Oproepertje: wie nomineert U voor de Hoeiboei Hoofddoekprijs 2011?

Hoofddoek_top

Ook in 2011 reikt Hoeiboei op 8 maart de Hoofddoekprijs uit aan degene die het zotste excuus verzint om dit malle en discriminerende symbool in onze seculiere samenleving te promoten. Dat zijn er tallozen zult U zeggen en daar heeft U volkomen gelijk in. Het wordt dan ook elk jaar makkelijker of eigenlijk moeilijker de beste kandidaat te kiezen.

Waardige winnaars van de Hoeiboei Hoofddoekprijs (niet te verwarren met allerlei nep hoofddoekprijzen), zijn inmiddels:

2007: Anja Meulenbelt  (hierr), wegens haar bijzondere bijdrage aan het wegkapen van het ware feminisme.

2008: Job Cohen (hierr). De ex-burgemeester, die elke (vorm van) kritiek moeiteloos weerlegt, die a-sociaal gedrag tot halal gedrag promoveert, deze man begrijpt dat alleen uit liefde en respect voor de vrouw de boel bij elkaar kan worden gehouden. En die liefde begint bij de hoofddoek, zo eenvoudig is het.

2009: Margriet van der Linden (hierr)  Nog geen half jaar is Margriet van der Linden  hoofdredactrice van het feministische tijdschrift OPZIJ of er is daar al een gehoofddoekte columniste werkzaam: Nora Kasrioui.
Van der Linden: “Voor vrouwen met hoofddoekjes was bijvoorbeeld letterlijk geen plaats. Ik wil hen juist een stem geven en met ze in discussie gaan. Daarom hebben we nu een Marokkaanse columniste met Brabantse tongval. Er zijn zoveel nieuwe groepen Nederlanders, daar kun je niet aan voorbij gaan.

2010: Jeltje van Nieuwenhoven (2010) (hierr). Van Nieuwenhoven: "Accepteer die hoofddoek gewoon. Of kiest u ervoor om, net zoals de Duitsers, die muts van mijn grootmoeder te weigeren?"

Wie o wie krijgt de Hoeiboei Hoofddoekprijs 2011 toegewezen? Hoeiboei discrimineert niet, dus het mag gerust weer eens een man zijn.

Wie heeft zich volgens U het afgelopen jaar het beste ingezet voor de promotie van dit symbool? De lap stof, die in Nederland door een minderheid in vrijheid kan worden gedragen maar die op wereldschaal (al eeuwen) geldt als symbool van vrouwenonderdrukking?


Laat de Jury in de reactieruimte weten wie dit jaar de felbegeerde Hoofddoekprijs verdient en motiveer Uw nominatie, liefst voorzien van een sappige quote. Voelt U zich niet op Uw gemak tussen andere reageerders, email dan Uw nominatie naar hoeiboei@gmail.com

31 opmerkingen:

 1. Maurits Berger verdient deze eervolle prijs. De zenuwachtige bewonderaar van de islam toonde weer zijn moed te spreken zoals de sultan het verlangt bij de Avro in het programma zooomoslim.
  J

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mr. Laurien Koster de voorzitter van de CGB verdient de prijs. De CGB was van mening dat een school niet haar eigen regels zou mogen stellen door hoofddoeken in de klas te verbieden. Gelukkig heeft de school de uitspraak van de CGB, die vooralsnog - gelukkig - geen juridische waarde heeft, naast zich neer gelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind, dat die toekomstige drager cq. draagster in het kader van gedragstherapie de doek moet dragen samen met een onzichtbare verplichte hygienische maatregel,
  de luier,
  zo,n ouderwetse goed gevuld jawel.
  Zo zal de ziekte "onterechte tolerantie" als sneeuw voor de zon verdwijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ingezonden via hoeiboei@gmail.com24 januari 2011 om 13:19

  Ongetwijfeld zijn er legio kandidaten. Ik noem één mannelijke: CDAlijsttrekker voor het CDA Jaap Bond. Hij wil wel ambtenaren met hoofddoek in het NoordHollandse provinciehuis blijven dulden. quote: "Ik heb ze liever hier dan dat ze thuis achter de geraniums zitten."
  Ook een optie:, maar dat is dan weer een vrouw: Mr. L.J.L. Koster, voorzitter Commissie Gelijke Behandeling. De commissie verzet zich tegen het beleid van de Don Bosco school in Volendam, die optreedt tegen de hoofddoekjes.
  (de 19e eeuwse pedagoog Giovanni Bosco zette zich in voor goed onderwijs voor arme kinderen. Hij bouwde huizen, waar arme jongens konden uitgroeien tot geschoolde werkkrachten, eerlijke mensen en goede christenen. )
  hoofddoekjes passen geenszins in de identiteit van die school.....

