Mensen, de homoboot is vol!

Mensen, de homoboot is vol!
Toen een jaar geleden mijn boek Het verraad van links van de persen rolde, speelde juist de affaire rond Ehsan Jami. Het PvdA-raadslid uit Leidschendam-Voorburg probeerde politieke steun te krijgen voor een steuncomité van afvallige moslims. Aan de politieke linkerzijde bleef het echter angstwekkend stil. Het optreden van Jami was te uitdagend, te provocerend en te beledigend voor gelovige moslims. Uiteindelijk tekenden slechts drie fractievoorzitters (Mark Rutte, Marianne Thieme en Geert Wilders) de verklaring van het steuncomité.

Vooral Jami’s eigen partij wist niet hoe snel ze van het lastige raadslid moest afkomen. Dat hij zich liet adviseren door de Leidse hoogleraren Afshin Ellian en Paul Cliteur werd hem niet in dank aangenomen, nog minder dat hij een scherp opiniestuk schreef samen met Geert Wilders. In de wandelgangen van een PvdA-congres kreeg Jami een ijzige ontvangst. Niet lang daarna werd de afvallige dwarsligger geroyeerd, nadat hij uit de fractie was gezet en weigerde zijn raadszetel in Leidschendam op te geven.

Kort daarna besloot de Nederlandse regering om de beveiliging op te heffen van het voormalige Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, net als Jami een afvallige moslim maar dan van internationale allure. In dit geval was het GroenLinks-leidster Femke Halsema die als een leeuw vocht voor Ayaan. Zij kreeg echter nauwelijks steun aan het Binnenhof - in dit geval alleen van D66 en de PvdA’er Paul Kalma. Opvallend was hier dat de zelf zwaar bedreigde Wilders het liet afweten. Het volk houdt immers niet van de soms als hooghartig beschreven Somalische, dus loonde het niet om voor haar op de barricaden te gaan.

Over de positie van afvallige moslims wereldwijd is onlangs overigens een interessant boek uitgekomen: Weg uit de islam. Getuigenissen van afvalligen. Het boek is samengesteld door de afvallige moslim Ibn Warraq. Afshin Ellian heeft de inleiding geschreven. Ellian op zijn weblog bij Elsevier: “Mensen als Ibn Warraq riskeren hun leven voor vrijheid en voor de emancipatie van moslims. Hun natuurlijke bondgenoten moeten de linkse mensen zijn. Links, ook in Amerika, komt vaak op voor de bedreigers van Ibn Warraq en andere afvalligen.”

Maar gelukkig ontwaakt de linkse politiek nu de rechten van homo’s in het geding dreigen te raken, overigens vooral door de homovijandigheid binnen de islamitische achterban van deze partijen. Het is vandaag (zaterdag 2 augustus) dringen geblazen op de Amsterdamse grachten in de jaarlijkse Canal Parade. Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) nam het initiatief om mee te doen. In zijn kielzog varen burgemeester Job Cohen, minister Guusje ter Horst (binnenlandse zaken) en de staatssecretarissen Sharon Dijksma en Frans Timmermans mee. GroenLinks, D66 en Rita Verdonk hebben eigen boten, zo meldt De Volkskrant.

De Amsterdamse politie - ook een soort PvdA - heeft gelukkig nog mankracht over ondanks de tijdrovende onderzoeken tegen Hoeiboei en Gregorius Nekschot en vaart mee met een eigen bootje. “Mensen, de homoboot is vol!”, ben ik geneigd te roepen in navolging van drs. P. De politieke belangstelling wordt overigens met enig wantrouwen gadegeslagen. Zo stoort Edgar Bonte, organisator van homofestijnen, zich aan wat De Volkskrant omschrijft als ‘het politieke en vooral luidruchtige PvdA-karakter van de optocht’. Bonte: “Het is geen feest meer, maar een demonstratieparade.”

De meeste homo’s hebben de PvdA overigens al lang de rug toegekeerd. Ze stemmen op rechtse partijen. Er zal heel wat meer nodig zijn dan een feestelijk boottochtje met swingende nichten voordat de partij het vertrouwen terugwint van vrijzinnig denkende kiezers, die vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van (het afscheid nemen van een) godsdienst belangrijk vinden.

