KINDEREN AFSLACHTEN VANWEGE EEN VERBOD OP DE BOERKA

Exclusief: Phyllis Chesler belicht het verband tussen gedwongen gezichtsbesluiering en islamisme.
Bron: Wnd Opinion, 23 maart 2012, vertaling Vertaling: Kees Bakhuyzen Hoeiboei

In 2010 werd Frankrijk het eerste land waar een verbod werd ingesteld op het dragen van de boerka. De Franse wet is neutraal ten aanzien van religie; het verwijst alleen naar “gezichtsbedekking” in het algemeen, en het noemt daarbij geen enkele religie specifiek. De Franse wet legde een boete op van 150 Euro en/of een inburgeringscursus als straf voor het dragen van een gezichtsbedekkende sluier. Al-Qaida dreigde direct met een terroristische aanslag in Frankrijk. Het waren in het bijzonder de al-Qaida afdelingen uit de Islamitische Maghreb (Algerije en Tunesië), die waarschuwden voor een op handen zijnde terroristische aanslag voor het lef de boerka te verbieden. Al-Qaida dreigde ook met een aanval als gepleegd in Mumbai, ergens in Europa, waarschijnlijk in Frankrijk.

Gelukkig is dit niet gebeurd.

We maken een sprong voorwaarts, naar maart 2012, in Toulouse, Frankrijk.
Tussen 11 en 15 maart vermoordde de Frans-Algerijnse Mohammed Merah drie Franse soldaten die vermoedelijk hadden gediend in Afghanistan; en op 19 maart schoot Merah een rabbi en drie zeer jonge kinderen dood op een Joodse school in Toulouse. Een van de kinderen, de 3 jaar oude Gabriel Sandler, was vernoemd naar rabbi Gabriel Hetzberg die door jihadisten was gemarteld en vervolgens vermoord tijdens de massamoord in Mumbai.

Vanmorgen was Merah omringd door driehonderd Franse politieagenten. Kalm en doelgericht belde Merah een Frans radiostation en sprak met hoofdredactrice Ebba Kalondo.

Merah
Merah begreep dat jihad ook een ideeënstrijd is, een die wordt uitgevochten op de radio, op de televisie, in films. Zoals de politie later zou ontdekken had Merah zijn moorden op zeven mensen al vastgelegd op video.

Volgens het Franse Channel 24 News beweerde Merah lid te zijn van al-Qaida in Frankrijk. Hij eiste de verantwoordelijkheid op voor de moord op de drie Franse soldaten en de vier Joden. Vervolgens zei hij dat zijn daden deel waren van een veel grotere campagne en dat meer aanslagen zouden worden gepleegd in Lyon, Marseille en Parijs uit protest tegen het “verbod op de boerka” en de “aanwezigheid van het land in Afghanistan.” Toen hem werd gevraagd waarom hij vier Joodse mensen, waaronder drie kinderen, had vermoord, zei hij: “De Joden vermoorden onze broers en zusters in Palestina. … (Ik) wilde de Palestijnse kinderen wreken en wraak nemen op het Franse leger vanwege hun inmenging op andermans gebied.” 

Terwijl anderen veel belangrijke dingen hebben gezegd over Merah’s opmerkingen over “Palestina” en Afghanistan, zou ik willen aantekenen dat het eerste dat Mehrah aanhaalde als reden van protest het Franse “verbod op de boerka” is.

In de 20e eeuw werd de boerka verboden in het ene na het andere moslimland, inclusief Afghanistan, Turkije, Iran, Egypte, Algerije, Marokko en Tunesië. Een tijdlang hadden alle moslimvrouwen een bloot gezicht in de gehele Arabische wereld.

Desondanks hebben islamisten geprotesteerd tegen het verbod op gezichtsbedekkende sluiers en grotere westerse invloed. Ze benadrukken dat vrouwen het gezicht bedekt horen te houden en dat alle vrouwen met een bloot gezicht hoeren zijn die een gemakkelijke prooi vormen voor verkrachting en sexslavernij. Islamisten dringen ook aan op polygamie, gearrangeerde kindhuwelijken, huwelijken tussen neef en nicht en op eermoorden op ieder meisje of vrouw die weigert de sluier en alles wat daarmee samenhangt te dragen.

Bij deze nog een belangrijk en weinig bekend feit. Volgens Hillel Fradkin and Lewis Libby is de geschiedenis van de Egypstische Moslimbroederschap bezaaid met ideologische scheuringen. Afsplitsingen ontstonden “binnen het leiderschap van de Broederschap. Het leidde er zelfs toe dat leden de Broederschap de rug toekeerden om alternatieve groeperingen op te richten. Een van die groepen vermoordde Sadat. Zoals latere gesprekken met de samenzweerders aan het licht brachten, ondernamen ze hun moordaanslag niet alleen of zelfs niet in de eerste plaats vanwege het Israëlisch-Egyptische vredesverdrag dat twee jaar eerder was getekend. Het was veeleer het werk van Sadat’s vrouw, Jihan, voor vrouwenrechten, dat ze zagen als een existenteel gevaar voor een ware Moslimmaatschappij.”

