Nooit Genoeg

Nooitgenoeg_1
Categorie: "Nooit Genoeg"

Plaats hier uw off topic links of reacties (geen spam en andere onzinnge bijdragen!).

(Hoei Boei is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de geplaatste reacties en/of links. Reacties kunnen op Hoeiboei zonder opgave van redenen verwijderd worden. Reageerders/reacties/links die de wet niet respecteren worden (definitief) verwijderd. Trollen eveneens. Men dient met een geldig emailadres te reageren, en bij voorkeur met de eigen naam.)

Jip en Janneke berichten of andere teksten graag naar hoeiboei@gmail.com

42 opmerkingen:

 1. Sylvain Ephimenco in Trouw, 24 juli 2008

  Saoedi-Arabië
  De Rotterdamse CDA-wethouder van onderwijs Leonard Geluk wordt door de islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun voor de rechter gesleept. Die arme wethouder had het kunnen weten: wie – volgens de onderwijsinspectie en Trouw-onderzoeken – een van de slechtst presterende Nederlandse scholen dwarszit, wordt meestal meegezogen in langdurige juridische procedures.
  Lees het artikel
  Click here to find out more!

  Zo is dit eerder gebeurd toen dit islamitische bolwerk van wanbeleid, slecht onderwijs, vijandigheid jegens de Nederlandse samenleving en vermeende verduistering of financiële misstanden een nieuwe vestiging in Rotterdam-Noord en Den Haag wilde openen. De school procedeerde tot aan de Raad van State en verloor overigens. Ook op de terugvordering van 1,2 miljoen subsidie door het ministerie van onderwijs, liet de school onlangs haar advocaten los. Je moet toch wat kunnen doen met die 6,6 miljoen subsidie die je van de staat krijgt. Je kunt ook een touringcar aanschaffen, vele reizen naar voorbeeldland Saoedi-Arabië betalen voor leraren, personeel, leerlingen, ouders en zelfs buitenstaanders, of mensen op je loonlijst zetten die je nooit aan het werk hebt gezet. Het zijn allemaal zaken waarop het ministerie zijn beschuldigingen van fraude baseert. Misschien is het ook deels vanwege al die rechtszaken en procedures dat Ibn Ghaldoun een van de slechtst presterende Nederlandse scholen is geworden: geen tijd voor een goed onderwijsplan. Er is ook een andere lezing. Volgens bestuursvoorzitter Belgacem Naas komen alle problemen door ’de hetze die in Nederland tegen de islam wordt gevoerd’. En klaarblijkelijk zijn het ministerie, de Raad van State, de gemeente Rotterdam en het CDA de motor achter die heksenjacht. Nu wil ik ook wel wat afdingen op de jongste actie van CDA-politicus Leonard Geluk. Het is nogal raar en ongehoord dat een wethouder van onderwijs alle ouders van leerlingen (600 in totaal) van een bepaalde school aanschrijft om hen te smeken die school te boycotten. Haal uw kinderen van Ibn Ghaldoun en zoek alstublieft een betere school. Geluk zegt de school niet ’kapot te willen maken’ maar ziet zijn brief als ’een ultieme poging om iets in beweging te krijgen in de islamitische gemeenschap’. Een beetje hypocriet voor iemand die twee maanden geleden tegen de Volkskrant zei: ’Uit deze school zou ik de stekker willen halen’. De actie van de wethouder is doodgewoon een wanhopige. Een machteloos gebaar van iemand die er de stekker uit wil halen, maar weet dat hij het riskeert zelf geëlektrocuteerd te worden. Want net als de gemeente heeft Geluk geen enkele bevoegdheid om de vermeende fraudeurs en slechte schoolbestuurders een halt toe te roepen. Hij beseft nu hoe de doorgeschoten vrijheid van onderwijs, die zijn eigen partij vurig verdedigt, kan werken als die door onverzoenlijke islamisten wordt misbruikt. Misschien is het een goed idee om die 6,6 miljoen aan subsidie anders te gebruiken. Schrijf ze af als verhuiskosten, zodat Ibn Ghaldoun zich definitief in Saoedi-Arabië kan vestigen. Het zal de overheid in de toekomst heel wat reiskosten besparen.

  Bron: http://www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article1044902.ece/ephimenco_Saoedi-Arabie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) doet aangifte tegen van Kooten en de Bie.

  Het verleden blijft de televisiekomieken Kees van Kooten en Wim de Bie achtervolgen. Ondanks het feit dat zij, geheel eigener beweging, de extreemrechtse typetjes Jacobse & van Es het zwijgen hadden opgelegd, rolde er vandaag toch een aanklacht wegens 'discriminatie' in de bus bij beide heren.

  Lees hier verder:

  http://gregoriusnekschot.nl/blog/index.php?title=meldpunt_discriminatie_internet_mdi_doet_1&more=1&c=1&tb=1&pb=1

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Martien zei...

  Hoe moet je een NIET-anonieme reactie plaatsen:
  1) Klik aan "post a comment" of "reacties" onder het “stuk van de dag”.
  2) Nu verschijnt de pagina waarop je reacties kunt plaatsen. Klik een puntje in "Open ID".
  3) Klik dan een puntje in "Naam/URL. Je ziet dan dat je een naam kunt invullen, ook een pseudoniem, en dat de "URL" optioneel is. Die laatste hoef je dus niet in te vullen.
  4) Schrijf je tekst in het vierkante venster en vul daaronder de “woordverificatie” in.
  5) Als je denkt dat je tekst klaar is, klik beneden dan op het blauwe "voorbeeld". Je tekst verschijnt dan in een geel vlak.
  6) Check je tekst in het gele vlak. Ontdek je nog foutjes, klik dan linksonder in het gele vlak "reactie bewerken" aan. Nu kan je in het oorspronkelijke vierkante venster correcties aanbrengen. Als je opnieuw op het blauwe vakje "voorbeeld" klikt krijg je je verbeterde versie in het gele vlak.
  7) Als je tevreden bent over de tekst in het gele vlak, ga dan naar het oranje gekleurde vlak "reactie publiceren” dat naast het blauwe vlak “voorbeeld” staat. Klik dat oranje vlak aan. Je reactie wordt nu gepubliceerd. (Ook in het gele vlak staat een mogelijkheid “reactie publiceren”. Die gebruik ik nooit meer, want dat mislukt meestal. Bij mij tenminste.)

  26 juli 2008 12:59

  Martien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geachte webmaster,
  Heeft de *kuch* opiniepolitie de laatste tijd nog contact met u gezocht?
  Ik zou het zeer op prijs stellen als u, op uw lezenswaardige weblog, een feitenoverzicht bij kunt houden met de ontwikkelingen op dit front.
  Overigens ben ik van mening dat de politie zich niet moet bemoeien met meningsuitingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Opdat wij niet vergeten, een citaat van de officiële website van de gemeente Amsterdam: "Stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren opende op donderdag 6 oktober 2006 het lokale Meldpunt Moslimdiscriminatie in De Baarsjes op het Mercatorplein 49. Na de opening ondertekent hij samen met politie en vertegenwoordigers van de drie moskeeën in De Baarsjes een samenwerkingsconvenant".
  Commentaar: Ja, dames en heren, u leest het goed, de politie in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes werkt al jaren samen met moskeeën.

