Hoeiboei verhoord

Logopolitie_twee

Hoeiboei verhoord

Pas op! Je vermeldt begin 2006 in een zogeheten Jip en Janneke-berichtje op internet de naam van een ambtenaar die een vertegenwoordigende functie bekleedt en een paar jaar later ben je verdachte in een strafzaak. Je wordt van belediging, smaad en smaadschrift beticht. De politie verhoort je en stelt opvallend vooringenomen vragen om zodoende een zaak tegen je op te bouwen, een zaak die er helemaal niet is. Tamelijk absurd, tamelijk onbevredigend en intimiderend want de agenten kunnen de bizarre vragen niet toelichten maar het zogenaamde chilling effect brengen ze uitstekend in praktijk. De kernvraag komt tijdens zo'n verhoor nimmer ter sprake.

In zeer grove lijnen overkwam Uw Webmasters dit. Onlangs werd de initiatiefneemster van Hoeiboei.nl door de politie verhoord. Zij kreeg enkele op internet geplaatste reacties voorgelegd betreffende iemands tegennatuurlijke geaardheid of voorkeuren, en andere 'onnodig grievende' uitlatingen (“ga es deaud”). Dat sommige van deze reacties humoristisch bedoeld zijn, of op rijm gesteld (je moet er maar op komen maar grizzly rijmt op Varisli) en volkomen onwaar, telt niet mee voor de ambtenaren.

Het mag duidelijk zijn dat klager er zijn schouders niet over wenste op te halen maar daarentegen lange tenen heeft, en toen was de gang naar de politie snel gemaakt. Daar kreeg klager niet alleen gehoor maar meteen ook medewerking want politie-agenten staken vele gesubsidieerde uren in het afspeuren van internet naar reacties en logs waar ze één gevonden zondebok verantwoordelijk voor zouden kunnen stellen.

Terwijl, nogmaals, het in eerste instantie slechts om het vermelden van een naam van een ambtenaar ging die wat zijn werk betreft wel eens de publiciteit heeft gezocht: Enver Varisli, medewerker van het Meldpunt Moslimdiscriminatie* uit de Amsterdamse Baarsjes. Wat is er beledigend aan het noemen van zijn naam? Waar of hoe is zijn privacy daarmee geschonden? Wij weten het nog steeds niet.

Als Varisli's werk (met als doel het opleggen van censuur) niet meer gecontroleerd mag worden door de burgers en/of de media (de bovenmedia laten het hier nog steeds afweten), waar gaan we dan met z'n allen heen, zo vragen wij ons af?

Via een onnozel beroep op de schending van de Privacy (wat een belediging overigens voor de opstellers van de Wet bescherming Persoonsgegevens!), een dreigbrief van de provider Ilse Media, hulp van Stadsdeel De Baarsjes (met name van PvdA-stadsdeelvoorzitter Arco Verburg) en uiteindelijk via politie-aangifte tegen de beheerder van een weblogje dat een bescheiden rol in het publieke debat wil spelen, zal straks de Hoofdofficier van Justitie te Amsterdam zich wellicht mogen buigen over de vraag of Uw Webmaster inderdaad schuldig is aan belediging, smaad en smaadschrift.

Terwijl er toch al die tijd het 'Mailformulier' was.

Webmasters Hoeiboei

* In het gratis Amsterdamse Stadsblad wordt 23 juli 2008 nog voor dit Meldpunt Moslimdiscriminatie geadverteerd. De naam is dus nog niet (overal?) gewijzigd in Meldpunt Discriminatie. Volgens ons is de naam Meldpunt Moslimdiscriminatie per definitie al discriminerend.

