Marionetten van de PVV

Ebru3fu

Politici interviewen is zo moeilijk nog niet. Je belt, maakt een afspraak en het is geregeld. Omdat het interviewen van zes europarlementariërs voor een politiek dossier een ‘belangrijke klus’ was, werden de afspraken voor me geregeld. Een lief Libelle-meisje liet me weten wanneer de PvdA, VVD, GroenLinks, CDA en D66 dames mij verwachtten. Dat ik ondertussen nog met vakantie zou gaan, was ze vergeten. Paniek alom. “Maar ze kunnen alleen op die dagen!” Rustig aan, politici kunnen altijd. Mijn agenda is leading, mijn vakantie gaat voor Europa. En zo was de hele boel ruim voor deadline - een dag of vier - af. Dus niet. De Libelle-redactie besloot de serie nog even met twee partijen uit te breiden (‘dat lukt toch nog wel hè Ebru?’ ‘Ja natuurlijk lukt dat!’). De ChristenUnie - soort van expres vergeten door mij - en De Partij voor de Dieren (moet dat nou echt?! Pfff). En klonk het: ‘Zeg Ebru, hoe zit het nou met de PVV, die zou je toch ook doen?’

De PVV. Tja. Laat één ding duidelijk zijn: PVV’ers zijn geen politici. Dat zijn praatpoppen die pas iets zeggen als de grote leider op het knopje drukt. Vanaf de eerste dag van de politiciserie heb ik gebeld met de PVV. Ja leuk, ze wilden graag meewerken. Top hoor, politici in Libelle! Helaas waren ‘de namen’ nog niet bekend. Later wilden ‘de namen’ er niet voor uitkomen dat ze op de PVV-lijst stonden. Toen waren ‘de namen’ bekend maar hadden ze geen mediatraining gedaan. Na zes weken wilde de vrouwelijk naam heel graag meewerken, wanneer zou het moeten? Anytime, zei ik schikkelijk. Als het maar snel is. Ik had beter moeten weten. Echte PVV’ers praten niet, dat kunnen ze niet. Elke politicus wil in een onpartijdig, neutraal tijdschrift als Libelle dat 44 procent van de stemgerechtigden in Nederland bereikt. Maar niet de PVV. Nee, ‘de PVV heeft besloten om niet mee te werken aan een interview met Libelle’. Lekker dan. ‘PVV’ers praten met niemand’, sms’t journalist Paul van Liempt me. O ja. Nu eens kijken hoeveel Nederlanders zo dom zijn om op 4 juni te stemmen op een partij van marionetten.

Ebru Umar

11 opmerkingen:

 1. Ik, mevrouw Umar. Het kan me namelijk niet zoveel schelen of de politici waar ik op stem in het dagelijks leven lieve, leuke -en uw voor interviewsessie gewillige- mensen zijn. Wat ik wil is me vertegenwoordigd voelen. Verkiezingen zijn tenslotte niets meer dan een gelegenheid om macht te delegeren. En verder niets (sommige verwarren het onterecht ook wel met democratie. Kijk, en dat vind ik dan weer dom!) Wat mij persoonlijk ook heel dom voorkomt zijn mensen die vanuit een geconditioneerde reflex stemmen.( “Ik stem altijd PvdA. Dat doen we al jaren”). Zonder directe aanleiding toch weer achter het establishment aanlopen. Of nog erger, telkens laten weten wat een regering allemaal verkeerd zou doen, maar bij de eerste de beste verkiezing toch weer het hokje van het CDA inkleuren.Wat zou het heerlijk zijn als al díe mensen zonder politiekbewust zijn eens een paar verkiezingen zoude wegblijven. Heb je ‘m Ebru? Gaat het lukken om dát aan je Libelle dames mede te delen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kunnen journalisten toch onwaarschijnlijk kinderachtig zijn.

  PVV danst niet voldoende naar de pijpen van deze mevrouw en dus gaat mevrouw lelijke dingen zeggen over de PVV.

  Doet me denken aan een incident op de lagere school. Daar vond ik een tekening van een klasgenote niet zo mooi. Waarop ze me hevig gepikeerd te kennen gaf, mijn tekening al helemaal niks te vinden.

