Migratie en Jihaad

Arabist_jansen

Is migratie door moslims naar Europa een vorm van Jihaad? De Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci is de eerste mainstream auteur die deze vraag volmondig met ‘ja’ heeft beantwoord. Dat heeft ze gedaan onder invloed van de boeken en artikelen van Bat Yeor, een in Egypte opgegroeide Joodse historica, die al decennia lang de Britse nationaliteit heeft en in Zwitserland woont.

Wat zeggen de klassieke islamitische bronnen zelf over dat onderwerp? De juristen van de islam, de fatwa-schrijvers, geven in hun inmiddels klassieke verzamelwerken al eeuwenlang allerlei bedenkingen over het vreedzame verblijf van moslims in het ‘Huis van de Oorlog’, zoals in deze boeken de niet-islamitische wereld wordt aangeduid.

De sharia kent maar weinig redenen waarom een moslim een wettig toegestaan vreedzaam bezoek zou mogen brengen aan het Huis van de Oorlog. De meest prominente zijn het vrijkopen van in de oorlog buitgemaakte krijgsgevangenen die anders tot slavernij zouden vervallen. Ook economische noodzaak (handel valt daaronder) is een geldig excuus.

Alleen al dat er in de Sharia-handboeken eigenlijk alleen in termen van oorlog over de wereld buiten de islamitische wereld wordt gesproken, geeft te denken. De terminologie, ‘Huis van de Oorlog’, versus ‘Huis van de Islam’, geeft al aan dat er naar de hoge normen van de moderne beschaving iets mis is.

In het Westen bestaat al schroom om van ‘ontwikkelingshulp’ te spreken. De correcte term is ‘ontwikkelingssamenwerking’. Als het woord ‘hulp’ zelfs in deze context al taboe is, laat staan dat we dan er toe zouden durven overgaan om welk deel van de wereld ook, aan te duiden als ‘te beoorlogen gebied’. Niet dat de in dit geval wel zeer onverhulde islamitische terminologie onze bestuurlijke elite wakker schudt.

In het jaar 622 AD zijn de toenmalige moslims en Mohammed geëmigreerd van Mekka naar Medina. Medina was een grotendeels door Joden bewoonde oase in de Arabische woestijn, ten noorden van Mekka. Binnen enkele jaren hadden de moslims deze Joden van Medina gedeporteerd of uitgeroeid. Zouden deze mensen ook met de komst van de Moslimse migranten hebben ingestemd als ze geweten hadden hoe het met hen zou aflopen?

Zolang Mekka nog in heidense handen was, gold het binnen de islam als verdienstelijk naar Medina over te steken, te emigreren. Hoe meer moslims in Medina, hoe krachtiger het leger van Mohammed. Nadat Mohammed Mekka had veroverd, in 630, was het natuurlijk niet verdienstelijk meer om naar Medina over te steken, en diende er een einde te komen aan deze migratie.
Daarom heeft Mohammed toen gezegd: ‘Na de verovering van Mekka geen Migratie meer! Maar wel Jihaad! Als jullie worden opgeroepen, ruk dan uit!’. Deze overlevering is onder andere terug te vinden in het boek van Wim Raven, Leidraad voor het Leven: De Tradities van de Profeet Mohammed, nr. 424; en, dit voor de geletterde moslims, op gezag van Ibn Abbas, bij Buchari, 56,1; en Moeslim 33,85.

Het systeem van de islam ziet, net als Oriana Fallaci en Bat Yeor, dus wel degelijk een band tussen migratie en Jihaad. Het zou me verbazen als een fantast als Tariq Ramadan dit niet heel goed weet, en het zou me nog meer verbazen als er geen moderne gematigde moslimse leiders zijn die van mening zijn dat de klassieke Jihaad, met bloedvergieten en zo, minder effectief is dan migratie waarbij de migranten allerlei goedwillende ‘hulp’ ontvangen van het gastland dat hen in goed vertrouwen opneemt, zonder even over het lot van de Joden van Medina te willen mediteren.

De les van een en ander is duidelijk. Geen bommen gooien, maar gewoon verhuizen. Dan verdwijnt het Huis van de Oorlog vanzelf. Komt iedereen in de hemel.