  succes met de uitreiking.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahmed Marcouch omdat hij een voorstander is van hoofddoeken bij de politie met als argumentatie dat moslimvrouwen anders geen politiewerk kunnen verrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is er nou niemand die begrip heeft voor vrouwen als wij die dol graag in een mooie rode russische sarafaan met hoofdsluier* of afghaanse chador van het fijnste pashima de straat op willen ? Om niet op te vallen in de Lidl ? Om niet nagewezen te worden door de Henken met haar uit hun oren & de Ingrids met steunkousen die je hoort knirpen als het soort zich voort beweegt, van : kijk kijk daar loopt Anita Witzier ! Ze moesten s weten wie we (pluralis majestatis) zijn.

  *Straks ook verboden.


  Je hebt mijn nominatie voor de poedel prijs al binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cassandra laat ons weten dat zij zich mijlenver verheven voelt boven de Hollanders (die haar vermoedelijk al jaren voeden, kleden, verzorgen en huisvesten).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Da´s een inkoppertje ! De vrouw van toen Ex-minister Plassterk natuurlijk! Wat een naief vertoon van betweterij was dat !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anja Meulenbelt.
  Sinds zij met Palestijnse man haar leven deelt is zij de schaamte voorgoed voorbij en praat ze zelfs hekserijprocessen van Hamas goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Imam Fawaz Jneid van de As-Soennah moskee in Den Haag:

  “Ik stel een simpele vraag: Welke vrouwen zijn vaker het doelwit van verkrachtingen en seksuele intimidaties in de wereld? Gesluierde vrouwen of niet-gesluierde? Beseft zij dan niet dat de vrouw juist uit de hoofddoek een veiligheidsgevoel put en daarmee respect afdwingt?”

  En:
  “Denk je dat ik mijn vrouw en mijn dochters zonder hoofddoek de straat op laat gaan?” foetert Fawaz na afloop”.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. en nog eentje: Historica Tineke Bennema
  “Ik roep in Nederland geboren vrouwen op morgen vrijwillig een hoofddoek te dragen uit solidariteit met alle hoofddoekdraagsters in Nederland en om respect voor hen af te dwingen. Onder het motto: Baas in eigen hoofd”.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als de hoofddoek iets niet is dan is het wel baas in eigen hoofd, zoals Lia treffend opmerkt. Zeker zou die Bennema voor de hoofddoekprijs in aanmerking kunnen komen, maar mijn voorkeur gaat uit naar de door golfstaat Qatar betaalde arabist met zijn opmerking dat de sharia slechts 2% van de Nederlandse wetgeving verschilt. DNA van apen en mensen is zelfs voor meer dan 99% aan elkaar gelijk. Kortom het wordt Maurits Berger.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Elles Pleijter!

  Haagse toneelregisseur die in maart 2010 opriep gehoofddoekt te gaan stemmen uit solidariteit met de moslima's in Den Haag en Almere.
  Rutger van GeenStijl deed verslag

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kantonrechter Eric Marres, van de rechtbank Amsterdam, die in een bizar vonnis het GVB in het gelijk stelt t.a.v. discrimineren christenen t.o.v. mohammedanen. Het schokkendste van de uitspraak over het dragen van een kruisje door een Amsterdamse trambestuurder is de argumentatie. Gevraagd waarom hoofddoeken wel mogen en een kruisje niet, verklaart Marres, in een vraaggesprek met AT5,: “Voor moslima’s bestaat een religieus voorschrift om het haar te bedekken. Volgens mij is er niet een religieus voorschrift voor christenen om een kruisteken op je kleding te dragen.“
  Een Nederlandse rechter die, en passant de islamisering steunende, zich voor zijn vonnis beroept op religieuze voorschriften die rechtstreeks zijn ontleend aan de sharia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hierbij gaarne aandacht voor Mrs Wilma Flintstone in dit verband.
  Het is maar hoogstzelden dat men haar zonder hoofddoek ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De reactie van Lambert is in de trant van de dooddoener mijn moeder of oma droeg ook een hoofddoek, terwijl deze modeaccessoires juist delen van het haar vrijliet.

  Het valt in de categorieL

  zotte excuses

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Lambert 19,29u
  Je hebt ongelijk.