En zo is het inderdaad. En dat is mogelijk de reden dat de Terrorist van Toulouse het verbod op de boerka als eerste noemde. Volg de vrouwen die boerka’s dragen: ze zullen je zonder uitzondering leiden naar de mannelijke Islamistische terroristen in hun familie.

Merah is geen “ontspoord monster.” Hij is een politieke activist. Merah wilde niet levend worden gearresteerd om te worden ondervraagd over zijn kwaliteiten als bommenmaker, of zijn training in en bezoeken aan Afghanistan en Waziristan, Pakistan. Nadat hij was omringd door Franse veiligheidstroepen, stormde Merah zijn badkamer uit gehuld in een kogelvrij vest en opende hij het vuur op de politieagenten (waarbij vijf agenten gewond raakten), voordat hij uit een raam dook onder het uitkramen van “Allahu Akbar.” Hij overleed aan een schotwond in zijn hoofd.

Dit is geen op zichzelf staand geval. Net als de schutter in Fort Hood, Nidal Hasan, en Faisal Shahzad, die de bomaanslag op Times Square plande, zag Merah zijn aanslagen als onderdeel van een islamitisch religieus-militair-politieke ideologie. Die ideologie wordt gesymboliseerd door de gezichtsbeddekende sluier.

Er is een verband tussen terrorisme en het gedwongen dragen van een sluier. Houd dit alstublieft in gedachte voordat u een standpunt inneemt tegen het uitbannen van gezichtsbedekkende kleding vanwege “religieuze” redenen.

Volg Phyllis Chesler via haar website www.phyllis-chesler.com.

6 opmerkingen:

 1. Een helder artikel, waarin duidelijk de link wordt gelegd van het dragen van een boerka naar extreem moslimgeweld.
  Ik begijp niet dat er nog Nederlanders zijn die het verschil tussen het hoofddoekje van oma en de boerka niet willen/kunnen zien.
  Guus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ergste is nog dat Catherine Ashton een link wist te leggen naar de "palestijnse kinderen" maar tegelijkertijd niets wil weten over het telefoongesprek met de bewuste omroep.
  Dat mens dient gewoon verweidert te worden uit Brussel en een spreekverbod te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit belangrijke ideologische element wordt in de politiek correcte media (en dat zijn helaas alle tv-stations en zeer veel kranten) zwaar onderbelicht. En dat maakt de strijd tegen de islamitische intolerantie extra moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de vertaling. Phyllis Chesler is de moeite waard, ook nu weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het maakt niet uit hoe lang men blijft dralen om deze problemen afdoende, voor eens en voor altijd op te lossen. De islam is een misdadige organisatie en moet worden beëindigd. Het is geen optie, het moet!

  Zodra het Mohammedanisme onschadelijk is gemaakt zal er vanzelf vrede komen in het midden oosten. Dan zal vanzelf de productie van verdovende middelen zoals marihuana en morfine ten einde raken. Dan is er namelijk geen strijd meer. Vervolgens zal ook het uitvreten van de sociale voorzieningen stoppen. De moslims zullen mensen moeten worden en de beschaving accepteren. Er is geen keuze. De mensheid kan het niet laten gebeuren dat er miljoenen mensen zijn die voor de gek worden gehouden met een sprookjesgod die vrouwen haat, kinderverkrachtingen goedkeurt en daarnaast een notoire racist is. Volgens de koran is een neger een slaaf, en een slaaf een neger. En die zogenaamde 'abid' komt niet in de islamitische hemel, allereerst omdat deze hemel niet bestaat, maar bovenal omdat de islamitische hemel voor slaven gesloten blijft.

  Het wordt tijd dat beschaafde mensen zich inspannen om de islam te ontmaskeren als een ziekelijk nachtmerrie waarin vele onschuldige mensen verstrikt zijn geraakt. Op eigen kracht kan men zich nooit onttrekken aan die web van leugens. Men heeft hulp nodig, en sommigen een flinke trap voor de kloten. Dat moet ook duidelijk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens onze Staatsomroep is Sarkozy verantwoordelijk voor dit geweld. Veel bewoners van de zogenaamde banlieus maken er nu namelijk nog net zo'n puinhoop van als een paar jaar geleden. Het is Sarkozy ook al niet gelukt om de kinderen in die banlieus naar school te krijgen en hun ouders aan het werk te krijgen.
  Tja, dan kun je niet anders dan wat joodse kinderen door de kop te schieten, natuurlijk.

  Zou Sarkozy ook achter die pro-Merah facebookpagina en die pro-Merah demonstratie zitten?
  Zou Sarkozy ook Merahs vader hebben opgestookt om de staat aan te klagen?

  Voor moslimterroristen moet dit gruwelijk zijn, om wanhopig van te worden. Steeds maar blijven herhalen dat die moordpartijen bedoeld zijn om allah te behagen. En steeds weer krijgen Bush, Sarkozy, de joden, Hirsi Ali en Wilders alle credits.

  BeantwoordenVerwijderen