One person with a belief...

43 opmerkingen:

 1. Inderdaad waar een wil is, is een weg.
  Ongrijpbaar voor staande legers. In Derry, Bilbao, Mumbai en in Oslo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Annelies - kun jij de link goed plaatsen? Lukt mij niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoeiboei zet oude berichten bovenaan en haalt ze weer weg en citeert van de weeromstuit Frank Boeie en d66.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee Archibald: ik heb de link naar Boris van der Ham (D66) geplaatst.

  Heb er ook een stukje over geschreven op mijn eigen blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Interessant. Een citaat van de 19de eeuwse John Stuart Mill, lees ik bij Boris v/d Ham.

  Het oorspronkelijke citaat luidde:

  “One person with a belief is equal to a force of 99 who have only interests.”

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben dol op proefjes.
  Stel we sluiten een hongerige leeuw en een onschuldig lammetje samen in èèn kooi op.
  En stellen de volgende regel, waaraan de winnaar zich niet aan zal zondigen, in:


  "‘Behandel anderen zoals ge zelf behandeld wilt worden’, of ook wel in de negatieve vorm: ‘Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’.
  "


  Wedden dat het lammetje wint ?

  De leeuw was gisteren vergeten dat hij orthodox-christelijk was.
  Jammer van het lammetje, het heeft gewonnen.


  Bouyeri, Volkert en Breivik zijn geen idioten, maar welbewuste planners.


  Het veilige rustige Oslo.
  Waar 65% van de verkrachtingen gepleegd wordt door leden van islamitische minderheidsgroepen.
  Voornamelijk Irakezen en Somaliers, die op zoek waren naar geluk en welvaart en verwelkomd door de Noorse bevolking.

  Wilders is niet (extreem) rechts, maar een centrum (pardon) partij.
  Dat Wilders hier er bij wordt gesleept, is tamelijk onsmakelijk.
  Het was daarom alleen maar verstandig dat Wilders afstand heeft gedaan van een zijn medewerkers (burka; tuig).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het schijnt ook dat die Noor van klassieke muziek houdt.
  Da's toch ook wel weer heel verdacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op http://heiden.skynetblogs.be/ staat een still geplukt uit de video van de moordenaar. Blijkbaar zijn de media zijn christelijke inspiratie aan het vergeten. Hij is toch duidelijk: "Vooruit, Christelijke soldaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Opvallend is de snelle gretigheid waarmee wordt gemeld dat het een keertje niet om een moslim zou gaan. Ook het feit dat men zo snel en gretig een verband probeert te leggen met islam-critici met de daarbij gepaard gaande algemeenheden is opmerkelijk, want waren diezelfde politiek correcten nou juist niet degenen die islam-critici aanvielen vanwege de in dat geval wel terechte verwijzingen naar de islam. Ze doen nu in ruime mate dat wat men altijd de islam-critici verweet, maar met dit verschil dat islam-critici wel gelijk hebben met hun kritiek en associaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het met die gretigheid wel meevallen, Rudolf. Waarom zou niet mogen worden vermeld dat die kerel een islamcriticus is? Jij zegt natuurlijk: ja, maar die man is geen wáre islamcriticus! De ware islamkritiek is vreedzame kritiek, kritiek van liefde en respect. Wat hij doet in de naam van islamkritiek heeft niets met islamkritiek te maken!