27 opmerkingen:

 1. hallo ik ben eens even gaan zoeken en wil graag aangifte doen van discriminatie wat hun kunnen kan ik ook linkje :) http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-1798105-p-4.html

  Groetjes en sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een bizar verhaal, maar types als Enver Varisli hebben geen idee wat vrijheid van meningsuiting inhoudt. Nog zorgelijker is het feit dat zulke types misbruik kunnen maken van de misplaatste politieke correctheid van het machtsapparaat en zodoende de machtsinstrumenten van de overheid kunnen misbruiken voor hun ondemocratische gedachtengoed. De naam Enver Varisli is volkomen terecht genoemd, omdat hij namens een censuurorganisatie (Meldpunt Moslim-discriminatie) optrad en overal op internet via juridische middelen kritiek op de islam wilde bestrijden en laten verwijderen. In dat kader trad hij voor die organisatie naar buiten en is het dus niet gek dat hij en zijn organisatie bij kritiek op die censuuractiviteiten worden genoemd. Het zijn kafkaanse toestanden. De multicul kan alleen maar door ordinaire repressie worden afgedwongen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie het spel en de regels maakt die trekt aan het langste eind maar wie vrij van geest is stijgt daar boven uit. De regels zijn tegen de gewone meerderheid opgesteld. Je denkt dat je een kans maakt om te winnen als je volgens de regels speelt maar dat kun je echt vergeten als je volgens hun regels speelt. De enige oplossing is doen of je volgens hun regels speelt.
  Als je zelf aangifte doet in een misbruikzaak van beeldmateriaal van je website door een gemeente dan hoor je er niks meer van. Geen advocaten kantoor wil je zaak aannemen omdat ze allemaal op de 1 of andere manier vertegenwoordiger zijn voor zaken van gemeenten.

  http://www.hennepdesk.eu/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=98&func=view&id=3371&catid=66

  Dus laat je niet intimideren en doe waar je goed in bent. Informeer de bezoekers van Hoeiboei over al deze vreemde bokkensprongen.Ieder heeft recht op vrije nieuwsgaring dus verspreid het nieuws.

