Lijmen

‘Lijmen’, denkt elk normaal mens wanneer hij naar Den Haag kijkt, maar kennelijk is een onbekend aantal leden van de fractie van de PVV al aangetast door het Haagse wie-is-er-hier-eigenlijk-de-baas–virus. Gaat het om een persoonlijk conflict tussen Hero Brinkman en Martin Bosma? Het zou zo maar kunnen.
Het zou allemaal niet zo erg zijn, want ‘waar er twee of drie bijeen zijn’, daar is er ruzie, legt de Bijbel geduldig uit. Maar in een parlement dat bevoegd is te bepalen wie er regeert, is het de bedoeling dat er een duidelijke meerderheid, althans een meerderheid, te vinden is voor de zittende regering. Dat maakt impopulaire besluiten (Afghanistan, Griekenland, de Euro, de rij is helaas lang) legitiem. Mede gezien de corruptie van de Afghanistanspecialiste van GroenLinks, tevens deskundige op het gebied van groene appeltjes en soepsidie voor circussen, is die legitimiteit zoek.

Zonder legitimiteit kan je soldaten niet vragen om te sneuvelen. Zonder legitimiteit kan je geen miljarden uit de staatskas uitkruien naar Griekenland. Zonder legitimiteit kan je geen grote bezuinigingen doordrukken. Zonder legitimiteit kan je – ter wille van het hogere doel, Europa – de welvaart van Nederland niet terugdraaien naar het niveau van veertig of vijftig jaar geleden. In zo verre mogen we Hero Brinkman dankbaar zijn: er bestaat nu nog maar weinig twijfel dat de ergste plannetjes van Den Haag inderdaad te lijden hebben van een gebrek aan legitimiteit.

Maar de invloed van de PVV had een aantal andere zaken waar geen goede gronden voor bestaan, weer op het rechte spoor kunnen brengen. Ophouden met geld weggooien naar wat we welwillend ‘ontwikkelingssamenwerking’ zijn gaan noemen, het is wat waard als dat na zestig jaren van maatloze totaalverspilling eindelijk stopt, en zo is er meer.

Verzet tegen verdere onderwerping aan de sharia, het is wat waard als dat op gang komt, al was het alleen maar vanwege de traditionele Nederlandse opvattingen over de vrijheid van meningsuiting. Over vrouwen, homo’s, joden en christenen hebben we het dan nog maar niet. Dat komt pas als het te laat is. 

De terugkeer van de openbare orde op straat, reorganisatie van de rechterlijke macht (‘D66 in toga’), het zijn allemaal mooie dingen, die nu, helaas, op de tocht staan – door de persoonlijke tegenstellingen van karakters uit de PVV-fractie. Of eigenlijk, door het onvermogen met zulke tegenstellingen om te kunnen gaan.

8 opmerkingen:

 1. Echt een opportunist die Brinkman, vooral nu het kabinet nog meer rekening zal moeten houden met de druk van de linkse partijen. Als hij het belang van de pvv-kiezer zou behartigen dan had hij niet gebroken en had hij van binnenuit wat kunnen proberen te veranderen. Daarnaast is hij niet de persoon die in staat is de intellectuele kritiek op de islam te verwoorden en als de media al kunnen gaan zeggen dat hij tegen het wegzetten van bevolkingsgroepen is, dan is hij bijna een politiekcorrecte opportunist. Nee, ik geloof vooralsnog niet in het alternatief Brinkman, ook al ben ik het op bepaalde punten wel met hem eens. Deze egotripperij is absoluut niet in het belang van de pvv-kiezer. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wilders kan zijn punten als bv bezuiniging op ontwikkelingshulp nu nog moeilijker bereiken. Brinkman zorgt er vooral voor dat pvv-standpunten nog moeilijker realiseerbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blij dat Wilders steun krijgt uit het land. Dat heb je na een dergelijke soloactie van een matennaaier als Brinkman ook wel nodig. Sjonge jonge wat laat die man zich kennen zeg! Gisteren probeerde hij en passant bij P&W Antoine Bodar ook nog even door het slijk te halen. Dergelijke figuren, zoals ook Alexander Pechtold, zijn in de wieg gelegd om met modder te gooien. Nooit zul je ze betrappen op een oorspronkelijk idee. Laat staan dat ze ergens voor willen vechten. Behoudens de ondergang van Nederland dan natuurlijk.
  Toch blijkt het moeilijk te verwoorden waarom we zo tegen Moslims moeten zijn. Hier bijvoorbeeld dat interview van Wilders voor de Deense TV. http://www.youtube.com/watch?v=Rfm1l9g8UAY&feature=related Het blijft steeds wat moeizaam en ongemakkelijk. Hij heeft niets tegen moslims, maar wel tegen hun ideologie. Die ideologie staat namelijk haaks op onze democratische verworvenheden. Dus Moslims die deze ideologie aanhangen moeten worden verwijderd en vredelievende moslims mogen blijven? Zoiets houdt geen stand. Het is als de wachters (die steken) van een bijenvolkje veroordelen en de werksters verheerlijken. Dat gaat niet. Het is gewoon een volk. Of het nu bijen zijn, wespen of Islamieten. Als je een wespenplaag wilt voorkomen, zul je de populatie moeten terugbrengen. Het kan niet anders. Dus wat kan een democratisch land nog hebben? 1% Moslims? Dan moeten we ons daartoe beperken. Breng dat maar eens voor het voetlicht. Er zijn maar weinig mensen die Fortuyn heten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Hans de Vries: De meeste "moslims" in dit land zijn nauwelijks islamitisch. Gelukkig. Maar ook voor de rest geldt dat die niet weg hoeft. Wat veel meer "steekt" dan de acties van die paar doorgeschoten gevallen (ik doel onder meer op Mohammed B.) is het verschijnsel dat kritiek op de islam door massa's niet-moslims de kop in wordt gedrukt. Alsof het bekritiseren van dat fascistische gedachtegoed hetzelfde teweeg zou brengen als het demoniseren van joden door de nazi's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier hebben we het al, Telegraaf van 22-3-12:

  Het CDA kan gaan profiteren van de onrust bij de PVV. De positie van Wilders om bij de onderhandelingen in het Catshuis hardere maatregelen te eisen op het gebied van immigratie en integratie is door het vertrek van Brinkman verzwakt.

  Dat klinkt in coalitiekring. Verschillende christendemocraten stellen dat Wilders minder te willen heeft bij het Catshuisberaad. Bovendien wordt voorspeld dat bepaalde afspraken uit het gedoogakkoord, zoals een dubbel paspoort, in het nauw kunnen komen, wanneer die niet op de steun van Brinkman kunnen rekenen. „Dit komt door intern gedoe bij de PVV. Dus moet Wilders geen verhaal gaan halen bij de coalitie”, aldus een ingewijde.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wie in 2012 Anno Domini, 33 jaar na de Iraanse revolutie, 23 jaar na de Rushdie-affaire, 21 jaar na het uitbreken van de Algerijnse Burgeroorlog, 12 jaar nadat El Moumni opmerkte dat Europeanen lager dan honden en varkens staan omdat zij homoseksuelen niet behandelen zoals de sjaria het voorschrijft, 11 jaar na 911 en 8 jaar na de moord op Theo van Gogh, terwijl de Koran in elke boekhandel ligt en via internet makkelijk aan sjariahandboeken, de sahih ahadieth en Sirat Rasoel Allah te komen is en er duizenden sites zijn waarin uit deze collecties wordt geciteerd...wie in 2012 nog steeds niet weet dat het mohammedanisme niet strookt met de ethische normen van niet-criminelen is te dom om voor rede vatbaar te zijn of heeft een enorme plaat voor het hoofd.

  Ik ga er dus van uit dat mensen zonder verstandelijke handicap, mensen met een goed werkend moreel kompas en mensen die zich niet hebben opgesloten in onnozelheid niets van het mohammedanisme moeten hebben. Mensen bij wie het anders zit zijn niet voor rede vatbaar. Dat maakt de PVV ook in stijgende mate pathetisch. Wie steeds maar weer zou beweren dat het gras groen is en de maffia slecht zou uiteindelijk bespot worden. Zou je de anti-islam standpunten van de PVV schrappen, dan zou je een rancuneuze sociaal-democratische partij over houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Brinkman is gewoon een publiciteit's geile aandacht's trekker . Meneer heeft een onverzadigbare honger naar camera aandacht . Deze actie is dan ook niets anders dan dat . Als je een kerel was geweest had je gewoon de rit uitgezeten en dan uit de partij gestapt en een nieuw partijtje opgericht . Al die smeerlapperij van mensen die er tussentijds uitstappen , maar wel willen blijven vangen . Kortom een misselijke figuur .
  Ontwikkelingssamenwerking kan beter geprivatiseerd worden en wel voor 100 % . En al die mensen die daar problemen mee hebben ? Ik zou zeggen maak zelf met de kerstdagen 1000 of 10000 euro over aan een of andere stichting die je na het hart ligt , zo weet je tenminste zelf waar je ontwikkelingsgeld heengaat . Het is je reinste flauwe kul dat ontwikkelingssamenwerking een overheidstaak zou zijn , er zijn stichtingen zat waar iedereen aan kan doneren , dat hoeft de 'staat' niet te bepalen .
  Schiet me ineens te binnen , kan er geen wetgeving komen zodat partijen hun eigen kamerleden kunnen vervangen indien ze niet met voldoende voorkeurstemmen voor een kamerzetel gekozen zijn .
  Dan zou je in het geval van brinkman als hij onvoldoende voorkeur stemmen heeft gekregen hem gewoon een schop onder zijn kont kunnen geven .

  BeantwoordenVerwijderen