  Snel en gretig was het op hoeiboei bovenaan zetten van het artikeltje over moslims in Noorwegen gisteren. Dat was gretig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb het filmpje van de moordenaar gezien (dat alleen nog te zien is via GeenStijl) waarin hij in alles een complot van het marxisme ziet.Hoe het marxisme gediend is met de massale invoer van Noord-Afrikanen kan/wil hij niet duidelijk maken.Intussen krijgt alles wat zelfs maar een klein beetje Linksch is zowat een spontaan orgasme bij het horen dat de malloot in één zinnetje Pamela Geller en Geert Wilders noemt.Eindelijk hebben ze een stok gevonden om mee te slaan.Dat iedereen in eerste instantie dacht aan moslims, simpelweg omdat dat ook in Londen, Mumbai, Madrid en New York zo was, dan wordt dat weggewimpeld als ware het een futiliteit.Soms zou je Linksch willen worden, al was het alleen maar omdat je wereld dan toch wel heel erg lekker simpel wordt.Het maakt allemaal niet meer uit, als het regent is het de schuld van Wilders, als de bus te laat komt, is het de schuld van Wilders.Daarentegen als de bus op tijd komt, dan is dat te danken aan den Uyl, als de zure regen niet blijkt te bestaan, dan is dat te danken aan milieukritici.Als hele horden hun religieuze achterlijkheid etaleren met diverse soorten van woestijnoutfits, dan is dat vrijheid van godsdienst.En als diezelfde mensen dankzij hun woestijnoutfit onmogelijk aan het werk kunnen, dan is het "sociaal" om ze levenslang uit de staatsruif te laten vreten zonder ooit een tegenprestatie te hebben geleverd, nog dat ooit van plan zijn dat te gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is een filosofisch citaat, maar gebruikt als in een militair handboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Islam-kritiek is geen ideologie of ideëensysteem zoals een godsdienst. Dus die vergelijking van die Archibald is onzinnig. Islam-kritiek komt vanuit diverse hoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. http://www.youtube.com/user/Ivanbasyn?feature=mhee

  Het filmpje staat niet enkel op Geen Stijl. De tentakels van You Tube zijn nog niet gefinetuned. Kijk vooral naar de laatste minuten, hierin is hij duidelijk over zijn christelijke inspiratie en dat wordt met de mantel der liefde verzwegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Annelies, zou het niet een goed idee zijn om uit respect voor de slachtoffers voor 1 dag te stoppen met het verspreiden van culturele onlustgevoelens a la Ellian en Jansen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @jelle

  "Het schijnt ook dat die Noor van klassieke muziek houdt.
  Da's toch ook wel weer heel verdacht."

  Doel je misschien op de composities van Richard Wagner?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zou Boris wel goed bij zijn hoofd zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ Rudolf 13:50.
  Inderdaad. Als islamkritiek een ideologie zou zijn, zou kritiek op die massamoordenaar ook een een ideologie zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit gebeuren is de aanvang van burgeroorlog; en herstelt de Kruistochten in Europa met een christen 'ridder' die de Linkse Noorse regering en aanhang als 'verraders' van Noorwegen aanviel. En voert terug naar Karel Martel, naar Oriana Fallaci die 'de zonen van Allah' wel rauw luste; en naar Pim Fortuins 'Paard van Troje' in Noorwegen.

  In feite zijn de aanslagen in Oslo aamslagen op 'vooral moslims', die zoals altijd al huichelend hun handen in onschuld wassen, terwijl die nog vorige week 'auto's in brand staken in Oslo.

  Tegelijkertijd een reuze en lafhartige aanval zoals 9/11.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Paar voorbeelden van 'the blessing van Islam in The West':

  http://www.danielpipes.org/232/muslims-in-the-west-can-conflict-be-averted
  http://www.cablegatesearch.net/cable.php?id=07OSLO1099

  "... with over twenty three percent of the capital city,s population now designated as non-Norwegian,. The largest non-Western group is [anti-christenen] Pakistani, a population that has established deep roots in the country ... which continues to face many hurdles to integration and has shown signs of radicalism. Some hurdles are self-inflicted as some Pakistanis send their children to Pakistan for elementary and high school education. The almost exclusive intermarrying is also self-imposed and causes significant cultural conflict. There are brazen criminal elements in the Pakistani populations that until recently the police have been reluctant to confront. ... Following Norway,s first ever terror arrest in September 2006, which was of Pakistani-Norwegian Afran Bhatti, and last year,s cartoon controversy, Norway should be considered a possible risk for home-grown terrorism...The following cables will cover the Iraqi, Somali, Turkish/Kurdish and other significant Muslim communities in Norway ...no longer [!] Homogeneous..."

