Deductie Doet 't

Leonie_small
Het is weer detectivemaand bij de KRO. Van 22 juni tot en met 23 juli is het feest. Wat het extra leuk maakt is dat er ook nieuwe series bij zijn. Televisie kijken is iets dat ik niet vaak doe, simpelweg omdat er niet veel te kijken valt dat mijn belangstelling heeft. Vreselijke programma's als 'Make me beautiful' deden me al lang geleden afhaken. Om nog maar niet te spreken over de ellenlange reclameblokken bij speelfilms. De reclameblokken zijn tegenwoordig bijna langer dan de stukjes film die er tussendoor worden uitgezonden. Maar, nu in de detectivemaand zit ik voor de buis.

Vooral de nieuwe series vind ik geweldig. Ik begon net detectivemoe te worden door de onwaarschijnlijke en niet geweldig in elkaar stekende verhalen zoals te zien in 'Midsomer Murders' en 'Lewis', maar nu behoor ik helemaal bij het billen-op-de-bank-gilde.
Aurelio Zen al gezien? Lekker hapje voor de dames en zijn prachtig mooie vriendin als snoepje voor de heren. Bovendien een goed verhaal en prachtig verfilmd. Mooie beelden vol geheimzinnige schaduwen van het mooie Rome. Het is alsof je een speelfilm zit te kijken.

Hele goede nieuwe Zweedse series zijn er ook. Wallander, met z'n goeiige lobbeskop, -snelle, een beetje dwarse Varg Veum- en de nieuwe ster aan het firmament 'Sebastian Bergman'. Een zeer onappetijtelijk uitziende man die toch de ene na de andere vrouw het bed in krijgt. In de serie speelt hij de rol van psycholoog/profiler die de politie een handje helpt door een daderprofiel te maken. Je leert zo meteen ook mooi wat zweedse woordjes al kijkende. 'Iengedieng' betekent 'helemaal niets'. Klinkt toch ook meteen al veel leuker?

Vanavond is er een 'ouwe getrouwe', 'A Touch of Frost'. Inspector Frost, een heerlijk eigenwijs manneke, met een goede detectiveneus en een sterk ontwikkeld gevoel voor onrecht.

Een van de nieuwe series, 'Beck', heb ik nog niet gezien. De eerste keer dat deze serie wordt uitgezonden is zondag 17 juli a.s.
Reken maar dat ik voor de buis zit.

Het uitzendschema is als volgt:
Op woensdag en donderdag op Ned. 1 - en op zaterdag en zondag op Ned. 2
Op de overige drie dagen kun je op de website terecht om via je pc een aflevering te bekijken.
Er worden in totaal 37 detectives uitgezonden, 23 op televisie en 14 via internet.
De KRO is zo attent geweest hh te zetten achter de afleveringen die al eerder zijn uitgezonden.
Het uitzendschema vind je HIER
Veel kijkplezier.

6 opmerkingen:

 1. Wallander is ook te zien via de Australische zender SBS. Erg goede serie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zen is wel grappig, maar het - uiterlijk,schone schijn - ligt er wel metersdik bovenop. En die vriendin van Zen vind ik gewoon saai, ze is nog net niet aan het pruilen. Al speelt "Zen" goed.

  De Zweedse Wallander vind ik veel beter, en Lena Endre, de OvJ of rechter commissaris, veel interessanter/spannender/inhoudelijker.

  Maar ja, ieder zijn meug

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Idd, Zen is voornamelijk schone schijn en dat blijkt/ blijft niet (te) boeien.

  Bekijk de eerste minuut van de Zweedse serie Wallander en je weet meteen welke je wel moet kijken en welke niet.

  Lena Endre (1 van de hoofdpersonages in Wallander) is een fascinerende vrouw, ze speelde ook in Stieg Larssons Millennium-trilogie: Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Millennium 3: Gerechtigheid. Leuk detail is dat ze in Millennium uit de kleren ging, een oudere vrouw dus, en daar was helemaal niets mis mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verrassend goed vond ik ook Varg Veum. Is geloof ik Noors. Heftig!

  Bedankt voor het handige uitzendschema. Vanavond dus Frost!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Beck' was gruwelijk spannend gisterenavond. Zeer de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben verslaafd aan detectives. Kijk ook online naar "Waking the dead." Heerlijk.
  "Zen" kan mij niet boeien. Italiaans verhaal in het Engels. Brr. Sommige personages spreken met een Italiaans accent - anderen niet.

  BeantwoordenVerwijderen