  HD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg teleurstellend. De discriminatiemeldpunten zitten op de verkeerde weg door opnierende en noodzakelijke media als Geenstijl en Hoeiboei aan te pakken. Dat het OM met haar sepotbevoegdheid geen checks and balances weet aan te brengen in de hetze van discriminatiemeldpunten tegen kritiek op het immigratiebeleid en de onwesterse waarden van nieuwe Nederlanders, is ten eerste een duidelijke trendbreuk met het right to offend uit de jurisprudentie, en is ten tweede een huiveringwekkende beleidskeuze van het OM en dit CDA en PvdA kabinet. Deze keuze van Leo de Wit, want de hoofdofficier maakt de keuze, valt bij grote groepen Nederlanders verkeerd. Het maakt des te duidelijker dat de lijn van Hoeiboei de juiste is. En Annelies, nu je zo tegengewerkt wordt, blijk je pattriotistische talenten bij je zelf aan te moeten spreken. Jij bent de moderne Hanny Schaft die strijdt voor democratie en haar Westerse waarden. Je wapen een toetsenbord en een blog. Zie is wat je aanricht? De torn van een kabinet en OM die jou bestrijdt met een paar oude comments en typische internethumor als: val is deaud. Wat die laatste aangaat: in een lollige bui stuurde Jan Marijnissen dit bericht naar Geenstijl, is in hun archief vast terug te vinden. Mensen als Leo de Wit, Cohen en Hirsch Ballin weten zich bedreigt door een tegenstroming die jij goed weet te verwoorden samen met de andere schrijvers. Hulde Annelies voor al je werk. Vat de ontbieding ook op als een compliment. Kennelijk zijn politieke en rechtsinstituties de moderne tegenstanders van sociaal democraten, vrijzinnigen en liberalen - en dat is pijnlijk en ontluisterend tegelijkertijd. De vraag hoe het zo ver kon komen wordt bij jullie heel mooi verwoord. Hoeiboei legt de erosie van met name het leefklimaat en de daarop genomen beleidsmaatregelen in de grote steden, genadeloos bloot. Ga zo door en want Hoeiboei hebben we nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze zaak is van het grootste belang en dient met argusogen gevolgd te worden door al degenen die de vrijheid van meningsuiting een warm hart toe dragen.
  Alle nieuwsmedia en journalisten moeten over deze zaak berichten.
  Er dienen vragen gesteld te worden in de stadsdeelraad van De Baarsjes, in de gemeenteraad van Amsterdam en in de Tweede Kamer.
  En aan Job Cohen, die de beheerder is van de Amsterdamse politie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas, wij zitten opgezadeld met mensen die een clou/grap niet kunnen onderscheiden van wat wel als aanstoot gevend kan worden beschouwd.Echter,hier zit meer achter dan dat velen denken zie b.v.nu ook het geval KOOTEN en de BIE!Lange tenen genoeg,vele ophoudenden handen eveneens maar van ieder respect verstoken zijn degenen die ons voorbeeld ZOUDEN moeten zijn,leiding ZOUDEN moeten geven maar die hun koppen diep in het zand hebben gestoken.Daarbij nog een vraag;wat bis het doel van de GAY-PARADE die meer troep toont dan dagene wat werkelijk de inhoud zou MOETEN zijn?Veel UIERBOORD-HANGZAKKEN ,dus viespeuken die hen veel schade toebrengt inplaats van gebrip!eN DAT DAAR OOK NOG VELE(MINDERER)OVERHEDEN AAN MEE DOEN IS ONBEGRIJPELIJK .COHEN die de slag verloor in gaza-SLOTERVAART,kan met een kop thee niet meer aankomen om iets goed te praten.Iets anders valt ook op'De VRIJDENKER lijkt ook slachtoffer te zijn geworden van die meldpunten,punten die alleen voor subsidie inners van belang zijn.Dus geen echte WERKMENSEN maar op slakken zout leggenden lieden!Jammer dat er in DEN HAAG de verkeerde mensen aan de touwtjes trekken,zeg maar-eigenbelangers-Geen feeling hebben met wat er in het lang gaande is en die ZELF de oorzaak zijn van de haat die ze kweken door de oogkleppen die ze dragen.
  VRIJHEID,daar is voor gevochten maar diezelfde VRIJHEID is verkocht,door verraders van het volk die van hun NEE werden beroofd.Het volk is HET LAND niet Den Haag noch datgene wat zich ORANJE noemt maar all enkele eeuwen uit bastaards bestaat daar de 1e Willem KINDERLOOS bleef............Maar het volk MAG NIETS,mits je als NEDERLANDER te boek staat tenminste.Denk dat de moderator moeite zal hebben om dit goed te keuren,het zij dan zo,komt dan ook vanwege de SENSUUR die bewust verkeerd wordt gehandteerd(ook foutje)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeft Hoeiboei onjuiste, onverifieerbare berichten geplaatst? Nee!
  Heeft Hoeiboei aan onbeargumenteerde, ongenuanceerde berichtgeving gedaan? Nee! Heeft Hoeiboei zich zelfs maar beledigend uitgelaten over iemand? Nee, ook al niet.
  Hoeiboei heeft uitsluitend de naam gepubliceerd van iemand in het kader van berichtgeving over zijn werk in overheidsdienst. Het gaat om de naam van iemand die ook op andere manieren – kranten en de website van zijn werkgever stadsdeel De Baarsjes – al bekend was.
  Wat kan deze intimidatie door overheden van Hoeiboei betekenen?
  1. het kan bloggers zeer moeilijk, zo niet onmogelijk worden gemaakt om feitelijke berichten te plaatsen. Vele bloggers houden hun blog bij naast hun gewone werkzaamheden en hebben vaak niet de tijd, mogelijkheid en middelen om zich tegen dit soort overheidsintimidatie te weer te stellen.
  2. het kan moeilijk worden feitelijke berichten te plaatsen over de daden van politici en mensen in overheidsdienst. Hiermee wordt de basis van democratische controle en openbare discussie weggehaald.
  We wensen Hoeiboei alle sterkte bij deze Kafkaiaanse gang van zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Waarom zou je je er over opwinden? Laat ze de kleren krijgen.
  liefs, sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De reactie van de politie is ronduit belachelijk.
  Voorbeelden zoals in het artikel weergegeven zouden verder moeten worden verspreid om dit soort gedrag aan de kaak te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er lopen in Nederland 1 miljoen mensen rond die jodenhaat -als een memorystick data- met zich mee dragen. "Want de joden zijn onze vijanden en allah is onze profeet"

