Dat vreemde negativisme


(...)
Herwaardering van de nationale identiteit mag je niet vertalen als een teken van haat tegenover migranten. Iedere beschaving heeft het recht om zichzelf te beschermen en haar voortbestaan te garanderen; van nieuwkomers mag je verwachten dat ze zich daaraan aanpassen. Dit is denk ik ook de juiste verklaring van de grote populariteit van de partijen van Wilders en Verdonk. Ten onrechte worden die extreemrechts genoemd. Maar wat zij willen heeft niks met extremisme te maken. Zij willen een halt toeroepen aan de snobistische minachting voor alles wat inheems en Nederlands is. De huidige herwaardering van het culturele erfgoed is een terechte correctie.

Lees hier de volledige tekst 'Dat vreemde negativisme' van Nahed Selim, Trouw 30.8.2008

2 opmerkingen:

 1. Dit is een uitstekend stuk, waarin Nahim precies aangeeft hoe het is. De grootst ongeloofwaardigheid van die antiwesterse multiculti's is niet zo zeer dat ze misstanden wel of niet terecht in het westen bekritiseren, maar wel dat ze soortgelijke misstanden in veel ergere vorm in niet-westerse culturen vergoeilijken en ervan wegkijken en dat maakt het multiculturalisme volstrekt ongeloofwaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het na het onderstaande bericht nog niet duidelijk is wat Nahed Selim bedoelt, dan weet ik het niet meer:

  Vijf vrouwen levend begraven
  ISLAMABAD - Vijf vrouwen zijn in het zuidwesten van het islamitische Pakistan levend begraven. Zij werden bestraft omdat zij hun toekomstige echtgenoten zelf wilden uitzoeken.
  Een Pakistaanse parlementariër verdedigde de praktijk als eeuwenoude traditie, meldden lokale media en mensenrechtenactivisten. „Slecht wie zich onzedelijk gedraagt, moet bang zijn”, aldus afgevaardigde Israr Ullah Zehri onlangs in het Pakistaanse parlement.

  Op de vrouwen, onder wie drie tieners, zou eerst zijn geschoten. Hoewel ze nog ademden, werden ze in een graf gegooid en toegedekt met aarde.

  Telegraaf 1-9-2008

  BeantwoordenVerwijderen