Voor elk wat wils

Plus nog wat! Filmpje: de sjeik bedankt Nederland. 

Het is de omstreden sjeik Haitham al-Haddad onlangs bijzonder goed bevallen in Nederland (zie hier), na het warme onthaal en het gepaste respect dat de ridders van het vrije woord hem hebben gegeven, keert hij dan ook snel weerom. Hij heeft natuurlijk ook wel gemerkt dat er hier nog veel zendingswerk te verrichten valt. Op 8 april 2012 mogen we de geleerde man weer in ons midden verwachten en wel op het nationaal islamcongres 2012 (link). Hij is daar een van de voornaamste sprekers.

Dit keer zal de sjeik zijn licht laten schijnen over zaken die absoluut relevant zijn voor
moslims en niet-moslims die leven in Europa, lees ik op de site. U denkt misschien dat u een liberaal bent, een christen, een vrijheidslover of een feministe en beslist géén moslim, maar dan ziet u dat verkeerd: er zijn moslims en er zijn niet-moslims, en u bent dat laatste. Aldus de sjeik. 't Is maar dat u het weet. (Dringend leesadvies: 'Niet-moslim'.)

al-Haddad in De Balie in debat met de ridders van het vrije woord
Verwacht tijdens het congres niet dezelfde ophef als bij sjeiks eerdere bezoek aan Nederland waar een ongehoofddoekte televisie-presentatrice nog vrijwillig van een debattafel moest verdwijnen omdat de sjeik niet tegen sluierloze vrouwen kan. Dat zal niet meer gebeuren, op het islamcongres zijn de zaakjes prima geregeld.

Ik lees op de site:

"Voor elk wat wils
Tijdens het congres is het mogelijk met de geleerden in gesprek te gaan en met elkaar van gedachten te wisselen. Zij zullen de gehele dag aanwezig zijn en zij staan u graag te woord.

In de zalen wordt er rekening gehouden met de wensen van onze bezoekers. Er zullen zitplaatsen zijn die speciaal gereserveerd zijn voor dames alleen.

Er is ook gelegenheid om te kunnen bidden. Er zijn speciaal ingerichte ruimtes voor zowel heren als voor dames."

U bent dus gewaarschuwd, vanzelfsprekend gaan de organisatoren er vanuit dat alle regels van de islam tijdens het congres gerespecteerd dienen te worden.

En, vrij naar Ahmed Marcouch:

"Mind you, een islamcongres is een islamcongres. Dit betekent dat niet alle gezindten zichzelf kunnen zijn." (link Seculier vermijdingsgedrag)

8 opmerkingen:

 1. Laten wij er een academisch debat van maken. Alles wat sjeik baardmans zegt is zeer discutabel. Er is niets van waar! Alles wat niet op cirkelredeneringen berust is lariekoek. Hij gaat mij vertellen dat ik iets zou moeten voelen van een schepper. Bullshit, die islamitische schepper is een imaginair vriendje, hij is onzichtbaar. Als sjeik baardmans op academische wijze wil reageren dan hoeft hij alleen maar met één bewijs te komen. Bewijs maar dat Allah bestaat! Dan bewijs ik dat Mickey Mouse bestaat. Hij mag ook het bewijs leveren van willekeurig welke door hem verkondigde stelling dan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrijheid van meningsuiting zou moeten stoppen daar waar opgeroepen wordt tot haat en geweld. Vrijheid van godsdienst zou moeten stoppen waar opgeroepen wordt tot haat en geweld.

  Helaas zijn deze begrenzingen niet in de grondwet opgenomen, zodat de vrijheid van godsdienst nu de vrijheid voor het aanzetten tot haat en geweld is geworden. En dus mag deze imam rustig oproepen tot het doden van homo's, Joden en andere ongelovigen, precies zoaals de koran voorschrijft. Voor de camera zal hij dat niet snel doen, maar in het Arabisch tussen de preken door vast en zeker wel.

  Als het aan mij ligt wordt de vrijheid van godsdienst dan ook opgeheven. Het is niet goed voor onze samenleving als zogenaamde heilige geschriften gebruikt worden om op te roepen om andere mensen te vermoorden. Waarom zouden aanhangers van een godsdienst grotere vrijheden mogen hebben om zaken te uiten dan ongelovigen?

  Maar goed, deze imam mag in alle vrijheid oproepen om homo's en joden en andere ongeloviogen te vermoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is eigenlijk een zielige, oninteressante man die maar een boodschap heeft, lees de koran en onderwerp je. Valt niet mee te discussiëren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ijstengel: dat 'aanzetten tot haat' strafbaar maken vind ik een beetje griezelig. Want dan mag je misschien ook niet meer zeggen dat die sjeik een naar mannetje is, dat hij de kluit belazert en dat hij de rest van zijn leven in Saoedi-Arabië zou moeten doorbrengen. Dingen die allemaal waar en/of wenselijk zijn. Ik vind dat daar geen straf past.

  En dan is er nog een ander probleem. Alleen al het citeren van wat de man zoal zegt, wekt bij zoveel mensen aversie dat je dat zou kunnen opvatten als aanzetten tot haat. We willen natuurlijk ook niet dat dat strafbaar wordt (hoewel het misschien toch beter zou zijn als niemand de man zou citeren, maar dat is een andere discussie).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kenmerkend is dat dit soort lieden altijd de mond vol heeft van dialoog en praten in niet-islamitische landen, maar daar waar zijn woord wet is, is er geen sprake meer van discussie en wordt een ieder die afwijkt, vernietigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hay Haddad you old motherf...ker , didn't you know that your father and your mother created you . They are the Creator .However in your case i have my doubts , your creator could be the neighbor of your father too . You have the split tongue of a serpent . Your words are trash well suited for a deposit in hell . You will burn in hell . Your skin will be roasted off over and over again for all eternity . You know why , because you believe a retarded possessed poet and warlord . You believe in an amputating allah , and a crucifying allah and an allah who beheads (5:33) . That are all lies man . Your mind is in a state of foolishness and is so thoroughly lobotomized that your logic doesn't make any sense anymore . Try to contact a doctor , who can remove some damaged brain tissue . Yesterday i had a conversation about you . I asked a colleague about your case , a famous brain surgeon . The answer was devastating . He said : "if i would operate a brain like that of haddad's for over 24 hours , i would start with a pig head and after spending hours and lots of money the end result would still be a pig head . I am sorry i can tell you on forehand it is hopeless case ."

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja.. de grootste filosoof en denker van de moslims. Autoriteit van wereld formaat, en graag geziene gast op lezing en spreekbeurten.

  http://ejbron.wordpress.com/2012/03/04/lord-weidenfeld-onverbiddelijke-religie/#more-16326

  "Grote Geest" zouden oerbewoners met bewondering zeggen..
  In de westerse wereld wordt deze man gekoesterd en bewonderd om zijn denkvermogen.

  Snap nu beter waarom moslims zo graag Joden de zee in willen drijven !!
  Ze lijden voortdurend pijn als ze proberen iets hogers dan de Koran te doorgronden.

  BeantwoordenVerwijderen