A.B. Breivik, wereldverbeteraar

Hans_small
Hoe zou het bloeddorstige en moordlustige wereldverbeteraars vergaan in gevangenschap? Kunnen ze terwijl ze hun straf uitzitten gezellig babbelen en discussiëren met hun medegevangenen? Mogen ze uit de bijbel of de koran voorlezen? Krijgen ze de gelegenheid aan hun medegevangen uit te leggen wat hen heeft bewogen?

Volkert van der G. vindt onder zijn medegevangenen vast wel begrip voor de plannen en ideeën van de Groene Khmer. De acties en de gewelddadige stunts van GreenPeace laten zien dat er wel meer groene gezellige wereldverbeteraars bestaan die de democratie te zwak vinden om met succes iets te ondernemen tegen de vervuiling die de mensheid aanricht door in leven te zijn en te blijven. Die zwakte van de democratie, geloven de aanhangers van de Groene Khmer, moet uiteraard door hun groene actiebereidheid gecompenseerd worden.

Mohammed B. hoeft alleen maar de juiste koranverzen uit te kiezen wanneer hij probeert zijn
medegelovigen de ogen te openen voor de gerechtvaardigdheid van zijn vorm van het gebruik van geweld. ‘Voert oorlog tegen de ongelovigen die dichtbij u zijn’, 9:123, is een heel goed begin voor de dagelijkse uurtjes studie van de Schrift die Mohammed B. achter de tralies onledig zouden kunnen houden. Ook ‘Doodt hen waar ge ze maar vinden kunt’, komt drie keer in de koran voor, zal wel dienst kunnen doen. Iedereen die van huis uit gelooft dat de koran door God aan Mohammed gedicteerd is, zal op zijn minst mee willen praten over wat er hier nu toch bedoeld wordt. De uitkomst van dat gepraat is niet altijd vredig.

Maar de Noor ABB? Hij, of iemand anders, heeft een bestand van 1500 pagina’s op het internet gezet. Dit bestand wordt door de media eerbiedig en respectvol als ‘boek’ aangeduid, maar zelfs voor een frauduleuze Nederlandse knip-en-plak HBO-scriptie zou het niet voldoende zijn.

Het ‘intelligente’ tekstbestand van ABB is wel heel omvangrijk. Gelukkig nemen soortgelijke moordenaars in Irak, Afghanistan en Pakistan niet ook de moeite hun medemens zo veel lectuur op te dringen. Er zou weinig tijd overblijven om nog iets anders te lezen. Of zouden ze in die landen er van uitgaan dat wij wel weten waarom ze doen wat ze doen?

Thomas Hobbes, John Locke en Adam Smith (en vele anderen) worden in het bestand van ABB met instemming geciteerd. Zou hij de opvattingen van dat drietal echt kunnen gebruiken om de zinnigheid van zijn gruweldaden aannemelijk te maken

Of heeft hij meer aan Robert Spencer (jihadwatch.com) en Bat Ye’or (Eurabia), of zelfs aan de Nederlandse arabist ‘Hans Janssen’, om de zinnigheid van zijn handelingen aannemelijk te maken? Of aan uitspraken van Geert Wilders? Ook dat viertal wordt in het bestand genoemd.

(ABB baseert zich overigens vaak niet op de uitspraken en artikelen zelf, maar op samenvattingen daarvan in de officiële media. Die samenvattingen doen hun best om normale islamkritiek te diskwalificeren door het zo te herformuleren dat het als paranoïde rechtse onzin gaat klinken. Dat blijkt nu een niet zo verstandige tactiek geweest te zijn. Zo zie je maar hoe gevaarlijk het is als de media zich verlagen tot het ophoesten van gehoorzame propaganda).

ABB heeft een probleem als hij zich op zijn ‘bronnen’ beroept, want alle ‘bronnen’ die hij aanvoert, betogen in werkelijkheid juist dat individuen die in het bezit zijn van een wapen of een grote bek, of beide, niet het recht hebben uit te maken wat er door anderen gedaan, geloofd en gedacht wordt. En al helemaal niet bevoegd zijn te bepalen of die anderen in leven zullen blijven of moeten worden doodgeschoten.

Hobbes, Locke, Robert Spencer, Bat Ye’or, en zo voort, betogen allen juist dat alleen en uitsluitend de staat het recht heeft geweld te gebruiken. Zij betogen dat de staat de plicht heeft de onderdanen te beschermen tegen geweld en de dreiging met geweld. Dat kan de staat maar op één manier doen: zo nodig ook zelf bereid zijn af en toe gedisciplineerd geweld te gebruiken tegen boosdoeners. De plicht daartoe heeft de staat nu eenmaal op zich genomen.

Die plicht hebben de Noorse autoriteiten verwaarloosd door ABB op het eiland Utøya anderhalf uur lang zijn gang te laten gaan. Die plicht hebben de Noorse autoriteiten verwaarloosd door de voorbereidende handelingen van ABB naar eigen zeggen wel op te merken, maar niet op de juiste waarde te schatten. Dat de Noorse autoriteiten het begin van het proces tegen ABB achter gesloten deuren hebben gevoerd, is dan ook geen goed teken.

De openbaarheid van strafprocessen is voor een democratie een belangrijke veiligheidsklep – denk aan het Wildersproces. Een democratie hoort democratisch te zijn, en daarbij hoort ook dat je af en toe mensen moet aanhoren die je als niet snik beschouwt. Die openbaarheid is nooit in het belang van moordlustige wereldverbeteraars, en juist daarom een noodzaak.

47 opmerkingen:

 1. Nee maar Hans Jansen, volgens mij begrijpt u er niets van.:-) En ik nog veel minder. Dat ABB tot zijn daden gekomen is komt namelijk door Wilders!
  Ik zou ook denken dat Wilders pleit voor het op een democratische manier aanpakken van bepaalde misstanden en/of criminelen. Maar als we nu eens luisteren naar een verstandige man, de advocaat Spong, tja dan gaat er een wereld voor je open. Vanmorgen was hij in de uitzending bij Radio 1 en beweerde daar met kinderlijke vrijmoedigheid of misschien is kinderlijke onnozelheid een betere omschrijving, dat ABB tot zijn daden is gekomen door de ideeën van Wilders.
  Tja, zo had ik het nog niet bekeken. Er gaat ineens een wereld voor me open door de gedachtengang en daaraan verbonden conclusies van Spong te volgen. Er gaat me een licht op! Altijd al gedacht dat het ook de schuld is van meneer Blokker dat er zo veel moorden worden gepleegd. Zijn winkels liggen immers vol messen? Die iedereen zo maar kan kopen? Nou dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry, de bovenstaande reactie was van mij, Leonie Schoppema.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. " als ‘boek’ aangeduid, maar zelfs voor een frauduleuze Nederlandse knip-en-plak HBO-scriptie zou het niet voldoende zijn. "

