Een historicus moet wegens denigrerende opmerkingen over de islam voor de rechtbank verschijnen,..

”Het moderne islamisme is een radicale ideologie” 

Een historicus moet wegens denigrerende opmerkingen over de islam voor de rechtbank verschijnen, terwijl islamisten een bijeenkomst houden in de Koninklijke Bibliotheek. Er klopt iets niet in Denemarken.

Door: Henryk M. Broder
 
De publicist Lars Hedegaard steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. »Het moderne islamisme, zoals dit door de meeste Deense imams wordt vertegenwoordigd, is geen religie, maar een politieke ideologie in de traditie van het communisme en het nazisme.«
In 1942 in Horsens bij Århus geboren, kan hij zich de tijd vlak na de oorlog nog maar vaag herinneren, toen de Denen zich ervan bewust werden dat er ongeveer 6000 vrijwilligers aan Duitse zijde in de Waffen-SS hadden gevochten. Zijn ouders hadden alleen maar verachting voor de »collaborateurs«. En de »nieuwe collaborateurs«, zegt Hedegaard, zijn tegenwoordig diegenen, die bij de islamisten in ’t gevlij trachten te komen, zoals de hoofdredacteur van het dagblad »Politiken«, Toeger Seidenfaden, die zich in 2010 ten overstaan van de hele wereld bij de moslims

verontschuldigde voor de Mohammed-karikaturen, die in de concurrerende krant »Jyllands-Posten« waren verschenen.

Hedegaard heeft geschiedenis gestudeerd, de verzamelde werken van Marx en Engels in de originele versie gelezen en was een tijdje actief in de Socialistische Arbeiderspartij. »Ik ben nog steeds marxist«, zegt hij, tenminste wat het »gebruik van de marxistische maatschappijanalyse« betreft. In 2004 richtte hij de »Maatschappij voor persvrijheid« als tegenpool van het Deense PEN op, de »waakhond van de politieke correctheid«. De »Trykkefrihedsselskabet« heeft intussen meer dan duizend leden, driemaal zoveel als de PEN-club.

Een jaar daarvoor, in 2003, publiceerde Hedegaard met twee coauteurs het boek »In het Huis van de Oorlog – Hoe de islam het Westen kolonialiseert« (I krigens hus: islams kolinisering af Vesten«). In 2009 verscheen het vervolg: »1400 jaar oorlog – de islamitische strategie«.

»Vrouwen als broedmachines« 
 
In december 2009, een paar dagen voor Kerstmis, kreeg Hedegaard bezoek van twee journalisten, die een informeel gesprek met hem wilden voeren, dat niet bedoeld was om te worden gepubliceerd. Een dag later stond het gesprek op het Internet. Daarin waren ook zinnen te beluisteren als: »Zij (de moslims) verkrachten hun eigen kinderen« en »Vrouwen in de islam hebben geen waarde, behalve als broedmachines.«

Zoiets geldt ook in het radicaalliberale Denemarken als grensgebied. Niels-Erik Hansen, de leider van een door de regering gefinancierde NGO die racistische voorvallen in Denemarken registreert en aan de VN meldt, diende een aanklacht bij de politie in, die na een kort onderzoek van de situatie een gerechtelijk vooronderzoek startte – wegens »haat zaaien«, volgens paragraaf 266b van het Deense wetboek van strafrecht. Het proces zal binnenkort plaatsvinden voor het kantongerecht van Fredriksberg, een zelfstandige gemeente binnen Kopenhagen. Mocht Hedegaard veroordeeld worden, dan kan hij twee jaar gevangenisstraf krijgen.

Alle islamitische staten in een kalifaat verenigd

Dit alles wetende, richten we ons op het tweede gedeelte van het verhaal. Hizb ut-Tahrir is een in 1953 opgerichte radicaalislamitische organisatie, die heel openlijk het doel nastreeft om alle islamitische staten in een kalifaat te verenigen, waarin de sharia dient te gelden voor moslims en niet-moslims. In Duitsland heeft Otto Schily de »Partij van de islamitische bevrijding« in 2003 verboden. In Denemarken mag deze zich vrij ontplooien.