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Terzijde: even een "vergelijkend warenonderzoek" (citaten bronteksten steeds van de slotparagraaf):

  http://www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC1.pdf

  Orig:
  "While the hour is late, the battle is not decided. Very few Americans realize that Political Correctness is in fact Marxism in a different set of clothes. As that realization spreads, defiance will spread with it."

  Anders Behring Breivik:
  "While the hour is late, the battle is not decided. Very few Western Europeans realise that Political Correctness is in fact Marxism in a different set of clothes. As that realisation spreads, defiance will spread with it."

  Dit copy/paste werk beslaat alle 6 originele documenten.

  http://www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC2.pdf
  http://www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC3.pdf
  http://www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC4.pdf

  http://www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC5.pdf

  Orig:
  "Will American men, of every race, and more traditionalist women of every age and circumstances – who may well be a silent majority of their sex – rise to challenge Political Correctness? Or will American men continue in voluntary submission toward a future of peonage under a new American matriarchy? Would that be a precursor to a condition of anarchy, and an end to America’s experiment with democracy? It may well be that the fate of American civilization depends on American men steadfastly resisting Politically Correct feminism. Even more, they must resourcefully oppose the wider grip of Political Correctness, the cultural Marxism for which radical feminism is only one avenue of attack."

  Anders Behring Breivik:
  "Who will rise to challenge Political Correctness? The fate of European civilisation depends on European men steadfastly resisting Politically Correct feminism. Even more, they must resourcefully oppose the wider grip of Political Correctness, the cultural Marxism for which radical feminism is only one avenue of attack."

  http://www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC6.pdf

  Orig:
  "This small bibliography will be enough to get an interested reader started; the full literature on and by the Frankfurt School is immense, as the bibliographies in Jay’s and Wiggershaus’s books attest. What has been missing from it, at least in English, is a readable book, written for the layman, that explains the Frankfurt School and its works in terms of the creation of Political Correctness. This short volume is at least a start in filling that gap."

  Anders Behring Breivik:
  "This small bibliography will be enough to get an interested reader started; the full literature on and by the Frankfurt School is immense, as the bibliographies in Jay’s and Wiggershaus’s books attest. What has been missing from it, at least in English, is a readable book, written for the layman, that explains the Frankfurt School and its works in terms of the creation of Political Correctness. This short volume is at least a start in filling that gap."

  Sag.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Hetaconchir
  Wie weet van wat soort klassieke muziek de lul hield.
  Ik opteer voor "Opmars naar 't schavot".
  (Berlioz, Symphonie Fantastique)
  Openingstune voor het CPN-praatje in het kader van de door de regering ter beschikking gestelde zendtijd etc.
  Of dat stukje uit "Les Preludes"(Liszt), de Rundschau uit ww2.
  Who knows?
  Tedje ken ik nog wel.
  Van 't roemruchte Ayaan weblog.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ik wilde zeggen is, de schutter onderbouwde zijn daden met verwijzingen naar een heel aantal van de ideeën die ook op dit blog leven. Het zou verstandig zijn om hier eens even bij stil te staan.

  Keer de zaak eens om; een grote aanslag van Al Qaida. Zou het dan niet toe te juichen zijn als op een blog waar de hele dag dingen worden worden geroepen als 'ongelovigen zijn kaffers', ze bedreigen mijn manier van leven, etc. enige introspectie en terughoudendheid zou worden betracht. Dat men als het ware toch een beetje schrikt van de mogelijke ultieme konsekwentie van sektarische, uitsluitende en opzwepende taal.