  Heer jansen zal er versteld van staan hoeveel mensen toch een wereldbeeld hebben ook al hebben ze niet gestudeerd of hun visie op papier gezet. En de visie van "ABB" - het desbetreffende bedrijf zal blij zijn met deze geintroduceerde afkorting- kan ook nog intelligent zijn, want iedereen weet: als je wat dieper nadenkt over dingen, dan gaat er onwillekeurig toch een stuk intelligentie in de uitkomst zitten.
  Ôf wilt u zeggen dat er geen intelligentie, geen samenhang in dit boek zit? eigenlijk misschien wel een "Donald duck" aan inhoud heeft..?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb die Spong vanochtend beluisterd.Verbaasd was ik over het feit dat hij in de Wij-vorm sprak. Meneer Spong onze nieuwe prins van lek me vestje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Hobbes, Locke, Robert Spencer, Bat Ye’or, en zo voort, betogen allen juist dat alleen en uitsluitend de staat het recht heeft geweld te gebruiken. Zij betogen dat de staat de plicht heeft de onderdanen te beschermen tegen geweld en de dreiging met geweld. Dat kan de staat maar op één manier doen: zo nodig ook zelf bereid zijn af en toe gedisciplineerd geweld te gebruiken tegen boosdoeners. De plicht daartoe heeft de staat nu eenmaal op zich genomen.

  Die plicht hebben de Noorse autoriteiten verwaarloosd door ABB op het eiland Utøya anderhalf uur lang zijn gang te laten gaan. Die plicht hebben de Noorse autoriteiten verwaarloosd door de voorbereidende handelingen van ABB naar eigen zeggen wel op te merken, maar niet op de juiste waarde te schatten. "

  Maar die plicht hebben de authoriteiten ook verwaarloosd vanaf het moment dat duidelijk is geworden dat 65% van verkrachtingen van Noorse vrouwen gepleegd werden door allochtonen.

  En als een overheid haar ( voorwaardelijk) mandaat niet uitvoert of misbruikt, wordt zij algauw een verstikkende last voor de bevolking.

  Als een Nijmeegse juwelier al 8 keer beroofd is geweest, moeten we dan rustig, stoïcijns afwachten dat de man een negende of een 13de keer ook overleven zal ?
  Iemand in nood niet helpen, is dat solidariteit of fatsoenlijk ?

  Wat gaan we doen ? Een volgende burger af laten knallen of een politicus ?
  Doorgaan met het saboteren van een maatschappelijk debat of de weg vrij maken voor rustige en verstandige verkiezingen. Voor chaos of orde.

  De klok tikt verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja dit klopt inderdaad: "ABB baseert zich overigens vaak niet op de uitspraken en artikelen zelf, maar op samenvattingen daarvan in de officiële media. Die samenvattingen doen hun best om normale islamkritiek te diskwalificeren door het zo te herformuleren dat het als paranoïde rechtse onzin gaat klinken"

  Dat is iets dat ik ook vaak geconstateerd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En als we het toch over associëren hebben, hier een islamitische gruweldaad die onlangs in het "moderne, tolerante" Indonesié plaatsvond. De moordenaars kregen een lichte straf voor de moord op drie leden van een vervolgde religieuze minderheid. Bij het moorden schreeuwden ze allah is groot, kortom een duidelijk verband met de islam. O nee, ik vergis me, dat heeft natuurlijk niets met de islam te maken en ook niet het feit dat er indonesië religieuze minderheden worden vervolgd en natuurlijk ook niet die lage straf. Nee, dat komt natuurlijk door de critici van de islam die weer eens hebben geprovoceerd.

  lynchpartij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarom hebben we ook al weer geen geweren en revolvers zelf in huis?

  O ja, de overheid heeft het monopolie op het gebruik van geweld. Maar dat moeten ze dan ook wel toepassen en goed uitvoeren.

  Hans Jansen legt hier heel duidelijk de vinger op de zere plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat Hans Jansen niet in ziet dat het probleem juist is dat de staat zich het recht heeft toegeeigend als enige geweld te mogen gebruiken. Een organisatie die op gewelddadige wijze aan 'fondsenwerving' doet met als doel burgers te beschermen is volkomen ongeloofwaardig. Dat de staat er niet is om de burgers te beschermen blijkt wel uit het feit dat staten vaak eerst de burgers ontwapenen. Hoeveel kleiner was het bloedbad wel niet geweest als er mensen op het eiland zich met vuurwapens hadden mogen verdedigen? Bovendien is het nog maar de vraag of dit bloedbad zou hebben plaats gevonden als er geen democratische staat was geweest die de mensen gedwongen integratie en multi-cul zou hebben opgedrongen. Vergeet niet dat Noorwegen een ziek land is waar politiek correcte rechters vaak slachtoffers van verkrachting (door Irakese en Pakistaanse bendes) het nadeel van de twijfel geven. De staat is een gewelddadig instituut en de democratie is een slecht systeem.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haakon, wereldverbeteraar ?

