FF positief!

Ebru3fu

FF positief!

Zo da’s goed nieuws: de Westermoskee gaat er komen! De miljoenen die de Amsterdamse gemeente, en dus de Amsterdamse geldverdienende, belastingbetalende burger ophoest, verdwijnt niet in de bodemloze put die Noord Zuidlijn heet maar in de torens van een moskee. Nee, dat is écht goed nieuws! Want Marhaba, dat islamitische ontmoetingscentrum aan het IJ, waar de gemeente Amsterdam óók al miljoenen in had gestopt, gaat er namelijk niet komen. Zeg maar dáhág tegen je belastingcentjes! D! Wat die onzin van de autoloze zondag Amsterdam gekost heeft of die Noord Zuidlijn nog gaat kosten (ik gok een miljard of drie, let maar op de stijgingen van alle gemeentelasten), daar gaan we het allemaal niet meer over hebben. Nee, we gaan positief doen. Hoe ging dat liedje ook alweer? Always look on the bright side of life. Dus hoera! De Westermoskee gaat komen. Wie zei dat gemeente, woningbouwcorporaties en de buurt niet kunnen samenwerken?

Want waarom zouden we in Amsterdam geen Westermoskee willen? Waarom zouden we in de stad, waar zo’n beetje elk crimineel feit op de Apollolaan en het Vastgoedcircuit na, door jongetjes op scoortertjes gepleegd wordt, niet nóg een broeinest van islamitische corruptie willen? O nee sorry, positief doen. Waarom zouden we een samenscholing van kindertjes willen beletten, die toch niet naar hun ouders luisteren maar wél naar geïmporteerde imams? Laten we eerlijk zijn, die import imams zijn altijd nog beter dan onze eigen uit de klei getrokken boerenkool met halalworst imams. In het huis Gods gebeurt niets fouts – vergelijk het met de rol van de Katholieke Kerk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, of de voorkeur van geestelijken voor jongetjes. Nee, de praktijken die in zo’n moskee plaatsvinden zijn veel vredelievender. Hoe erg is het nou dat met de paplepel wordt ingegoten dat jongetjes de baas zijn, meisjes moeten koken, boenen en baren (naast geld verdienen natuurlijk want jongens raken werkloos) en het wij-zij gevoel wordt geïmpregneerd in de ziel van hier geboren kindertjes? Ik zie het probleem niet zo, jullie?

Hoe groot kan het probleem van die Westermoskee nou helemaal zijn, als je leest dat het CDJA (gristelijke jongeren die CDA stemmen in plaats van SGP of CU omdat dat hipper is), vindt dat homoseksuele docenten op school geweigerd moeten mogen worden? Sterker nog, dat het weigeren van homoseksuele docenten nu al mag? Klinkt net als ‘ambtenaar mag homoseksueel huwelijk weigeren’ of ‘mannen, inclusief mannelijke ambtenaren hoeven vrouwen geen hand te schudden’ of ‘polygamie wordt in Amsterdam al jaren goedgekeurd (en gefinancierd, maar daarover een andere keer)’. Kortom, Westermoskee of Westerkerk, who cares?! Nederland is namelijk een liberaal eigenzinnig land waarbij de individuele vrijheid, geaardheid en godsdienstovertuiging gerespecteerd wordt. En zal respecteren zolang in artikel 1 van de Nederlandse Grondwet wel staat dat discriminatie op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook niet is toegestaan. Aangezien in onze grondwet echter niet staat dat godsdienst nooit de basis voor welke vorm van discriminatie ook mag vormen, kan al deze malligheid maar plaatsvinden in Nederland, het liberale eigenzinnig land waarbij de individuele vrijheid, geaardheid en godsdienstovertuiging gerespecteerd wordt. Best moeilijk positief blijven. Hoewel, hoe moeilijk kan het zijn?

Hoera, de Westermoskee gaat er komen! Medegefinancierd door u en mij, gewoon omdat onze Grondwet het toestaat. Waarom staat er geen op de Keizersgracht, naast Job Cohen? Hoeft ie niet zo ver te lopen als hij zijn kopje thee gaat halen.

Ebru Umar in Metro, 26.9.2008

7 opmerkingen:

 1. Nederland een liberaal, eigenzinnig land. Dat is echt de giller van de eeuw.Vooral dat eigenzinnig.Sarcastisch bedoeld, ga ik vanuit.
  In Nederland getuigt het heden ten dage van leeuwenmoed om hardop je eigen mening te zeggen. Zelfs in een "gezellige vredenlievende" tekenclub,word je een paria,als je geen linkse mening hebt en die op een onbewaakt moment uit.
  Nederland is een dictatuur, vol gehersenspoelde mensen. Het is heel zeldzaam als je iemand tegenkomt, die zelf nadenkt.
  De Moskeeën zullen dan ook welig gaan tieren, gesteund door de christelijke kerken in Nederland. De kwalijke rol die zij spelen in de islamisering van ons land is stuitend. Maar niet alleen in ons land.
  Bij de Pro Köln demonstratie, afgelopen weekend,liepen zij sammen met de fascisten en de vakbonden te schreeuwen tegen de tegenstanders van de bouw van een mega moskee.
  Ze lieten toen hun ware aard zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Ebru, wat dacht je van de poldermoskee ? Helemaal subsidieloos gepromoot door Cheppi, tot ik warempel een pleidooi van Marcouch tegenkwam om zulk een loffelijk streven toch maar geldelijk te belonen.
  De uitkomst heb ik nergens kunnen nalezen, maar ik durf er mijn nieuwe kekke laarsjes onder te verwedden dat we al lang weer onwetend aan het dokken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bron: VK, 26.9.2008 Nausicaa Marbe, ook schitterend positief!:

  Nausicaa Marbe Goed dat er nog een Eimert bestaat

  Je kunt Eimert van Middelkoop, de in opspraak geraakte minister van Defensie, veel verwijten – en dat gebeurt dan ook. 'Politiek naïef ' is voor iemand met zijn functie misschien nog wel meer beschadigend dan 'ondiploma - tiek' of 'flapuit'.

