Koran 2:99


'Wij hebben toch duidelijke tekenen naar jou neergezonden. Alleen de verdorvenen geloven er niet in.'(Koran 2:99)

Mohammed woonde in Mekka, een stad op het kruispunt van belangrijjke handelsroutes naar het noorden (Syrië en Mesopotamië, dat nu Irak heet) en naar het zuiden (Jemen en Ethiopië). Handel was dus een belangrijke bron van inkomsten voor de Mekkanen. Een andere belangrijke bron van inkomsten werd gevormd door de heilige plaatsen van de Arabische godsdiensten, waarvan het centrale heiligdom, de Kaäba, ook in Mekka was gesitueerd. Jaarlijks werd er een jaarmarkt en een bedevaart van bedoeïenen uit heel Arabië in en bij Mekka gehouden. Zodoende bestond er een rijke klasse die er, volgens de islamitische bronnen, een verdorven en corrupte levensstijl op na hield en een grote groep armen en slaven die nauwelijks kon overleven. De oorspronkelijke missie van Mohammed was de Mekkanen ervan te overtuigen hun vele goden en godinnen op te geven en hun verdorven gedrag te hervormen, door de ware God te aanbidden.

6 opmerkingen:

 1. "de ware god te aanbidden."

  De ware god (vrede zij met hem) die ik zelf in mijn epileptische trances heb verzonnen.

  Tot heil van gelovigen en het verderf van de ongelovigen.

  Het is wel 1400 jaar geleden. Einsteins theorieën zijn pas 100 jaar oud en worden door sommige wetenschappers nu al in twijfel getrokken.
  Dat is het verschil tussen verstenend geloof en levende wetenschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Martien Pennings3 januari 2011 om 17:13

  Wat is de bedoeling van dat tekstje van Nahed Selim?
  Om te laten zien dat de islam best wel uit nette morele impulsen ontstond?
  Maar ik meen te weten dat de corrupte en misdadige rovers- en
  huichelaars-mentaliteit nu juist in en door de islam geïnstitutionaliseerd is geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, daar is nog het een en ander op aan te merken. In Mecca had men bedacht dat het wel handig zou zijn om voor èlke dag van het jaar een àndere god te hebben. Dan konden op elke dag van het jaar de gelovigen van die ene god op bedevaart komen. Elke dag een andere god. En elke dag nieuwe gelovigen. Dan heb je één plein dat elke dag gebruikt kan worden, dan zijn alle dagen van het jaar alle hotels vol en dan stomen de revenuen elke dag naar de uitbaters van dat pantheon.

  De ka'aba was een gouden idee. Elke dag de drukte van het Sint Pietersplein in Rome met Pasen. Geniaal! En de hoeveelheid geld die naar Mecca stoomde was relatief nog groter dan wat tegenwoordig aan over blijft. Nu kan men vliegen, toen was men maanden onder weg. En bleef men weken in het hotel om uit te rusten.

  De Ka'aba is bijna al zijn afgodsbeelden kwijt, alleen de steen van Hagar (de slavin van Abraham) is er nog, en het befaamde matras van de tempel hoeren ligt er nog. Het idee om na de overname van deze toeristische trekpleister vervolgens alle andere goden weg te doen om er slechts één over te houden was weer een gouden idee. Per jaar levert het minimaal twee miljard aan omzet op. De toeristen bijven toch wel komen.

  Tot slot is het een hardnekkig misverstand dat men in Mecca de enige ware God aanbidt, men aanbidt Allah en niet God. En ider kind weet dat Allah en God niets met elkaar gemeen hebben. De een is niet de ander en de ander is niet de een.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. godsdienst wordt misbruikt.
  Blijkt maar weer eens

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag me af of ze ook koran 9:28 of 9:29 op haar "scheurkalender" heeft staan . Zo zijn er honderden versjes in de koran waar de "verdorvenen" helemaal niet gelukkig van worden . Vertel ze maar niet aan de "verdorvenen" want ze slapen net zo lekker . Deze mevrouw zou met haar "scheurkalender" in Iran ,Saoedi-arabie , pakistan etc. opgehangen worden aan de hoogste boom in de buurt .Hoe stelt U zich dat voor mevrouw , elke dag scheurt u van uw scheurkalender een nieuw versje , en wat te doen met het blaadje . Bij het oude papier? Een propje van maken? Indien de scheurkalender op het toilet hangt meespoelen het riool in ? Wat is er met u aan de hand ?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. correctie op bericht 2:99 . "door de heilige plaatsen van arabische godsdiensten " moet zijn . Door de verdorven (heidense) plaatsen van de arabische heidenen (verdorvenen). "het centrale heiligdom" moet zijn . het centrum van de afgodendienst de Kaaba , een gebouw vol met afgodsbeelden. "een bedevaart" moet zijn . een jaarlijks bezoekje van de heidenen of te wel de verdorvenen aan het centrum van de afgodendienst in Mekka , vooral bedoelt om de zakken te vullen van belanghebbenden . mevrouw we hebben het over de tijd VOOR mohammed .

  BeantwoordenVerwijderen