  Vervolg citaat: "Het Meldpunt Moslimdiscriminatie is speciaal bedoeld voor Baarsjesbewoners die niet gewend zijn discriminatie te melden".
  Commentaar: Speciaal voor bewoners die niet gewend zijn discriminatie te melden? Wie is dat wel gewend dan?

  Citaat: "Naast moslimdiscriminatie worden ook meldingen over andere vormen van discriminatie opgenomen".
  Commentaar: Ja, dat zal wel.

  Citaat: "De politie is betrokken bij de afhandeling van discriminatieklachten".
  Commentaar: Mijns inziens zou de politie zich hierbuiten moeten houden.

  Citaat: "Het Meldpunt Moslimdiscriminatie is opgericht op verzoek van de moskeeën Aya Sofya en Ghousia Mashid".
  Commentaar: Is de politie in De Baarsjes hiermee een verlengstuk geworden van de moskee?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En vanaf nú afblijven van "De Boei tot kritisch moge zijn", zij is van ons, 'de inheemse' bevolking met of zonder welk geloof dan ook.

  Ik geloof in het "Menszijn". niets meer en niets minder, dát zouden méér mensen moeten doen...!

  Foxje

  (ingezonden via web-log.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke weblog! Misschien is dit iets voor je weblog. Door af en toe een dagje geen
  vlees te eten kan iedere Nederlander een grote bijdrage aan een beter klimaat.
  Check the shit op www.nationalecarnivorenenquete.nl

  Groet,

  Joost

  (ingezonden email)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een zeer heldere uiteenzetting over de islam vanuit kritisch niet politiek correct perspectief. Het is in helder en duidelijk Engels.

  http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0895260131/ref=ase_robertspencer-20/103-1603172-8127010?v=glance&s=books

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Martien,zoals jij het zegt zou het moeten kloppen. Maar er gaat steeds van alles mis. Het is maar de vraag of ik dit kan posten.Er staat niet onderaan: post een comment.
  Maar afwachten.
  Ook de lettercombinatie die je moet gebruiken om te posten is spychedelisch geworden. Laatst wilde ik nog op iets reageren en toen kon het alleen via Google blog o.i.d. Moest je een hele account aanmaken.Nu dan weer niet. Hoewel? Het wordt er niet makkelijker of gezelliger op.
  Even afwachten.

  Groet, Maci

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Martien, zoals jij het zegt zou het moeten gaan. Dit is op dit moment mijn tweede poging. Ook onlangs wilde ik reageren op een reactie.
  Het werd toen zo ingewikkeld dat ik eerst een Google account moest aanmaken.
  Het wordt er niet makkelijker of gezelliger op.
  Kijken of dit werkt.

  Groet,Maci

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog maar eens. Waarom wordt het zo ingewikkeld om te reageren? Nu weer: verplichte velden moeten worden ingevuld.Alles was ingevuld zoals het moest. Maar weer eens proberen.
  Maci.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Maci, ik liep ook steeds vast in het doolhof van onduidelijke aanwijzingen.
  Ik vroeg Martien om mij te onderwijzen. Iets waar hij heel goed in is. En , voila, jij hebt blijkbaar de aanwijzingen opgevolgd, en je bent no longer anoniem.
  Maar nu ik er over nadenk, dat was je al niet. Ikke wel, en dat stoorde me.
  Als ik nu alles gedaan heb wat hij me uitlegde ben ik niet langer anoniem.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Martien

  Dank je Martien..!

  Ik had bijna de moed opgegeven, dank zij jou is het nu gelukt.

  Hoop ik..?

  Foxje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ‘Nederland’ sterk in Tanzania
  Van onze correspondent, Kees Broere
  gepubliceerd op 28 juli 2008

  NAIROBI - ‘Mijn hart is Nederlands, ik ben Oranje, en natuurlijk mis ik de frikandellen en kroketten.’ Niet vreemd voor een expat, een Nederlander in het buitenland, zelfs niet als deze de hoogste diplomatieke vertegenwoordiger van zijn land is. Maar Yousef Habbab, de Oranje-man, werkt niet op de Nederlandse ambassade. Hij is de Vertegenwoordiger van de Palestijnse Gebieden in Tanzania.

  Bijzonder. Maar in het Oost-Afrikaanse land zijn naast Habbab maar liefst nóg drie Nederlanders geaccrediteerd als ambassadeur.

  Op de eerste plaats natuurlijk Karel van Kesteren, de ‘echte’ Nederlandse ambassadeur. ‘Eigenlijk zijn wij zijn assistenten’, vertelt een lachende Habbab. Maar ook de ambassadeur van Somalië, Mohamed Hassan Loyan, en die van Soedan, Abdel Bagi Kabeir, hebben de Nederlandse nationaliteit.

  Hassan Loyan blijkt onbereikbaar. Het kan zijn dat hij ook de Somalische nationaliteit heeft, al is de uitgifte van paspoorten in het land dat hij vertegenwoordigt niet gegarandeerd. Wel kon enkele jaren terug nog elke bezoeker van Mogadishu, ook buitenlanders, voor tien dollar in een fotozaak zijn Somalisch paspoort kopen.

  Abdel Kabeir heeft als ambassadeur van Soedan wél twee paspoorten. Nederlander is hij al meer dan zes jaar. Als hij zijn collega Van Kesteren ontmoet, iets dat met enige regelmaat voorkomt, krijgt hij steeds ‘een echt Nederlands gevoel’.

  Dat kan nog van pas komen. Want echt hartelijk zijn de betrekkingen tussen Den Haag, dat ook gastheer is van het Internationaal Strafhof, en Khartoem, met de door het Strafhof aangeklaagde president Omar al-Bashir, momenteel niet. Kabeir beseft dit. ‘Ik zou graag een rol spelen om tot een beter begrip tussen de twee landen te komen’, zegt hij. Yousef Habbab, de Palestijnse vertegenwoordiger in Tanzania, heeft maar één echt paspoort, een Nederlands. Bijna dertig jaar geleden kwam hij naar Nederland, waar hij de eerste Palestijnse missie opzette. Habbab sluit niet uit ooit ambassadeur te worden: voor Palestina, of wie weet zelfs voor Nederland.

  ‘Jenever en haring’, het zijn ook voor de diplomaten uit de drie islamitische landen gewaardeerde versnaperingen. Habbab: ‘Eigenlijk hebben we in Tanzania vier Nederlandse ambassadeurs.’

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Celstraf na ruzie over hoofddoekje
  PARIJS - Een Franse rechtbank heeft een Algerijn tot zes maanden cel veroordeeld omdat hij zijn vrouw had geslagen tijdens een ruzie over haar hoofddoekje. De 24-jarige echtgenote deed op een parkeerplaats van een supermarkt in Marseille haar hoofddoekje af wegens de enorme hitte.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/1572116/__Celstraf_na_ruzie_over_hoofddoekje__.html?cid=rss

  Haar man (30) sloeg haar zo hard, dat ze een gebroken neus opliep. Tegen een voorbijganger vertelde hij dat zijn vrouw zich had gestoten. De getuige waarschuwde echter de politie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. http://www.sp.nl/opinies/Stop_de_islamisering_van_het_integratiedebat_.html

  een kleine toevoeging op het geheel!

  Sjaak (ingezonden via web-log.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Marie-josé

  Weet ik Marie-josé;
  van Rhett Butler heb ik het geleend. Hij vond het goed....

  Vul nog aan met:
  Drie, vier misschien wel vijf reringen terug hebben debet aan de chaos van vandaag.

  En waar eindigt deze ellende.

  Zeg het maar...?

  Foxje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Canadian Muslim Charged with Murdering Sister for Removing Headscarf

  Sun, Jun 29, 2008 at 8:33:39 am PST

  Remember this horrifying story the next time an Islamic advocacy group tries to tell you that wearing the hijab is a completely voluntary choice for Muslim women: Murder Charge for Brother Whose Sister Shed Scarf.

  TORONTO — The brother of a Canadian teenager who was slain in what friends described as a family dispute over a Muslim head scarf was charged with murder, becoming the second family member accused in her death, police said Friday.

  Aqsa Parvez, 16, of Pakistani origin, was strangled in December at her Mississauga, Ontario, home. Waqas Parvez, 27, who had faced obstruction allegations in his sister’s death, was charged Thursday with first-degree murder.

  Their father Muhammad Parvez, 57, was charged with first-degree murder earlier this month. He had been a suspect since shortly after her death.

  Police would not disclose details of any new evidence that prompted the Friday’s charges or what impact they would have on the case against the father. But spokeswoman Samantha Nulle said investigators were checking if other people had been involved in the death.

  Police have refused to confirm the killing was over the scarf, and Muhammed Parvez’s lawyer, Joseph Ciraco, has said that more than just cultural issues played a role. He did not return calls for comment Friday.

  But friends said her death came during a family feud over her refusal to wear the traditional Muslim veil.

  Bron: http://littlegreenfootballs.com/article/30499_Canadian_Muslim_Charged_with_Murdering_Sister_for_Removing_Headscarf

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vrijdag de 14e: Erekwestie
  Nederlands (NL) filmdrama uit 2003 van Theo van Gogh. Met: Reyhan Erdogan, Cahit Ölmez, Thijs Römer e.a. De Turkse studente Suna leidt een dubbelleven. Handig laveert ze heen en weer tussen een gehoorzame houding thuis en haar eigen vrije levensstijl buitenshuis. Door een ingrijpende gebeurtenis wordt ze gedwongen te kiezen voor de wereld waar ze echt bij wil horen. (N3, 23:45) Herhaling van 7-4-2003.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. The Council of Ex-Muslims of Britain presents its first international conference:

  Political Islam, Sharia Law, and Civil Society  Friday 10 October 2008

  International day against the Death Penalty

  10am-6pm

  (Registration begins at 9am)  Conway Hall London

  25 Red Lion Square WC1R 4RL

  (Closest station: Holborn)  Speakers: Mina Ahadi, Mahin Alipour, Roy Brown, Andrew Copson, Richard Dawkins, Giles Enders, AC Grayling, Johann Hari, Ehsan Jami, Houzan Mahmoud, Rony Miah, Maryam Namazie, Taslima Nasreen, Fariborz Pooya, Terry Sanderson, Joan Smith, Bahram Soroush, Hanne Stinson, Hamid Taqvaee, Ibn Warraq, Keith Porteous Wood and Zia Zaffar. Event includes a comedy act by Nick Doody, Fitna Remade by Reza Moradi and Breaking the Taboo by Patty Debonitas.  GBP 40 statutory organisations/businesses; GBP 20 voluntary sector; GBP 10 individuals. Donations are welcome.  For a booking form, please contact:

  Council of Ex-Muslims of Britain, BM Box 1919, London WC1N 3XX, UK

  Tel: 07719166731, E-mail: exmuslimcouncil@gmail.com or download it from http://www.ex-muslim.org.uk/indexEvents.html.  Maryam Namazie
  Spokesperson
  Council of Ex-Muslims of Britain
  BM Box 1919
  London WC1N 3XX, UK
  Tel: +44 (0) 7719166731
  www.ex-muslim.org.uk

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Opnieuw een goede video van Wafa Sultan:
  http://www.youtube.com/watch?v=uM4ODjVMc2s

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Opgericht:
  Goede gezondheidszorg alleen voor moslims:

  Constitution
  The Muslim Doctors and Dentisits Association UK (M.D.D.A. UK)

  1. Name

  The name of the Association is Muslim Doctors and Dentists Association UK (the Association)

  2. Objects and powers

  2.1 The objects of the association shall be:-
  2.1.1. To advance the Islamic religion in the practice of medicine in the United Kingdom
  2.1.2. To advance medical education in relation to the doctrines, practices and traditions of the Islamic religion.
  2.1.3. To promote research in various aspects of medical science and to disseminate and publish the useful results of such research.
  !!! 2.1.4. To promote the preservation and protection of the good health of Muslims in the United Kingdom.

  http://theopinionator.typepad.com/my_webl
  og/2007/09/uk-muslim-docto.html

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Memri tv:
  Captain Sayyed Shahada: "By the way, I respect the moustache of this Hitler, because he humiliated the most despicable sect in the world. He subdued the people who subdued the whole world - him with his '11' moustache. By the way, that kind of moustache is called '11.' The generation of this Hitler... When I was little, my father, may he rest in peace, grew that kind of moustache, and so did all his classmates. They all had this '11' moustache. That was in the days of Hitler... My father... "
  http://www.memritv.org/clip/en/1829.htm
  http://www.memri.org/bin/latestnews.cgi?ID=SD201408

  BeantwoordenVerwijderen
 24. (inegzonden) Alweer iets verboden:

  www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/08/propria_cures_te_vies_voor_uni.html#comments

  en

  http://www.campus.tv/?p=4279

  BeantwoordenVerwijderen
 25. In Amerika is een storm losgebarsten over het besluit van de uitgever Random House om een boek over Aisha, de vrouw van de profeet Mohammed, alsnog niet uit te geven.

  De kritiek richt zich met name op een hoogleraar islamitische geschiedenis in Texas. In mei, zo blijkt uit een artikel in de Wall Street Journal, liet de uitgever aan de auteur, de journaliste Sherry Jones weten dat de uitgave van haar historische roman ’The Jewel of Medina’ (’Het juweel van Medina’) voorlopig niet zou doorgaan. Volgens de plannen zou de promotietour op 12 augustus beginnen.

  Sherry Jones heeft zes jaar aan haar boek gewerkt en leerde er zelfs Arabisch voor. Ze was al begonnen met een vervolgdeel. In haar boek behandelt ze een vermeend geval van ontrouw van Aisha, toen ze veertien was.

  Ook beschrijft ze de eerste huwelijksnacht, waarin Mohammed haar ontmaagdt. Random House liet haar in mei weten dat de uitgave voorlopig niet door kon gaan, vanwege veiligheidsadviezen. Niet alleen de auteur zelf maar ook andere werknemers van de uitgeverij zouden gevaar lopen.