  Een foto van de sire prijkte Woensdag op de voorpagina van de NRC.
  Met zijn sokken uit, zit hij, ontroont, op zijn kont op het tapijt.
  Zou hij niet de contactgestoorde gek zijn waar iedereen over praat ?  Het lidmaatschap van Noorse politieke partijen is gestegen.
  300 extra voor de Arbeiderspartij, 500 bij de vooruitgangspartij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Schaijkse. Gekke Spong! Komt door de opwarming van de aarde, gekkie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De geleerde en penlustige blogger doet zichzelf tekort door niet te vermelden dat hij anders dan Smith en Hobbes in de knipselwerk van de kruisridderfantast werd versierd met het bijvoeglijk ‘insightful’ naar aanleiding van zijn opinie dat de staat zich ook met niet vreedzame middelen tegen snode plannen van moslims moet verzetten. Of zulk een oproep tot buitenrechtelijk geweld, geheel los van wat ook maar enige gek doet, strafbaar is, laat ik maar even aan Spong en een toekomstige commissie Davids over. Bedoeld was kennelijk dat de AIVD in het verborgene vuile handen moet maken. Gelezen zijn bezwaren hierboven tegen Greenpeace, moet ik even denken aan het voorbeeld van de Franse staat, die ooit duikers een bom liet plaatsen aan de Rainbow Warrior. Daarbij kwam slechts een enkele linkse activist om het leven. De ‘normale islamkritiek’ zal het meer interesseren dat het, volgens de inzichtvolle blogger, driemaal in de koran genoemde ‘Doodt hen waar ge ze maar vinden kunt’ dagelijks wordt uitgevoerd door de met ons en Saoedie-Arabië geallieerde Amerikanen. De lezer mag er tenminste van uitgaan dat die ‘Predator’ vliegtuigjes boven Pakistan en Jemen geen krijgsgevangenen maken en dat moslims wereldwijd hun eigen professors Jansens hebben, die niet de soera’s verklaren, maar de naamgeving van het Westers wapenarsenaal. Het moest eens gebeuren dat Turkije ‘roofdieren’ boven Twente laat vliegen, zonder onze toestemming. Dat inmiddels net als de voor eigen rechter spelende enkeling ook 100.000 democraten, die hun staat geweld over de grens doen projecteren, knettergek kunnen zijn, bleek gisterenavond weer eens toen NRCHandelsblad een spread aanbood van Hivos voor Lesbisch Kabul en omstreken. Leg het maar eens uit in Kunduz: ‘wij komen jagen op uw koranbelezen neef, leiden u op tot jagersknecht en vragen van uw vrouw dat zij niet alleen haar boerka afdoet, maar ook met de buitenwereld kletst over haar sexualiteit.’ Van die ‘normale islamkritiek,’ moet eens worden vastgesteld dat hij als opgeblazen ‘wereldwijde anti-islambeweging’ abnormale en eenzijdige proporties heeft aangenomen. Laat hem zich weer beperken tot de bespreking van de grenzen van het curriculum van een Islamitische school tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting. Dat is waarvoor we kamerleden als Wilders een vergoeding betalen. Als die vent dan in Londen zit bij een rechtse edelman met Breivik als toehoorder, disfunctioneert hij gewoon. Zo simpel is het eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Advocaat is een van de weinige beroepen waarin men creatief en selectief met de waarheid mag omgaan. Een advocaat wordt er zelfs voor betaald om eenzijdig, blind aan één oog en doof aan één oor als het ware, de belangen van zijn cliënt te behartigen. Maar dan wel uitsluitend wanneer hij in functie is, binnen het kader van een proces of geding.

  Nadat Spong in het strafproces tegen Wilders de deksel gevoelig op de neus heeft gekregen (ook al vertoonde hij zich niet met de Catweazles die de "benadeelden" vertegenwoordigden), blijft hij, half-doof en half-blind, griepen tegen Wilders. En maakt zich, zodoende, belachelijk en verachtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een goede ,geestige reactie,Aarnout!
  maar die zal niet aan hans jansen besteed zijn, vrees ik .
  Die man wil de Karel van t Reve van de islam zijn ,maar hij mist ieder gevoel voor relativerende humor en bezit geen enkele common sense.
  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hans Jansen verbaast zich over het feit dat bovenbaas ABB zich ter rechtvaardiging van zijn perfide daden beroept op Wilders en de zijnen, waaronder Hans Jansen. Nette aanslagplegers baseren zich immers op de Islam of de groene/linkse kerk. Hoe kan dit nu? Hans snapt er niets van.
  Bat Ye’or... Yeah right. Er wordt in academische kringen ongetwijfeld heel wat afgegniffeld om Jansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik stoor me bijzonder aan het woord 'penlustig' dat reageerder A. Helb over mij heeft gebruikt. Aan de universiteiten wordt geluierd tegen het ongeloofwaardige op, alle tijd gaat naar vergadercommissies en naar eigen huis en tuin. Daarop ben ik inderdaad een uitzondering.

  Overigens is mijn productie in kwantitatieve zin voor het buitenland niets bijzonders. Ja, in het milde Nederland zal het wel anders wezen.

  Dan een inhoudelijke kwestie: Wanneer A. Helb het werk van Karel van het Reve kent, dan weet hij vast wel dat wie in de Sovjet-Unie zich beriep op de Sovjet-grondwet die allerlei mooie beginselen bevatte, dat zo iemand het verder wel vergeten kon. Gelukkig niet hetzelfde lot als tegenwoordig iemand die er op wijst dat de overheid zijn onderdanen hoort te beschermen, maar ja, Nederland is dan ook nog wel een mild land.

  Laten we hopen dat dat zo blijft. Als ik de humorloze gelijkhebberige gewichtigheid van de beschouwingen hier en daar lees, vrees ik soms het ergste.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat de blogger zich stoort, is in het program van Allah. Geen boei zonder hoei. Van de woordlustige gebroeders Droom las ik maar weinig. Zij schreven, meen ik, wel lange zinnen. Mijn kennis van het onheilzame rijk van Vladimir Oeljanov komt uit een boekje van J.W. Bezemer, De Geschiedenis van Rusland: Van Rurik tot Brezjnev (1988). Wat mij van dat werk is bijgebleven, is dat de Marxistische constructie niet veel meer was dan een dun laagje vernis over oude feodale structuren. De Koran is een krachtiger vernis, misschien. Maar als ik hier van de blogger verneem dat het boek oproept te strijden tegen ongelovigen die dichtbij je zijn (en hun streng te behandelen) , moet ik denken aan het gebruik van de christelijke, Byzantijnse keizers om broers, ooms en neven de ogen uit te blussen om de eenheid van het domein te bewaren. Of de keizer moest zijn naasten een onschuldig onder- en windomein in handen kunnen geven, zoals de Leidse Universiteit wetenschappers kan doorzenden naar een Haagse campus. Het tuinameublement der professoren en het vergaderen, zo vergat de blogger op te merken, zal toch vast wel samenhangen. Met het boterhamtrommeltje in de tas kan men voor het pendelen en de buitenlunch misschien een kleine declaratie indienen? Dat de blogger als wetenschapper veel schrijft en man en paard voor het grote publiek benoemt, daar had ik mij overigens niet aan gestoord. Ik maak mij zorgen over de politicus die uit zijn eigen teksten zelden iets scheurt. In een tochtig dorp achter een Hollandse dijk, stelde ik in een kroeg laatst vast dat de gehele jeugd het alleen nog maar had over het tegengaan van de boerka, een kledingstuk dat daar nog nooit was gesignaleerd, of het moest de in onbruik geraakte Volendamse meisjesmuts zijn, die in wezen een opengeklapte boerka is. Over die muts las ik in een boek over Arabische kostuums bij de beschrijving van een in de buurt van Mekka gebruikelijke sluier, die binnenshuis eenvoudig kon worden opengezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een prachtig stukje "blootleggen van het linkse denken", heerlijk!!

