De (islamitische) hulpsinterklazen

Noureddine Steenvoorden
Eindelijk, er valt weer iets nieuws te melden over de moslimgemeenschap in Nederland. Moslims bevinden zich hier nog niet zoo lang dus valt er nog van alles uit te vogelen. Hoe 't allemaal hoort volgens
de islam bijvoorbeeld want langzaam maar zeker komen moslims er achter (of worden ze erop geattendeerd) dat Nederland lang niet zo islamitisch is ingesteld als ze wel zouden willen (of als ze zouden moeten willen). Tja, zo raken ze nooit volledig geïntegreerd. Nee, er valt nog heel wat in te halen en vooral veel eer te behalen.

Gelukkig zijn daar de islamitische hulpsinterklazen. Er is altijd wel een bekeerling die zich met hart en ziel voor Allah en de moslimse minderheidsgroep alhier inzet, dan wel een mode-ontwerpster die dé sport-hoofddoek ontwerpt waardoor vrouwen vanaf juli 2012 een hidjab mogen dragen tijdens voetbalwedstrijden. Is het niet geweldig?!

Maar nu dan dit. Noureddine Steenvoorden, een rasechte bekeerling, wijst zijn broeders en zusters op het weblog www.wijblijvenhier.nl ('scherper dan het zwaard') de goede weg, namelijk op het concept Muslims Marriage Events dat in Engeland reeds een groot succes genoemd mag worden. U weet wel, 't nabij gelegen land waar geen 150 beboerkate figuren op straat lopen maar tienduizenden.

Welnu, Muslims Marriage Events richt zich op het bij elkaar brengen van moslims die serieus op zoek zijn naar een levenspartner en die weliswaar liever niet uitgehuwelijkt worden maar "voor wie ook de plaatselijke variant niet lekker aanvoelt".  Zij voelen zich prettiger bij de islamitische omgangsvormen.

Bekeerling Noureddine Steenvoorden schrijft: "Dit laatste is geen sinecure: als moslimminderheid in een niet-moslimland heb je te maken met je eigen morele code (voor velen van ons in min of meerdere mate beïnvloed door – niet-moslims niet schrikken – de shariah.) Maar je hebt ook te maken met de dagelijkse gang van zaken in Nederland. Vaak gaat dat prima samen, maar soms schuurt ‘t een beetje."

Niet schrikken dus, ook niet nadat u vervolgens Nourreddines beschrijving leest hoe hij zelf "nota bene via een van de broeder die het Muslim Marriage Event naar Nederland heeft gehaald" aan een moslimmeisje is gekoppeld. Dus toch een beetje uitgehuwelijkt. Moet kunnen, nietwaar? Zoiets is nu eenmaal van alle tijden. Binnenkort dus ook weer in uw openluchttheater met 16 miljoen kijkers! Lees hier het volledige verhaal van Noureddine Steenvoorden.

10 opmerkingen:

 1. Dit naar binnengekeerde moslim-gedoe is echt met het motto eigen gelovigen eerst. O ja, als het om moslims gaat dan mag dit natuurlijk wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft deze neo-moslim zijn vrouw al onder een theedoek verborgen?
  Dat deden bepaalde delen van de nederlandse bevolking trouwens ook in de jaren 70 vooral:de palestijnse shawl.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gekoppeld is niet uitgehuwelijkt, zelfs niet 'toch een beetje'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gekoppeld is niet uitgehuwelijkt, zelfs niet 'toch een beetje'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze bekeerling doet me een beetje denken aan Abdel Jabber van der Ven, van hem hoor je gelukkig niet meer zo veel, hopelijk is deze Noureddnine Steenvoorden hetzelfde lot beschoren. inshallah!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze bekeerling doet me een beetje denken aan Abdel Jabber van der Ven, van hem hoor je gelukkig niet meer zo veel, hopelijk is deze Noureddnine Steenvoorden hetzelfde lot beschoren. inshallah!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sinds wanneer noemt men het totaal afwezig zijn van enig normbesef of moraal een "eigen morele code"?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat islam strijdig is met wetten en normen die in het westen en dus ook in Nederland gelden:

  islam kent zelf geen godsdienstvrijheid, maar doet er wel een beroep op om zich hier te manifesteren;

  islam erkent niet de universele rechten van de mens;

  islam kent geen gelijkheid van man en vrouw;

  islam is tegen elke vorm van democratie;

  islam kent geen scheiding tussen religie en politiek;

  islam kent geen scheiding tussen religie en rechtspraak;