  Heel kinderachtig. Het excuus voor mn klasgenote is, dat ze ook nog maar een kind was.

  Wat is het excuus Marbe??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanwaar (weer) die arrogantie, Brubidu?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elke politicus wil in een onpartijdig, neutraal tijdschrift als Libelle dat 44 procent van de stemgerechtigden in Nederland bereikt.Nou nou Ebruutje, is dat zo? Persoonlijk heb ik sinds de jaren zestig al geen Libelle meer gezien.
  Verder heb ik sinds die jaren altijd VVD gestemd. Maar deze keer gaat mijn stem naar de enige die hem verdient, Geert Wilders. En daar kan geen enkele Libelle iets aan veranderen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk U weer eens te lezen. Unverfroren. De verhuizing naar Rotterdam heeft U goed gedaan. Je kan daar lekker uitwaaien op het strand. Het is jammer dat onze honden een grondige hekel aan water hebben anders zaten we er nu. 's Zomers zitten we als het effe kan bij de Zeerob rand naaktstrand Kijkduin. We gaan vanmiddag pakken voor Noord Cyprus. De zonnewende vieren op het uiterste puntje van de Karpas. We zijn gek op rituelen. Rododaktylos Eoos. Ex Oriente Lux. Het uiterste puntje van Europa. De moeder van Minos. Dat is pas vacare.

  BTW Nu zijn zoon wat ouder is en zijn vader ook een l*l vindt gaan we en passant Theo (esdb) van Gogh defameren met Edwin de Vries erbij. Als Ons'man de man was van Monique van de Ven was Bouyeri te laat gekomen. Theo had natuurlijk geleefd,lieve Ebru. Kwijlend in een rolstoel, halfblind met een afgeknipte tong. Ons'man houdt zielsveel van zijn vrouw Monique en ze hebben samen een doodgeboren kindje, lieve Ebru. Monique van de Ven heeft twee jaar bij Tas gehuild. Waarom ? Omwille van de vrijheid van meningsuiting ? Om ons te herinneren aan de zoete lucht van verbrande joden ? Hij heeft ook U verraden. Cassandra weet dat. Laat hem publiekelijk vallen anders is u imho ook een tokkie in dit Tokkenland. Vraag zijn zoon of hij het nu hebben kan. Cassandra zegt dat hij het aankan & aanwil.

  Toedels

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat ik denk is dat ze zeven kleuren stront aan het schijten zijn, zo bang zijn ze van onze Geert
  karel martel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gewoon zoals het affiche van Vlaams Belang
  DIT IS ONS LAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  karel martel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt misschien op het eerste gezicht paradoxaal, dat mensen pas iets zeggen als een ander ze daar toestemming voor geeft. Zeker in het geval van heel politiek Links is dat de rot in het systeem, omdat machtspolitiek EIST dat met één mond gesproken wordt en niet met één mond maar met één gedachte, namelijk die van de leider. Dat is vóórdat er naar de eigen gedachten van de partijleden of Angeheuchten geluisterd is, want zo werkt macht: je zegt allemaal hetzelfde, je bent in de meerderheid, je krijgt macht. Bij de PVV is dat net andersom en dat is waarom ze het hele politieke veld leegtrekken: daar komen mensen bij elkaar die een eigen mening hebben, waar ze voor staan en gaan, als die TOEVALLIG dezelfde is als de meeste mensen. Dus geen afspraken in de moskee of in de Rode Hoed of op de NOS/VARA Partei-Rat vooraf.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben zo dom om op de PVV te gaan stemmen. En dat doe ik met volle overtuiging.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blogger vandenboom zei...

  gewoon zoals het affiche van Vlaams Belang
  DIT IS ONS LAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  karel martel

  1 juni 2009 18:04

  Ik ken maar twee turkse spreekwoorden al spreek ik of schrijf ik geen letter w

  Het eerste luidt : alles is van mij en wat van jou is blijf je af

  Het tweede luidt : where the turk tread no grass will grow

  A
  AVV
  V

  Een hele vette smiley @ kareltje

  BeantwoordenVerwijderen