  Als je grote woorden gebruikt als 'huichelachtig' om een groep mensen te karakteriseren. Veel waarde hecht aan overgeneralisaties van mensen als Daniel Pipes ("Immigrant Muslims widely disdain Western civilization"). Altijd wijst naar dezelfde kant ook als het 'probleem' duidelijk anders geinspireerd is, met vage buikgevoelens dingen roept over 'Linksch'.
  En ook als je al deze uitingen een platform biedt, dan lijkt het mij een relevante vraag die men zichzelf kan stellen; wat wil ik hiermee eigenlijk bereiken ?

  En uiteindelijk, wat voor wereld laat ik achter voor mijn kinderen ?
  Een wereld waarin groepen mensen naar elkaar kijken als te verdelgen insectensoorten ?
  Mensen denk na, draai niet de hele tijd in dat cirkeltje rond, angst is een slechte raadgever, een burgeroorlog is geen oplossing zou ik zeggen. Zoals de Noorse premier Jens Stoltenberg zei: “We will retaliate with more democracy”.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Was Norway's Terrorism Timed to Celebrate Israel's King David Hotel Attack?
  http://www.salem-news.com/articles/july232011/oslo-israel-tk.php

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @ Boris

  Koran/Mohammed/hadiths spuien haat, moord en doodslag voor christenen en Joden.;
  en schaft Judaisme en Christendom áf

  Waarom zouden wij moslims niet naar de Hel verwensen?
  Wat doen die hier anders dan huichelen onder 'infidels, christenen en Joden?

  Christenen hebben geen, of nauwelijks recht op bestaan in Islamitische landen; en Jodenhaat is daar noch in Nederland van de lucht onder moslims.

  In Oslo komt het merendeel moslims uit Pakistan waar nog recentelijk christen zijn (!) opnieuw als 'blasfemisch' gesteld werd
  onder de 'Black Blasphemy Laws' - gebaseerd op Koran - 'heilig' onverwijderbaar verklaard!

  Ook in Afghanistan geldt de doodstraf voor christen zijn, alle Joden zijn daar al lang verdreven, zoals
  alle andere religies daar verdwenen zijn 'verboden door Koran'.

  Koning van Marokko verbood (!) Marokkanen nog recentelijk 'christen te worden' .

  Koran schaft BLASFEMISCH Christus (!) áf.

  Reden waarom 'de schutter' zijn zwaard opnam als Kruisvaarder tegen Links als grotendeels oorzaak van massa immigratie van moslims

  De Turk Erdogan die zo graag in EU wil: 'onze minaretten zijn onze bayonetten; en door de buiken van onze vrouwen komt te overwinning van Islam'.

  Ghadaffi: 'Islam zal Europa overwinnen'.

  To HELL with Koran!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Annabeth, de schutter die 'zijn zwaard opnam' vanuit een haat en angst die jij deelt heeft 85 kinderen in koelen bloede afgeslacht. Je deelt zijn idee dat hij een 'kruisvaarder' is ?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. " Zoals de Noorse premier Jens Stoltenberg zei: “We will retaliate with more democracy”. "

  Nu ken ik de Noorse politieke situatie niet zozeer, maar het zou misschien weleens kunnen dat een bepaalde politiek stroming onvoldoende aan bod komt ?.
  Dat bepaalde maatschappelijke problemen ontkent danwel onder het tapijt worden geveegd ? Over een veelkleurige democratie gesproken. Maar dan wel eentje dat bepaalde kleuren niet mee mogen doen.

  Opmerkelijk is dan weer die verontwaardiging over onschuldig en onnodig gevallen slachtoffers.
  Nationale rouw en verdriet en één minuut stilte.

  Terwijl de slachtoffers die gevallen zijn, zoals onschuldige kinderen, vaders en moeders, onder het al vier maanden durende NATO-bombardement keurig door de staatsgeleide media van het scherm worden gehouden. (Idem Afghanistan en Irak.) En dat omdat een voormalig vriend van Tony Lockerbie Blair en zakenpartner van Europa nu ineens als onaanvaardbaar dictator wordt beschouwd.