  Ergens, en dat klinkt vaag zo niet onbeduidend waarvoor excuus, las ik ( er is ook zoveel over Oslo geschreven), dat ABB doorgeslagen was door het feit dat er jaren lang niet over de multiculti en islam aanhangers problemen gesproken mocht worden, ala de stijl van Nederland.... en dat hem ,ABB,dat opbrak, er knapte iets binnen in hem.........want praten kon en mocht niet.........

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het rendement daalt vaak met de lengte van het geschrevene.

  Helb:
  "In een tochtig dorp achter een Hollandse dijk, stelde ik in een kroeg laatst vast dat de gehele jeugd het alleen nog maar had over het tegengaan van de boerka, een kledingstuk dat daar nog nooit was gesignaleerd, of het moest de in onbruik geraakte Volendamse meisjesmuts zijn, die in wezen een opengeklapte boerka is. Over die muts las ik in een boek over Arabische kostuums bij de beschrijving van een in de buurt van Mekka gebruikelijke sluier, die binnenshuis eenvoudig kon worden opengezet."


  Ik weet een kosmopolitiese stad waarvan de burgermeester beweert dat er geen verstoringen zijn van ernstige aard. Ik heb gehoord van een openbaar zwembad daar, dat versluierd wordt, maar geen liberaal, christen of socialist protesteerde met enig gevolg. Ik weet dat homo's vrijer ademen tussen boeren, dan in de hoofdstad van een voormalig wereldspeler. Door blindheid en oogkleppen loopt de Randstad achter op de rest van Nederland, achter op het boerenverstand.

  En boeklezen kent ook beperkingen. Men kiest vaak boeken die men leuk of begrijplijk vindt. Met enkel moed kiest men boeken met een onprettige mededeling. En wat men niet ziet, bestaat niet.
  Een zeeuwse kap is weliswaar een hoofddeksel, meer een hoofdtooi, een lust voor het oog en een niet gesubsidieerd en een niet vooraf goedgekeurd pleziertje van kunst en kunde.
  Niet religieus, wel een teken van identiteit. En in tegenstelling tot een kopvod of burka, kan men dit stukje vernuft op- en afzetten, naar eigen nukken en wens dat het een lieve lust is.
  Daar waar de hoofddoek een gevangenis, een afscherming is, is de zeeuwse kap een vreugdevol genot voor het oog, vooral als de zon er doorheen schijnt. De zweeuwse kap versluiert niet maar, als een zwaailicht, schreeuwt het levenslust uit: "Hier ben ik, kijk eens hoe leuk of ik ben "
  Mensen uit de stad weten niet eens dat ze dat verloren zijn. Geen levensvreugd en transparantie, weg uit het zonlicht, zo klinkt het.

  Kennelijk is de verrekijk nog niet doorgedrongen tot de stad. Met zo'n apparaat, namelijk, kun je goed zien wat er nog niet is, maar wel op je afkomt. En verstandig is het om te bespreken wat men ziet maar nog niet begrijpt. Daar zijn kroegen in tochtige dorpen uitermate geschikt voor, met name als parlementen, gerechtshoven en bestuurskamers falen.

  Tochtige dorpen achter dijken zijn niet alleen maar rustig, maar vooral zelfbewust. Wie durft er zijn dorp, zijn hele hebben en houden, van de waterwolf laten scheiden door slechts één dijk ? In het dorp weet men wat gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is, in de stad, bij gebrek aan dijken, niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leve de Zeeuwse kap en de dorpskroeg, weg met de hoofddoek en de grootstedelijke sneuvelzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "Bedoeld was kennelijk dat de AIVD in het verborgene vuile handen moet maken"

  Indien er zoiets als een hiernamaals mocht bestaan dan vermoed ik dat er zeker wel 2 Gezonde Rokers zijn die het met deze stelling helemaal eens zijn !

  Tja , je komt er soms niet onderuit om over dit drama in Noorwegen te moeten lezen ! Het doet mij zeer denken aan "Eiland des Doods" van Rachmaninov. Dat is zeer droevige muziek waarin Rachmaninov "volgens zeggen"'z'n eigen dood aankondigde !

  Z'n 3e pianoconcert is nog steeds een vrij lastig stukkie voor zij die denken dat ze er talent voor hebben !

  Maar wat ik persoonlijk nog veel droeviger vindt is dat ik moet lezen dat de Politie in Noorwegen slechts 1 Helikopter ter beschikking had ! De 2e helikopter was wegbezuinigd .

  Elders kom ik er weer niet onderuit om te lezen dat Noorwegen het 4e olieproducerende land ter wereld is met, wanneer het allemaal waar is wat ik lees, 200 Miljard Euro ergens op een bankrekening! Of staats reserve heeft ! ( Dacht even aan Mark Rutte)

  Dus lees het even goed ! 200 Miljard in kas en slechts 1 helikopter voor de politie !

  Vermoedelijk is er men in Noorwegen vanuit gegaan dat er daar geen gekken rondlopen ! Wij in Nederland hebben er nu al zeker 3 !

  Welnu, dat is nu in Noorwegen dus ietwat verkeerd uitgepakt !

  Dus zal de politie in Noorwegen binnenkort de ruime beschikking krijgen over voldoende helikopters ! Zo werkt het altijd wanneer een koe verzuipt !
  Politici gaan dan altijd putten dempen of in dit droevige geval helikopters kopen !

  Of , ter lering en vermaak van hun kiezers elkaar een beetje de schuld geven van het ontstaan van een gek die een slachting aanricht !

  Veel mededogen aan de nabestaanden van de slachtoffers toont dat meestal niet !
  Want dan wordt dat altijd een Links tegen Rechts discussie, iets wat bij eilandbewoners of politici niet helemaal ongebruikelijk is !

  En dan zijn er ook nog mensen die boeken lezen !
  Zoals bijvoorbeeld : J.W. Bezemer

  Tja, dan zou ik toch maar liever de hersenspinsels van Frans Kafka aanbevelen !

  En dat vooral ook maar eens ervaren !

  Met groet,

  George van Kralingen

  Volstrekt woordblind !

