Wat betekent islam?


Islam is de naam die de jongste van de drie monotheïstische godsdiensten heeft gekozen voor zichzelf en betekent letterlijk 'onderwerping' of 'overgave'. Veel moslims zeggen dat het 'vrede' betekent, wat in het Arabisch 'salaam' is. Hoewel het woord vrede ook aan dezelfde woordstam is ontleend, zijn de meeste moslimgeleerden het erover eens dat 'onderwerping' of 'overgave' de juiste vertaling is. In vroege westerse geschriften over de islam werden moslims meestal mohammedanen genoemd, de volgelingen van Mohammed. Moslims zelf maken bezwaar tegen deze benaming omdat het klinkt alsof Mohammed hun God zou zijn, terwijl ze hem eerder zien als de boodschapper van God. In vele Koranteksten wordt de religie 'De Islam' genoemd en deze is ontstaan in de zevende eeuw op het Arabische schiereiland, een gebied dat even groot is als India, Pakistan en Bangladesh samen en voornamelijk bestaat uit woestijn. Ook in de tijd van Mohammed was dit gebied erg dunbevolkt.

14 opmerkingen:

 1. Ik vind het een goed idee om weer te gaan spreken van mohammedanen en mohammedanisme. In mijn jeugd waren deze termen voor moslims en islam heel normaal. Door de invloed van de politieke correctheid zijn de termen 'mohammedanen' en 'mohammedanisme' verdwenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat de Islam is wordt natuurlijk op de meest duidelijke manier uit de doeken gedaan door de zogenaamde islamitische conferentie waar zich alle landen die in meerderheid of bijna helemaal islamitisch zijn hebben aangesloten.

  DE ISLAM staat voor de Universele Islamitische Verklaring van de Rechten van de Mens. Totaal 25 artikelen .

  art. 24 . ALLE RECHTEN EN VRIJHEDEN GENOEMD IN DE VERKLARING ZIJN ONDERGESCHIKT AAN DE ISLAMITISCHE SHARIA ....

  art.25 . DE ISLAMITISCHE SHARIA IS DE ENIGE REFERENTIEBRON TER UITLEG EN VERDUIDELIJKING
  VAN ALLE ARTIKELEN VAN DEZE VERKLARING ....

  Hopende enige uitleg betreffende de islam te hebben gegeven groet ik U .
  Mag ik U er verder nog op wijzen dat het meest eervolle voor een moslim man het zo exact mogelijk navolgen van Het Grote Voorbeeld is en gelooft U mij maar dat zou voor velen vooral de kafir (een woord dat zelfs de minister van buitenlandse zaken van Turkije in zijn mond durft te nemen ) bijzonder onaangenaam zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fout! De islam is niet de jongste van de monotheïstische religies, het jongste is het Mormoonse geloof.

  Fout! De verering door de moslims van Mohammed maakt dat de term Mohammedaan een betere omschrijving is dan islam. Onderwerping heeft niets met vrede te maken, net zo min als onderdanigheid iets met liefde te maken heeft. Door SM liefde te noemen gaat men voorbij aan de essentie dat SM onderdrukking is. Net als de islam ook onderdrukking is. Dat de islam niets met vrede op heeft is wel duidelijk als men kijkt hoeveel oorlogen er op dit moment gevoerd worden met moslims in de hoofdrol.

  Fout na fout maakt Nahed Selim. Steeds weer komen er halve waarheden en kruiperige meninkjes doorgesijpeld in haar stukjes. De islam moet het hebben van de knoet, de vuist en het zwaard. De islam is bedacht door Mohammed om mensen te onderdrukken en tot slaat te maken. De islam is geen geloof, de islam is de ere-dienst waarbij in elke gebed tien keer voor Mohammed gebeden wordt. Dit moet toch een keer opvallen dat Allah en Mohammed verwisseld kunnen worden, als de moslim spreekt over de koran zegt hij "Allah heeft gezegd!" terwijl het alleen maar die profeet Mohammed is geweest die gesproken heeft, want Allah kan niet spreken, hij heeft alleen gesproken tegen Mohammed via de influisteringen van de engel Gabriël! (net alsof die niets beters te doen heeft) Maar steeds weer is de enige referentie dat wat Mohammed verteld, nooit is er ook maar het geringste bewijs gevonden.