  Tenslotte betaalt u, zonder al teveel protest, keurig het geld, nodig om de Libische gezinnetjes hoofdpijn te bezorgen.
  Hebben de Libiers ons wat misdaan ?

  Wie zijn hier dan hypocriet ?

  Wat u niet wil dat u geschiedt,....?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @Annabeth. Spreek lekker voor je zelf en laat dat 'wij' maar lekker weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Aha! Hoeiboei staat achter de Joden- en christenhaat in Koran - met alle gevolgen darvan!

  En reden waarom arabist Jansen op Hoeiboei Koran citeert met 'Joden zijn apen en beesten'!

  Ophouden met huichelen Hoeiboei - laat dat maar aan moslims over!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Annabeth zoekt de randen van de wet op....zolang ze er maar niet overheen gaat....

  En nee (sirik), opmerkelijk is niet de verontwaardiging over de onschuldig gevallen slachtoffers. Opmerkelijk is dat u dat opmerkelijk vindt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @annabeth

  "Aha! Hoeiboei staat achter de Joden- en christenhaat in Koran - met alle gevolgen darvan!"

  Nee, ik denk dat Hoeiboei bedoelt dat je voor jezelf moet spreken.

  Met 'wij' zou het een algemene mening zijn maar die vertegenwoordig je niet (of je moet 'wij' benoemen).
  Voor de rest is het slechts je eigen mening.

  Ik heb je al eerder tekeer zien gaan op andere fora met je christelijke instelling en je grote gelijk.

  Ik ben bang dat 'jouw' Jezus zich niet herkend zal hebben in jouw uitingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @B,
  Vindt u het dan niet vreemd dat wij, met onze belastingcenten, een derde wereldland bombarderen, terwijl we daar niets te zoeken hebben ?

  " Zoals de Noorse premier Jens Stoltenberg zei: “We will retaliate with more democracy”. "

  Nu ken ik de Noorse politieke situatie niet zozeer, maar het zou misschien weleens kunnen dat een bepaalde politiek stroming onvoldoende aan bod komt of is het enkel gekkenwerk ?.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @ hoeiboei. @ Boris. Annabeth wordt hier wel erg snel terecht gewezen. "Reden waarom 'de schutter' zijn zwaard opnam als Kruisvaarder tegen Links als grotendeels oorzaak van massa immigratie van moslims". Volgens mij constateert ze hier alleen maar iets mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Verder nog deze reactie
  "Tegelijkertijd een reuze en lafhartige aanval zoals 9/11."

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Sirik,
  Er is veel te zeggen over het feit dat het 'Westen' zich een rol aanmeet van internationaal politieagent. Welke ideeen en belangen liggen aan allerlei akties ten grondslag ?
  Het lijkt mij echter niet direct heel relevant om dit alles erbij te slepen in een discussie over rechts extremisme en Islamhaat in Europa en de daden van een exponent van deze denkbeelden.

  En, u suggereert dat 'een bepaalde politieke stroming' niet genoeg 'aan bod komt'.
  Het lijkt mij redelijk te veronderstellen dat in een democratie genoeg wegen open staan om maatschappelijk een punt te maken, mocht men daar behoefte aan voelen. Zie de PVV in Nederland...
  Overigens mocht die 'politieke stroming' sterk uitsluitende of antidemocratische kenmerken hebben dan zou ik hopen dat de democratie sterk genoeg is die stroming in te perken. Het is een vrij subtiel evenwicht daarom is een pleidooi voor gematigdheid ook zo relevant.
  (En daarom vind ik het ook zo pijnlijk op plekken als deze af en toe zulke extremistische taal tegen te komen. Op andere plekken is het trouwens nog veel en veel erger.)