  Woensdag deed de krant The Wallstreet Journal de rol uit de doeken van Denise Spellberg, hoogleraar islamitische geschiedenis in Austin, Texas. In april kreeg zij drukproeven van het boek, met het verzoek om commentaar. In een reactie liet ze weten het boek pornografisch te vinden. Verder lichtte ze moslimintellectuelen in dat het boek er aan kwam. Ze voorspelde dat er grote onrust zou ontstaan, erger dan bij de Deense Mohammedcartoons en sprak van een ’zaak van nationale veiligheid’.

  Kort daarop kreeg Sherry Jones het bericht dat de uitgave van haar boek niet doorging. Jones maakt zich op haar weblog vrolijk over het vermeende pornografische karakter van haar boek, dat niet één expliciete seksscène beschrijft. Random House heeft haar toestemming gegeven haar boek aan een andere uitgeverij te verkopen.

  Het artikel in de Wall Street Journal heeft als kop ’Je kunt nog steeds niet schrijven over Mohammed’ en is van de hand van de Amerikaanse moslimfeministe Asra Nomani. De beschuldiging van ontrouw tegen Aisha, die op negenjarige leeftijd zou zijn getrouwd met Mohammed, is geen literair verzinsel van Jones maar komt voor in de biografieën van de profeet, waarvan het overigens allerminst vaststaat in hoeverre ze historisch zijn. Een karavaan zou zonder Aisha zijn vertrokken waarna een zekere Safwan zich over haar zou hebben ontfermd. Hij bracht haar een dag later weer bij de karavaan, waarna de roddels losbarstten.

  Mohammed geloofde in haar onschuld maar pijnlijk blijft dat diens neef en schoonzoon Ali ervan overtuigd was dat ze vreemd was gegaan en Mohammed aanried haar te verstoten, waarop misschien steniging had kunnen volgen.

  In november 2000 ging in Rotterdam de opvoering van de opera Aïsja niet door, na bedreigingen aan het adres van Nederlandse en Marokkaanse spelers.

  Op 25 januari 2003 noemde het toenmalige Nederlandse parlementslid Ayaan Hirsi Ali in Trouw Mohammed een perverse man, vanwege zijn huwelijk met de negenjarige Aisha.

  http://meer.trouw.nl/nieuws-en-debat/boek-over-aisha-vs-geannuleerd

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Artis: 9 augustus 2008

  http://www.schlijper.nl/index.html

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Islamitisch bankieren.

  Islamitisch bankieren in de 21ste eeuw heeft niets met de humanitaire rechtvaardigheid te maken die de schriftgeleerden haar toedichten, maar alles met islamitische identiteit en trots. Dit wordt bevestigd door een onderzoek dat De Nederlandsche Bank deed naar de mogelijkheden en risico’s van islamitisch bankieren in Nederland. DNB constateert dat de vraag naar islamitische bankproducten nagenoeg volledig afkomstig is van de 2e generatie moslim immigranten. Van de jongens en meisjes die in Europa geboren zijn.

  Volgens DNB heeft deze tweede generatie “veel behoefte aan identiteit in de Nederlandse samenleving. Voor de ontwikkeling van een identiteit kan het geloof belangrijk zijn. In die identiteitsbehoefte kunnen islamitische financiële producten voorzien”.

  DNB als maatschappelijk werker, dat is nieuw; sinds de introductie van de Euro zit men kennelijk om werk verlegen daar aan het Frederiksplein.

  http://www.dnb.nl/dnb/home/fi
  le/OS_Vol6_3_08_tcm46-175726.pdf

  http://worldofreason-blog.blogsp
  ot.com/2008/08/shariabankieren.html

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Video's:
  "Dawkins tries to reason with a Muslim":
  http://www.youtube.com/watch?v=Gvi7rfCXH5c&NR=1


  Pat Condell:
  "The tyranny of scripture"
  http://www.youtube.com/watch?v=6BaGHKe5oi0

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Presentator Theodor Holman bespreekt de agenda van zijn gast, kunstenares Ellen Vroegh.

  Presentator Theodor Holman bespreekt de agenda van zijn gast, kunstenares Ellen Vroegh. De VVD heeft in haar burelen in de Tweede Kamer een 'Vrijdenkersruimte' ingericht voor kunstrenaars die met censuur te maken hebben gehad

  De kunstenares gaat wat verder in op die censuuraffaire in Huizen.

  http://www.hetgesprek.nl/archief/1335/

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hij is heel duidelijk over Europa

  Zie filmpje  http://www.youtube.com/watch?v=N1VeWzTZ8qo

  (ingezonden Rudolf)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het vlees is van u, de botten zijn van mij.’ Eeuwenlang zijn moslimkinderen door hun ouders afgeleverd bij hun leraren onder het prevelen van deze uitdrukking.

  Doe met het kind wat u wilt, als het maar geen blijvende schade oploopt. De autoritaire macht van de leraar of meester in kwestie was onbetwist en totale onderwerping een wezenlijk onderdeel van het leertraject. Net als de lijfstraffen.

  Ik ben geenszins verbaasd dat vele kinderen geslagen worden tijdens Koranlessen. Het was een fenomeen dat vroeger, toen ik zelf les kreeg in de Koran, normaal was. Op zich hadden we best een lieve imam. Dus echt vaak werden we niet geslagen. Alleen uit pedagogisch oogpunt als de jongens weer wat hadden uitgehaald werd ieder kind met een stok op de vingertoppen geslagen om zo lering te trekken uit de fouten van de andere kinderen.

  on-Nederlands
  Het is geweldig dat Ahmed Marcouch aan de bel trekt over de onwenselijke en on-Nederlandse manier waarop vele Nederlandse moslim kinderen les krijgen op Koranscholen. Maar zijn voorstel de Koranles dan maar op openbare basisscholen te geven, biedt geen oplossing. Hij illustreert vooral de alom gevoelde angst bij beleidsmakers voor een verwijdering tussen de autochtone en de allochtone bevolking, voor radicalisering van de moslimjeugd.

  Door Koranlessen te geven op openbare scholen zou een deel van de ouders zich misschien tegemoet gekomen voelen. Maar vertrouwen moet komen door uitstekend onderwijs, en niet door kunstgrepen als Koranlessen. Bovendien moeten scholen absoluut niet nogmaals worden belast met godsdienstlessen. Zij hebben al hun tijd, geld en energie nodig om de achterstanden op te vangen die sommige van deze leerlingen hebben.

  Blijft nog het punt van onderzoekster Trees Pels van het Verwey-Jonker Instituut die stelt dat de meeste moslimouders geen genoegen nemen met Koranlessen op een openbare school omdat op de Koranscholen veel dieper op de materie wordt ingegaan. Daarin heeft ze, denk ik gelijk.

  Waarom doen die ouders niets?
  Maar meer nog dan dit alles blijft de vraag waarom Marcouch het gevoel heeft dat de overheid dit probleem zou moeten en kunnen oplossen. Hiermee wordt namelijk een belangrijk punt omzeilt: als al die kinderen worden mishandeld, waarom trekt dan geen enkele moslimouder aan de bel? Waarom doen die ouders niks? Waarom is er nog geen enkele ouder geweest die aangifte heeft gedaan tegen een imam of leraar omdat die zijn zoon of dochter heeft mishandeld?