HansJansen

25 opmerkingen:

 1. Ik lees op dit moment het boek, interessant.
  Gisteravond het debat gezien over de wet op de inburgering....en ik heb nog rode vlekken in de nek. Zijn we druk doende om te regelen hóe we nieuwe Nederlanders kunnen helpen in te burgeren.
  - Moeten ze wel of niet meebetalen?
  - hoelang mogen ze er over doen: 3 of 5 jaar?
  - moeten analfabeten eigenlijk niet meer tijd krijgen?
  - analfabeten moeten eerst leren lezen en schrijven...dat is toch eerlijker

  Oh my god dacht ik, het is echt zo erg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jihaad voeren of het bespreken ervan, in het geval dat de Islam als een politieke stroming wordt gekenmerkt, is aan te merken als hoogverraad ?

  Art 93 Omschrijving: De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie. Toen de doodstraf nog in gebruik was, was de doodstraf ook vaak de veroordeling.


  Nu staat Balk IV zijn krabbel onder het europese grondwet....dus en je zou denken dat...
  maar neen, hoor.


  Trouwens. Wat de professor hier beschrijft, wisten de laagopgeleiden, de tramconducteurs, vuilnisbakkenophalers (toen nog wel), straatvegers, levenslange supporters van Ajax en Feijenoord, de havenarbeiders, de poetsvrouwen, de hoeren en de pooiers, de roeiers en sjouwers, en de postbodes, al twintig jaar geleden al.

  Die konden dat op hun klompen aanvoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig onderkoeld geschreven.
  Alleen dat laatste zinnetje en de voorafgaande alinea al!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Migratie is een handig instrument voor de uitbreiding van de islam, of de betreffende individuën zich daar nou bewust van zijn of niet. Maakt niet uit. Niet voor niets willen de islamitische voormannen juist de kudde bijelkaar houden en het domme is dat de bestuurders zonder historisch besef dit nog faciliteren ook. Zolang dit zo is, is de komst van moslims een mogelijke bedreiging van vrijheden en dat is ook precies wat Wilders bedoelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jammer dat arabist Hans Jansen zijn kennis van islam misbruikt
  om moslims in een nog kwader daglicht te zetten.

  In de tijd dat Mohammed de profeet naar Medina vluchtte deed hij dat uit gevaar voor zijn leven iedereen die zich in die tijd bekeerde tot moslim was zijn leven niet zeker. Dus men ging naar Medina om daar een veilig bestaan op te bouwen als moslim. Maar zelfs daar waren ze niet altijd veilig en vluchtte men zelfs naar Abessinie(resp. Ethiopie.

  Als je je meer verdiept in de tijd van de profeet nl. oorlogstijd dan begrijp je ook de oorlogsretoriek die Hans Jansen zo in je strot probeert te duwen.

  Ik zou mensen willen aanraden om een dag de tv/pc uit te zetten en een boek te lezen over het leven van Mohamed de profeet.

  Dan zul je begrijpen dat de Osama's van deze wereld niet handelen naar de leer van de islam, je zult begrijpen dat de marokkanen in NL die veelvuldig het nieuws halen niet leven volgens de islam en verder......

  dat Hans Jansen en Geert Wilders het bij het verkeerde eind hebben.

  PS. Ten tijde dat Mohamed de profeet in Medina woonde heeft hij iedereen altijd op dezelfde manier behandeld ook al koos je niet voor de Islam. Maar wel werd twee keer een moordaanslag op zijn leven gepleegd.

  "Over elke zaak bestaan er twee opvattingen, die tegenover elkaar staan"

  Protagoras

  BeantwoordenVerwijderen
 6. confuciud,

  Als je gewoon om je heen kijkt weet je dat Hans Jansen gewoon gelijk had.
  Euh, heeft!

  "Had" geldt voor Pim Fortuyn en Van Gogh.
  Theo diende nog als mailbox voor de profeet( VSOP)om zo iemand een doodsbrief te zenden, die geen levend wezen ooit een vlieg kwaad heeft gedaan en dat, voor zover het zich laat aan zien, dat ook nooit doen zal.


  Is Iran niet wat voor je ?
  Lekker achterop de brommert met stengun op mensenjacht.
  Mensen die enkel VRIJ willen zijn zonder te slaan maar door eerlijke verkiezingen.
  Heerlijk zijn die wonderlijke zegeningen van de Baas van de Profeet.

  Je heb het begrepen Confudinges...
  Go fuck yourself


  (Niet bepaald onderkoeld geschreven)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. C,

  En dat H Jansen zijn kennis "misbruikt" is een stelling die door jou nog altijd bewezen moet worden, want schelden kunnen we allemaal.

  Ik heb nog twee kaartjes van de toneelvoorstelling "aisha" geproduceerd door Elatik Lightning.