  Zie http://www.google.nl/images?hl=nl&source=imghp&biw=988&bih=515&q=flintstone+wilma&btnG=Afbeeldingen+zoeken&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=

  of -met tiny url- http://tinyurl.com/4klt9ef

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zeer juist Rudolf. Daar mijn moeder en grootmoeder dit inderdaad deden, verklaart wellicht mijn vooringenomenheid met dit onderwerp. Ik vind het niet erg. Overigens passeerde ik onlangs een kassiere met een rode hoofddoek en werd getroffen door haar charme.
  Wel verzet ik mij krachtig tegen het dogmatische van dit alles. Gedwongen hoofddoekjes derhalve, wijs ik af en dat geldt tevens voor katholieke sluiers, keppels alsmede botjes door neuzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lambert is al een beetje gewend aan het charmante hoofddoekmeisje.
  Rustig blijven a.u.b. !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ingezonden via hoeiboei@gmail.com25 januari 2011 om 10:27

  Eigenlijk zou ik alle reeds genoemde kandidaten willen aanbevelen voor de prijs, behalve Anja, want die heeft 'm al eens gewonnen.

  Ik zou hieraan toe willen voegen: de advocaten van de benadeelde partijen in het Wilders-proces:

  Ties Prakke (m/v) Michiel Pestman, die wèl in vrijheid van meningsuiting gelooft als het om moslim-terroristen gaat maar niet als het Wilders betreft, Mohammed Enait, die vanwege het feit dat hij niet opstaat voor de rechter en aldus de rechtsorde niet respecteert niets in de rechtzaal te zoeken had, Nico (Catweazle) Steijnen, en de benadeelde Mohammed Rabbae (die een stichting opricht waarvan later blijkt dat die uitsluitend hemzelf vertegenwoordigt).

  De reden om deze mensen als groep te nomineren is, dat uit hun optreden bij het proces blijkt dat ze argumenten totaal onbelangrijk vinden. Die hadden ze niet en daar waren ze trots op; zelfs na de collectieve wanprestatie in de rechtszaal. Het maakte hen niet uit dat iedereen met enig verstand van de procedure daar met kromme tenen zat. Er was maar één ding belangrijk; proberen de achterban te laten merken dat men aan hun kant stond. Het feit dat een groot deel van die achterban ook niet op zoek gaat naar argumenten, maakte mij die dag zo ongerust over de toekomst van Nederland.

  Met vriendelijke groet en heel veel waardering voor de dagelijkse lichtpuntjes op Hoeiboei,

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Te laat voor 2010, maar alvast een nominatie voor 2011:
  Hanneke Groentemann

  "Bij Joop van de Vara roept Hanneke Groenteman op tot verzet tegen de PVV: Mannen, vrouwen, kinderen, kom allemaal met een hoofddoek op naar het provinciehuis, als symbool van afkeer van de PVV."

  http://www.amsterdampost.nl/hanneke-groenteman-roept-weer-op/#comment-21994

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ roel en Rudolf
  Berger wordt hopelijk zeer vorstelijk betaald door Qaboos van Oman. Een zeer verlicht ibadi despoot in wiens land zowel mannen als vrouwen hoofddoekjes dragen. Qaboos wordt mede daarom door de soennies als een ketter gezien. Qaboos en ook de Aga Khan zijn ons soort mensen zogezegd. Mensen die die geen mijlen maar lichtjaren boven jullie staan. Wij ondersteunen van ganser harte de nominatie van Maup Berger.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Eveneens, de vrouw van toen Ex-minister Plassterk.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ingezonden via hoeiboei@gmail.com26 januari 2011 om 13:52

  hoofddoek 2011 nominatie voor dr kromzwaard aka martijn de koning

  Toppunt van cultuurrelativisme:
  Martijn de Koning

  Het beroep op de vrije keuze en vrije wil moet daarom ook niet in absolute termen worden gezien. Er bestaat niet zoiets als een vrije keuze. De opvatting dat een vrouw zich moet sluieren is door mensen ge-internaliseerd en kan daarom ervaren worden als vrije keuze. Datzelfde geldt voor de opvatting dat een vrouw zich niet hoort te sluieren teneinde de grillige man Het beroep op de vrije keuze en vrije wil moet daarom ook niet in absolute termen worden gezien. Er bestaat niet zoiets als een vrije keuze. De opvatting dat een vrouw zich moet sluieren is door mensen ge-internaliseerd en kan daarom ervaren worden als vrije keuze. Datzelfde geldt voor de opvatting dat een vrouw zich niet hoort te sluieren teneinde de grillige man ter gewille te zijn en alleen uit vrije wil of zelfs dat niet.ter gewille te zijn en alleen uit vrije wil of zelfs dat niet.
  [...]
  De claim op een hoofddoek als eigen keuze is dus betekenisvol juist omdat er vrouwen zijn die gedwongen worden en er een zekere mate van sociale druk is om het te dragen en omdat er een sociale druk is om het niet te dragen en er vrouwen zijn die erom lastig gevallen worden en vrouwen die gedwongen worden om het niet te dragen. De claim is evenzeer betekenisvol omdat het idee zou bestaan dat vrouwen met een hoofddoek deze per definitie zouden dragen omdat ze ertoe gedwongen zouden worden waarmee hen dus een eigen capaciteit tot handelen en betekenis geven (agency) ontzegt wordt.