  Kafka maar dan echt anno 2008.

  Wat een heilstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Where the mind is without fear
  (rabindranath Tagore)

  Where the mind is without fear and the head is held high;

  Where knowledge is free;

  Where the world has not been broken up into fragments by narrow domestic walls;

  Where words come out from the depth of truth;

  Where tireless striving stretches its arms towards perfection:
  Where the clear stream of reason has not lost its way into the dreary desert sand of dead habit;

  Where the mind is led forward by thee into ever-widening thought and action—
  Into that heaven of freedom, my Father, let my country awake.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En Balkenende & Co sprak, na al de reacties gelezen te hebben - dat doet hij vast, of laat het doen - tot ons de autochtone bevolking:

  "Frankly my dear, I don't give a damn!"
  En hij vervolgde met:
  "Ik dien mijn tijd uit, na mij de zondvloed!"

  Op zich is de Struisvogel een mooi en indrukwekkend beest.
  Dat wel ...!

  Foxje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Foxje, je citeert Clark Gable in "Gone with the wind " uit 1939.
  Ik weet niet of Job een struisvogel is. In elk geval klopt zijn perceptie van de misère in Amsterdam niet met de beleving van het restant Mokummers dat nog her en der zijn/haar stem weet te verheffen.
  En die afgerekend worden op een aanname van rancune tegen nieuwkomers.
  Of ze gelijk hebben doet helemaal niet meer ter zake. Protest is verdacht en moet met de grond gelijk gemaakt worden. Deze actie tegen HB is een angstaanjagend voorbeeld van gedachtenpolitie. En de aanbrengers van die behoefte aan onderdrukking van denken kunnen rekenen op begrip en ondersteuning. Het is alarmfase één. Uitholling van binnenuit al gesanctioneerd. De pleuris zou uit moeten breken, maar men kabbelt vrolijk voort.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vroegâh was alles bétâh!
  Vraag maar aan JHD, wiens opa destijds trendsettend bezig was met zijn godslasterings-bonensnijder.
  En dan Jobs' opa. Een flitsende carrière bij de Joodse Raad; lekker beschikken over Leven & Dood enzo. Wanhopige smoeltjes naar zich opgeheven weten; een fetisjisme dat me ontgaan is?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vroegâh was alles bétâh!
  Vraag maar aan JHD, wiens opa destijds trendsettend bezig was met zijn godslasterings-bonensnijder.
  En dan Jobs' opa. Een flitsende carrière bij de Joodse Raad; lekker beschikken over Leven & Dood enzo. Wanhopige smoeltjes naar zich opgeheven weten; een fetisjisme dat me ontgaan is?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik had het uitgescheurd, na het lezen van de krant in Zuid Frankrijk, en voorgenomen om je BLOG eens te bekijken,
  Nu jouw verhaal waar die korte notitie over ging gelezen.
  Waart draait het allemaal om?
  Je hebt disciminatie en DISCIRIMINATIE, en zoals bekend zijn vele agenten simpele mensen met een meer of minder middelbare opleiding die het verschil tussen deze belangwekkende grootheden niet kunnen onderscheiden, maar wel "ROBOPATISCH" aangelegd zijn, ik bedoel daarmee streng in de leer zijn, dus als ze opgedragen worden om Joden op te pakken om af te laten voeren, zoals vele in 40-45 gedaan hebben, ze dat ook doen uit allerlei zelfbeschermings mechanismes hier verder niet te behandelen, sla de historie er maar op naar. Deze mensen leven egwoon onder ons en krijgen van een chef een order.....
  ICH HAB ET NICH GEWUST = ROBOPATEN.

