Drie recente berichten van Nieuw Religieus Peil

Head960s

Drie recente berichten van de website Nieuw Religieus Peil

1. Jaarlijks vele polygame huwelijken


Ambtenaren van de burgerlijke stand in de grote steden registreren jaarlijks tientallen bigame of polygame huwelijken. Deze huwelijken zijn in Nederland verboden en strafbaar. Dat geldt niet voor huwelijksregistraties die zijn afgesloten in landen waar ‘veelwijverij’ niet strafbaar is, zoals Marokko. Die huwelijken moeten in Nederland worden ingeschreven wanneer migranten uit die landen zich in Nederland vestigen.
Het CBS, waar alle gesloten huwelijken worden geregistreerd, verwijdert tot nu toe poly- of bigame huwelijken uit zijn bestanden, omdat men denkt dat het hierbij zou gaan om een administratieve vergissing. Het CBS gaat nu inventariseren of die administratieve afboeking wel terecht is. Het CBS boekt ook huwelijken af waarbij veertienjarigen ingeschreven staan.

Lees hier verder: NRP

Plus update: Video - Wafa Sultan on Sharia

2. Islamitische populatie in Europa

Volgens recent onderzoek door de Universiteit van San Diego, zal in 2020 een op de vier Europeanen moslim zijn. De islamitische populatie telt veel meer jongeren dan de oorspronkelijke Europese populatie: tussen de 45 en 50% van de moslims zijn jongeren, terwijl dat percentage bij Europeanen ligt tussen de 16 en 20%.

Lees hier verder: NRP

3. Richard Dawkins: islam importeert creationisme in Engeland

Een van de bekendste Engelse hoogleraren, geneticus Richard Dawkins, auteur van ‘The God Delusion’ zegt dat vrome moslims creationistische ideeën invoeren in de wetenschappen: ‘de islam importeert het creationisme in dit land. Deze moslims krijgen geen weerwoord, als gevolg van politieke correctheid’.
Dawkins stelt ook dat leraren de ’mythologie van het creationisme’ uitdragen als het over evolutie gaat: ‘leraren leunen achterover en respecteren de vooroordelen die deze kinderen van huis uit meekrijgen. De regering zou er iets aan moeten doen, maar laat het afweten omdat ze fanatieke voorstanders zijn van multiculturalisme. De regering, en zeker de regering onder Tony Blair denkt dat het fantastisch is om kinderen op te voeden met hun religieuze tradities. Ik noem het gewoon brainwashing. Leraren zijn veel te bang om racistisch te worden genoemd’.

Lees hier verder: NRP

(Extra: foto Thomas Schlijper, Artis 9 augustus 2008.)

5 opmerkingen:

 1. Wat ben ik blij en opgelucht dat eindelijk eens gekeken wordt naar die huwelijken met kinderen et cetera!!!! Eindelijk!!!! Nu nog de consequentie nemen (seks met kinderen is strafbaar volgens de NL wet).

  Essie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als moslims denken dat ze niet van apen afstammen waarom noemen ze joden dan wel apen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anoniem

  09 aug. 2008 - 13.41 uur

  Oók bedankt voor de uitleg betr.;
  Schopenhauer's: "Die Welt als Wille und Vorstellung."

  Foxje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Foxje, bedankt voor je interesse. Het had mij ook bij de kladden. Mijn afsluitende reactie inmiddels op Brendel op woensdag.

  Had wel graag iets meer geweten over anoniem. But that's life.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Khadaffy is heel duidelijk over Europa

  Zie filmpje

  http://www.youtube.com/watch?v=N1VeWzTZ8qo

  BeantwoordenVerwijderen