Ayatollahs kloppen op de deur

Willem_de_zwijger

In Nederland, wel te verstaan. Volgens Sjuul Paradijs, in elk geval, is voor het eerst een journalist als verdachte aangemerkt. Na het oppakken van Nekschot wordt nu een stap gezet in de richting van de grote media. Na wat inleidende probeersels richting GeenStijl, Hoeiboei en enkele andere sites, is het grote intimideren begonnen. De poging Fitna preventief te ruimen. De vervolging van Wilders vanwege zijn kritiek op de islam. De ernst van de actie van vandaag is niet te onderschatten.

Enig nut is immers niet van de inval bij de Telegraaf-journaliste te verwachten. Haar publicaties waren al verschenen, de informatie was dus al gebruikt en ze zal de stukken ook elders in kopie hebben bewaard - als ze ze al thuis had. Het uitsluitende doel kan dan alleen liggen in de afschrikwekkende werking van het overhoophalen van een privé-woning.

Het grote staatsgeheim dat blijkbaar bewaard moet worden, is dat de AIVD klakkeloos andermans ongefundeerde 'intelligence' heeft overgenomen betreffende de niet-bestaande massavernietigingswapens van Saddam Hussein. Nog belangrijker is waarschijnlijk dat Balkenende in dezen evenmin in staat was tot zelfstandig nadenken.

Nog wel zo gewichtig is het staatsgeheim dat noch de AIVD, noch de premier in staat waren de krant (en eventueel enkele relevante boekjes van voormalige wapeninspecteurs) te lezen en daar op eigen kracht conclusies uit te trekken. Iedere geïnteresseerde leek zonder oogkleppen wist ruim voor de inval in Irak dat geen massavernietigingswapens zouden worden gevonden. En, bovendien, dat die wapens niet de werkelijke redenen voor die inval waren. Die redenen stonden immers riant gepubliceerd op de website van het toenmalige Project for the New American Century.

Alarmerend is overigens dat geen enkele politieke partij tot dusver zijn afschuw over deze affaire heeft laten blijken.

Willem de Zwijger

4 opmerkingen:

 1. Theodor Holman in het Parool, 19.6.2009:

  Blunder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Project for the New American Century.

  ***************
  En wat hier van te denken?:

  http://www.stand.nl/forum/showthread.php?t=60522

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Na het oppakken van Nekschot wordt nu een stap gezet in de richting van de grote media. Na wat inleidende probeersels richting GeenStijl, Hoeiboei en enkele andere sites, is het grote intimideren begonnen. De poging Fitna preventief te ruimen. De vervolging van Wilders vanwege zijn kritiek op de islam. De ernst van de actie van vandaag is niet te onderschatten"

  Erg slim, zo'n vroom gezicht trekken.
  Maar ook weer erg dom.
  Op je eigen site kritische geluiden uitgummen om vervolgens op HB de stoere peer uit te hangen door vrijheid van mening te veinzen.
  Dat is hypocriet !

  De koran heeft voor zulks soort schrijvers voor een mooie uitdrukking voor: aammaahoella !

  BeantwoordenVerwijderen