  Het antwoord is stuitend.

  Het eigen recht wordt bij de ingang van de moskee ingeleverdGeen enkele moslim zou het in zijn of haar hoofd halen om een imam aan te geven wegens mishandeling omdat hij al sinds mensenheugenis als hoeder van de gemeenschap boven de gewone mensen staat. Terwijl de meeste allochtonen mondiger zijn geworden omdat ze hier hebben geleerd beter voor hun rechten op te komen, is er wat betreft de imam een zelfverkozen onderdrukking. Het eigen recht wordt bij de ingang van de moskee ingeleverd.

  Er zijn dingen aan het veranderen, en natuurlijk wordt er niet op elke Koranschool geslagen en mishandeld, maar het is een feit dat absolute overgave van het eigen intellect en de eigen wil, onderdrukking en angst een onderdeel is van het leren van de islam. Er is maar één waarheid, één interpretatie van de dingen. Wat de leraar je vertelt, is onbetwist. In de islam gaat men er prat op dat er geen verschillende interpretaties van het heilige boek zijn. Het is het enige zuivere dat ongewijzigd wordt doorgegeven.

  Bang voor God
  Ik ben zelf opgegroeid in een klimaat van absolute religieuze onderdrukking. Dat klimaat voel ik nog dagelijks om mij heen. Instinctief voelde ik destijds aan dat een liefdevolle benadering van God mijn leraren en de volwassenen in mijn gemeenschap met angst vervulde. Als ik niet bang was voor God, dan zou ik wel eens kunnen besluiten om van het geloof te vallen en de kudde te verlaten. Een fundamentalistische benadering waaraan niet te tornen viel. Anderen (Hollanders) konden ongelovig zijn, of zwalken in hun godsbesef maar zo niet een moslim.

  De enige oplossing voor het probleem op de Koranscholen is dat ouders in opstand komen. Zodra zij merken dat hun kind door de leraar mishandeld wordt, moeten zij laten weten dat zij dat niet tolereren. Het wordt tijd dat ouders erop durven vertrouwen dat hun kind in liefde en vrijheid kennis kan nemen van de religie waar ze in geboren zijn en van hun eigen achtergrond en cultuur.

  Daarom doe ik een oproep aan elke ouder die zijn kind aan de deur van een Koranschool aflevert: Verruil het gezegde ‘Het vlees is van u, de botten van mij’ voor de zin ‘Als u ook maar een vinger naar mijn kind uitsteekt, geef ik u aan bij de p

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/1162/Meld_lijfstraffen_op_de_Koranschool_bij_de_politie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. ‘Arabieren denken dat medailles te koop zijn’

  INTERVIEW, Van onze verslaggever John Volkers

  gepubliceerd op 12 augustus 2008 02:45, bijgewerkt op 12 augustus 2008 07:04

  PEKING - Ontboezemingen van twee zwemcoaches van eenlingen uit Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten.

  De twee zwemtrainers hebben elkaar getroffen in hun omzwervingen rond de wereld. De Nederlander Eric Landa en de Amerikaan Jay Benner zijn in Peking coach van eenlingen, zwemmers op speciale wildcards van het Internationaal Olympisch Comité.

  Landa, een globetrotter die eerder in Singapore en Nieuw-Zeeland werkte, is coach van de Egyptenaar Mohamed El Nady. Benner traint Obaid Ahmed Al-Jasmi uit de Verenigde Arabische Emiraten.

  De blonde Amerikaan, befaamd opleidingscoach in eigen land, begint eigener beweging over de gewoonten van pupil Al-Jasmi. ‘Wij zitten nu naar deze finale 4x100 vrij te kijken, een hoogtepunt in de zwemgeschiedenis. En hij ligt op zijn bed. Veertien uur per dag. Om een uur moet ik dagelijks op zijn deur kloppen. Meneer slaapt.

  ‘Het is haast zielig. Als sportman is dit je hoogtepunt. Hier leef en werk je voor. Behalve in de Emiraten. Daar hoeven ze niks. En moeten ze niks. Ze krijgen alles. Er is zoveel geld. Niemand hoeft te werken. En als je niet hoeft te werken, waar leer je dan dat je je moet inspannen om resultaat te halen.

  ‘De Arabieren denken dat je medailles kunt kopen. Zij halen toptrainers die ze het liefst niet te veel betalen. Want zo zijn ze dan ook weer. En dan kan ik vijf procent van mijn mogelijkheden als coach benutten. Er zijn 150 zwemmers in het hele land. Het is pathetisch.’

  Landa werkt sinds 2006 als zwemcoach bij de Egyptische federatie in Cairo. ‘Dat is met twintig miljoen inwoners de smerigste stad ter wereld. Ik vind de lucht hier in Peking daarom uitstekend, veel beter dan thuis in Egypte. Ik heb in Cairo gek genoeg betere trainingsomstandigheden dan Jay in Dubai. Er zijn vijf clubs met 50-meterbaden.

  ‘Het is een derdewereldland met grote armoede. Vijf procent van de bevolking van 82 miljoen kan het zich veroorloven aan sport te doen. Mijn pupillen zwemmen voor de extra punten die ze op hun schoolrapport krijgen. Op die manier kun je overgaan als je goed bent in sport.’

  Benner zegt dat zijn zwemmers geld krijgen. ‘Zelfs kinderen van 8 die nauwelijks kunnen zwemmen, krijgen geld. Honderd dollar per maand voor die kleintjes. Het is de enige manier om ze te motiveren naar het zwembad te komen. Het is de wereld op zijn kop. In de Verenigde Staten of in Europa moet je contributie betalen om te kunnen zwemmen bij een club.

  ‘Nog een groot verschil. De ouders in de Emiraten bemoeien zich helemaal niet met hun kinderen. Ze komen nooit kijken. Ik heb in vijftien maanden twee ouders in het bad gezien. Als je iets wilt, neem je de zwemmers mee naar het buitenland. Daar kun je ze controleren. Anders blijven ze zomaar weken weg.’

  Landa: ‘In Egypte is een dictatuur. Moebarak, een klootzak maar dat hoor je mij niet zeggen, alleen maar denken, heeft de macht. De mensen onder hem oefenen ook macht uit. Sporters krijgen bij een olympisch succes geld. Zeggen ze. Maar de werkelijkheid is anders. Karam Gaber, de worstelaar, won goud in Athene. Hij zou een miljoen dollar en een huis krijgen.

  ‘Toen hij dat niet kreeg en naar de Verenigde Staten wilde emigreren, hebben ze hem bij de luchthaven opgepakt en in de gevangenis gegooid. Zonder enige discussie.

  ‘Wij zouden naar de Spelen gaan, maar tot één dag voor vertrek was dat onzeker. Ze willen macht over je uitoefenen. Straks na terugkeer gaan ze zeggen. Zoveel geld uitgegeven en zonder medaille terug.