  Hoe is het ooit mogelijk geworden dat islam hier getolereerd wordt, terwijl islam bij voldoende aanhang onze samenleving, normen en waarden per onmiddellijk om zeep zal helpen.

  En waarom worden bekeerlingen om die reden niet beschuldigd van landverraad. In de islam wordt je al voor minder gedood: het verwerpen van de islam.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dandruff, kopieer dit schrijven voordat het verdwijnt; kan jij 't op je gemak lezen! Ik zal vertellen waarom: Ik probeer namelijk al dagenlang een comment onder 'Een koran verbranden' te plaatsen, waarna ik berichtjes krijg van 'reactie is opgeslagen en dergeglijke...', vervolgens zie ik dat ie gewoon niet geplaatst wordt! Ik mag blijkbaar niet meer schrijven! Vandaar dat slotje "Reacties moderaten ingeschakeld..." en dat soort kolder.
  Ik hoop niet dat dat de vrijheid van meningsuiting is waar men zegt voor op te komen?
  Wat ik nu schrijf is hier offtopic, maar ze zoeken het maar uit hier!


  Dandruff zei...
  "Alles mag in brand gestoken worden; behalve de koran en aanverwante boeken. Tenzij het moslims zijn die die koran verbranden/beschadigen; dat mag ineens weer wel. Op het waarom van die hypocrisie kan helaas niemand een antwoord geven. Ik heb velen (oa een "islamkenner" op dit log) gevraagd deze tegenstrijdigheid uit te leggen. Het is niemand gelukt"
  ---------------------------------------

  Om te beginnen mag één ieder zijn eigendommen te allen tijde in de hens zetten, dus boeken ook. Nergens staat dat het verboden is een koran te verbranden, en in tegenstelling tot vroeger, komen tegenwoordig de boeken binnen enkele ogenblikken de drukkerij uitgerold, dus wat let je om een lading korans in bezit te krijgen en er een vreugdevuur mee te maken?
  Waar doen die Afghanen dan moeilijk over? Zou je zeggen, nou het zit zo, Als je het gegeven 'bezetting' weglaat, dan is het inderdaad heel hypocriet en tegenstrijdig om te gaan rellen bij een koranverbranding. Echter, het gaat om de manier waarop! De koranverbranders in dit geval zijn de bezetters zelf, die met een ijzeren hand over het land regeren, een bezetter waar het Afghaanse volk na tien jaar totaal geen vertrouwen meer in heeft, en liever vandaag nog ziet vertrekken! Dan getuigt 't van weinig intelligentie om als bezetter even een voor de Afghanen heilige schrift te staan verbranden! Het is niet aan de Amerikanen om een koran in de fik te steken! Daar zitten ze er ook niet voor. Dat is het hele probleem. Je verwart maar al te graag normale omstandigheden met rellen en oorlogen, bij normale omstandigheden verbrandt niemand wat.

  Om jouw 'vraag' te beantwoorden, is het, zoals hierboven vermeld, onmogelijk het gegeven "bezetting" weg te laten.

  Dus nogmaals let op: Als je het gegeven 'bezetting' weglaat, dan is het inderdaad heel hypocriet en tegenstrijdig om te gaan rellen bij een koranverbranding. Echter, het gaat om de manier waarop!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi, ik ben huisislamfoob bij wijblijvenhier, Nour is nu net een gouden uitzondering, open rechtvaardig en kan ook harken in zijn eigen achtertuin en per definitie nooit in de moslimse slachtofferrol.

  Groet,

  Herman

  BeantwoordenVerwijderen