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @sirik. De Walcherse dracht is inderdaad boven alles verheven, maar de gouden spiegels en krullen, die aan de kappen van zulke dracht zitten, komen aan de Arabische hoofdverpakking ook wel voor. Let ook eens op de uitdossing van de meer voorname Taliban want hun prachtige groene en paarse stoffen doen de Zeeuwse boer in zijn calvinistisch zwarte kloffie verbleken. Mijn verrekijker is een oude Hensoldt Wetzlar (16x56) (tegenwoordig Carl Zeiss) en zowel op de Hondsbossche zeewering als op de Zeeuwse duinen werkt hij uitstekend. Bij de pomp in de dorpen – ik oriënteerde mij bij Charley Toorop in Westkapelle - doet men inderdaad wijsheid op. Ik dineerde laatst in Gapinge en hoorde de dochter des huizes klagen over de die ‘vreselijke griffo’ school, waar ze leenrokken hebben, niet naar de Efteling mogen omdat naast de Bijbel sprookjes niet tellen en Sinterklaas en verjaardagen niet gevierd worden omdat het Roomse zottigheid is. Dat mag je niet zeggen: ‘vreselijke griffo,’ zei haar moeder en zo is inderdaad de beschaving. Gescheiden zwemmen doen ze op nette kostscholen in Wallonië ook, de naaktstranden van het roze publiek zijn van de badstranden gelukkig gescheiden en één van mijn kosmopolitische kennissen uit Riyadh, het nichtje van een sharia rechter, legde mij recent nog uit dat over die hoofddoekjes in de Koran niets staat, maar dat ze dat in de winderige dorpen in de woestijn van de Najd niet allemaal weten. In de verrekijkers daar ontwaren ze overigens wat er zoal tussen 23.30 en 01.00 uur op de commerciële televisie zenders bij ons wordt uitgezonden en zien hun dochters daar niet in figureren.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goed interview met Theodore Dalrymple over Breivik

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Helb,

  Dank voor uw reactie en betoog. U pent uw wegkijken glashelder. Keurig neemt u uw draai om de pot.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. "Zo werkt het altijd wanneer een koe verzuipt !
  Politici gaan dan altijd putten dempen of in dit droevige geval helikopters kopen "

  Neen, zo werkt dat niet.
  De staat zal deze aanleiding gaan gebruiken om meer staatscontrole over de publieke ruimte te verkrijgen.
  De Pliessie gaat nu altijd pistolen dragen, als een eerste stap van de wapenwedloop met de criminelen, terwijl daar helemaal geen goede reden heeft.

  Was het parlement tot voor kort overtuigd dat 21 jaar max wel voldoende is, overweegt de regering om "de wet tegen de menselijkheid.."(oid), das goed voor 31 jaar, ook hier van toepassing te maken. Ik dacht dat de wet enkel voor burgers geldt. Gelukkig benoemt de staat het hier nog niet als genocide, maar dat is misschien een kwestie van tijd.

  Ondertussen is (de andere hand van)de staat al wel druk bezig met de strafmaat, nog voordat de verdachte (!) zijn rechter gezien heeft !

  Ook moet de verdachte zich laten onderzoeken door specialisten, aangewezen door de staat. Dat onderzoek, vrees ik, zal niet in alle openbaarheid gebeuren, maar in een besloten omgeving.

  En wie zal hier tegen protesteren ? Wie verdedigt hier een gek met 70 moorden op zijn geweten ?

  De staat wrijft grinninkend in de handen, de burger levert weer een stukje vrijheid en macht in.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een groot mankement van de staat, groot of klein, is dat het verantwoordelijkheid mist. Misschien gloort er hoop op verbetering, indien het parlement wetgeving aanneemt dat bestuurders, verantwoordelijk voor de veiligheid van de burgers, in dergelijke gevallen als deze, met een zware gevangenisstraf belast.
  Dus Breivik krijgt dan een tijdelijke buurman, de premier.

  Dit, in combinatie met het recht op het dragen van wapens, zal verwarde geesten of andere lichtgewichten, wel dwingen om zich tweemaal te bedenken alvorens voor een politieke loopbaan te kiezen.

  Misschien stijgt dan het gemiddelde IQ van de doorsnee politicus.
  Nu is het niet veel soeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dat hoofddoekjes niet in de koran staan zoals hierboven door een reageerder wordt betoogd, is een argument dat regelmatig gebruikt wordt om wie nog geen moslim is te misleiden. Ook bv. de steniging van overspeligen en de oproep tot het gebed staan niet in de koran. En nog veel meer dan dat.

  Protestanten en moderne ongelovigen zijn vertrouwd met de regel 'alleen bij de schrift', sola scriptura, en denken dat dit een universeel beginsel is. Maar buiten het protestantisme speelt deze regel geen of een andere rol.

  In de islam dient te koran om te legitimeren dat het hele systeem van God komt. Maar of iets wel of niet een islamitisch voorschrift is, wordt bepaald door de islamitische wet- en schriftgeleerden. Deze wet- en schriftgeleerden belichamen het religieus gezag.

  De islam kent een speciaal woord voor de genoemde en andere vormen van misleiden: taqiyya, letterlijk 'behoedzaamheid'. Maar het blijkt steeds weer dat dit soort 'behoedzaamheid' loont. Het is uiteraard onvoorstelbaar dat een sharia-rechter niet weet hoe het zit met die hoofddoekjes.

  Ik zou niet weten hoe vaak dit niet al uitgelegd is, en of iemand die stelt dat hij dit niet wist, wel te goeder trouw kan zijn. Ik hoop het eigenlijk maar, want het alternatief is ook niet best.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ecceuomo,
  Kijkt u eens om u heen. knt u een betere?

  Churchill zei, meen ik:
  "Democratie is de slechtste vorm van regering.... op alle andere na.