  Hij zal waarschijnlijk de adviezen van een woud aan voorlichters naast zich neergelegd hebben toen hij instemde met een portret in Vrij Nederland, waarbij de verslaggever hem over een langere periode mocht volgen, gadeslaan en spreken. Iedereen weet dat er in zo'n situatie altijd wel íets kreukbaars gebeurt.

  Maar het hart van de bijbelvaste Van Middelkoop was niet van achterdocht of vrees vervuld. Hij zei ja. Een ijdeltuit lijkt hij niet, dus zijn medewerking vloeit vast voort uit de gedachte dat hij niks te verbergen heeft. Al met al toont dat portret hem sympathiek en integer. En dat ondanks verwerpelijke uitspraken over het homohuwelijk ('ontbinding van het familierecht') en uitglijders als 'Ik begrijp niet hoe mensen die geen geloof hebben structuur kunnen geven aan hun leven'. Ik kan mij over dat laatste niet echt opwinden.

  Immers, ik kan er niet bij hoe sommige gelovigen letterlijk naar de Schrift denken te moeten leven.

  Daarmee acht ik hen niet minder waardevol als mens, zoals Van Middelkoop andersdenkenden niet lijkt te minachten of wenst te bekeren. Bovendien beschikt hij ook nog over zelfspot als hij kritiek pareert.

  Wat hem ten laste wordt gelegd: hij wist de dienstplicht te ontwijken en gezag ligt hem niet.

  Aan dat signalement voldoet overigens meer dan de helft van mijn kennissenkring.

  Maar is hij daarmee incapabel? En moet een minister van Defensie een krijgshaftig type zijn? Denk ik aan een vaderlandse minister van Defensie, dan krijg ik altijd Joris Voorhoeve op m'n netvlies met z'n te grote helm – uiter - lijk ook geen mannetjesputter.

  Dat Van Middelkoop naar eigen inzicht in het leger 'doodongeluk - kig' zou worden, belet hem toch niet respect te hebben voor al die manschappen die de wapenrok uit volle overtuiging omgegord hebben? Ook een Ab Klink zie ik niet snel porren in rottende gebitten, maar daarmee kan hij nog wel het belang van een goede gezondheidszorg inschatten. Verschil tussen man en ambt is juist wenselijk; ministers die hun persoonlijke agenda doorvoeren, daarmee is het pas oppassen.

  Het tumult over Van Middelkoops uitspraken bij oppositie en beroepsmilitairen, zegt meer over het historisch lage vertrouwen in dit zoveelste kabinet Balkenende, dan over de geschiktheid van de bewindsman zelf. Met elke ontmaskering van een minister als 'in - competent', lijkt een gedroomde kabinetsval dichterbij.

  Het is uiteraard noodzakelijk alert te blijven op missers en andere ongerechtigheden, maar niemand schiet wat op met focussen op valse problemen – zoals 'de zaak Middelkoop' dat is.

  Van Middelkoop krijgt de rekening gepresenteerd voor het moraliserende, gispende, doorgaans gratuite en zo ontstellend ondoorleefde preken van Balkenende en consorten. De premier weet het altijd zo te draaien dat alles wat mis gaat in de samenleving op het bord van de burger wordt gelegd. Altijd weer dat geheven bleke vingertje. En dat namens een regering die fooien verstrekt aan verloskundigen, opdat ze hun vege lijf kunnen redden door 's nachts in een taxi te springen.

  De aanval op Van Middelkoop moet illustreren hoe ver hij van de werkelijkheid van de gewone militair staat. Galmt daarin niet de ontevredenheid door over de afstand tussen kabinet en kiezer?

  Een paar recente voorbeelden tonen weer hoe megalomaan en financieel riskant de ambities van deze regering zijn. Van een Randstad vol Chinese wolkenkrabbers tot de tulp in zee, van de drift om mondiaal gewicht in de schaal te leggen op het gebied van klimaatrampen tot de potsierlijke gedachte om de miljarden opsouperende Olympische Spelen hier naartoe te halen.

  Maar een antwoord op de vraag waarom ziekenhuis na ziekenhuis sluit, en kinderen op de basisschool geen behoorlijk Nederlands leren, hebben ze niet. Liever wil de premier een opinieblad ruïneren, door het buitenproportionele middel van een bodemprocedure in te zetten. Iedereen weet dat we, zij aan zij met de Amerikanen, in een oorlog verwikkeld zijn geraakt, nota bene pal voor de grot van Bin Laden, en wij moeten van dit kabinet geloven dat de redelijk hoge terreurdreiging voor Nederlandse doelen te wijten is aan een alweer bijna vergeten filmpje van Wilders.

  Van Middelkoop lijkt kortweg in persoon te oogsten wat dit gehele kabinet aan akeligs gezaaid heeft. Arme Eimert, de minister die te fatsoenlijk is om een onderzoeksbureau in te huren voor een antwoord over zijn brave verleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vele moslims ontvluchten hun eigen land vanwege het strenge regime aldaar,maar eenmaal hier maken ze dankbaar gebruik van onze voorzieningen,het uitdragen van hun ideologie de islam en de straatterreur.

  BeantwoordenVerwijderen