Kloofje

Arabist_jansen
Zendelingen en propagandisten voor de islam proberen het voor christenen makkelijker te maken om tot de islam toe te treden door hen wijs te maken dat die overgang maar zo’n klein stapje is.
In de discussie wordt dan liever niet betrokken dat hetzelfde stapje in omgekeerde richting te zetten, van de islam naar het christendom, volgens de leer van de islam een misdaad is waar de doodstraf op staat.

Propagandisten voor de ideologie van het multiculturalisme proberen de autochtone bewoners van Europa wijs te maken dat het met de integratie van die nieuwe migranten wel goed zal aflopen: het is immers maar een klein stapje, van de islamitische cultuur naar de westerse.

In de discussie wordt dan maar liever niet betrokken dat hetzelfde stapje in de omgekeerde richting, een Nederlandse gymnasiaste die in Afghanistan wordt gedropt, als onmenselijk en tegen de wet wordt beschouwd door de vrienden van het multiculturalisme.

Gaat het bij de tegenstellingen tussen West en Oost nu om een kloof of om een kloofje?

HansJansen

10 opmerkingen:

 1. U bent een scherp waarnemer meneer Jansen, uiteindelijk zal de multicultureel islamiseren, de makkelijke weg naar "vrede".
  Slap tuig zou ik zeggen, mag wel een beetje platvloers, het gaat namelijk om mijn vrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maak er maar een grote kloof van die pas kan worden overbrugd wanneer er sprake is van volledige emancipatie van het individu, ook als dat ten nadele is van de geloofsdwang in de islam. Zolang dat niet het geval is, is die kloof een groot gevaar, waarin Europa en alle vrijheden zullen verdrinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De multiculturalisten hebben hun eigen cultuur verloren, vandaar dat zij dwepen met exotische culturen. Het enige wat hen nog met de westerse cultuur verbindt is de westerse nieuwlichterij de westerse cultuur af te wijzen, in kwaad daglicht te stellen en het nadeel van de twijfel te geven.