  Johannes de Besnijder (??),
  Ik heb dan ook aan Annabeth gevraagd of zij instemt met deze formulering....
  (Uit haar woordkeus en overige bijdragen leid ik af dat het antwoord hierop bevestigend zal zijn, maar het staat haar vrij enige nuance aan te brengen....)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. "Er is veel te zeggen over het feit dat het 'Westen' zich een rol aanmeet van internationaal politieagent "

  Me dunkt ! We vallen voor de derde keer een derdewereldland binnen en u noemt dat een politiefunctie ?
  In Libie zijn er zaken aan de gang die onze belangen niet beinvloeden.
  Het is een zuiver interne aangelegenheid.
  Wat Nederland nu doet is zich bemoeien met een interne aangelegenheid. Ooit weleens gehoord van soevereiniteit ?
  politieagent ? Pure agressie zul je bedoelen !
  Stel dat dit ons eens zou overkomen. Duitsland valt Nederland binnen omdat Merkel het niet bevalt wat premier Wilders allemaal utspookt.
  Het moet toch niet gekker worden.

  En wat heeft dit met Noorwegen te maken? Nu, alles met het ontlopen van verantwoordelijkheid voor de daden van je regering.
  Niet treuren om de zelfveroorzaakte doden elders, heeft als gevolg een rare bijsmaak als men eigen doden herdenkt. Kennelijk is het ene leven meer waard dan de ander. En dat is een uitholling van kernwaarden van onze samenleving.

  "
  Het lijkt mij redelijk te veronderstellen dat in een democratie genoeg wegen open staan om maatschappelijk een punt te maken, mocht men daar behoefte aan voelen. Zie de PVV in Nederland...
  "
  Lijkt mij niet zo redelijk.
  Als je in ogenschouw neemt wat Pim Fortuyn overkomen is, naast een heuse biologiese taart, mogen we van geluk spreken met een persoon Wilders.
  En hoeveel shit heeft die man over zich heen gekregen, zonder één enkele oproep tot geweld van zijn kant.
  Het enige wat zijn tegenstanders doen is met dat kapsel van hem aan de geng gaan, maar een inhoudelijk weerwoord blijft uit.
  En bent u vergeten dat deze man nog niet zo lang geleden, voor de rechter is gesleept ? Toch met de bedoeling om minimaal zijn mond te snoeren.

  Zo redelijk is dat allemaal niet.

  "dan zou ik hopen dat de democratie sterk genoeg is die stroming in te perken. Het is een vrij subtiel evenwicht daarom is een pleidooi voor gematigdheid "

  Dat pleidooi is al een keer door iemand anders gedaan en die ligt nu in Italie begraven. Kort van memorie, Boris ?


  En BTW, wie kan onderbouwen dat de PVV een rechtse partij is ? laat staan extreem ?
  Kijk naar de enquetes van de Hond.
  Vaak stemmen SP en PVV overeen, slechts op gebied van kernenergie, marktwerking, CO2 en remigratie verschillen ze.

  Terwijl het enige wat die Breivik met Wilders overeenkomt is de Islam. Of is de SP nu ook ineens rechts ?

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @ Boris. "Johannes de Besnijder (??),
  Ik heb dan ook aan Annabeth gevraagd of zij instemt met deze formulering....
  (Uit haar woordkeus en overige bijdragen leid ik af dat het antwoord hierop bevestigend zal zijn, maar het staat haar vrij enige nuance aan te brengen....)"

  Ik in elk geval vind het moeilijk reageren op aannamens die iemand zo maar uit de lucht grijpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @Johannes de Besnijder

  "Ik in elk geval vind het moeilijk reageren op aannamens die iemand zo maar uit de lucht grijpt."

  Dat is niet helemaal waar.

  Boris zegt:
  "Ik heb dan ook aan Annabeth gevraagd of zij instemt met deze formulering...."

  en:
  "...maar het staat haar vrij enige nuance aan te brengen....)"

  We zullen dus even moeten wachten op haar antwoord.

  Vooralsnog schijnt ze even niet thuis te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen