Frits Bolkestein over de term 'verlichtingsfundamentalisten'Slot toespraak Frits Bolkestein boekpresentatie: Dirk Verhofstadt In gesprek met Paul Cliteur, een zoektocht naar harmonie(Hier te bestellenIn gesprek met Paul Cliteur ), 9.3.2012.
Onderwerp: Bolkestein over de onzinnige term 'verlichtingsfundamentalisten'.
Klik hier voor deel 1:  Frits Bolkestein over de decadentie van de islamitische wereld.
Klik hier voor deel 2:  Waarom Turkije niet bij de EU hoort.
Klik hier voor deel 3: Waarom Deborah Scroggings faalt in haar boek over Ayaan Hirsi Ali.

3 opmerkingen:

 1. Uitermate goede analyse van dat belachelijke begrip 'verlichtingsfundamentalist"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar komt die term vandaan en wie gebruiken die term en wie is Bolkestein ?

  De universele Verklaring van de Rechten van de mens (UVRM) wordt terecht bekritiseerd als zijnde westers. Er is niets universeels aan, al was het vanwege het feit dat, bijvoorbeeld, de Papoea's niets gevraagd is.
  Het is een kortzichtig idee dat door nep-intellectuelen, de bovenonsgestelden, over de paupers als een moralistische deken wordt gelegd.
  Niemand weet, bij implementatie ervan, wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn en aan het klootjesvolk wordt niet de gelegenheid gegund het eea af te wegen dan wel dit slechte idee te verwerpen.
  Maar het is spek voor onze Fritz zijn bekkie. Immers hij maalt er niet om dat burgers van een Europees land (Polen bijvoorbeeld) gedegradeerd worden tot EU-nomaden, die hun voedsel achterna moeten reizen. ( binnenkort Spanjaarden, Grieken, Portugezen, enz., Zij, jonge mensen, velen worden gedwongen hun geboorteland te verlaten ( explosieve regionale vergrijzing), dankzij de creatie van een interne EU-markt.

  Bedankt, oud-commissaris Bolkestein. Grooot democraaat !

  Dommertje Bolkestein beseft kennelijk niet waarom de term "verlichtings-fundamentalisten" zo actueel is.

  Het was de door hem zo vefoeide Pim Fortuyn die het had over de achterlijkheid van de islam in een artikel in de Volkskrant. Hij, niet de mislukte volksvertegenwoordiger(!) Bolkestein, lichtte het nederlandse volk in door het benoemen van het grote gevaar dat islam heet.
  Dus niet dat "verlichting" ineens een politiek issue is geworden, maar verlichting kreeg de aandacht dankzij Pim Fortuyn en de opkomst van een nieuwe tyrannie.

  Dat daardoor UVRM ook besproken werd/wordt is helemaal niet belangrijk, noch noodzakelijk. We hebben wel iets anders om over te praten !

  Dit heeft Bolkestein de slaafse dommertjes tijdens de heugelijke de uitreiking, vergeten te vermelden.
  Zij beseffen dus ook niet dat de politieke term "Verlichtings-fundamentalisten" alles te maken heeft met de opkomst van Pim Fortuyn, door Bolkestein heel laf een Plee-figuur genoemd.

  Waarom is Bolkestein een lafaard ?

  Vòòr dat Bolkie EU-Commissaris voor interne markten werd, daar zijn de Grieken hem heel dankbaar voor, werd hij betaald(!) als volksvertegenwoordiger.
  Toen hij daarna een beter betaalde baan kreeg ( als Commissaris) verweet hij de PVDA geen actie te hebben genomen om het allochtonen probleem op te lossen:

  EU-commissaris Bolkestein:

  "Fortuyn is als Emile Ratelband: hij brengt leven in de brouwerij maar het bier is schraal." Als de PvdA niet jarenlang had geweigerd het migrantenprobleem aan te pakken, was het volgens Bolkestein nooit zover gekomen met ,,Fortuyn en de Fortuynisten".

  Nep-intellectuelen zijn kennelijk vergeten dat:

  Bolkestein speelde vanaf 1978 tot en met 1999 een belangrijke rol, als VOLKSVERTEGENWOORDIGER in de NL-politiek. Dat is TWINTIG JAAR !!!
  Pikant daarbij is dat hij in deze periode Saddam Hoessein, tegen dringende adviezen in, nog van chemische spulletjes heeft voorzien, als waarachtig democraat en vredelievend mens.

  Als ik ooit een boek schrijven ga, zal ik het nooit, maar dan ook nooit door zo'n plee-figuur laten uitreiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weinig woorden heeft Bolkestein nodig om iets duidelijk te maken. Klasse!

  BeantwoordenVerwijderen