  Ga je mede ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. confuciud
  Het probleem is niet dat de protesteerders tegen de islamisering van Nederland niet begrijpen dat criminele Marokkanen en terroristen niet "de moslim" zijn. (Zie ook: http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8645)

  Protest tegen islamisering van de Nederlandse maatschappij komt voort uit de volledig verschillende fundamenten van de Nederlandse samenleving cq wetgeving die loodrecht staan op de principes en regelgeving van islamvolgers. Sommige principes zijn niet eens te combineren, het wordt een of-of situatie.
  Niemand heeft bezwaar tegen godsdienstvrijheid. Religie is een privé-aangelegenheid en iedereen is vrij te geloven wat hij wil. IEDEREEN!
  In Nederland zijn staat en religie gescheiden. Hoewel nu weer gods zegen afgeroepen wordt bij sommige officiele gelegenheden, wil dat niet zeggen dat iedereen in "god" gelooft. Alleen laten de atheisten het gewoon passeren als folklore, in respect voor de wel-gelovigen.
  Waarom er zo tekeer gegaan wordt tegen criminele moslimjongens is, omdat zij volledig zonder Nederlandse normen en waarden leven. Geen scholing, geen werk, geen respect voor ouderen, vrouwen, meisjes en het bezit van anderen. (Ik heb begrepen dat zij nu niet alleen meer "witte" Nederlanders maar ook anderen belagen).
  Vanuit de moslimgemeenschap komt weinig correctie naar dit gedrag. Wel zijn er, met subsidie, aardig wat hulpverleningsstichtingen, maar die leveren weinig positieve verandering op en kosten veel geld.

  Als je met een Wilders-stemmer praat zul je ontdekken dat zij het beste met jou voor hebben. Wanneer jij je religie ziet als een prive-aangelegenheid, je houdt aan de regels, studeert of werkt of vrijwilligerswerk doet, zullen ze je een goede peer vinden en je geen vingerbreed in de weg leggen.
  Verder zul je ontdekken dat juist bij de Wilders-stemmers veel mensen wèl kennis hebben van de koran (en de bijbel en andere geloofsprincipes).
  Als je anti-islamiserings blogs leest, dan vind je zelfs mensen die de koran in het arabisch bestuderen kunnen!

  In Nederland is een ontwikkeling geweest om vrouwen, mannen, sexuele voorkeur, huidskleur en godsdienst gelijkwaardig te behandelen. Er zijn wetten, regels en jurisprudentie om dat te bevestigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. tjonge het wordt zo nog een trilogie.

  C,

  Wilders heeft wèl gelijk want Jihaad betekent strijd.

  en da mag nie van onze wetgeving, dus... www.samsonite.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hans Jansen heeft gelijk natuurlijk - jihad is goed om de wind eronder te krijgen, maar dawa is veel effectiever: iedereen slaapt tijdens het evangelisatieproces rustig door en het doet veel minder stof opwaaien - de gang door de instituties is de communisten uiteindelijk óok veel beter bevallen

  Het doel en het nut van infiltratie wordt door islamitische voorlieden trouwens gewoon toegegeven: met de baarmoeder van onze vrouwen zullen wij uw landen veroveren zei bijvoorbeeld Bourguiba, toen Frankrijk afstand deed van Algerije en het eerste contingent klaar stond om de oversteek te maken; en Khadaffi heeft openlijk gezegd dat het westen islam de oorlog moet verklaren, of zich er bij moet neerleggen door islam onderworpen te worden

  Dat willen jullie toch ook, Confutus?

  O ja - de enige reden dat Mohammed 'in gevaar was' Confududdy, was dat hij de orde uitdaagde en een machtsgreep in de zin had.
  Hij vluchtte gewoon toen de grond hem te heet onder de voeten werd en hergroepeerde, tot hij sterk genoeg zou zijn om zijn wil door te drijven

  Sjonge - je moet toch wel erg aan je oogkleppen gehecht zijn als je de feiten gewoon negeert en zo doorzichtig naar je toe blijft redeneren

  D'r valt met muesli's gewoon niet te praten; net zo min als met de leden van de multiculturalistische kerk
  Alles is wel gezegd zolangzamerhand..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je vergeet nog, Paardestaart, dat "dawa" en "jihad" samen gaan als "good cop" en "bad cop" in een verhoorsessie. Je bent heel blij met de "dawa"-types als die je (impliciet of expliciet) vertellen dat je beter maar toe kunt geven aan de "redelijke eisen" van de islam, want dat je anders de jihadisten op je dak krijgt. Dat zeggen ze toch altijd? "Geef nou toe, anders radicaliseren we/ze!"