  Fout geloof! Fout gedrag! Men krijgt de trekken nog wel eens thuis. Er komt een tijd dat men moet onderkennen dat men fout heeft gehandeld door niet op te treden tegen allen die de islam volgen. Het vereren en aanbidden en goedpraten van alles wat de profeet Mohammed heeft gedaan en gezegd is fout. De islam en het mohammedanisme is verachtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij hebt echt geen balle verstand van de Islam. Jij lult maar raak voor een knaak zonder enige kennis. Het is duidelijk dat jij enkel drijft op hersenloze vooroordelen roddels en haat. Goeie combinatie. Maar wij maken ons niet druk hoor om kafirs zoals jij. Want wanneer jij straks brandt in de Hel, dan horen we jou nog wel.

   Verwijderen
  2. Jij hebt echt geen balle verstand van de Islam. Jij lult maar raak voor een knaak, zonder enige kennis blijkt wel. Het is duidelijk dat jij drijft op hersenloze vooroordelen, roddels en haat. Goeie combinatie. Maar wij maken ons niet druk hoor om kafirs zoals jij. Want wanneer jij straks brandt in de Hel, dan horen we je nog wel.

   Verwijderen
  3. Jij hebt echt geen balle verstand van de Islam. Jij lult maar raak voor een knaak, zonder enige kennis blijkt wel. Het is duidelijk dat jij drijft op hersenloze vooroordelen, roddels en haat. Goeie combinatie. Maar wij maken ons niet druk hoor om kafirs zoals jij. Want wanneer jij straks brandt in de Hel, dan horen we je nog wel.

   Verwijderen
 4. zoals ik een stuk van bovengenoemde tekst heb gelezen kan ik maar een dingen schrijfen.

  allah (God) heeft vele profeten heen gezonden die indirect met islam zijn verbonden, maar allah heeft vier profeten zijn boodschap geven om dit onder mensen te verspreiden. Dit zijn profeten David, Mozes, Jeses,Ahmed (Mohammed).

  en alle andere tellen hierin niet mee.
  boedisme, hindoeisme, Mormoonse an alle andere geloven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jezus? wie is jezus voor jullie dat, jezus is tog zoon van maria.

   Verwijderen
 5. Jij hebt echt geen balle verstand van de Islam. Jij lult maar raak voor een knaak, zonder enige kennis blijkt wel. Het is duidelijk dat jij drijft op hersenloze vooroordelen, roddels en haat. Goeie combinatie. Maar wij maken ons niet druk hoor om kafirs zoals jij. Want wanneer jij straks brandt in de Hel, dan horen we je nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet opgemerkt in het nederlandse taalgebied verscheen in 1963 een studie van de populaire schrijver Ludwig Ferdinand Clauss, Die Weltstunde des Islams.
  Hierin vertelt hij over zijn vriendschap met bedoeïnen in Jordanië.
  Het duitse bedrijfsleven benaderde hem opdat hij middelen vondt om de islam uit te schakelen, omdat de islam de modernizering in de weg zou staan.
  Vermakelijk is zijn verslag van het bezoek van de president van Senegal, Leopold Senghor aan de universiteit van Frankfort waar hij een lezing hield over La Négritude destijd populair in linkse kring.
  Leopold Senghor was een neger, dus hij mocht zeggen dat negers volstrekt verschillend zijn van blanken.
  Pikante bijzonderheid:
  Ludwig Ferdinand Clauss ontving posthuum de Yad Vashim prijs omdat hij Joden het leven redde.
  Typerend voor Nederland vertaalde men nimmer zijn boek.
  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inhoud van ISLAM = Surrender = Overgave
  Submission = Onderwerping
  Obedience = Gehoorzaamheid
  Sincerity = Oprechtheid
  Peace = Vrede
  Basis van een Moslim :
  1. Sahada = Getuigenis afleggen
  2. Salat = 5 keer biden per dag
  3. Zakat = Aalmoes voor armen
  4. Ramadan = Maand vasten
  5. Haij = Bedevaart naar mekka
  Een moslim moet geloven :
  1. In Allah
  2. In de engelen
  3. In de heilige boeken
  4. In de profeten
  5. In de dag des ordeels
  6. In het lot van de machtige allah

  BeantwoordenVerwijderen