  ‘Intussen doe ik vijf banen voor één salaris. Hoofdcoach, assistent, jeugdcoach, manager, administrateur. Zonder dat ze je extreem betalen.’

  Benner: ‘Op 1 oktober wil ik wel het echte boek opendoen over de Emiraten, hoe ze daar leven en doen. Maar ik moet mijn salaris nog ontvangen. En voor je het weet, kom je het land niet meer uit.’

  Landa: ‘Wij kunnen samen een boek schrijven over wat we meemaken. Dat zou er niet om liegen. Sportmensen zijn in deze landen zo anders. Een Egyptenaar wil niet verliezen. Dat hoort bij een sport als zwemmen. Als de ander je voorbij zwemt, dan verlies je. Maar ik heb het meegemaakt dat de zwemmer die achter raakt, stopt met zwemmen en niet aantikt. Heb ik niet verloren, zegt hij dan.’

  Benner: ‘De Arabische wereld is overal hetzelfde qua mentaliteit. Hij maakt het mee in Cairo, ik in Dubai. Het is corrupt. Liegen en bedriegen zijn hun voornaamste kwaliteiten. En als je je zwemmers discipline wilt bijbrengen, lukt dat niet. Aan alle dingen die zij fout doen, wordt geen consequentie verbonden. Nooit is er straf.’

  Landa: ‘Maar als je als buitenlandse vrouw Egypte wilt vertegenwoordigen als coach, moet je je haar zwart verven. Het overkwam een Russische collega van mij. Anders mocht ze niet naar de Spelen. Een schande.’

  http://www.volkskrant.nl/sport/article1054501.ece/Arabieren_denken_dat_medailles_te_koop_zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Leuk bericht van GeenStijl:

  Volkskrant tuint in 'Tante in Marokko'

  maxim.jpgLovende woorden van columnist Gijs Zandbergen vandaag in de Volkskrant. Gijs heeft een aantal afleveringen van 'Tante in Marokko' gezien en is van mening dat deze serie deel moet gaan uitmaken van het scholingsprogramma van de PVV. Waarom? Even uitleggen. 'Tante in Marokko' is een feelgood RVU-programma waarin presentator Maxim 'Rembo' Hartman rondhangt op een Spaanse moslimparkeerplaats, en daar Marokkaanse familie's interviewt. U raadt het al, de show is een en al vrolijkheid en blijdschap. Lekkere Marokkaanse hapjes, vrolijke verhalen over die malle Nederlandse gewoontes, vul de rest zelf maar in. Daarom is Gijs Zandbergen ook zo enthousiast. Hij wist niet dat de multiculturele samenleving zo gemoedelijk was! Welnu Gijs, je bent er ingeluisd. 'Tante in Marokko' is namelijk een HOAX. Rembo heeft het een paar weken geleden zelf verklapt bij tante Hanneke Groenteman in NPS Kunststof: "Het is een feelgood programma. Ik word wel een beetje miselijk van al die positieve en die lieve aardige mensen. Want de teringlijers en etterbakjes en de vervelende mensen die komen niet op tv. Het is politiek correct.". Inderdaad, nep dus. Let ook even op het sprekende voorbeeld in dit audiofragment. Laat die PVV-cursus maar zitten. Welkom in de echte wereld Gijs. This is tv man!
  Mutsaerts


  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/08/volkskrant_trapt_in_tante_in_m.html

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Serbia: Book withdrawn for being insult to Muslims

  Belgrade, 18 August (AKI) - The Islamic Community in Serbia said on Monday it was not satisfied with the withdrawal of Sherry Jones’ novel, The Jewel of Medina, from the country's bookshops.

  Referring to the book released by Belgrade publisher Beobuk three weeks ago, the organisation's leader Muamer Zukorlic said it was "offensive to Muslims" and demanded all of the published copies be handed in.

  He also called for director Aleksandar Jasic to repent for what he had done.

  After an initial complaint from the Islamic community, Jasic apologised saying the company "had no intention of insulting Muslims in Serbia" and announced the book would not be available in any bookstore in the country.

  But Zukorlic said on Monday that this was not enough.

  "Jasic needs to sincerely repent because of the incident he caused," Zukorlic said.

  Zukorlic has already compared The Jewel of Medina with the Mohammed cartoon controversy in Denmark.

  The Danish cartoons, deemed offensive to Islam, led to worldwide protests when they were first printed in September 2005.

  "Obviously someone wishes to join the ranks of those who produced the cartoons in Denmark several years ago and it is an insult to all Muslims of the world, especially for us here in Serbia," said Mufti Zukorlic.

  The book was due to have a world premier in Serbia, since its US publisher decided against selling the book fearing the reaction of radical Muslims.

  Jasic explained that Macedonia, Croatia, Spain and France had also bought the rights for the book.

  The novel is a love story about the life of Aisha, the seventh wife of the Islam prophet Mohammed, and follows her life from her betrothal to the prophet when she was six-years-old.

  According to the novel, Aisha was Mohammed’s favourite wife and he died in her arms.

  http://www.adnkronos.com/AKI/English/Religion/?id=1.0.2419224932

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Vijf vrouwen levend begraven.

  15 augustus 2008

  A Statement by the Asian Human Rights Commission

  PAKISTAN: Bodies of the five women buried alive desecrated by the wild animals

  The human remains of the five women who were buried alive in Balochistan province have been desecrated by the wild animals and the provincial government has done nothing to provide a decent burial for these victims of honour killings. The provincial government, through its home secretary, has denied the incident reported in the Asian Human Rights Commission’s Urgent Appeal, PAKISTAN: Five women buried alive, allegedly by the brother of a minister which may be seen at: http://www.ahrchk.net/ua/mainfile.p.... The provincial government instead reported that three women were killed by unknown tribal men. However, the secretary of home affairs has not clarified in his statement as to how the women in question were killed, the whereabouts of their graves, who their relatives are and why a case of murder has not been filed by the victim’s family. Furthermore they have not explained as to why the police have not taken any action since July 18, the date of the incident. In fact, the secretary was completely silent on the incident until the issuance of the AHRC’s Urgent Appeal. In fact, the authorities have spent more time and effort in trying to identify those who provided the information of murders than they have in trying to identify the murderers.

  The police officers of the Jafferabad district, Balochistan have not been taken to task for failing to investigate this horrendous crime, nor for their gross and criminal negligence in not arresting the culprits. They have not even taken the time to visit the area reported to the site of the murders.

  The alleged perpetrator, Mr. Abdul Sattar Umrani, is the younger brother of the provincial minister for housing and construction and is moving about freely. He is pressurizing the activists of the opposition parties of the district to name those persons who provided the initial information of the incident to the AHRC.

  Eye witnesses have reported that wild animals, including dogs are desecrating the bodies which have been partially uncovered. Villagers in the area are carrying out the grim task of collecting body parts and reburying them in the same area. The victims were two ladies and three young women between the ages of 16 and 18 whose only crime was wanting to marry the husbands of their choice.