De Amsterdamse PvdA bijvoorbeeld heeft geen afscheid genomen van
het raadslid Yman Mahrach, die de partij in verlegenheid heeft gebracht met homovijandige uitspraken, waarbij ze zich beriep op de Koran en de islam. Ze heeft in stilte de portefeuille diversiteit opgegeven, maar tot woede van veel homo’s is ze gehandhaafd als raadslid.

De politieke vaartocht kan ook niet verhullen dat de PvdA weinig heeft ondernomen tot steun aan kunstenares Sooreh Hera, die door fanatieke moslims wordt bedreigd wegens het maken van een fotocollage waarin Iraanse homo’s hun gezicht maskeren met afbeeldingen van de profeet Mohammed en zijn schoonzoon Ali. In dit geval kwam Plasterk niet verder dan een niets verplichtende steunbetuiging.

En dan is er nog het halfhartige stilzwijgen over de pogingen van coalitiegenoot CDA om kwetsende uitingen te verbieden of tegen te gaan. Deze opzichtige poging om de vrijheid van . meningsuiting in te perken wordt ingegeven door angstgevoelens voor moslimlanden en door de hoop om respect voor het christendom te verwerven op de bagagedrager van de islam.

Vergeleken met premier Balkenende en minister Hirsch Ballin werden de PvdA-bewindslieden minder hard getroffen door de Fitnagekte. Maar de partij heeft geen duidelijke afstand hiervan genomen, en evenmin van de vervolging van tekenaar Nekschot (die werd goedgepraat door PvdA-Kamerlid John Leerdam) en weblogster Hoeiboei (hier zit PvdA-voorzitter Arco Verburg van stadsdeel De Baarsjes achter het politieoptreden).

Jami, Ayaan en Sooreh Hera zijn overigens vele malen uitdagender, provocerender en beledigender dan de botenparade van feestende homo’s. Het afvallige drietal wordt met de dood bedreigd door fanatieke moslims. Plasterk, Cohen en Ter Horst worden voor mij pas echt geloofwaardig als ze de komende tijd ook consequent tegen religieuze intolerantie uit de islamitische hoek opkomen.

Bij gebrek aan politieke moed op dat front zal de PvdA-boot bij de eerstvolgende Canal Parade alleen maar voller raken. Misschien aanleiding om een groter schip in te zetten? Een goede naam voor dat PvdA-scheepje is er al:
Titanic II.

Carel Brendel

15 opmerkingen:

 1. Carel Brendel geeft nou precies de reden aan, waarom de aanwezigheid van met name de pvda bij die botenparade zo schijnheilig is. Maar het kost niets en zo kunnen ze laten zien hoe homovriendelijk ze zijn in de hoop dat men vergeet dat ze zwijgen wanneer ze zouden moeten spreken bij discriminatie van homo's vanuit de islam. Want dan is de pvda in geen velden of wegen te bekennen. Maar deze botenparade kost niets en de moslims zijn er niet in geïnteresseerd, dus ze storen er zich ook niet aan dat pvda, hun partij, zo duidelijk acte de présence geeft. Kortom 'solidariteit' die eigenlijk niets kost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is afschuwelijk dom en hypocriet maar het is zo. Joden en homo's, dat duurt nog wel een eeuw of vijf voordat de islamiet zonder taquya daarover gaat spreken. If ever.
  Afzinken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De PvdA slaat bruggen door zowel de islam te accepteren als homo's. Wel gaat de gayparade veel te ver, er is niets mis met homo's maar om nou zo extreem uitgedost op zo'n boot te staan in het openbaar kan kwetsend zijn voor bepaalde bevolkingsgroepen.

  In de gebedsruimte zijn we bezig met islam-pride. Niet in bootjes, maar als optocht door de steden Amsterdam en Rotterdam. De mobiele gebedsruimte zal daarbij uiteraard een vooraanstaande rol spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier zit natuurlijk Minister Plasterk achter, die wel degelijk serieus probeert allerlei fundamentalistische groepen in de samenleving bij de les te houden. Onder andere zijn hilarische gesprek over "homofilie"op een Gereformeerde school.