  En een groot probleem voor onze maatschappij zijn zij want je kunt ze niet vermijden of verzwijgen omdat zij met hun bevoegdheden op de loop gaan voor zelfkritiek. De enige oplossing is misschien om ze de hemel in te prijzen voor hun zo nuttige en geloofwaardige arbeid, en daarin zo volharden, kwasi serieus en verder het zwijgen ertoe te doen
  tot ze zelf gaan nadenken en afvragen...
  is dit wel moraal nuttig & nodig
  en natuurlijk aan de paal blijven spijkeren op je -nu nog vrije blog..... maar als het aan GOOGLE ligt binnenkort ook hiet beperkte toegankelijkheid, als wij de Olympische spelen krijgen, en deze ROBOPATEN ons zogenaamd moeten gaan beschermen....
  \waarvan acte arie klok

  (ingezonden via mailformulier)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is Annelies gegunt hòòr, haar eigen webstek zonder bemoeienis van (en mogelijke censuur door) een multinational!

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ilse_Media

  Geplaatst door: Jan-Joris-Jaap-Joop | 1 augustus 2008 om 18:14

  (ingezonden via web-log.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Pure intimidatie om mensen de mond de snoeren, angst aan te jagen, en via allerhande manipulaties het publieke debat in een een bepaalde richting te dirigeren.

  http://nl.youtube.com/watch?v=9KReZyAZLI0

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hee Annelies; ik wist dat het erg was met Nederland; maar dat het zo erg was, wist ik nog niet...Het gaat gewoon maar door. Heel veel succes en sterkte toegewenst van Rene(R)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ter aanvulling en om misverstanden te voorkomen: het verhoor heeft op verzoek van Uw webmaster op 'de burelen van Hoeiboei' plaatsgevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Sterkte Hoeiboei,
  De repressie van dit multiculturele tuig begint niet te tolereren vormen aan te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Max Pam over de aanklachten tegen Gregorius Nekschot en Hoeiboei

  http://www.maxpam.nl/2008/06/het-wordt-niets-met-die-aanklachten/

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Eens met rudolf: types als Enver Varisli hebben geen idee wat vrijheid van meningsuiting inhoudt. Dat type begrijpt geen klap van het kostbare goed dat vrijheid van meningsuiting is. En dat het hem in dit land door de vrijzinnige+christelijke meerderheid wordt toegestaan in vrijheid zijn geloof te beleven, ondanks het feit dat zijn inherent discriminerende blinde geloof een regelrechte bedreiging inhoudt voor alle andersdenkenden. Wees dankbaar ,Enver, dat de Grondwet niet wordt aangepast in de richting van intolerantie voor de intolerante geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het zou, om te beginnen, zeer op prijs gesteld worden als jullie deze link een beetje propageren...

  Ik zit volkomen onterecht en 100% tegen de wet vast in vijverdal Maastricht. Meneer leers is verantwoordelijk maar nu, 6 uur na gedwongen opname, heb ik nogsteeds geen advocaat, geen burgemeester, geen rechter en geen hoofd geneesheer gesproken!!!
  Hewlp me out here people!!! Mijn naam Is M.M. Langendam en ik ben NIET GEK en volkomen ongevaarlijk.(vraag maar aan de mensen op mijn hyve!!!)

  http://langendammm.hyves.nl/blog/

  Dit opzich is al leuk belastend bewijs tegen bepaalde personen maar het hele verhaal gaat nog vele malen verder...

  BeantwoordenVerwijderen