Joods Loofhuttenfeest mogelijk nationale feestdag

spiegelStaatssecretaris Huizinga: Soekot (Loofhuttenfeest) mogelijk nationale feestdag.

4 september 2008

Staatssecretaris Tineke Huizinga (ChristenUnie, Verkeer) zei in het TV programma Knevel & Van den Brink zich te kunnen voorstellen dat de laatste dag van het joodse Soekot (Loofhuttenfeest), dat zeven dagen duurt, een extra nationale feestdag wordt.
Als het joodse feest een nationale feestdag wordt, moeten joden wel een grotere groep vormen in Nederland vindt de staatssecretaris omdat Nederland nu nog een overwegend christelijke cultuur kent. Bij een eventuele invoering van het Loofhuttenfeest als feestdag moet dat volgens Huizinga wel een extra vrije dag zijn. Zij voelt er niets voor om daar bijvoorbeeld tweede pinksterdag voor in te leveren.Inspiratie: Nieuw Religieus Peil

Staatssecretaris Huizinga: Suikerfeest mogelijk nationale feestdag.

4 september 2008

Staatssecretaris Tineke Huizinga (ChristenUnie, Verkeer) zei in het TV programma Knevel & Van den Brink zich te kunnen voorstellen dat het einde van de ramadan, de dag dat moslims het suikerfeest vieren, een extra nationale feestdag wordt.
Als het islamitische feest een nationale feestdag wordt, moeten moslims wel een grotere groep vormen in Nederland vindt de staatssecretaris omdat Nederland nu nog een overwegend christelijke cultuur kent. Bij een eventuele invoering van het Suikerfeest als feestdag moet dat volgens Huizinga wel een extra vrije dag zijn. Ze voelt er niets voor om daar bijvoorbeeld tweede pinksterdag voor in te leveren.

Bron: Nieuw Religieus Peil3 opmerkingen:

  1. Wat bezielt deze christenen? Een naieve combinatie van multicultureel idealisme gestoeld op het oecumenische idee dat ze eigenlijk allemaal dezelfde god aanbidden. De misrekening is de etnocentrische aanname dat noord-afrikaanse/aziatische moslims precies zo denken en voelen als christenen. Door afstand te nemen van de absolute waarheid van hun christelijk geloof hopen ze hetzelfde te bereiken bij moslims en zo ergens in het midden de wereldvrede te bereiken. Helaas, moslims houden niet van water bij de wijn en gaan niet het letterlijke woord van Allah relativeren om zo een geloof dat ze verachten ter wille te zijn. Daarnaast vinden ze compromissen sluiten en je eigen geloof wegrelativeren getuigen van onmacht en zwakte ipv beschaving.

    BeantwoordenVerwijderen