  Verder ben ik het met je eens dat de "dialoog" wel zo'n beetje klaar is. Verrweg de meeste moslims en collborateurs zijn niet in staat de oogkleppen af te doen. Ik heb het vaker gezegd: er is een apokalyptische scheiding der geesten aan de gang. We stevenen af op een gruwelijke ontknoping, wereldwijd, waarin Israël vernietigd zal worden. Dat gebeurt binnen tien jaar. De pruts-politiek van narcist Obama zal het proces versterken en versnellen. In de periode voor die apokalyps plaats vindt zullen de Joden terugkomen naar West-Europa. Daar hangt het af van de maatregelen tav immigratie die nu genomen worden hoe de burgeroorlog zal verlopen. De scheiding der geesten en de hete strijd zijn onontkoombaar. Dat gevoel heb ik allang en intens.Maar ik hoop waarachtig en oprecht dat ik ongelijk heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het onvermogen de dingen in proportie te zien, dan wel de totale blindheid van niet alleen multikulklutsers maar ook van mensen die normaal gesproken medestrijders zouden moeten zijn, komt goed naar voren in de controverse rond dat laatste interview dat Geert Wilders voor een Deense tv-zender heeft gehad. Alles en iedereen buitelt over elkaar heen in de haast om zich van "Wilders te "distantiëren. Er schijnt geen grotere prioriteit te zijn dan duidelijk te maken dat men een beter mens is dan Wilders. Dat daar buiten een dodelijke vijand staat waartegen hij vecht, schijnt niet van belang te zijn. Het eigen blanke zieltje omhoog houden, dat is blijkbaar het belangrijkste.

  Vandaag Ephimenco weer in Trouw een goed geschreven maar inhoudelijke flutcolumn met als titel "Kamikaze Wilders". Ik heb Trouw onderstaand commentaar gestuurd. Benieuwd of ze het plaatsen:

  "Wilders heeft gezegd dat moslims die zich aan de wet houden niets te vrezen hebben. De naïeven, de Westerse-cultuur-haters, de collaborateurs en de zelfmanifestanten ("Kijk mij een veel beter mens zijn dan Wilders!") hebben zich echter vol gestort op één fout woordje. Wilders schijnt gezegd te hebben "als je denkt aan sharia" etc. Nou, daar is dus meteen "gedachtenpolitie" uit geconstrueerd. Wat het "geloof" (politieke ideologie) dat Wilders wil bestrijden al 1400 jaar wereldwijd aanricht, op het gebied van totalitaire, anti-humans levenscontrole, is blijkbaar niet van belang. Zie jij je eigen potsierlijkitude nou niet, Ephimenco?"

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als ik denk dat ik vanavond boerenkool wil eten, met spekjes ofzo, dan ga ik naar de winkel om de benodigde ingredienten te kopen.
  Als ik denk dat de Sharia een goede wetgeving is en dat het voor de Nederlandse samenleving een weldaad zou zijn als deze ingevoerd werd, dan zullen mijn daden er op gericht zijn de sharia in de Nederlandse samenleving geimplementeerd te krijgen.
  De gedachte gaat vooraf aan de daad. Toch?

  Ik verlang ernstig naar een reeks(!) goede debatten met bijvoorbeeld o.a. Wilders, De heer Jansen, de bekende moslimkopstukken, webloggers/colmnschrijvers, waarin deze mensen met kennis van zaken en respect echt met elkaar in gesprek komen.
  Een mens mag dromen...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Vasti. Met de islam in gesprek. Ach, wat een wereld van illusie . . . .

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Even weer terugkomen op mijn stokpaardje: communicatietechnieken.
  LUISTEREN naar elkaar.
  Is dit het huis van oorlog in aktie of gewoon een jongetje van 18die niet geleerd heeft hoe je een gesprek voert? En natuurlijk weer een interviewer die niet in staat is de spreektijd een beetje evenredig te verdelen. http://www.at5.nl/tv/waterloo http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8657

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ziehier het korancitaat over immigrate van moslems:"Sura 33 aya 27. En Hij deed u hun land, huizen en hun rijkdommen erven en ook een land waarop gij nog nooit een voet had gezet. God heeft macht over alle dingen."

  Confuciud schreef:"Ik zou mensen willen aanraden om een dag de tv/pc uit te zetten en een boek te lezen over het leven van Mohamed de profeet."
  Hebt u het gedaan?
  Ik wel(gelezen in het boek over het leven van Mo, de Sirat Rasul Allah). Kwam te weten dat Mo een massamoordenaar, afperser, rover, verkrachter, pedofiel en slavenhaler is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Alf Janszoon
  In de vertaling van Leemhuis staat er:"ook land dat jullie[tot dan toe] niet betreden hadden."
  Dus niet "een" land. Het lijkt me dat het hier niet over immigratie naar een land gaat maar over het verdelen van oorlogsbuit. Ook dubieus voor een vredelievende god maar we moeten het er maar mee doen voorlopig als het aan de altijd meelevende moderne westerse mens ligt...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ Dirk

  "Die konden dat op hun klompen aanvoelen."