  Dus Carel, nu niet zo verbeten doen, als de PvdA ook eens probeert iets te herstellen. Het is grapig om te zien hoe het kabinet al bijna weer op springen staat dor een paar homosuelen op een boot.
  Als ik nu zeg: "tegennatuurlijke geaardheid", dan moet Annelies meteen weer naar het bureau.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Louter toeval dezelfde strekking over ter horst.
  homo als scheldwoord moet strafbaar zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. .....kan kwetsend zijn voor bepaalde bevolkingsgroepen

  Dat lijkt me een uitstekende zaak..Er moeten onvervaard 'bepaalde bevolkingsgroepen' gekwetst worden. De éne klets na de andere, met een lauwe onderbroek moet er uitgedeeld worden - opdat 'bepaalde bevolkingsgroepen' net als het akeligste, zijkerigste, likkerigste, lafste doekje-jongetje van de klas onophoudelijk over zijn aan mekaar geknoopte schoenveters moet struikelen, uitgelachen moet worden, en hard met z'n brave brilletje tegen de keien moet slaan, net zolang tot hij ophoudt met zijn weerzinwekkende reetkeverij

  'Bepaalde bevolkingsgroepen'....

  Ik krijg toch zo'n onbedaarlijke behoefte om 'bepaalde bevolkingsgroepen' achteruit door een heg te trekken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De pvda slaat helemaal geen bruggen, want de pvda is hypocriet. Islam en homoseksualiteit zijn onverenigbaar, alleen indiviudele moslims die de islam wat ter zijde leggen kunnen open staan voor homo's en dat bereik je door het individu binnen de moslim-gemeenschap te steunen. Niet door het ondersteunen van de conservatieve belangenbehartigers van die gemeenschap. waarmee de politieke partijen, met name de pvda, vol mee zitten. Kortom actieve homo-emancipatie ook binnen de moslim-gemeenschap en los van de moskee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het spijt me echt, moet dit tóch even kwijt op de vroege zondagmorgen.

  Met permissie....

  Ik heb absoluut niets tegen homofilie, misschien hebben we het allemaal wel een weinig aangeboren in ons maar;
  Dat "blotebotengedoe" hoeft voor mij niet, een en al provocatie, het riekt naar afzetten tegen de moslims, je daagt deze "verklede ingepakte figuren ook bij 30 graden Celcius" uit naar nog meer islamitsche provocatie.

  "En die PvdA..?
  Is totaal de weg kwijt. Paniek alom daar!!

  Een 'zielepoterige' vertoning van de dames en heren politici.

  Foxje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eens met Rudolf; individuen steunen. Nahed Selim gaf een aantal manden geleden een lezing aan de Universiteit van Tilburg over het voor laten gaan van individueel recht boven groepsrecht. De islamitisch/socialistische collectiviteitsklik zal dit natuurlijk niet steunen. Misschien verschijnt die tekst van Nahed Selim nog een keer op schrift?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Dat "blotebotengedoe" hoeft voor mij niet, een en al provocatie, het riekt naar afzetten tegen de moslims, je daagt deze "verklede ingepakte figuren ook bij 30 graden Celcius" uit naar nog meer islamitsche provocatie"

  Vroeger noemde we "dat blotebotengedoe" communicatie.
  Tenminste wel als het een wereldberoemd en modern kunstenaar betreft.

  "het riekt naar afzetten tegen de moslims"

  Als je deze kwestie voor zou leggen aan Job Cohen of eea imam, maakt dus in dit geval niet uit welke van de twee, zou je het antwoord krijgen dat moslims, vervult van hun superiore superioriteit, zich niet zo snel beledigd voelen. Zij zijn tenslotte ook Nederlanders en islam is vrede. Je weet tog ?

  Niet, foxje ?


  @'erik'

  "De PvdA slaat bruggen door zowel de islam te accepteren als homo's. Wel gaat de gayparade veel te ver, er is niets mis met homo's maar om nou zo extreem uitgedost op zo'n boot te staan in het openbaar kan kwetsend zijn voor bepaalde bevolkingsgroepen."

  De gay parade gaat niet te ver.
  Zij hebben immers toestemming en, belangrijker, veel instemming vanuit de burgerij.

  Er is niets mis mee om zich extreem uit te dossen. Er bestaan in Nederland hoegenaamd geen kledingvoorschriften, ook indien het zeer kwetsend zou zijn voor bevolkingsgroepen.

  Één van de twee kledingsvoorschriften die we kennen, is om de openbaarheid van de publieke ruimte te beschermen.

  En dat is dat men verplicht is om het gelaat te tonen.
  Maar, gelukkig voor jou Erik, staat dat ook op de helling.

  Veel plezier met je demonstraties.
  En probeer vooral ook het platteland uit, daar kennen ze je nog niet zo.