  Opmerkelijk dat de multi-culti's in een onderbewuste nog iets hebben sluimeren dat zij niet direct zullen uitspreken. Neem die bekakte D'66 minister die het had over een sigaret opsteken in een munitiedepot of Femke Halsema die wanneer zijn ermee geconfronteerd wordt het stenigen van overspeligen ineens geen goed idee vindt. De multi-culti's zijn niet erg consequent. Vooral sinds de Rusdhie-affaire, toen er tijdens demonstraties van moslims - ook in Nederland - de meest vreselijke dingen werden geroepen die een Europese christen nooit zonder extreme verontwaardiging bij links geroepen had kunnen hebben vielen mij de schellen van de ogen. Die zogenaamde liefde voor exotische volkeren is enkel het uitventen van de vermeende eigen morele superioriteit. Op ethisch vlak nemen de linksen al die prachtvolken uit den vreemde helemaal niet serieus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartelijk dank voor uw bijdrage mijnheer Jansen, ik waardeer dit zeer.
  Het lijkt datt alles wat gaande is n Europa en met het eeuwige conflict Palestina versus Israel al besloten was in 1975 door : De Resolutie van Straatsburg. Voor de nieuwsgierigen een volgende link:
  http://eurabie.punt.nl/?id=396909&r=1&tbl_archief of Google gewoon en kijk wat dit opleverd. Gevolg van deze Resolutie is onze huidige multiculti en problemen met Islam in onze westerse Samenleving en wat in Israel gaande is ( of in stand gehouden word moet ik eigenlijk zeggen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geloof . Ja mensen het gaat altijd weer om het geloof , ik geloofde in sinterklaas . Velen geloven uit angst voor de dood . De voorstelling is onveranderlijk een Hij van enigszins gevorderde leeftijd met een baard gezeten op een schitterende troon of zich in zijn lab bevindende waar vervolgens met toverstokjes en uit hoge hoeden allerlei schepselen geschapen worden . Het is eigenlijk ondoenlijk te discussiëren met de gelovige , hij/zij is zo overtuigt van deze hersenspinsels dat het verspilde moeite is . Feitelijk heb je de kloof tussen ratio en wetenschap enerzijds en het "geloof" waarvoor het meet en weeg proces van generlei waarde is anderzijds . Het gaat er eigenlijk alleen maar om wie gaat er winnen . Zoals iedereen wel weet is blind geloof altijd het einde van evolutie , ratio en wetenschap . Het meest kenmerkende van de abrahamistische geloven (jodendom , christendom en mohammedanendom) is dat zij er toe over gegaan zijn God te presenteren als een menselijke karikatuur . Het is het bekleden van dat wat zonder karakteristieken is . Het omlaag halen denigreren en degraderen van god tot een menselijk ego met al zijn tekortkomingen . God zegt dit of dat , God doet dit of dat etc. Persoonlijk vind ik het hindoeïsme en boeddhisme in zijn diepste kern veel geloofwaardiger . Vandaag las ik een verhaal over een turkse leraar die een ongelofelijke rel veroorzaakt door op een school een vraag van een leerling te beantwoorden over de evolutieleer van Charles Darwin , natuurlijk ten strengste verboden in het seculiere turkije . Kijk dat is nou een kloof , de westerse wetenschap tegenover achste eeuws bijgeloof. Al die dames met die hoofddoekjes "geloven " helemaal niet in wetenschap en die zullen later hun kindertjes met dezelfde waan opvoeden van een Allah die je na je dood als je stout bent geweest naar de hel op een stapel droog brandhout in de fik steekt of als je braaf bent je mag verblijven in tuinen waarin rivieren stromen . Ja het is allemaal geloof , iedereen mag het geloven we hebben godsdienstvrijheid in de grondwet staan .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je vraagt je toch elke keer weer af waar dat link(s)e volk dat zelfdestructieve vandaan haalt....

  Misschien is het toch echt een probleem dat iedereen kan studeren.

  Voornamelijk de families die niet in staat zijn zelf geld te verdienen (zeg maar 0 ondernemingslust), maar toevallig goed sociaal psycho of socioloog geleerd hebben en stiekum andere mensen in de shit helpen. Piano spelen en daardoor hoog op de sociale trapeze met een enorm vangnet terecht komen....

  Decadentie is van allen tijden, maar deze idioten dienen tegen zich zelf in bescherming te worden genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeer goed, zeer goed. Midden in de roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoals ik laatst ergens las: al duizend jaar heeft de islam wortel geschoten in India, en nog steeds is ze daar niet geintegreerd of geassimileerd.
  Hoe en waarom denkt Europa dit anders te kunnen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ecceuomo,

  Spijker op de kop. PC MC is heimelijk superioriteitsdenken, zoals dat vroeger onder "ethische" koloniale bestuurders voorkwam: mensen onder elkaar (de rivaliserende - en te "verheffen" - subcultuurtjes) en wij bovenaan.

  Het vervelende is, dat het gebruik maakt van gedachtegoed dat al vele eeuwen ligt verankerd in de Westerse cultuur, lees Montaigne maar eens.

  grt,
  Sag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. MultiCulturalisme kan welbeschouwd als uitventen van de eigen veronderstelde Gutmenschlichkeit beschouwd worden. Gisteren kwam PvdA's Frans Timmermans weer prominent in beeld over Egypte. Hij presteerde het zelfs zijn klimaatissue bij de plaatsvindende straatrellen te halen. Ik vraag me werkelijk af waarom de publieke omroep de mening van deze man niet gewoon verruilen voor een mening van iemand op straat. Daaraan kan evenveel, zo niet meer waarde worden gehecht opdat de mening van de straat nog iets eerlijks heeft.

  BeantwoordenVerwijderen