Barnard in de UA . 
U kunt uw geheugen hier even opfrissen

Zo hebben al snel bestuurders van Al Mawada plaats gekregen in de redactie van de ‘MTRO’ (Moslim Televiesie & Radio Omroep). Voor Fouad Belkacem lag er in 2005 reeds 70.000 Euro klaar om samen met R’JOM uit Mechelen een ‘regionale jeugdwerking te starten in Boom. Ik moet eigenlijk zeggen ‘HERstarten, want als straathoekwerker had ik de jeugdwerking gesloten gekregen. “shame on me” !

Merk op dat de laatste in de rij, Dhr Chichah, zèlf is tewerkgesteld als onderzoeker in de universiteit waar zich nu dus een volgende clan aandient. Het is door ‘de gespletenheid’ van ons land dat ik met deze figuren minder bekend ben, maar verrast ben ik allerminst. In het kader van de ‘sociale grondrechten’ hoop ik alvast dat hij correct verloond wordt. L'inégalité est fondamentalement mauvais n'est-ce pas ?

 Waarschuwen voor de methodieken en mechanismen die zich voor onze ogen manifesteren heeft totààl geen zin. De politieke representanten zijn bijzonder naief en onwetend. Of ze zijn bijzonder slecht geïnformeerd door de exclusief academisch geschoolde elite die hun studiediensten, kabinetten, eetceeteraa bevolkt. In België kan ‘burgerzin’ trouwens ernstig uw ‘sociale gezondheid’ schaden. 
Daar kan ik over meespreken. En als blijkt dat uw analyse wél degelijk juist blijkt te zijn, dan doet dat niet ter zake. Ik noem het ondertussen “ het comical ali syndroom’.

Zou het ondertussen al duidelijk zijn bij onze beleidsvoerders dat deze steeds weerkerende ‘eigenaardigheid’ van islamitische ‘prominenten’ en hun gevolg geen taalgrens kent bijvoorbeeld ? 
Of dat ze, als gemandateerde opzichters om de fundamentele grondrechten te bewaken, eigenlijk hun mandaat invullen door welwillende sponsor te zijn van dergelijke sujetten en groupuscules die ‘het vrije woord’ en eigenlijk de vrijheid tout court ontkennen en bestrijden ?

Neen dus ! Het is nog maar van 14 januari 2012 geleden dat ik heb geprobeerd om bepaalde politici er van te overtuigen dat ‘de islam’ in élke taal dezelfde wetmatigheden in zich draagt. 

Het is de Minister van inburgering Dhr Geert Bourgeois (NVA) die in de media vaststelde dat : “een groot deel van de Vlaamse imams niet of nauwelijks Nederlands spreekt” !?! en hij voegt daar streng de volgende vermaning aan het adres van de critici toe: "Het maatschappelijk debat over de positie van de islam in onze samenleving is doorspekt met heel wat algemeenheden en polariserende stemmen. Ik ben daarover zeer bezorgd omdat dit de integratie en het samenleven allerminst ten goede komt" . Lees het artikel hier
 .

Het dringt blijkbaar niet door bij deze ‘Minister van inburgering’ dat door organisaties zoals Al Mawada (JVI) en sharia4belgium uitsluitend in het Nederlands wordt gecommuniceerd, de obligate arabische tussenzetsels daar gelaten Inschallah (arabisch ‏إن شاء الله‎ in schā' Allāh.

 Dat de aanslag op het vrije woord zich in de ULB voordeed onder leiding van Dhr Chichah uitgevoerd werd door perfect franstalligen, ja zelfs franstallige academici ! Dat de websites die de moslims in ‘Le plat pays’ aanzetten tot het praktiseren van de islam op een wijze die contradictorisch is met elke maatschappelijke integratie,............in het Nederlands zijn. Ca semble être hors de propos.

Als deze beleidsvoerders en hun uitsluitend academisch gevormde adviseurs met een dergelijke agnosie die neigt naar démenti blijven ageren, dan zie ik het nog gebeuren dat die vormen van radicalisering te lijf zal gegaan worden met het aloude wapen ‘SCHILD EN VRIEND’.

Zo zullen wij Vlaanderen vrij houden van de radicale islam en hen herkennen aan de wijze waarop zij deze sjibbolet ‘scilt ende vrient’ uitspreken. De taalgrens als buffer tegen de islamisering, Inschallah !
Het ziet er dus niet goed uit voor Dhr Souhail Chichah en de zijnen. Den Vlaamschen Leeuw zal klauwen .......... ofwel ‘سوف الأسد الفلمنكية تشن مخالب ‘ .

Nog een ‘goedendag’ ,

Peter Calluy.


Het verstoorde Universiteitsdebat (Brussel)

4 opmerkingen:

 1. Ik word bijna misselijk van dat filmpje. Dat niemand behalve de mensen op het podium ingaat tegen deze moslimfascisten en de paar "nuttige idioten" waarmee ze zich omringen. Schande!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig voorbeeld weer van het "Stockholm Syndroom"

  Altijd hoor je moslims roepen om "debat", maar hun bijdrage "beperken" zich bijna altijd tot kinderlijk geschreeuw !!

  Als ooit de macht van de islam, de macht van de "sociale controle" wordt doorbroken, dan lopen de moslims met miljoenen tegelijk weg, gelijk een ballon die leeg loopt.
  (worden waarschijnlijk allemaal Christenen, omdat dat voorspoed en vooruitgang betekend)
  Wat overblijft zijn honderduizenden oude baardige imaams en schriftgeleerden, die in een hoekje mogen mijmeren over vroeger toen ze nog de macht over de gelovige konden uitoefenen, alleen omdat ze de "interpuncties" van de Koran beter begrepen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woede over protest moslimwetenschapper
  Zeker 750 mensen hebben al een petitie ondertekend voor het ontslag van wetenschapper Souhail Chichah van de Brusselse ULB-universiteit. De moslim verstoorde eerder deze week een debat over extreem rechts in de universiteit.

  BRUSSEL (ANP) - Zeker 750 mensen hebben al een petitie ondertekend voor het ontslag van wetenschapper Souhail Chichah van de Brusselse ULB-universiteit. De moslim verstoorde eerder deze week een debat over extreem rechts in de universiteit.
  Dat meldden Franstalige Belgische media vrijdag. De wetenschapper en tientallen medestanders hadden de Franse schrijfster Caroline Fourest in het vizier, die aan het debat meedeed. Zij verwijten haar islamofobie. De rector van de ULB besloot al tot een tuchtonderzoek tegen Chichah wegens aantasting van de vrijheid van meningsuiting.
  Personeelsleden van de ULB pleitten voor sancties tegen de medewerker en anderen die het debat verstoorden. Chichah zou via de sociaalnetwerksite Facebook hebben opgeroepen tot ,,steniging" van Fourest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De houding van die researcher is onverenighbaar met zijn rol aan een universiteit waar vrij onderzoek centraal staat. Er is een precedent. Een half jaar geleden of zo is een KUL researcher ontslagen nadat zij actief deelgenomen had om een aardappelveld te vernietigen dat deel was van research van de UGENT.Terecht is zij ontslagen omdat dergelijke acties onverenigbaar zijn met een rol als researcher aan een universiteit.

  BeantwoordenVerwijderen