  Fritzie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Iderdaad. Deze onbeschaamde en hypocriete manifestatie van de pvda, werd gepreseteerd als was het een statement van solidariteit met holibi's van het kabinet.
  (Dat zullen die Christenen leuk vinden). Op deze grond ook gaat de nota naar u en mij. En niet, zo het hoord, naar de penningmeester van de pvda.

  Overigens vind ik het ook beschamend te lezen hoe homofoob ook reguliere Hoeiboei bezoekers
  in feite zijn. Ze zouden het op de site 'wij blijven hier' niet slecht doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ben je tegenwoordig al homofoob als je kanttekeningen plaatst bij een commercieel gesubsidieerd horizon- en ethervervuilend wildwaterpartijtje zoals je kennelijk ook al islamofoob schijnt te zijn als je kanttekeningen plaatst bij de totalitaire doctrine van een handige statusgeile bedoeïn?

  In dat geval zal binnenkort ook wel de term sociaaldemocratofoob gelanceerd worden zodra je kanttekeningen plaatst bij gedragingen van PvdA-politici. Dat wekt dan mogelijk weer de indruk dat de sociaaldemocraten nog een aansprekend verhaal zouden hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. We hebben nu zelfs een onderzoekster van het Verwey-Jonker Instituut die vindt dat openbare scholen de moskee moeten ondersteunen bij het geven van koranonderwijs. Lees in de Volkskrant van heden (5 augustus). Hilda Verwey-Jonker was een vooraanstaande sociaal-democrate, die voorop stond bij de vrouwenemancipatie. In haar naam pleiten nu onderzoekers voor beter onderwijs in een vrouwvijandige religie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Brendel:"Plasterk, Cohen en Ter Horst worden voor mij pas echt geloofwaardig als ze de komende tijd ook consequent tegen religieuze intolerantie uit de islamitische hoek opkomen."

  Ben het in grote lijnen eens met de analyse van Carel. Maar ik deel zijn "optimisme" niet waar het de vraag betreft of de genoemde PvdA'ers ooit nog hun geloofwaardigheid terug kunnen winnen. Politiek is een voortdurende strijd om macht. Genoemde PvdA'ers hebben inmiddels genoegzaam bewezen dat ze niet vies zijn van politieke machtspelletjes. Natuurlijk geldt dit ook voor politici van een andere ideologische gezindte, maar juist de partij (PvdA) die altijd als beste weet waar het bij anderen aan schort, reken ik de leugenachtigheid extra zwaar aan. Overigens is de hele heisa rond de canal parade en de vraag wie wel en wie niet namens de regeringspartijen aanwezig waren, zoals te verwachten, door de links liberale media (Volkskrant, Parool, Trouw en NRC) overdreven veel uitgemolken. Als dan dat olijke snoetje (bedoeld is Plasterk) beweert, dat de uitnodiging niets met politieke spelletjes van doen had, dan ben ik wel de laatste die deze ietserige "Nutznieser" op zijn blauwe ogen geloof.

  Vraagje: zouden de media ook bol staan als de PvdA'ers een uitnodiging de EO-jongerendag bij te wonen naast zich neer zouden leggen? Ik denk niet dat dit door de media voor electorale doeleinden zo zou worden uitgemolken, zoals dit nu met de 'afwezigheid' van de confessionele regeringspartijen op de canal parade het geval blijkt. En dan nog beweren dat de media niet LINKS is...

  Grappige anekdote: twee weken voor de aanvang van de Gay Canal Parade, werd ik tijdens mijn wandeling over de grachten door de programmamakers van AT5 verzocht iets te zeggen voor de rubriek 'als ik de burgemeester van A'dam zou zijn dan'. Welnu ik besloot in twee zinnen iets te zeggen. Mijn advies luidde: als burgervader zou ik PONTIFICAAL op een van de boten tijdens de Canal Parade meevaren, want op die manier zou een ondubbelzinnig signaal worden afgegeven dat ik als burgervader pal zou staan voor de rechten en bewegingsvrijheid van homo's.

