"Niet elke bedreiging letterlijk nemen"

(ingezonden) Uitgelicht: uitspraak van Robin de Bood, stadsdeelvoorzitter van Geuzenveld-Slotermeer

Veel bijval voor burgemeester Job Cohen voor zijn stevige uitspraken over de rol van Marokkaanse jongeren bij de bedreiging van ambulancepersoneel, zelfs van Hero Brinkman, PVV-kamerlid. Alleen Robin de Bood, stadsdeelvoorzitter van Geuzenveld-Slotermeer is minder blij met de woorden van Cohen die hij alsvolgt relativeert:

"Ook de 'asociale Nederlander' maakt zich schuldig aan agressie, zegt hij. ''Er is hier veel Marokkaanse jeugd, dus het is niet zo raar. Bij de straatcultuur schijnt een harde opstelling te horen''. Overheidspersoneel moet zich daartegen 'wapenen' en niet elke bedreiging letterlijk nemen, aldus De Bood." [cursivering/vetmarkering HB]

Bron

Lees Ebru Umars column "Ik beloof" nog eens over Robin de Bood, en Stadsdeelvoorzitter op 'snoepreisje' Marokko.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-verslaggeving/berichten/uitspraken/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

3 opmerkingen:

 1. Dit is natuurlijk ook een echte Jip:

  Voorloper Faizel Ali Enait weigert nog langer op te staan voor de rechtbank.


  'voorloper' Faizel Ali Enait

  En lees hier wat derde golf feministe Nora Kasrioui over deze voorloper zegt:

  ..."Communicatie is een zeer ingewikkeld proces. En als je allebei een andere refentiekader hebt dan is dat proces nog ingewikkelder".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De reactie van Robin de Bood is weer zo'n typisch politiek correcte reflex. Ze uiten die gemeenplaatsen zonder er zelfs maar bij na te denken. Bang dat ze zijn dat een groep werkelijk eens ter verantwoording wordt geroepen voor de wandaden uit die groep. Het is een blijk van een zeer spastische krampachtige reactie en vreselijk dom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Buikspreekpop.

  Het nieuwe parlementaire jaar is nog niet door Hare Majesteit afgetrapt, of we kunnen ons al weer doodergeren. Het schijnt dat zich in onze hoofdstad een probleempje met uitrukkende hulpverleners voordoet. De locale burgervader schrijft de oorzaak hiervan toe aan Nederlandse jongeren van "vermoedelijk" Marokaanse afkomst en voegt daar direct aan toe dat, dat maar eens gezegd moet kunnen worden. Waardering voor zoveel moed Cohen, maar het roept wel wat vragen bij mij op.

  Hoe zou het toch komen dat, deze anders zo vredelievende, zich altijd zo gedreven de maatschappij ten dienste zijnde, hulpvaardige en volledig geïntegreerde groep, haar voorbeeldrol ineens vergeet en zich te buiten gaat aan geweld en bedreigingen? Heeft dit opperhoofd immers niet jarenlang in alle toonaarden ontkend, dat aan de basis van dit soort maatschappelijke verloedering, alle bevolkingsgroepen debet hadden. behalve deze "Amsterdamse" lievertjes? Tijd voor een grondig onderzoek van een jaar of tien dunkt me.

  Gelukkig zijn daar altijd nog de volstrekt objectieve praatpalen P&W. Uitnodigen maar die vader aller Amsterdammers. En natuurlijk mag Job weer een accentloos Nederlands sprekende en bovendien welbespraakte buikspreekpop van Marokkaanse afkomst meenemen. (Dat laatste mag ik natuurlijk niet zeggen, dat stigmatiseert andere bevolkingsgroepen, die zouden kunnen gaan denken dat zij de Nederlandse taal niet machtig zijn. Maar dit terzijde.)
  En ja! Natuurlijk! De buikspreekpop voelt zich in zijn eer aangetast. En niet alleen hij, maar vanzelfsprekend alle medelanders afkomstig uit een specifiek Noord-Afrikaans, Islamitisch land. (Wellicht ga ik het nog eens leren?) Bij hoog en bij laag beweert hij, dat maar liefs 99,9% van deze immigrantenkliek (Oeps, daar ga ik weer.) volledig is ingeburgerd. Echt waar! Hij beweert het en ons moedig Joppie durft dat niet te ontkennen. De burgervader heeft al deze mensen zwaar beledigd en is slechts uit op stigmatisering van deze uiterst nuttige ingeburgerden!
  Voor de vorm wordt er nog wat tegengesputterd door de linkse woordvoerders P&W, maar uiteindelijk geven Job en zijn rode maatjes, de zorgvuldig geselecteerde buikspreekpop gelijk. "Sorry, ik moet dit alleen zeggen om Geert Wilders de wind uit de zeilen te nemen.", mummelt Job. "Natuurlijk, gaat het niet om jongeren van Marokkaanse afkomst, het zouden net zo goed Nederlandse of welke jongeren dan ook kunnen zijn.", sputtert Job, geheel volgens de traditie. Met knikkende knietjes dus.

  Lekkere vent die Amsterdamse oppersmurf! Nee, dan citeer ik liever de echte Rotterdamse volksheld, Lau. "Huilbuien krijg ik hiervan". De hoofdstedelijke dienstverleners trouwens ook, maar dan echte. De burgemeester heeft daar geen tijd, geld of interesse voor (over). Die moeten het maar zonder gesubsidieerde buikspreekpop doen.

  Erna Rawar.

  BeantwoordenVerwijderen