  Democratie hft echter en aantal zwakke punten en die worden op dit moment steds meer tegen de democratie zelf gebruikt, om ze op niet al te lange duur af te schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Moderne rechtsgeleerden, ook de nog wel gelovige protestantsen, vermoed ik, weten dat er behalve de letter van de wet ook nog de Memorie van Toelichting en de Handelingen van de Staten-Generaal bestaan, waarin kan worden nagezocht wat nu eigenlijk de bedoeling van de wetgever was. De bijbel en de koran vergelijken, gaat in de door de reagerende blogger geschetste context, alleen als wij de seculiere rechtspraktijk er ook bij halen. Sola scriptura schiet dan dus ook bij ons tekort. De essentie kan ergens anders opduiken. De volstrekt integere vaststelling dat die hoofddoek de essentie en het voorschrift niet was, kwam van een Saoedische kunstenares met huis en atelier in Riyadh en kinderen op een kostschool in Engeland. Anders dan ‘verwesterde’ en Ferrari rijdende Saoedi’s trekt zij zich van haar religie iets aan, levert in haar werk op de praktijk daarvan kritiek, en de kledingvoorschriften interpreteert zij zo dat ze geen make-up gebruikt, geen juwelen draagt en meestal castagne bruine of zwarte kleren draagt, die betrekkelijk lang en hoog sluiten. Haar mening is natuurlijk niet algemeen geldend in Riyadh. In de Asir provincie tegen de grens met Jemen was een hoofddoek tot de verovering daarvan door prins (later koning Faisal) overigens niet algemeen gebruikelijk. Een kleindochter van Faisal, een kunstenares die met trots zal melden dat ze via haar grootmoeder ook een directe afstammeling van Muhammad ibn Abd al-Wahhab is, en op het Leidseplein eens kwam aanwaaien, vindt wel dat de hoofddoek erbij hoort, maar interpreteert het voorschrift van de hoofddoek door het verbergen van haar en huid onder een grote Franse baret, een hoge kraag en beesten van oorbellen. Ik durf de geleerde blogger, naar aanleiding van zijn laatste bericht, wel te zeggen dat dit moslima’s waren, die zich een eigen mening vormen en niet bezig waren mij te misleiden. Vreemder kijk ik aan tegen sommige sheika’s in de emiraten die met zeer fel gekleurde hoofddoeken en kostbare parels aan het westers banket schuiven. Wat de religieus geleerde context van de opvattingen uit Riyadh is, daarnaar heb ik geen navraag gedaan en daarvoor ben ik niet opgeleid. Wel wijs ik de blogger erop dat de moskeeën in Riyadh, volgens de schrijver Van der Meulen, totdat Amerikaanse consultants en bouwondernemingen in de jaren zeventig zich op die stad hebben gestort, geen minaretten hadden, kennelijk omdat Mohammed ook gewoon van het dak van zijn huis in Medina tot het gebed kon oproepen. Ik sluit niet uit dat zulk een salafistisch erfgoed, dat op zoek gaat naar de vroegste essentie van de koran en de eerste generaties, zoals wij in de Handelingen zoeken, in de ontwikkelde Arabier, nog aardige wendingen kan hebben. Van de blogger intussen vrees ik dat hij ooit, om eens een diplomatieke term te gebruiken, ‘has gone native’ in Ottomaans Cairo. Zoveel Byzantijns wantrouwen! Ik dank hem voor de verheldering van de term taqiyya als behoedzaam. Ik meen me te herinneren dat de term in de Handelingen inmiddels ook voorkomt. Zelf hoorde ik hem in een restaurant in de Korte Leidsedwarsstraat van een jonge fotograaf uit Djeddah, die in Medina nooit in een restaurant eet, waarvan de eigenaar een sjiitische naam heeft, want die zouden uit minachting in je eten spugen. Zelfs als zij zich officieel voordoen als soenniet, dan is dat slechts uit, kennelijk noodzakelijke, behoedzaamheid. Wat hij me ook vertelde is dat zijn vader als luchtmachtofficier ontslag had moeten nemen, omdat zijn moeder een buitenlands paspoort heeft. Dat deed mij me afvragen of Wilders niet eigenlijk bezig is met de ‘Saoedisering’ van Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zo kan ik uit eigen ervaring, waarde Aarnout Helb, meedelen dat in Nazi-Duitsland het dragen van een SS uniform niet parallel loopt met het aanhangen van de Nazi ideologie.
  Veroordelen van Mein Kampf en de wandaden van Hitler en zijn volgelingen is desondanks zeer gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. " Zij betogen dat de staat de plicht heeft de onderdanen te beschermen tegen geweld en de dreiging met geweld. Dat kan de staat maar op één manier doen: zo nodig ook zelf bereid zijn af en toe gedisciplineerd geweld te gebruiken tegen boosdoeners."

  Dat eerste is in het geval van Fortuyn en Van Gogh helaas mislukt en het laatste in geval van Gregorius Nekschot en de waxinelichthouder,300 dagen in voorarrest en nog geen rechter gezien, wel gelukt.


  Alleraardigst om te zien hoe fascisme zijn weg baant is door de discussie "Thuis bevallen" te volgen. Laatst zag ik de bangmakerij ook op RTL, dus deze keer niet 'Rondom tien', veschijnen. Thuis bevallen kan gevaarlijker zijn dan in het ziekenhuis en de aanstaande ouders moeten maar reizen gaan naar een ziekenhuis met voor speciale gevallen speciale middelen. Spontaan dacht ik aan Jozef en Maria en Herodus.
  Fascisme in Nederland. Het trio Tweede Kamer, zorgverzekeraars, media en "thuis bevallen".


  Mussolini: “Tutto nello stato, niente al di fuori dello stato, nulla contro lo stato” (alles door de staat, niets buiten de staat, niets tegen de staat).

  " De plicht daartoe heeft de staat nu eenmaal op zich genomen.
  "
  Hobbes die (met dank aan Gallileo)bedacht had om het politieke systeem te laten baseren op alles wat meetbaar is en al het andere, zoals wichelroedelopen en religie, betreffende het bestuur, uit te schakelen, leefde rond 1600.
  De schutterij daarentegen kende toen al een historie 300 jaar en zou pas in 1780 in Nederland afgeschaft worden.