  The governments of Pakistan and Balochistan province appear to have no interested in solving this case and are simply relying on information provided by the local government officials who are protecting tribal and political leaders. The people of the area are being terrorized by these powerful tribal leaders who use the police as their personal thugs. According to media reports the women of the district are so scared that, after this incident, many families are refusing to send their girls to school.

  It is the duty of the governments, both at federal and provincial levels, to provide protection to every citizen, particularly women from the tribal and inhuman customs against the fragile sections of the population. The government should start an enquiry into this incident in which five women were brutally buried alive. If nothing is done to bring the perpetrators to justice, honour killings, forced marriages and violence against women will become norms of the society and the powerful groups will unleash their atrocities on weakest sections of the society.

  Prime Minister Syed Yousaf Raza Gillani should take a personal interest in this case and ensure that action is taken against the perpetrators, whether they are from his own party or ministers of his provincial government. The police officers who have failed to take action to investigate and arrest the perpetrators should be investigated and disciplinary action taken against them. As an initial and immediate action they should be transferred so that independent investigators may make an impartial inquiry. The government must immediately recover the bodies, conduct autopsies and DNA tests. The government should also search for the whereabouts of the family members of the unfortunate women who have left the area because of intimidation and threats from the perpetrators. And finally, the government must afford these poor unfortunate women a decent burial.

  It is shameful that the government of a Muslim country allows body parts to be desecrated and lay scattered by the roadside without taking action. It is also very depressing to note that the provincial government of Balochistan is denying the incident in order to protect one of its cabinet members.
  AHRC
  * About AHRC: The Asian Human Rights Commission is a regional non-governmental organisation monitoring and lobbying human rights issues in Asia. The Hong Kong-based group was founded in 1984.

  http://www.europe-solidaire.org/spip.php?article11141

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Aanvulling bericht 5 vrouwen levend begraven:

  According to the information received, five women were Ms. Fatima, wife of Umeed Ali Umrani, Jannat Bibi, wife of Qaiser Khan, Fauzia, daughter of Ata Mohammad Umrani, and two other girls, aged between 16 to 18 years. They were at the house of Mr. Chandio at Baba Kot village and to leave for a civil court at Usta Mohammad, district Jafarabad, so that three of the girls could marry the men of their choice. Their decision to have marriage in court was the result of several days of discussions with the elders of the tribe who refused them permission to marry. The names of two younger girls were not ascertained because of strong control of tribal leaders in the area.

  As the news of their plans leaked out, Mr. Abdul Sattar Umrani, a brother of the minister, came with more than six persons and abducted them at gun points. They were taken in a Land Cruiser jeep, bearing a registration number plate of the Balochistan government, to another remote area, Nau Abadi, in the vicinity of Baba Kot. After reaching the deserted area of Nau Abadi, Abdul Sattar Umrani and his six companions took the three younger women out of the jeep and beat them before allegedly opening fire with their guns. The girls were seriously injured but were still alive at that moment. Sattar Umrani and his accomplices hurled them into a wide ditch and covered them with earth and stones. The two older women were an aunt of Fauzia and the other, the mother of one minor. When they protested and tried to stop the burial of the minors that were plainly alive, the attackers were so angry that they also pushed them into the ditch and buried all alive. After completing the burial, they fired several shots into to the air so that no one would come close.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Belangwekkende tekst van Afshin Ellian in Elsevier:

  Cruciale denkfout in islambenadering

  vrijdag 22 augustus 2008 08:46


  In het verleden twijfelden de prominente islamologen niet aan het inherente politieke karakter van de islam. Sinds enkele jaren werd hier en daar wel de vraag gesteld naar de relatie tussen islam en politiek.

  De hervormingsgezinde beweging van oud-president Khatami (Iran) werd als Iraanse lente gepresenteerd. Overigens werd dit niet door Khatami zelf, maar door westerlingen voorgesteld. En dat komt door onverzadigbare dorst naar de gematigde islam in het Westen. In Frankrijk waren zelfs islamologen die dachten dat Khatami de scheiding tussen de islam en politiek wil invoeren.

  Verkeerde stelling
  De Franse islamoloog, Olivier Roy was in zijn boek ‘De globalisering van islam’(2003) van mening dat er bij de fundamentalistische bewegingen, zoals in Iran, sprake is van de nationalisering van politiek. Met nationalisering bedoelt hij de loskoppeling van de politieke machtsuitoefening van haar ideologische islamitische grondslag. De nationalisering gaat volgens Roy gepaard met het streven naar politieke openingen. Dit was een verkeerde stelling.

  Zijn grote voorbeeld, het islamitische Iran, is door de jaren heen niet opener geworden. En ook toont Iran in alle gebieden van de machtsuitoefening meer dan ooit verbondenheid met zijn islamitische ideologische grondslag. Roy wil niet graag herinnerd worden aan dit soort zaken.

  Waarom maakt Roy zo’n verkeerde analyse? Omdat hij en zijn geestverwanten zich hebben overgegeven aan de politieke correctheid, baseren ze hun analyse op wenselijkheid en niet op wetenschappelijkheid. En dit loont: je wordt veelvoudig als godheid door kranten geciteerd; je bent een graag geziene gast in de congressen en de staten willen graag door je worden geadviseerd. Daarentegen wilde men niet luisteren naar een kritische objectieve analyse. Roy voldeed aan die onverzadigbare dorst naar een goede islam.

  Cruciale passage
  In een interview met de Iraanse website Tabnak sprak Khatami over de relatie tussen politiek en islam. Hem werd de volgende vraag gesteld: wat is het verschil tussen de christelijke en islamitische versie van democratie met de religieuze democratie?

  Het antwoord van Khatami moet door de Europese politici niet gauw worden vergeten. Wat mij betreft, zijn ze verplicht om deze passage te onthouden: ‘Ik weet niet wat u bedoelt met de democratie van moslims en de democratie van christenen. Christendom, sinds haar ontstaan tot nu toe, liet zich niet in met het politieke en sociale leven. Een paar keer gebeurde dit in de geschiedenis bij wijze van uitzondering. Hoewel er nu moderne politieke bewegingen en verenigingen zijn die zich op een of andere manier verbonden voelen met het christendom. Maar de islam, sinds zijn oprichting, claimde de staat. En de profeet Mohammed zelf richtte een politiek regime op.’

  'Gewone profeet'
  Khatami kijkt neer, zoals alle andere islamisten, op christendom vanwege het feit dat Christus geen enkele vorm van een politiek regime tot stand heeft gebracht. Daardoor is Christus een gewone en niet een superprofeet als Mohammed. De islam claimt zijn superioriteit niet vanwege de ontdekking van het monotheïsme. De islam erkent de gemeenschap der profeten zoals Mozes of Christus. De islam claimt de superioriteit vanwege de superioriteit van het politieke regime en de moraal die Mohammed heeft voorgebracht. Dit is precis de kern van het probleem.

  De Europese strijd en kritiek tegen en op het politiek christendom in de Middeleeuwen, leidde niet tot een kritiek op en strijd over het wezen van het christendom namelijk Christus zelf. Hij was namelijk een apolitieke figuur. Daarentegen leidt de strijd en de kritiek tegen en op de politieke islam tot een kritiek op en strijd over het wezen van de islam, namelijk de profeet Mohammed.