Daar doet op dit moment een oproep van Hizb ut-Tahrir de ronde tot gewapend verzet tegen de inzet van Deense, Zweedse en Noorse soldaten in Afghanistan, geïllustreerd met beelden van grafkisten in Deense, Zweedse en Noorse kleuren. De officiële woordvoerder van de organisatie voor het Scandinavische gebied, Chadi Freigeh, gaf een interview aan de Deense radio, waarin hij o.a. zei: »Als er iemand verantwoordelijk is voor de dood van Deense soldaten, dat zijn het de Deense politici, die hen koelbloedig op een missie gestuurd hebben die alleen de strategische interesses van de Amerikanen in de regio dient.«

Tot zover is de inwonende logica van Hizb ut-Tahrir nog te volgen. Wie tegen hen is, heeft automatisch ongelijk. Moeilijk wordt het pas wanneer men hoort, dat de »Partij van de islamitische bevrijding« heeft uitgenodigd tot een debat over de oorlog in Afghanistan. De bijeenkomst moet in de »Zwarte Diamant«, het huis van de »Royal Library« in Kopenhagen, plaatsvinden. Dat is ongeveer net zoiets als wanneer de NPD uitnodigt tot een manifestatie in het »Huis van de Duitse historie«. Als je de Deense homepage van de organisatie aanklikt (www.hizb-ut-tahrir.dk/new/), komt je onmiddellijk een goed gemaakte flyer tegemoet. De site is professioneel vormgegeven, het Deens perfect. In dat opzicht zijn de islamisten van Hizb ut-Tahrir uitstekend geïntegreerd.

Islamisten in de Koninklijke Bibliotheek

Nadat de laatste dagen van december een islamistische aanslag op het gebouw van »Jyllands-Posten« in het centrum van Kopenhagen werd verijdeld, vinden enkele Denen het een nogal vreemd idee dat een islamistische organisatie, die openlijk oproept tot het afknallen van Deense soldaten, dit uitgerekend onder het dak van de »Royal Library« mag doen. Haar directeur, Erland Kolding Nielsen, heeft tegenover «Jyllands-Posten« toegegeven dat hij »niet genoeg« over Hizb ut-Tahrir weet om ze niet in zijn huis toe te laten. Toen hem werd gevraagd of hij ook aan neonazi’s zou verhuren, antwoordde hij: »Dat is een goede vraag.«

Dus zal er op 21 januari in de »Royal Library« een »discussie« plaatsvinden over hoe men Afghanistan kan bevrijden van de Deense bezetting. Het resultaat is net zo duidelijk als de baan van een geweerkogel. Drie dagen later, op 24 januari, zal Lars Hedegaard voor de rechtbank staan, omdat hij enkele denigrerende opmerkingen over de islam heeft gemaakt. Er klopt iets niet in Denemarken.

Henryk M. Broder

Bron: http://tinyurl.com/6fk6o8h

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

2 opmerkingen:

 1. Er is ietws goed mis met de Islam en met de Linkse politiek ( lees de multiculti's).
  Kijk naar alle westerse landen daar war ded Islam zijn ideologie opeist. Volk met een zeer kort lontje.
  Dit verhaal staat gelijk aan alle critici van de Islam die voor hun mening vervolgt worden en/of bedreigt worden.
  Ik wens de Historicus heel veel sterkte toe en ben het met hem eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat krijgen wij hier ook: van die "door de regering gefinancierde NGO's die racistische voorvallen registreren en aan de VN meldt" - of bij het OM in je eigen land, dan wel bij het Europese hof - zodat een gerechtelijk vooronderzoek gestart kan worden en men tot vervolging overgaat..

  Staatsbezoldige letterknechten gaan dus in ons nog maar zo kort geleden eigen, vrije land voortaan ijverig het internet en de media afspeuren - alsmede de berichten op kliklijnen afluisteren! - om de ernstige misdaad van verkeerde gedachten en uitingen over 'kwetsbare groepen' aan de kaak te stellen

  Als u veel stof doet opwaaien of als de hier gevestigde burootjes niet goed hebben opgelet, is het ook nog mogelijk dat éen van de andere lidstaten van de unie om uw arrestatie verzoekt, waarop u door de nederlandse overheid zonder meer zult worden overgeleverd. U kunt bijvoorbeeld in Polen worden opgesloten hangende uw eventuele berechting, terwijl een poolse rechter besluit of het tot een proces zal komen.
  Vindt hij dat dat bij nader inzien toch niet opportuun is, dan mag u natuurlijk weer naar huis, als dat nog van u is, om wat over is van uw leven weer op te nemen..Uw reputatie en goede naam zijn dan wel naar de vaantjes, zodat het de vraag is of u ooit nog aan de slag komt, maar aan het grote kwaad van de eeuwige discriminatie van het onerbuikende volk moet en zal zo hopelijk wel een einde komen..
  Wie niet horen wil, moet maar voelen: u hoeft per slot 'groepen' niet te beledigen of te kwetsen nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen