Elma Drayer: het heilige boek als rechtvaardiging van discriminatie

3 opmerkingen:

 1. En zo is het maar net!

  Had ik trouwens maar van die milde buien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel scherp en helder geformuleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is reden tot optimisme, inderdaad, want deze inzichten die Elma Drayer hier nu in een mainstream-medium mag uitdragen, waren al zo'n tien jaar gemeengoed in de wereld van de webloggers.(U weet wel, die wereld van platte proleten en vulgaire volksheid.)

  Nou moet mevrouw Drayer nog een keer openlijk in de Trouw-camera zeggen dat de hele islam een gesystematiseerde obsessie is met wat mensen tussen hun benen hebben annex een oorlogszuchtige Uebermenschen-ideologie (Joden, ongelovigen en homo's) met een racistische kern (waar het vrouwen betreft). Al zijn we dan vermoedelijk weer een aantal jaren verder.

  Maar het komt! Misschien. En Elma Drayer, dat staat vast, formuleert het steeds opnieuw weergaloos. En dan ook nog die combinatie van welhaast Volks Inzicht in het Wezen der Dingen, gecombineerd met die Strakke Deftigheid! Het komt in de buurt van adeldom. En dat klopt dan natuurlijk weer: er zijn twee soorten mensen die niet kleinburgerlijk zijn, de adel en het proletariaat.

  Enfin,wanneer wordt ze nou eens hoofdredacteur? Want ze is een van de zeer weinigen met met echte intellectuele en morele vermogens bij die krant.

  BeantwoordenVerwijderen