Voor Trouw is 'de islam' nog steeds alleen een religie.

Gevonden_voorwerpen_3

Na jaren van discussie over (de) islam, integratie(problematiek) en verwante onderwerpen is 'de islam' voor (de hoofdredactie van) Trouw nog steeds slechts een religie. En tegen beter weten in.

"Met zijn drieste voorstellen staat Wilders politiek alleen, maar het idee dat de islam, of eigenlijk godsdienst, [vetmarkering HB] het probleem is, leeft breder."

Bron/volledige artikel: Trouw.

7 opmerkingen:

 1. In 2000 - 2002 durfde Trouw nog wel wat discussie aan, maar helaas is het één van de allerslechtste kranten geworden, dat hyper politiekcorrect is en daardoor hol en leeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mij opvalt is dat Elsevier met de dag minder correct wordt en dus ook leesbaarder. Ongetwijfeld onder invloed van onze Iraanse columnist Afshin Ellian. Hulde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als een godsdienst zich niet binnen de wet beweegt, is het inderdaad een probleem.

  Zij tast dan de gemeenschap aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En hier zien we helaas dat het met Van der Laan niet beter gaat, toegeven, toegeven en toegeven:

  Aparte lessen voor vrouwen tijdelijk toegestaan
  Gepubliceerd: 16 juni 2009 NRC

  Den Haag, 16 juni. Minister Eberhard van der Laan (Integratie) wil onder strikte voorwaarden voorlopig nog toestaan dat inburgerende vrouwen apart van mannen les krijgen. Ook al is dat in strijd met onze grondwaarde dat vrouwen en mannen gelijk zijn.


  De bewindsman gaat er echter vanuit dat een klein deel van de vrouwen anders niet op les gaat, waardoor ze uiteindelijk nog verder van huis zijn. Hij noemde vandaag in de Tweede Kamer een voorbeeld uit Amsterdam, waar maar vijf vrouwen kwamen toen er mannen bij waren en dertig toen de dames onder elkaar konden blijven.  Hij vindt het dus pragmatischer om tijdelijk nog een uitzondering toe te staan, maar dan moet volgens Van der Laan wel vanaf de eerste les duidelijk zijn dat die aparte klas 'een bizarre situatie is'. ,,Dit is, vind ik, nog steeds de minst slechte benadering.''  Twaalf gemeenten hebben in het recente verleden geweigerd bij de inburgering verschil te maken. Van der Laan gaat na of daardoor vrouwen zijn weggebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom willen wij die vraag stellen, die afweging maken in een der drukst bevolkte gebieden ter aarde? Laat dat nou toch eens een keer aan andere over en zeg eens "wij even niet"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Rudolf. Het katern Letter en Geest vormt wel een uitzondering, dat is wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een mooi voorbeeld van verkapte islamisering, want waarom is alcohol nu ineens een Probleem en wel zodanig dat het niet op eindexamenfeesten en recepties wordt geschonken bij Haagse scholen. Zogenaamd omdat alcohol slecht zou zijn, maar dat is de islam ook voor de geest. Nee, er zitten natuurlijk veel moslims op die scholen en die moeten weer tegemoet worden gekomen.

  NOS, 18-6-2009

  Scholen in Den Haag mogen geen alcohol meer schenken. De gemeente legt alle scholen droog.

  De maatregel gaat morgen in, dus ook de komende eindexamenfeesten moeten alcoholvrij zijn.

  Het besluit geldt voor basisscholen, middelbare scholen en MBO's. Ook ouders en personeel moeten het op schoolfeesten en recepties zonder bier en wijn doen.

  Onderzoek
  Volgens de gemeente heeft 77 procent van de Haagse scholieren in het voortgezet al eens alcohol gedronken.

  Uit onderzoek blijkt dat het voor de gezondheid voor jongeren beter is om het drinken van alcohol uit te stellen tot na hun achttiende. Daarom start Den Haag de campagne 'Onderwijs Alcoholvrij', die de nadruk legt op een verantwoord gebruik van alcohol.

  BeantwoordenVerwijderen