7 sterke uitspraken van Ahmed Marcouch

1. Marcouch ondersteunt voor 100% de Amsterdamse burgemeester Job Cohen die het geen probleem vindt dat sommige 'straatcoaches' in Amsterdam-West vanwege hun geloof vrouwen geen hand geven.
2. Marcouch pleit ervoor dat moslimvrouwen bij de politie hoofddoeken mogen dragen.
3. Marcouch: "We hebben in Nederland een paar
dozijn Tariq Ramadan klonen nodig."
4. Marcouch: "We zien ook in Amsterdam bijvoorbeeld heel veel mensen klagen, meisjes met een hoofddoek die zeggen ik kom heel vaak mensen tegen die gewoon bang zijn voor moslims, die anti-islam zijn. Nou dat zijn de dingen, waar we dus ook op 4 mei vooral bij stil moeten staan en zeggen toen is het ook zo begonnen."
5. Marcouch: Ik ben een voorstander van koranonderwijs op openbare scholen.
6. Tegen elsevier.nl zegt Marcouch dat Al Qaradawi een 'gerespecteerde autoriteit' is, die 'inspirerende dingen heeft gezegd over moslims en de samenleving'. Hij vindt het belangrijk dat iemand als Al Qaradawi ook in Nederland wordt gehoord, zodat zijn standpunten 'bediscussieerd kunnen worden'.
(De radicale sjeik Al Qaradawi is betrokken bij de omstreden Moslim Broederschap.
Hij verdedigde zelfmoordaanslagen en vaardigde fatwa's uit waarin de doodstraf voor homoseksuelen werd goedgekeurd.)
7. Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid van de PvdA, vindt dat de islamitische studenten aan de Hogeschool van Amsterdam recht hebben op een gebedsruimte. (2012)


[22.2.2008]

20 opmerkingen:

 1. De PvdA heeft klaarblijkelijk het principe van de seculaire staat losgelaten en een 7e eeuwse woestijnideologie omarmd. Het is dan ook geen wonder dat deze partij voor onze ogen aan het desintegreren is. Betonrot in de fundamenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duidelijk een wolf in schaapskleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat een man als Marcouch door de selectie procedure van de PVDA is gekomen doet me het ergstge vrezen. Bijvoorbeeld voor het ideologisch gedachtengoed van de huidige fractieleider kandidaten...
  Want blijkbaar mag iedereen er zijn eigen ideeeenpakket op nahouden.
  Wat vindt bv Albayrak van Erdogans internationale optreden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marcouch: "We hebben in Nederland een paar
  dozijn Tariq Ramadan klonen nodig."

  Tariq Ramadan, kleinzoon (van moeders kant) van Hassan al Bana grondlegger van de moslim broederschap. Tariq Ramadan is als geen ander de enig echte wolf in schaapskleren.

  Marcouch beweert dat in Nederland een sluipende vervolging van Moslims aan het ontstaan is en maakt op valse gronden een vergelijking met de vervolging van Joden 1940-45. Een waarlijk laag bij de grond opmerking. Op de eerste plaats worden Moslims in Nederland niet achtergesteld laat staan vervolgt. Integendeel Moslims worden volledig gefaciliteerd terwijl Joden sponsors moeten werven voor de beveiliging van hun synagogen. Als er een bevolkingsgroep heden ten dagen in Nederland iets te vrezen heeft dan is dat onze Joodse medeburger en de vervolger is niet de autochtone Nederlander laat dat gezegd zijn. Vanaf het ontstaan van de Islam is het bij uitstek het Joodse volk dat het meeste te lijden heeft onder de Islam. Een smerige omkering van zaken door dhr. Marcouch

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Citaten van Hirsi Ali:
  Paradoxaal genoeg maken het verworvenheden van een open samenleving zoals vrijheid van meningsuiting en vrijheid van verzameling de extremisten gemakkelijk om vrijheidsvijandige boodschappen van geweld en onderdrukking te verbreiden. Ze gebruiken de retoriek van de vrijheid om diezelfde vrijheid af te schaffen. Ik ken de Jihad-literatuur en de publicaties van de Moslimbroederschap. Ze boezemen me angst in.

  Wat is ons de vrijheid in Europa eigenlijk waard? Vergeljikt u de instelling van de Oost-Europeanen eens met die van de West-Europeanen. Wat oudere Oost-Europeanen zijn veel hartstochtelijker als het om vrijheid gaat, omdat zij het socialisme aan den lijve hebben ondervonden. Omgekeerd staat het socialisme bij veel West-Europese intellectuelen en politici nog altijd hoog aangeschreven. Zo is het ook met de islam. Wie hem niet echt heeft leren kennen, begrijpt hem niet.

  Bron:
  http://michael-mannheimer.info/2012/02/22/ayaan-hirsi-ali-europa-ist-nicht-unbesiegbar/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze islamliefhebber heeft teveel schoudervulling in het colbertje, feitelijk krijgt hij van de PvdA de ruimte om zich breed te maken.
  Hij is dan m.i. een vijand van de arbeider en wil deze opnieuwe ketenen m.b.v. de koran.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoals ze in Drente zeggen: die heurt hier nie tuus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze man is extreem gevaarlijk. Toen Theo van Gogh was vermoord, wilde hij iemand van de Moslim Broederschap uitnodigen voor een "discussie". Het doel heiligt het middel bij deze man. Leugens zijn toegestaan. Een echte vertegenwoordiger van de islam en de PvdA.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als de PvdA een seculiere partij is zou men deze stemmentrekker(?) onmiddellijk uit de partij verwijderen.
  Wel eerst scheren natuurlijk en de te grote broek uittrekken.
  Dan hou je een geschoren salafist over, die m.b.v. van wachtgeld ons uitkleedt.
  Zo staan wij t.o.v. de islam steeds meer in ons hemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, doekleterpstra ‏twittert:


  "Lees in #Trouw dat hogeschool plek voor emancipatie is en daar hoort ten principale geen gebedsruimte bij. Merkwaardige stelling!!"

  https://twitter.com/#!/doekle_terpstra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Uitstekend standpunt van HvA, het kan dus heel simpel zijn, en wat een gladde vos is die zogenaamd progressieve Marcouch toch, echt eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik mis nog zijn uitspraak dat hij van Nieuw-West een modelwijk voor moslims wilde maklen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Klein vraagje: zou deze PvdA'er ook in de bres springen voor pakweg orthodox-evangelische studenten die op een neutrale onderwijsinstelling hun geloof ostentatief willen belijden? Iets in mij zegt me dat hij daar niet over zou piekeren. Dat zou hij ook nu niet moeten doen."
  | |

  Gebedsruimte op school is nergens voor nodig


  Elma Drayer in Trouw:

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Toen een scheidsrechter overleed aan een mishandeling (door een groepje ....) pleite Marcouch ervoor om scheidsrechters op zelfverdedigings les te sturen.
  Typerend deze manier van denken. Verkracht, eigen schuld met je sexie kleding. Fiets gejat, was hij wel afgesloten? Ga zo maar door. Altijd de boel omdraaien, wegkijken dus.

  BeantwoordenVerwijderen