  Deze plicht is door de staat overgenomen. Oftewel het is niet noodzakelijk dat de overheid het monopolie op geweld heeft.
  Het is toevallig zo gegaan.
  Vergelijk de opschuiving van militaire dienstplicht en de creatie van een huurlingenleger dat we nu hebben.
  De staat is zo doende steeds minder afhankelijk van de instemming van de burger.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Nogmaals mijn neus in het zog van de geleerde blogger. Een reageerder, Hendrikush, dook op met de vergelijking van de islam, die tussen 622 en 2011 na Christus zijn invloed in vele landen heeft doen gelden, met de aan de erfenis van het christendom en de wormenkwekende Darwin ontsproten nationaal-socialistische staat, die van 1933 tot 1945 het democratisch kasplantje in Duitsland heeft gekaapt voor het plegen van onvoorstelbare misdaden in het volle aanzicht van de moderne westerse wetenschap. In het licht van het hoofdonderwerp hier, een Noorse misdadiger, een serieuze noot waarom deze vergelijking bezwaarlijk is.
  (1) Nazi Duitsland is met de wapenen hier binnengevallen, heeft in dit land veel mensen vermoord en een bepaalde bevolkingsgroep grotendeels vernietigd. De gelijkstelling van de opvattingen van deze vijand met de overtuiging van mensen, die door de voordeur zijn binnengekomen, en een oude cultuur van ergens anders hebben meegebracht, is te overspannen en kan door rechtlijnig denkende idioten net iets te makkelijk worden uitgelegd als een rechtvaardiging om met geweld op te treden. (2) De vergelijking gaat in zijn hoofdzaak mank. De nazi ideologie verkondigde de superioriteit van een enkel ras en de opvatting dat het leven van andere rassen van mindere waarde was. De islam, hoe racistisch sommige Arabieren zich ook gedragen, huldigt het beginsel dat het geloof en de daarbij horende morele codes voor een ieder open staan. Voor een vergelijking met Nazi Duitsland komt eerder in aanmerking een bepaalde richting van de Hervormde kerk, die tot in de jaren 60 zijn ziel aan de Zuidafrikaanse apartheid had verkocht.(3) Behalve een politieke ideologie is de islam heus toch ook nog wel een religie en een cultuur, waarvan niet gezegd kan worden dat iedereen van die ‘foute club’ wegens dwalend inzicht lid is geworden. Het is voor veel mensen eenvoudig een erfenis van hun grootmoeder die zij weer van haar oma heeft aangenomen. Grootmoeders mag je best in de maling nemen, maar liefst wel met enige egards. (4) Voorzover het de politieke ideologie aangaat, is er eigenlijk niet zoveel aan de hand, zolang Tofik Dibi van GroenLinks lid is, Ahmed Marchouch van de PvdA en Coskan Cörüz van het CDA. Zodra natuurlijk deze heren zouden samenwerken om de wettelijke verplichting voor de burger om buitenshuis iets van een broek te dragen, uit te breiden met een verplichting voor dames om het hoofd te bedekken, dan zou er aanleiding zijn om die religie op de politieke agenda te zetten. (5) Gelijk hebben Wilders en de geleerde blogger, dat niet van de islam te scheiden zijn teksten die oproepen tot vormen van straf en geweld, die in onze tijd onnodig en contraproductief zijn. Wij zijn bijvoorbeeld rijk en georganiseerd genoeg om voor de dief een gevangenis te betalen in de hoop dat hij daarna met twee handen weer een baantje vindt. Het is een probleem dat niet in onze politieke fora gaat worden opgelost, maar enige bewaking van de opvattingen die links en rechts worden verspreid door zelf benoemde imams en scholen is best op zijn plaats. In hoofdzaak is het echter een zaak die in Mekka en Medina aan de oorsprong moet worden aangepakt door Arabieren van enig inzicht en invloed en die zijn daar ook wel mee bezig als ze tenminste niet met behulp van Britse en Amerikaanse firma’s zich teveel richten op de inkomsten uit het ‘religieus toerisme’ en het verspreiden van tapes met conservatieve opvattingen. Dat werkt, denk ik, sneller dan het ‘afzeiken’ van de geestelijke erfenis van de Marokkaanse meneer die mijn trappenhuis stofzuigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik hou de stand even bij tussen Aarnout Helb en Sirik.
  Het is nu 5-0 voor Sirik.

  Kom op Aarnout Helb, zet die roze bril eens af en klim uit deze ontkenningsfase. Je kunt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Fijn dat het Noorden meeleest. Ik stop soms even in Zurich op weg naar Harlingen om op de dijk te klimmen en de zon te zien ondergaan over de bruine vloot. Wij hadden het over verrekijkers. Mijn bril is blauw. Ik ben multicultureel rechts. Onder NAP zijn namelijk alleen de vissen autochtoon en monocultureel bestaat niet zolang wij twee ouders en vier grootouders hebben. Met dank aan de heer Jansen was dit hier mijn laatste bericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik word in een van de reacties melding gemaakt van islamitise kunstenaressen.
  Ik vraag mij af wat deze dames als onderwerp kiezen?
  Mensen, mag niet is verboten.
  Dieren, mag ook niet is ook verboten.
  Hmmm blijft niet veel over, want ik geloof dat ook planten nou niet bepaald kosjer zijn om af te beelden.
  Mischien kan Mijnheer Jansen daar wat licht op werpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Voor de laatste reageerder. Reem fotografeert moslims over de hele wereld om de diversiteit van de islam aan haar Saoedische landgenoten duidelijk te maken, van wie velen nog wel eens denken dat alleen zij de wijsheid in pacht hebben. Maha maakt fotogrammen. Dat zijn een soort collages die je in de Doka op fotografisch papier maakt. De plaatjes die ze produceert lijken zwart-witte jihad vlaggetjes, maar ze staan vol van symbolen die kritiek geven op de islamitische praktijk in Saoedie Arabië. De export van conservatieve recital tapes, de samenleving die vijfmaal per dag dicht moet vanwege het gebed, het verbod om aan geboortebeperking te doen. Dat soort dingen zet ze op de agenda en exposeert in Riyadh. N.a.v. jouw vaststellingen. Afbeeldingen van mensen mogen wel als het foto’s zijn want dan leg je slechts vast wat Allah heeft gemaakt. In het algemeen vindt men het afbeelden naar de natuur, van alles wat Allah heeft gemaakt, onzin. Het is blasfemisch als je denkt dat je het beter kan dan Allah. Er is natuurlijk ook de angst voor het maken van idolen als het om portretten en beesten gaat. Het grappige is dat sinds de uitvinding van de fotografie en de ontwikkelingen na Mondriaan ook het Westen nauwelijks meer geïnteresseerd is in een landschapje of een portret. Het heeft in Saoedie-Arabië helaas wel geleid tot een eindeloze hoeveelheid saaie abstracte kunst. Want dat mag wel. Maar sinds internet en facebook hebben er een aantal ontdekt dat moderne kunstrichtingen zoals conceptuele kunst of performance art in het geheel geen last hebben van verboden van de religieuze autoriteiten en zelfs een middel zijn om die eens aan het denken te zetten. Abdulnasser bijvoorbeeld heeft duizenden datum en letter stempeltjes uit elkaar gehaald en de rubberen letters op een heel groot bord geplakt. Het heeft de maat van een verkeersbord over de snelweg en erop heeft hij het bord nageschilderd dat niet-moslims de toegang tot Mekka ontzegd. Drie banen met een groene pijl rechtdoor voor moslims en één exit voor niet moslims. Alsof moslims hier de afslag Amstelveen moeten nemen als ze per ongeluk naar een verboden Amsterdam rijden. (Ook Amsterdam had vroeger overigens banpalen. Voor mensen die zich niet aan de wet hielden. Een aantal staat nog.) Tegelijkertijd heeft hij het voor elkaar gekregen de staf van de relgieuze politie aan het werk te zetten om van de vier rechtsscholen in de islam alle opvattingen te verzamelen die er bestaan over dat verbod. Voor wie het eigenlijk geldt? Of het geldt voor heel Mekka of alleen voor de moskee? En waarom? De zo verzamelde teksten zijn met die rubberen letters geschreven in de ondergrond van het verkeersbord. Ik geloof dat hij hoopt dat als de heren overgaan tot zelfreflectie over dit onderwerp het verbod op termijn misschien verdwijnt. Als kunstenaar ziet hij zijn rol echter slechts om het onderwerp los en bespreekbaar te maken. De bedoeling is dat het werk volgend jaar op een grote Hajj tentoonstelling in het British Museum voor het eerst aan het publiek wordt getoond. Als alles goed gaat in Londen. Ik heb drie jaar geleden verschillende werken van hem gekocht die onder druk van een enkele Saoedische sponser uit een tentoonstelling waren verwijderd en zelfs overgeschilderd omdat ze zeer direct op 911 ingingen en één bijna smalend islamkritisch was. Het idiote is dat hij in Jeddah en Riyadh met het werk wel in de krant stond en intussen is hij de meest succesvolle van een setje kunstenaars uit Saoedie-Arabië. Hij werkt gewoon in het land en is ook nog officier bij de artillerie. De mensen die hem in Londen censureerden zaten hier laatst overigens op kosten van de Leidse Universiteit en de Mondriaan Stichting in de Nieuwe Kerk op een congres over Islamistische kunst, waar ze dan een ouderwetser beeld van het Midden-Oosten produceren dan de wwerkelijkheid is.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Terwijl in NL de discussie op alle fronten is losgebarsten, blijven de Noren rouwen en herdenkingsbijeenkomsten houden.