  Hij en niet Khatami, Khomeini of Bin Laden, is de oprichter van de politieke islam. Dit maakt alles extra pijnlijk en gevaarlijk. Europese politici willen dit namelijk vermijden. Het onvermijdelijke is niet te mijden. Dit was precies de boodschap van Paus Benedictus XVI in zijn lezing in Regensburg die ik morgen zal bespreken.

  Afshin Ellian

  Bron: http://www.elsevier.nl/web/Afshin-Ellian.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Kom snel, een boze moslim op tv!Nausicaa Marbe, 28-08-2008

  geen hand meer, want daar krioelt het van de geslachtsorganen.’  Die ziet ze vliegen, denk je dan, voortaan de balkondeuren goed dichthouden. Maar omdat we allen jarenlang opgevoed zijn door Marcel van Dam, komt het besef: zo iemand mág je niet opgeven. Dat zou een verschrikkelijk verlies zijn voor de samenleving. Een deuk in ons vertrouwen in de mens.

  Dus bel je aan en informeer je omzichtig, na zo’n respectvolle buiging die de Amsterdamse burgervader aanbeveelt, of hij soms hulp belieft. Is er een zorgzame verwant die wil inspringen? Anders kan de buurt hem misschien zachtjes richting huisarts dirigeren. Medicijnen helpen weleens.

  Het laatste wat je verwacht is dat zo’n gekwelde kamerbreed op televisie verschijnt, uitgedost als salafistisch strijder. Daar mag hij helemaal los gaan, met gebalde vuisten; niemand grijpt in. Ach ja, kijkcijfers. Zo iemand wordt niet uitgenodigd omdat hij wat zinnigs te melden heeft of omdat hij de stem van de islamitische gemeenschap is. Wat telt is dat hij niet moeders mooiste is, nors kijkt en agressief wordt als je hem tegenspreekt. Een pratende Bokito – altijd prijs.

  Sjeffe duiver

  Gierende hilariteit bij Knevel & Van den Brink afgelopen dinsdag toen de grofgebekte handweigeraar Mohammed Enait, door de gemeente Rotterdam geweigerd voor een baan, hakkelend wartaal uitsloeg. Voer voor taalkundigen. Met ‘de maatschappij in een bipolaire conceptualisatie indelen’, bedoelt hij waarschijnlijk ‘polarisatie’. Een boek schrijven wordt bij hem: ‘Ik heb een sjeffe duiver uitgescheiden’. Een meesterwerk, hij zegt het.

  Je zult maar een níet smetvrezige moslim zijn en zo’n vuurspuwende zeloot namens jou zien optreden. Iedereen was erg happy, bij de EO. Enait mocht oproepen tot een strijd tegen ‘het witte machtsdenken’, het gereformeerde gastduo glunderde bij zulke ‘spraakmakende’ televisie zonder inspanning.

  En Rita Verdonk beloofde een wet die handen schudden verplicht stelt. Brood en spelen zijn van alle tijden. Vroeger waren dat gladiatoren, nu is bekvechterij met opgefokte moslimfundamentalisten hét kijkbuisvermaak.

  Hoeveel onaangepastheid kan een samenleving aan?
  Serieus gesprek

  Arm integratiedebat. Waar zie je in televisieland nog een rustig en serieus gesprek over controversiële multiculturele onderwerpen, gevoerd door niet-freaks?

  Tenslotte stemt die handweigering van Enait en consorten wel tot nadenken: hoeveel onaangepastheid kan een samenleving aan? Je kunt daar heel chic over doen en het onderwerp wegzetten als een futiele preoccupatie van mensen die zich niet willen aanpassen aan andere culturen. Een non-onderwerp, zogezegd.

  Maar dat is een lui standpunt. Zolang handweigeraars instanties voor de rechter slepen en sympathieke omgangsvormen onderwerp van juridische strijd zijn, is er iets grondig mis. De een geeft de ander een hand, da’s alles. Het gaat níet om een por in andermans achterwerk, ik zeg ‘t er maar bij. Niets rechtvaardigt die idiote, ‘principiële’ afkeer.

  Permanent ontvlambaar

  Job Cohen denkt daar anders over. Ostentatief nam hij het begin dit jaar in de media op voor zijn protegé: een handweigerende Amsterdamse gezinscoach. Andere begroetingen zijn ook respectvol, doceerde hij daarbij. Dat zal best, maar daar gaat het niet om. Het is juist de weigering die onkies is. In alles is zij een afwijzing van onze samenleving.

  Je moet alle nuances negeren om, zoals Cohen, te stellen dat dit wangedrag respectvol voor vrouwen is. Een man die een vrouw niet aanraakt omdat hij opwinding wil voorkomen, koestert een beroerd mensbeeld. Permanent ontvlambaar zouden we zijn.

  Zulks mag niet van het opperwezen van dienst. Gelijk kinderen kunnen we ons niet beheersen. Met als dieptepunt der bouwvallige schepping de vrouw: te zwak, te dom, te emotioneel. Het is de man die haar dient te beteugelen: door haar niet aan te raken, haar uit dezelfde ruimte te verbannen, uit zijn werksfeer én vrije tijd.

  Erogene zones

  Handweigering is het topje van de ijsberg. Alleen naïevelingen zijn blind voor de vrouwonvriendelijke en discriminatoire context waarin zo’n handweigering thuishoort.

  Gelukkig zijn ze niet gek bij de gemeente Rotterdam. Terecht stelde de rechter ze in het gelijk om Enait te weren als ambtenaar op de afdeling Sociale Zaken. Stel je hem daar voor: in parate stand om - zoals hij bij Verdonk deed - zijn vrouwelijke collega’s en klanten over hun ‘negen erogene zones’ te onderwijzen.

  Op die afdeling had hij zich bezig moeten houden met uitkeringen en inburgeringbeleid. Zou zo’n anti-westerse salafist daar zinnig werk doen? Jawel, oordeelde de Commissie Gelijke Behandeling, in haar onwaarschijnlijke wijsheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Zelfs islamitsche poppen zaaien haat.

  'Islampop zaait haat'
  Een pop van producent Fisher Price is uit de handel genomen nadat
  woedende ouders klaagden over de islamitische propaganda die er uit komt.
  Mea Williams schrok toen ze op de achterbank van de auto de pop hoorde praten.
  "Ik dacht, hoor ik dat nou goed? De islam is het licht, de islam is
  het licht, zegt het. En "Satan is de koning."

  "Ze zien er schattig uit maar dit is geen normale en lieve boodschap
  voor een pop", aldus Williams.

  De 'Little Mommy' is door de hele Verenigde Staten te koop. Het ligt
  al maanden in de schappen.


  Telegraaf 10-10-2008

  BeantwoordenVerwijderen
 40. how do you take the sim card out of an iphone??? i dropped my iphone in water and im pretty sure its broken i feel like crying this thing was a gift and i just cant stand to loose it anything will help me right now i just wanna know how to take the sim card out and how to fix my iphone thanks  ________________
  [url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Unglaublich! Sowas hätte ich gar nicht für denkbar gehalten

  BeantwoordenVerwijderen