  Wat wil nu het geval. Dit programma wordt gemaakt door AmsterdamTV in opdracht van de gemeente Amsterdam. Kennelijk heeft men gemeend juist mijn bijdrage niet uit te zenden, omdat dit de promotiestunt (namelijk de welgetimde aankondiging dat Job Cohen op de parade zou meevaren) zou kunnen dwarsbomen. Hoe dan ook twee weken later stonden de genoemde media bol van het bericht dat niet alleen Job Cohen maar ook andere PvdA-prominenten mee zouden varen. Carel geeft zelf al aan dat je over de Amsterdamse politie kunt zeggen dat het een verlengstuk is van de PvdA. Welnu, kennelijk moeten we er ook van uitgaan dat zowat de gehele Amsterdamse bestuursdienst en alles wat daar vast en los aan hangt, strak door de PvdA- hotemetoten wordt aangestuurd. Betrokkenheid van de burger bij de (lokale) politiek, kan in Amsterdam kennelijk alleen maar wanneer je niet al te kritisch op wilt gaan in het allesomvattende sociaal-democratische netwerk van nepotisme, vriendjespolitiek en baantjesjagers.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Carel: "We hebben nu zelfs een onderzoekster van het Verwey-Jonker Instituut die vindt dat openbare scholen de moskee moeten ondersteunen bij het geven van koranonderwijs. (...) Hilda Verwey-Jonker was een vooraanstaande sociaal-democrate, die voorop stond bij de vrouwenemancipatie. In haar naam pleiten nu onderzoekers voor beter onderwijs in een vrouwvijandige religie."

  Mark my words! Ella Vogelaar die na het opzetje van Marcouch (lijstraffen op islamscholen) inspiratie- en visieloos een zoveelste onderzoek laat uitvoeren naar deze praktijken (ook dat staat in het artikel van de VK) zal de bevindingen uit het bovenstaande onderzoek zo goed als integraal overnemen.

  Ook al wijzen de eerste resultaten van zo'n uitzonderlijke aanpak in Rotterdam uit, dat er na twee jaren van intensieve veranderingsprocessen - volgens de 'pappen en nathouden methode' - nauwelijks iets is veranderd aan de ondermaatse en vaak erbarmelijke onderwijssituatie op islamscholen en aanverwante instellingen.

  Net wanneer je denkt dat zelfs de meest verstokte links liberaal zijn vastgeroeste doctrines onder ogen begint te zien, wordt het linkse verraad als zodanig nog een tandje extra opgeschroefd - en dat allemaal onder het mom dat de aanpak die 'rechts' voorstaat alleen maar averechts zou hebben gewerkt.

  De sociaal-democratische experimenteerdrift kent, bij een gebrek aan een echt consistent en realistisch verhaal, geen grenzen meer. Binnen het kamp van de sociaal-democraten is men de schaamte dan ook al zienderogen voorbij. Zelfs wanneer peilingen onmiskenbaar aantonen dat de PvdA met haar opportunistische beginselloosheid nog meer (traditionele) kiezers van haar afstoot, weerhoudt het de partij er niet van stoïcijns op de ingeslagen koers voort te dobberen.

  En terwijl Hirsh Ballin (CDA) om dezelfde redenen niet doorpakt in het beschermen bij de Wet van het Burgerlijk Huwelijk (al te doortastend optreden zou wel eens tegen het zere been van bepaalde moslimgroepen kunnen zijn) pakt ook de PvdA niet door bij het bestrijden van ongewenste islamitische aspiraties t.a.v. specifiek onderwijs, opvoeding en emancipatie.

  Het islamitische feminisme, een extreem tegendraadse, anti-emancipatoire stroming waar ik types als Hamer, Vogelaar en Bussemaker ook toe reken, heeft het links liberale kamp ongenadig bij de ballen. Bovenstaande onderzoeken blijken daar ontegenzeggelijk de kwintessens van en vormen een schimmige voorbode van hetgeen ons vanuit genderwetenschappelijke hoek nog allemaal aan obscure experimenten te wachten staat.

  Voor degenen die het nog niet weten: de PvdA is namelijk druk doende een totaal nieuwe samenleving uit te dokteren. Kennelijk doen het echec van een maakbare samenleving en daar bovenop het multiculturele drama, nog steeds niet de nodige schellen van de ogen vallen, want de PvdA is horende doof en ziende blind en gaat onverdroten door op het heilloze zelfislamiserende pad wat zij is ingeslagen. Zelfs het aloude spreekwoord 'beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald' is kennelijk niet (meer) aan de sociaal-democratische dovemansoren niet besteed.

  BeantwoordenVerwijderen