  De slachtoffers krijgen aandacht. Beschaafd, integer, eervol. Dat ontroert me.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Door hypocrisie krijgen niet alle slachtoffers aandacht.

  Velen worden vergeten.
  Ook door jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @ ellentenbruggencate
  "Terwijl in NL de discussie op alle fronten is losgebarsten, blijven de Noren rouwen en herdenkingsbijeenkomsten houden.
  "

  Is toch niet normaal, Ellen ! Gisteren ook weer op radio 1 te horen! Ze blijven rouwen en Nederland rouwt mee!
  Of komkomertijd, of gekwezel, want ik zie de nederlandse media dat ook niet doen met de afghaanse slachtoffers.

  Voor de noren denk ik, dat de illusie van de ideale maatschappij uit elkaar is gespat: Het politiek correcte doorbroken door iemand die ontspoord was, niet volgens de spelregels wou spelen.

  Een uit elkaar gespatte droom, vergelijkbaar met de treinramp in madrid, de bussen in londen, fortuijn en van gogh hier

  En dat valt zwaar. Voor de Noren. En voor de nederlandse media.
  Die maar steeds niet willen weten dat wegkijken niet helpt.
  "democratie","gelijke rechten" alleen voor degene die onkritisch meeloopt, en vooral dingen WIL verzwijgen.

  Zo´n type als Beivrik, je kon erop wachten. Omdat elke maatschappij die haar schaduwkant ontloopt, die op een gegeven moment recht in het gezicht loopt!
  Ongepast en altijd slecht getimed !

  Dat rouwen moet eens afgelopen zijn. Noorwegen is geen muurbloempje meer, ze is gewaarschuwd, het leven gaat door, tijd om dingen te benoemen.
  De 90% verkrachtingen bv...

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Naar aanleiding van de Breiviks moordpartij was er een minuut stilte in het Noorse parlement. En werden de slachtoffers herdacht.  "What did you learn at school today ?
  Dear little boy of mine ?
  What did you learn at school today ?
  Dear little boy of mine ?
  I learnt our country is good and strong !
  Always right and never wrong !
  I learnt our leaders are the best of man !
  Thats why we elect them again and again.
  What did you learn at school today....."


  Tot op heden, na vier maanden bombarderen van Libie, géén minuut stilte, geen minuut van bezinning voor de slachtoffers.
  Nauwelijks enige rapportage op radio en TV over slachtoffers.

  De slachtoffers van de NATO-bureaugeneraals bestaan gewoon niet, terwijl wij ze wel daarvoor betalen. Het is door ons geld, onze inspanning, dat deze heren hun slachtingen, zonder nut en zonder einde, aan kunnen richten. Onschuldige mensen die ons geen kwaad hebben aangedaan, bezorgen wij een pijnlijke dood en een afschuwelijk leven.

  Breivik had idealen, de NATO-generaals niet, want befehl ist befehl, en de heren worden maandelijks betaald.

  Duidelijk genoeg zo, Ellen tenbruggecate ?

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hierbij een unieke, want wél signalerende documentaire van de NTR door Mildred Roethof, uitgezonden zondag 21 nov 2010, herhaald op...... zaterdagmiddag 9 juli 2011, 16 uur.
  http://tvblik.nl/rauw-en-puur/afvallige-moslimas-in-het-nauw

  http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1106307-afvallige-moslima-s-in-het-nauw

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Goeie documentaire inderdaad. Stoere meiden: 'ik ben de enige Marokkaanse met lef hier.' Maar in hoofdzaak dit: Marokkaanse ouders willen dat hun dochters niet met een 'neger' of als Tatoo Chick thuiskomen. Dat wil Hans Jansen eigenlijk ook niet. Lijkt me betrekkelijk normaal. Ik zie de verschillende gradaties van dat soort meiden hier in Amsterdam gewoon op straat. Ook die 'cocky' bemoeizucht van soms veel jongere broertjes. Dat laatste kennen wij eigenljk niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Fjordman wordt schandalig behandeld en daarmee lijkt de criminalisering van het islamitische geluid weer een nieuwe fase in te gaan in Noorwegen.

  Fjordman-verslag-politie

  Fjordman-identiteit

  BeantwoordenVerwijderen
 44. die ABB overgaat tot geweld is een zwaktebod, maar zijn bevindingen staan wel heel dicht bij de waarheid.

  http://www.amsterdampost.nl/palestijnse-fatah-jeugd-al-15-jaar-vaste-klant-op-ut%C3%B8ya/

  BeantwoordenVerwijderen