Verspreking

<Bloggen

Verspreking

Laatst hoorde ik op een borrel een stel van rond de dertig zeggen dat 't geen televisie-toestel in huis heeft. Daar keek ik toch nog van op maar verder is het natuurlijk geen nieuws te zeggen of te schrijven dat je nauwelijks nog televisie kijkt. Je bent al lang de enige niet meer en dat komt niet alleen doordat internet sneller en gevarieerder (nieuws)berichten levert, het komt ook doordat er op televisie weinig te beleven valt. Er worden gewoon geen spannende, vernieuwende of andere verrassende zaken uitgezonden. Dat is al een paar jaar een feit. En er is iets met Nederland waardoor we geen goede praatprogramma's kunnen maken.

Internet is zo veel leuker. Zo veel onafhankelijker.

Wat overblijft zijn films. Ik koop tegenwoordig zo'n gids die alle mogelijk interessante films voor de komende veertien dagen uitlicht en van die 'sterretjes' voorziet. Daar zitten vaak aardige films bij die ik nog niet gezien heb en daarom opneem of live bekijk. Dat bevalt me goed maar ik zal er geen groot HDTV-scherm voor aanschaffen en - omdat ik nu eenmaal vaker bij de commerciëlen langsga - de reclames neem ik wel op de koop toe. Bovendien kan ik tijdens die reclameboodschappen even naar de computer lopen voor mijn eigen boodschap. Kijk ik toevallig eens een film op een niet-commerciële zender dan kost het mij moeite de film in een ruk uit te kijken. Zo ver is het al met mij.

Onlangs versprak ik me ook nog eens. Ik was het aanbod aan films voor die avond aan het doornemen en ietwat teleurgesteld zei ik tegen W. “Er is geen enkele site die vanavond een leuke film uitzendt!”

Pas toen W. begon te lachen, begreep ik dat ik iets nieuws had gezegd.

Annelies van der Veer

8 opmerkingen:

 1. Ja, dat klopt. Ik kijk ook veel minder televisie en mijn achtergrondinformatie haal ik voornamelijk van internet. De publieke omroepen zijn uitwisselbaar en vooral links met veel goedkoop amusement, de commerciële bieden geen alternatief en zijn gemakzuchtig, alleen maar plat amusement en geen visie. Geen alternatief voor de linkse publieke omroepen. Maar niet getreurd, er zijn vele mooie boeken en dat is nog veel ontspannender ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @rudolf

  Zou het dan tóch gebeuren;
  dat men uiteindelijk terug grijpt naar een goed boek...?

  De Vliegeraar ga ik lezen.

  Heb de box "Hier is, Adriaan van Dis" in huis, in bed, voor het slapen gaan, een Gast aanhoren.

  Dat was/is heerlijke tv...

  Als Adriaan het woord 'Gást' uitspreekt, glimlach ik even....

  Foxje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, lezen, boeken lezen is natuurlijk heerlijk. Dat spreekt!
  AVe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Luísa zei...
  Internet is niet politiek correct!

  13 augustus 2008 13:11

  -----------------------------------

  "Verklaar u nader waarde Luísa..."

  Foxje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die filmgids hoef je ook niet meer te kopen. Op imdb.com vind je ALLE films, met een rating en een beschrijving. Vervolgens kun je OF die films online bekijken (goed zoeken op internet!) of op een andere manier "bemachtigen". Internet is idd beter dan televisie...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Internet is leuker maar ook daar is het zoeken naar kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marie-José zei...

  @ Webmaster, ik word een beetje droevig van al die anoniemen in de reacties. Ik ben er van overtuigd dat het merendeel vastloopt in de brei van aanwijzingen, en helemaal niet bedoeld anoniem is.Ik ben helemaal uit de brand sinds de korte instructie van Martien. Is het niet mogelijk om die simpele regels om te reageren in een van de kolommen links of rechts op te nemen. Anders hou je dit gelazer tot in de eeuwigheid, en dat is niet in het voordeel van je site !
  Een hardcore fan !!

  (ingezonden)

  16 augustus 2008 15:27

  BeantwoordenVerwijderen