  Verspreiden van pro-hoofddoek propaganda met kindertjes:
  loflied hoofddoek
  Meer algemeen, anti-integratief en anti-nederland:

  weg met de integratie


  Opnemen voor boerka-draagster, tegen hardwerkende nederlander:

  hier


  De 19-jarige Somalisch-Nederlandse vrouw staat dus in haar recht. En gaat dus niet tegen het verantwoordelijk burgerschap in. Sterker nog je zou kunnen beargumenteren dat zij een zeer verantwoordelijk burger is die (als ik vrijelijk een mogelijke gedachtegang van haar mag interpreteren) zij gehoor geeft aan een verzoek van haar God en zo bijdraagt een een betere ordening van de samenleving. Eveneens zou je met recht kunnen beargumenteren dat hier juist haar veiligheid in het geding is

  En natuurlijk niet te vergeten kromzwaard als hoofd van de salafisten:

  dr-kromzwaard dansend op het graf van theo van gogh
  lol rob hoogland sabelt dr komzwaard..
  lijkt mij maw een uitstekende kandidaat

  gegroet,

  BeantwoordenVerwijderen
 25. En wat te denken van Els Plasterk die die vrijwillig een hoofddoek droeg tijdens prinsjesdag om een statement te maken

  http://www.flickr.com/photos/roel1943/5012462924/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Uit de aard der zaak is de website van Turksnet.nl de enige rechthebbende op de prijs omdat daar met grote kennis van zaken over vrouwen met hoofddoekjes wordt gepraat

  http://tinyurl.com/62xd5yl

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Graag wil ik Marieke Dubbelman a.k.a. Vinexvrouwtje ( 'bekend' van de protestpicknick in Leidsche Rijn: http://vinexvrouwtje.blogspot.com/2010/06/uitnodiging-buurtpicknick-terwijde.html / http://tinyurl.com/6yn3m5k ) nomineren:


  "Ik baal,het zit zo lekker die Burka. En ideaal als je te weinig hebt geslapen en je haar zit verschrikkelijk en je bent te dik."
  http://twitter.com/Vinexvrouwtje/statuses/25977254946

  "Ik bedoel maar. Echt wat voor sommige mensen de joggingbroek is voor mij de burka."
  http://twitter.com/Vinexvrouwtje/statuses/25977586535

  "Zo wie doet er mee? #protestava #hoofddoekverbod"
  http://twitter.com/Vinexvrouwtje/statuses/25980520407

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Meldpunt Discriminatie Internet. Traditionele linksmensen met een luisterend oor voor elke vermeende gediscrimineerde medelander.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dhr. Mohamed Rabbae, u weet wel die van Landelijk Beraad Marokanen (LBM), die zg DE Moslim vertegenwoordigt ( maar niet heus) en de aanklacht tegen Dhr.Wilders heeft gedaan ( o.a.), de reden waarom Dhr Wilders voor de rechter staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Je zou degene die deze foto bij dit artikel en deze kop plaats de Hoofddoekprijs gunnen.


  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/1828665/2011/01/27/Op-hogeschool-gaat-de-integratie-prima.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Graag wil ik Mariska Orbán-de Haas, hoofdredactrice van het Katholiek Nieuwsblad nomineren:

  Wat vindt u van het hoofddoekverbod op het Don Bosco college in Volendam?


  Ik ben van mening dat Imane recht heeft op het dragen van een hoofddoek. Dit is iets wat bij haar gelooft hoort, zoals het dragen van een Jezus kruis om mijn nek bij mijn geloof hoort. Ik word daar zeer gelukkig van en dit wens ik anderen ook toe in hun geloof.

  Veel mensen denken dat het geloof een soort hobby is, iets wat je binnenshuis doet. Dit is onzin. Geloof is iets wat je leven bepaalt en waar je ook de ruimte voor dient te krijgen om dit uit te dragen, zonder vreemd aangekeken te worden of uitgesloten.


  Wat is uw advies aan het Don Bosco College?

  Indien de school geen Islamitische studenten wenst, dienen zij dat vooraf aan te geven. Het is niet goed te praten dat zij een studente die al een opleiding volgt en bewust kiest voor een hoofddoek hierin belemmeren.


  Heeft u nog advies voor Imane?

  Ik zou graag tegen Imane willen zeggen: Wees trots op je geloof. Laat je nooit door mensen die je slecht gezind zijn van je geloof afbrengen.

  http://al-yaqeen.com/nieuws/nieuws.php?id=1828

  BeantwoordenVerwijderen