  Of ze kregen dat gewoon voor hun voeten gegooid. "Wacht maar, jij. Straks wíj hier de baas!"

  Eigen ervaring, begin jaren '70

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Dirk. Je zegt."Wat de professor hier beschrijft, wisten de laagopgeleiden, de tramconducteurs, vuilnisbakkenophalers (toen nog wel), straatvegers, levenslange supporters van Ajax en Feijenoord, de havenarbeiders, de poetsvrouwen, de hoeren en de pooiers, de roeiers en sjouwers, en de postbodes, al twintig jaar geleden al."

  En wat dacht je van politie-agenten, rechters, huisdokters, leraren en onderwijzers, winkelbediendes en marktkooplui, huisdeurslotenreparateurs en fietsenmakers?

  Enfin, ik heb het gelukkig in 1993 al publiekelijk mogen zeggen. Maar ik had het midden jaren 1980 al willen zeggen. Toen mocht het nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ V,

  "Als ik denk dat ik vanavond boerenkool wil eten, met spekjes ofzo, dan ga ik naar de winkel om de benodigde ingredienten te kopen.
  Als ik denk dat de Sharia een goede wetgeving is en dat het voor de Nederlandse samenleving een weldaad zou zijn als deze ingevoerd werd, dan zullen mijn daden er op gericht zijn de sharia in de Nederlandse samenleving geimplementeerd te krijgen."

  In het eerste geval loopt u kans, in Iran bijvoorbeeld, aangesproken te worden door vrouwen in zwarte burka's met: "Wat u in uw boodschappentasje heeft, mevrouw, is niet Halal"
  Dat is ongeveer hetzelfde als Nazi's die voor een Joodse winkel posteerden. O Wee, als je je eigen vrijheid genieten wil.

  In het tweede geval loop je, binnenkort misschien, kans opgepakt te worden door de aivd danwel door de gewone pliessie, wegens art. 93/94. En terecht.


  Ik kies voor de spekjes en voor een bevrijd Iran.


  (wat is die opstand een klap in het gezicht van de baas van de profeet. Binnenkort schiet de staat op de eigen kinderen en ligt de weg voor een seculiere staat onvermijdelijk open !!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ Prof. drs. G.B.J van Frikschoten
  Hooggeleerde Heer!
  Uit sura 33 aya 27 kan ik alleen maar constateren dat allah alle landen op deez' aard aan de muslims ten geschenke heeft gegeven.
  In principe kunnen muslims zich eigenaren noemen van alle landen, ook de gebieden van Dar al Harb.Om dit bezit ook werkelijk te kunnen inpalmen moet wel een en ander gebeuren.
  Op een paard stijgen en de vijand met de scimitar te lijf gaan kan wegens de voortgeschreden militaire technologie al lang niet meer. De huidige jihadi is een immigrant. Hij moet echter wachten om de boel daadwerkelijk over te nemen totdat zijn geloofsgenoten de meerderheid vormen.
  Moslems die een kafirland betreden mogen het als hun eigendom beschouwen. Omgekeerd is dit uiteraard niet het geval. Eenmaal moslembezit, voor eeuwig moslembezit (zie Israël Palestina of Spanje (al Andaluz)).
  U heft volstrekt gelijk wanneer u het over verdelen van de buit hebt. Wat te denken van Het Koninkrijk der Nederlanden, een van de meest geavanceerde landen van de wereld. Is het geen begeerlijke buit?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Als men nu echt zijn verstand gebruikt dan kun je op je klompuhh aanvoelluuuh dat "" Onze Geert" zijn adem en kostbare tijd niet meer verspilt aan zinloze en achterhaalde dialogen. De mensen die met hem in discussie willen treden gaan toch "Der Laan Uit". Hij is achter onze schermen druk bezig. Lekker met rust laten. Ik vermaak me hier ook prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik wil even opmerken, paardestaart, dat Bourgiba president van Tunesie was. Is het niet zo dat hij dit zei bij het onafhankelijk worden van Tunesie? http://www.afrikatour.nl/landengegevens/Tunesie/Tunesiegegevens.htm

  BeantwoordenVerwijderen